עבור לתוכן

בחירה בחיל

Featured Replies

פורסם

נ"מ יכולים להיות חרא של בסיסים עם אוכל זוועה ואל תנסה להחשיב את זה לחיל האוויר בכל דרך שהיא.

גם סטילים יכול להיות קריעה, תלוי בתפקיד אבל עדיין הרוב זה חרא

דבורים בכלל שמור מרחק, אלא אם אתה רוצה לראות את ההורים שך פעם בחודש במקרה הטוב...

עריכה: אבל רגע, איך בכלל הגעתם לדבר על זה, הוא לא קיבל שום אפשרות כזאת במנילה :S

לדעתי כל התפקידים שם נשמעים רע, אם אתה רוצה להיות קרבי תנסה להעלות פרופיל, אם אתה רוצה חיים יותר טובים תוריד פרופיל, אתה בדיוק באמצע במקום לא טוב...

פורסם

אני הייתי הולכת על חילוץ והצלה, זה מה שאחד החברים הכי טובים שלי עושה והיום הוא גם פאראמדיק וגם סטודנט לרפואה.

עם מצב כלכלי כמו שלנו, עדיף לך לבחור במקצוע שייתן לך משהו לעתיד, חוץ מסיכת קורס יפה.

פורסם
  • מחבר

ממה שאני שמעתי על מודיעין שדה, "איסוף", אתה יוצא לשטח המון המון...לא טוחנים שמירות בכלל! וכשאין פעילות אתה משחק בפלייסטיישן..

במילים האלה שמעתי את זה לא בטוח כמה מזה אמיתי.

גם אני הייתי הולך למודיעין שדה! בהצלחה :xyxthumbs:

אני חשבתי על זה גם..אבל מסתבר שבפורום צהל. אמרו לי שהלוחם אתה צריך פרופיל 82 בכלל.

זה אומר שלא אהיה לוחם שם, אז זה בטח לשבת באיזו בקעה, ולהסתכל על צג כחול ולעקוב אחר נקודות זזות.

פורסם

אוף אני בדיוק באותה הדילמה (וצריך להכניס את ההעדפות בדיוק שבוע מהיום)

חשבתי יותר לכיוון של או מודיעין שדה, או הסטילים.

ממה שהבחור שהתנדב פה אומר מודיעין שדה זה לא רע בכלל.

ד"א, יש לי בנוסף לזה כל מיני מסלולי קצונה יעודיים (חימוש, תקשוב, לוגיסטיקה ורפואה) - מישהו יודע אם זה שווה משהו ?

תודה רבה.

פורסם

ממה שאני שמעתי על מודיעין שדה, "איסוף", אתה יוצא לשטח המון המון...לא טוחנים שמירות בכלל! וכשאין פעילות אתה משחק בפלייסטיישן..

במילים האלה שמעתי את זה לא בטוח כמה מזה אמיתי.

גם אני הייתי הולך למודיעין שדה! בהצלחה :xyxthumbs:

תגיד, בן כמה אתה? בני כמה האנשים שמהם אתה אוסף מידע? אתה אומר המון שטויות

אתה יכול לשבת ולשחק בפלייסטיישן גם בגולני, בשריון או גדוד לביא למשל, זה כבר תלוי במה אתה רוצה לעשות עם הזמן שלך בזמן שלא תעשה שמירה\מטבח\עבודות רס"ר\יזומה או הפעלות אחרות. אני לא יכול ממש לספר על מוד"ש כי לא יצא לי יותר מדי להתקל בהם בינתיים. אני יודע שיש תפקידים של תצפיות בתוך משרד נוח על גבי מסכים, יש תצפיות בתוך ג'יפים במרחק של 200 מטר מעיר\כפר ערבי עויין ויש עוד דברים שלא נתקלתי בהם ויותר לוחמניים

Idan-h - אני כרגע במסלול לתקשוב אם אתה מחפש פרטים

פורסם

אשמח לקצת פרטים.

מהו התפקיד בעצם, מהם התנאים בבסיס, תוך כמה זמן הופכים לקצין. פשוט בחוברת הסבר שצירפו למנילה אין יותר מידי פרטים.

פורסם

קיצר לך תעלה את הפרופיל שךה ותתגייס לגולני

עזוב אותך כל החארטה הזה שאומרים פה מודש פחחחח תותחנים ושיריון אה וכן נ"מ שזה חי"ר .....עאלק

אם אתה רוצה לחוות באמת מה זה להיות לוחם להיות עם החבר'ה ובעצם בסופו של דבר תיהיה גאה בעצמך

כי חטיבה מס'1 היא גולני

אז אם אין לךה בעיה לעלות את הפרופיל אז יאלה

לך לגדוד 51!

פורסם

נ"מ יכולים להיות חרא של בסיסים עם אוכל זוועה ואל תנסה להחשיב את זה לחיל האוויר בכל דרך שהיא.

גם סטילים יכול להיות קריעה, תלוי בתפקיד אבל עדיין הרוב זה חרא

דבורים בכלל שמור מרחק, אלא אם אתה רוצה לראות את ההורים שך פעם בחודש במקרה הטוב...

עריכה: אבל רגע, איך בכלל הגעתם לדבר על זה, הוא לא קיבל שום אפשרות כזאת במנילה :S

לדעתי כל התפקידים שם נשמעים רע, אם אתה רוצה להיות קרבי תנסה להעלות פרופיל, אם אתה רוצה חיים יותר טובים תוריד פרופיל, אתה בדיוק באמצע במקום לא טוב...

דבורים זה בן זונה

המון פעילות והמון כיף.

אז שנה ראשונה אתה קצת מתאמץ יותר,ואתה גם הולך בתדירות מאוד נמוכה הביתה,אבל אח"כ זה פשוט נהיה טוב...אתה כל היום סתלבט ובשנה האחרונה בכלל חבל"ז-אתה יורד מהסירה ועובר להדרכה,כל היום סתלבט על החוף.

פורסם

באיזה מס' מסלול אתה? (יענו מחזור), הייתי באיזה קורס ביחד עם חבר'ה מעיט (ע' - נוב 04).

פורסם

אני מ-צ' (צונאמי). עיט עכשיו בבה"ד 1

אשמח לקצת פרטים.

מהו התפקיד בעצם, מהם התנאים בבסיס, תוך כמה זמן הופכים לקצין. פשוט בחוברת הסבר שצירפו למנילה אין יותר מידי פרטים.

התפקיד הוא להיות האחראי ראשי על הקשר בגדוד. יש לך מחלקת קשר שיכולה למנות בד"כ בין 12-3 קשרים, טכנאים, אחראי מחשוב ועוד כל מיני ואתם בעצם דואגים לתפקוד התקין של הקשר ברמה של גדוד לוחם (שריון, תותחנים, חי"ר....) זה לא תפקיד נוצץ כל כך כי בין התפקידים שעושים במחלקה זה להחתים\לזכות ציוד, לבדוק כל יום שהציוד תקין בחמ"לים, ברכבים, שכל הציוד הסודי קיים, שהרשת אינטרנט פועלת וכו' וכו'. קשה לי להגיד לך מה תכל'ס הקצין עושה כי אני רק 3 ימים בסיפוח במחלקה (כחייל פשוט, חלק מהמסלול) אבל זה כולל גם התעסקות עם הקשר, גם פיקודיות על מחלקה של אנשים שצריכים התייחסות, גם לעבוד בדרישות מול המג"ד וגם יש חלק מבצאי שבו הקשר"ג מתפקד כקשר מג"ד בפעיליות ברמה גבוהה. אם אתה רוצה לשמוע עוד תלך למיונים, אומנם יספרו לך שם הרבה כמה התפקיד הוא לוחמני ומרתק אבל כדאי לקחת הכל בפרופורציות. יש גם צדדים פחות מעניינים אבל בגדול זה לא רע והמסלול מעניין.

לקצונה מגיעים אחרי שנה ו8 חודשים (אני מניח שכתוב לך את השלבים במסלול). מה התנאים כשאתה קצין? אתה לא שומר, אתה לא עושה מטבחים אבל יש דברים כמו קצין תורן וכו' שיש לכל הקצינים והיציאות הן חצאים. די מגוכח לחשוב על זה כרגע כי זה רחווק מאוד

אם אתה מחפש דרך לצאת מלהיות לוחם בגדודים המסלול הזה סבבה כי אחרי שעשית את הקורס יסוד אתה די שייך לחיל הקשר ואם תפרוש מהמסלול (הוא התנדבותי) תעשה תפקיד תומך לחימה

פורסם

אל תתגייס :yelclap: הכי בריא

פורסם

^^^ - עדיף שלא היית מגיב.

בחיי, מדהים אותי על פי מה אתם בוחרים את המקצועות שלכם. בושה. לפי מי משחק יותר בפלייסטיישן ורואה את אבאמא הכי הרבה פעמים בחודש? תתביישו.

פורסם
[ U S A lR ][/\][ link=topic=164068.msg1388959#msg1388959 date=1138320883]

אל תתגייס :yelclap: הכי בריא

FAGGET :pissed:

תשמעו' date=' אם כבר מדברים על יציאות, ישנם גזרות במוד"ש (מודיעין שדה) שהיציאות מגיעות עד שבוע שבוע, וזאת כמובן כשאתה וותיק ביחידה.

בכללי, מוד"ש הוא מין שילוב שבין עולם המודיעין של חמ"ן (עם היציאות ה11 - 4 המגעילות שלהם) לבין החי"ר שבדר"כ יוצאים בו חמשושים (שוב, כאשר אתה קצת וותיק בפז"ם (פרק זמן שאתה נמצא בצבא). אחרי שהגעתי לשם, אני יכול להגיד לכם שזה המקום הטוב ביותר להיות בו, אחרי חיל המודיעין לחברה שרוצים לעשות יותר מסתם לרוץ על חול ולשחק אותה רמבו. בכללי, מוד"ש כולל בתוכו יחידות שנכנסות לשטח האויב אפילו עם יחידות כמו מטכ"ל, אבל הרוב פשוט מספקים מודיעין אמין על שדה הקרב בכל רגע נתון ולא עושים מעצרים מסוכנים וייחודיים או מבצעים מיוחדים. (את זה עושים רק ביחידות המובחרות, ובכמה יחידות מיוחדות).

אגב:

קיצר לך תעלה את הפרופיל שךה ותתגייס לגולני

עזוב אותך כל החארטה הזה שאומרים פה מודש פחחחח תותחנים ושיריון אה וכן נ"מ שזה חי"ר .....עאלק

אם אתה רוצה לחוות באמת מה זה להיות לוחם להיות עם החבר'ה ובעצם בסופו של דבר תיהיה גאה בעצמך

כי חטיבה מס'1 היא גולני

לך לגדוד 51!

אהה, זה מסביר משהו על החומר האנושי במודיעין לעומת כמה "חטיבות מובחרות" אחרות?! :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים