עבור לתוכן

בחירה בחיל

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי פרופיל 72.

תעזרו לי בבקשה להחליט לאיזו יחידה ללכת?

בהנחה שאני רוצה קרבי.

ואם אפשר אז יתרונות או חסרונות למה שאתם ממליצים.

תודה רבה!

פורסם

תלוי במה שאתה מקבל במנילה, שזה תלוי בכמה הקב"א שך ומה ביקשת.

פורסם
  • מחבר

תלוי במה שאתה מקבל במנילה, שזה תלוי בכמה הקב"א שך ומה ביקשת.

במנילה יש לי

שיריון

תותחנים

נ"מ

איסוף

חילוץ והצלה

מפקד כיתת טירונים

פורסם

במנילה יש לי

שיריון

תותחנים

נ"מ

איסוף

חילוץ והצלה

מפקד כיתת טירונים

אמממ הכי קרוב לקרב שיש לך זה שיריון...

נ"מ זה קריעת תחת להסחב עם בזוקה[מה השם שלו בעיברית??] ששוקלת 30 קילו כל הזמן ואחר"כ לטחון איתה שמירות - לא כיף.

תותחנים אני לא כל כך יודע מזה וכל השאר השם שלהם אומר עליהם הכל..

פורסם

איסוף זה מילה יפה לתצפיתן שדה.

פעם היה שם נחמד, היום כבר פיצלו אותם לכמה יחידות קטנות אז אני לא יודע להגיד.

אבל, (בהנחה שזה תצפיתן שדה) יש שם חברה איכותיים וזה חשוב לא פחות משאר הדברים.

חילוץ והצלה נשמע לי כמו מחלץ בפיקוד העורף.

אם אתה אוהב לעבוד עם דיסק יהלום ששוקל 24 קילו 12 שעות ברציפות בזמן שהתקרה יכולה ליפול עליך, לך על זה :xyxthumbs:

מפקד כיתת טירונים

תברח! הדבר האחרון שאתה צריך זה שלוש שנים עם טירוני 02.

לגבי שיריון, תותחנים ונ"מ.

הכל חרא. באמת.

באופן אישי אני הייתי הולך על נ"מ ראשון ואז תותחנים אבל אף אחד מהם זו לא מציאה גדולה.

אגב, Big-Dog.

זה נקרא סטינגר ומאיפה הבאת את זה שעושים איתו שמירות?

גם ככה הוא כל כך יקר שהם בחיים לא יורים אותו באמת :lol: (אלא "טיל" גבס)

פורסם
  • מחבר

איסוף זה מילה יפה לתצפיתן שדה.

פעם היה שם נחמד, היום כבר פיצלו אותם לכמה יחידות קטנות אז אני לא יודע להגיד.

אבל, (בהנחה שזה תצפיתן שדה) יש שם חברה איכותיים וזה חשוב לא פחות משאר הדברים.

חילוץ והצלה נשמע לי כמו מחלץ בפיקוד העורף.

אם אתה אוהב לעבוד עם דיסק יהלום ששוקל 24 קילו 12 שעות ברציפות בזמן שהתקרה יכולה ליפול עליך, לך על זה :xyxthumbs:

מפקד כיתת טירונים

תברח! הדבר האחרון שאתה צריך זה שלוש שנים עם טירוני 02.

לגבי שיריון, תותחנים ונ"מ.

הכל חרא. באמת.

באופן אישי אני הייתי הולך על נ"מ ראשון ואז תותחנים אבל אף אחד מהם זו לא מציאה גדולה.

אגב, Big-Dog.

זה נקרא סטינגר ומאיפה הבאת את זה שעושים איתו שמירות?

גם ככה הוא כל כך יקר שהם בחיים לא יורים אותו באמת :lol: (אלא "טיל" גבס)

האם אני יכול לשאול למה הייתה הולך לנ"מ?

פורסם

כי זה שייך לחיל האוויר

פורסם
  • מחבר

כי זה שייך לחיל האוויר

אז מה בגלל הבסיסים? בגלל האוכל שהוא הכי טוב אצלם?

פורסם

חילוץ והצלה ללא צל של ספק.

מבטיח לך שאתה תהנה מכול רגע בשירות שלך

פורסם

חיל היום-הייתי שם בעדיפות ראשונה

משם תדאג שתשובץ בסטילים או בדבורים...

השירות של חיל הים הוא פשוט...נוח...בהתחלה אתה קורע את התחת אבל עם הזמן אתה עובר לשירות של סטלבת...

ואם אתה מעוניין באקשן-תבקש שישבצו אותך בגזרה הצפונית...שם תמיד יש אקשן בים...

המיונים לחיל הים לא אמורים להיות הכי קשים,ככה שהסיכויים לעבור טובים...והדרישת מינימום זה פרופיל 72,אז THERE U GO

יתרון נוסף זה העובדה שאם אתה משרת בחיל הים,אין סיכוי שיציבו אותך במחסום

בעדיפות שניה הייתי הולך על נ"מ..רק בגלל שזה של חיל האוויר

עזוב ת'עובדה שזה שירות חרא ואתה מן הסתם גם תוצב במחסום בשלב כזה או אחר,אבל יש לך תנאים של חיל האוויר

בעדיפות שלישית....תבחר חילוץ והצלה...אם לא את זה אז תבחר משהו אחר...הכל אותו חרא.

פורסם

מה טוב בידיוק בשירות בחיל האויר , כשאתה משוייך לנ"מ ?

הייתה פעם בסוללת נ"מ ?

פורסם

כי זה שייך לחיל האוויר

אז מה בגלל הבסיסים? בגלל האוכל שהוא הכי טוב אצלם?

כל הקשר בין חיל האויר לנ"מ מסתיים בצבע המדים והסמל על הכומתא , אין בנ"מ תנאים כמו בחיל האויר, תשכח מזה

נ"מ זה שטח שטח ועוד שטח

פורסם

זה הרבה יותר גרוע מזה .

בהבטחה.

פורסם

טוב, תשמע, קודם כל אני אגיד את זה ככה:

תותחנים ושיריון אלה חילות שהולכים לשם בעיקר המורעלים על הכלים שלהם. התותחנים הסוללות היחידות שירו מאז ומעולם היו אלה שהוצבו במוצב בהר דוב. לאחרונה כמו ששמעתם בחדשות העבירו סוללה לעזה "לעשות רוח" על הפלשתינאים". בכל מקרה, תשכח מתותחנים.

שיריון - תהנה רק אם תגיע למרכבה 4. אבל אתה חייב שתהיה לך זיקה כולשהי לחיל, כי ילד שמגיע פתאום לטירונות שיריון וחופרים לו במוח על כמה שהוא יעשה "שמירות" בתוך טנק ואולי יירה פעם באיזו פעילות בשטחים (כזכור עזה נסגרה, ככה שיהיה משעמם) לא בדיוק ייהנה מזה וימצא את עצמו במהרה אצל הקב"ן בוכה לצאת מהשיריון.

נ"מ - עוד לא הכרתי אחד שהיה בנ"מ, (אני לא מתכוון ליחידה המיוחדת שלהם: "ינמ"מ"-יחידה נגד מטוסים מוצנחת, אליה מגיעים בכלל דרך הצנחנים) שהיה מרוצה מהשיבוץ שלו. הם תמיד מסתכלים בקנאה על החברים שלהם "שבאמת" נמצאים בחיל האוויר עם בסיסים ורמת חיים של הטייסים: אוכל,מגורים,בנות וכולי'... תזכור: נ"מ=חי"ר חיר שסתם משתמשים בו לכל מיני משימות שוליות שלא לשמן הגיעו לשם החיילים (משמע - בחיים לא תירה שם טיל כולשהו על מטוס אוייב,פשוט כי חיל האוויר מטפל בהם כשהם נכנסים לגבולות המדינה (כמו שלפעמים מתפרסם בעיתונים).

חילוץ והצלה: תשמע טוב ותספר לכל החברים: המילים סיירת ופיקוד העורף לא סתם לא הולכות יחדיו. ה"סיירת" הזאת שהוקמה לפני כשנתיים היא בעצם "יחידת שמירות במגדלים של בתי הכלא" כמו מגידו למשל עם אסירים בטחוניים כבדים. זאת היחידה הראשונה שאפילו קצינים שהועברו אליה בחוסר ברירה (פשוט אף אחד לא רצה ללכת לשם) התחילו לצאת ממנה על קב"ן. פשוט שיא. המון חיילים בורחים משם, כי אף בן-אדם עם שכל לא יבלה 3 שנים בשמירה על אסירים במגדל בכלא!. הצ'ופרים שהיחידה קיבלה היו: לעשות שמירות בעזה וכל מיני שטויות ו"פעילויות הצלה" כאלה . . .

וןעכשיו לחלק המעניין:

חיל מודיעין השדה, שאליו משתייך מסלול ה"איסוף" שהוצע לך הוא הבחירה הטובה ביותר עבורך. אני הייתץי בן יחיד והתנדבתי לשם. כל החברה בטירונות כבר היו "אחרים" למה? פשוט כי לא היה אף אחד עם קב"א פחות מ52. זה כבר צריך להגיד לך מהי רמת כח האדם במסלול הלוחמים של הבנים בחיל מודיעין השדה. יש גם מסלול לבנות ושם הרמה פחות טובה (מהיכרותי עם המון בנות בחיל. ) בכלל בת שנמצאת בקרבי - משהו לא בסדר איתה וכנראה שיש לה יותר מדיי גנים של בנים בדם. (רובן נראות כמו בחורילות, אבל ישנן כמובן יוצאות מן הכלל). בכל מקרה מקצוע התצפיתן הוא המסלול המעניין ביותר שאני יכול להמליץ לך עליו בלי לפרט יותר מדיי על התפקיד והאמצעים עקב בטחון שדה.

לך על "איסוף".

פורסם

ממה שאני שמעתי על מודיעין שדה, "איסוף", אתה יוצא לשטח המון המון...לא טוחנים שמירות בכלל! וכשאין פעילות אתה משחק בפלייסטיישן..

במילים האלה שמעתי את זה לא בטוח כמה מזה אמיתי.

גם אני הייתי הולך למודיעין שדה! בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים