עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לאייפוד ווידאו !

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

רציתי לשאול כמה שאלות על האיפוד לידע אישי.

א. האיפוד תומך בתיקיות?

ב. כמה זמן לוקח לטעון את האייפוד - דרך המחשב?

ג. האם מומלץ לקנות מתאם חשמלי, ואם כן- לקנות יד שניה או חדש ?

ג. כמה זמן סוללה יש באמת ל30 ג'יגה (באודיו).

ד. איזה אביזרים מומלצים לאיפוד? (אפילו שהמחירים ש-ו-ח-ט-י-ם!)

ה. האם האייפוד אמיד, או שהוא נשרט\מקבל מכות בקלות כמו הנאנו?

ה. מגן מסך- האם מומלץ לקנות?

ו. לבעלי האיפוד ווידאו- אתם באמת מרוצים ממנו? או שיש לו כמה חסרונות בולטים?

יש לי אייפוד ווידאו חדש 30 ג'יגה בייט בצבע שחור באריזה סגורה- ללא שימוש, שווה למכור אותו בארץ ב2000 ש"ח ולקנות ויזן M מארצות הברית?

תודה רבה לכל העונים

ניב

פורסם

אני אנסה לענות על מה שאני יודע (:

א. האיפוד תומך בתיקיות?

פלי ליסטים, כן. אפשר גם להכין פליליסטים דרך האייפוד עצמו, ללא מחשב (playlist on the go)

ב. כמה זמן לוקח לטעון את האייפוד - דרך המחשב?

דרך המחשב אני משער שמשהו כמו 4-5 שעות, אבל בחצי מהזמן הוא טוען 80% סוללה, ככה שגם אם אין לך 4-5 תוך שעתיים+ יש לי סוללה כמעט מלאה.

מטען חשמלי הוא יותר מהיר, אבל אם אתה לא מתכנן איזה טיול ארוך עם האייפוד אין סיבה לא להסתפק בטעינה מהמחשב.. (ואם כן לקנות, לפי דעתי עדיף יד שניה.. באייבי אתה קונה ב-10 דולר מטען.)

הזמן המוצהר הוא 15 שעות אם אני לא טועה.. בד"כ הם מדייקים. (בפועל כמו תמיד זה קצת פחות, כי 15שעות זה בתנאי מעבדה אופטימלים ללא העברת שירים ותוארת מסך..)

ד. איזה אביזרים מומלצים לאיפוד? (אפילו שהמחירים ש-ו-ח-ט-י-ם!)

תלוי אם אתה צריך אביזרים.. לפי דעתי אם יש לך כבר אוטו אייטריפ או איזה קלטת להעברת האודיו למערכת סטריאו זה חובה (רק כי אני אוהב לשמוע מוסיקה טובה באוטו (: ). אם אתה חייב רדיו אז לך על תוסף רדיו.. קיצור אם אתה צריך משהו תקנה, אל תקנה כי יש משהו שכולם אומרים שהוא טוב..

ה. האם האייפוד אמיד, או שהוא נשרט\מקבל מכות בקלות כמו הנאנו?

הוא יותר עמיד (אמיד = טחון בכסף (: ) מהנאנו, אבל קח לתושמת ליבך שעל אייפוד שחור (כמו כל נגר בעל צבע כהה אחר) יותר ייראו את השריטות. לכן מומלץ לקנות אייסקין אם דחוף לך לשמור על אייפוד מצוחצח ונקי.. (לפי דעתי ביזבוז כסף.. מתישהו במילא הוא יישרט.. אבל דווקא על מגן מסך פחות כדאי להתפשר.. אפשר לקנות מאוד בזול של PDA ומחשבי כף יד למינהם, ולחתוך אותם לגודל הרצוי.)

ה. מגן מסך- האם מומלץ לקנות?

כמו שאמרתי, מומלץ..

ו. לבעלי האיפוד ווידאו- אתם באמת מרוצים ממנו? או שיש לו כמה חסרונות בולטים?

לגבי הויז'ון M זה כבר תעשה מה שנראה לך.. בגדול אין המון הבדל בין המכשירים, אז נראה לי סתם כאב ראש למכור אותו ולהתחיל לקנות מחדש..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה המושקעת!

ויש הבדל עצום בין האייפוד לויז'ן M.

מסך יותר טוב אם מספר צבעים יותר גבוה....65K באיפוד לעומת 260K בויז'ן M.

בויז'ן יש רדיו וטייפ מנהלים

מקבלים מטען חשמלי בערכה

הערכה בויז'ן יותר מאובזרת

לויז'ן M איכות סאונד בהרבה יותר טובה

איכות ההרכבה יותר טובה, האיפוד נשרט\נשבר בקלות, ושלא נדבר על האמינות הלא טובה שיש לאיפוד.

חיי סוללה בהרבה יותר טובים בווידאו- 4 שעות לעומת שעה וחצי באיפוד!

חוץ מהעובי, שבזה האיפוד לוקח, הויז'ן M בהרבה יותר טוב ואין על מה להתווכח.

אני לא יודע מה לעשות: למכור את האיפוד ב2000 ולחכות עוד חודש וחצי בשביל הויז'ן M או להיות עם האיפוד ולסבול?

תודה

ניב :)

פורסם

נראה שכבר החלטת (:

בכל מקרה, על הנייר באמת יש לזן נתוני פתיחה יותר טובים.. אני לא יכול להגיד לך בפועל מה עדיף כי לא ראיתי את הזן במציאות.

האמת שגם אני מתלבט בין שני הנגנים האלו, אבל דווקא מה שאצלי הכריע לקחת את האייפוד זה הגדול. 30 ג'יגה זה פשוט לא מספיק לי, ככה שאני כנראה אקח את האייפוד 60 ג'יגה (שכבונוס גם יש לו סוללה לעשרים שעות מוסיקה ו-3 שעות ווידאו, והרבה יותר תוספים, מה שכמעט ואין לזן).

אתה יכול לראות פה השוואה של איכות הווידאו:

http://www.everythingusb.com/creative_zen_vision:m_30gb.html (שים לב שהם מציינים שהצבע ה"חם" יותר של הקריאטייב הוא קצת מלאכותי ויותר מדי חזק..)

בכל מקרה אם אתה צריך רדיו, וטייפ מנהלים ומטען וכל אלה, לך על הקראיטייב (השאלה אם באמת תשתמש בזה.. רוב האנשים מתפתים לקחת את הדברים עם היותר פיצ'רים למרות שהם ממש לא שימושים.. אתה באמת תקליט לעמצך רשימת קניות לסופר או משהו כזה?). אם הייתה לו גירסא של יותר מ-30 ג'יגה אני גם הייתי חושב ברצינות לקחת אותו..

בנוסף אם תלך על הזן תוכל לעשות קצת כסף מהצד, למרות שהוא עולה יותר מהאייפוד, אם תמכור את האייפוד ב-2000 שקל ישארו לך דמי כיס (:

פורסם
  • מחבר

אני צריך לקבל אותו ביום ראשון....

עם אני ישתמש בו במשך חודש ואחר כך אני ימכור אותו , המחיר ירד משמעותית אחרי שפתחתי אותו?

בכמה למכור אותו בתוך האריזה

ובכמה למכור אותו אחרי שהשתמשתי בו במשך חודש .

יש הבדל גדול אם פתחתי ואם לא? ממילא האיפוד חדש.....

פורסם

בזאפ הכי זול ל-30 ג'יגה זה 2300 בערך. ככה שאתה מוכר את שלך ב-2000 בכיך בקופסה..

הקטע זה שישראלים הם פרנואידים כאלה, ואני חושב שיהיה לך יותר קשה למכור אותו אחרי שתפתח אותו (ולפי דעתי גם ישלמו לך פחות).

אבל הדברים האלה זה בעיקר מזל על איזה קונה את נופל.. אתה יכול להסתובב באתרים של מכירות יד-שניה כדי לקבל קצת מושג על מחירים (yad2.co.il) למשל.

לפי דעתי אם לפחות תפתח אותו פעם אחת ושתמש בו קצת כדי לראות איך הוא זה לא ייפגע במכירה.. רק תקפיד לא לשרוט אותו ולא לאבד שומדבר מהאריזה ואתה תוכל למכור את זה באותו מחיר אני מאמין..

(האמת עכשיו ראיתי ביד2 אייפוד 30 ג'יגה סגור ב-1500 שקל.. טעות שלי, זה היה פוטו, לא ווידאו.. ככה שאתה יכול למכור בהרבה יותר.. ואתה יכול למכור גם לא דרך האינרטנט.. יש לי חבר שכבר מכר כמה נגנים בבצפר שלו ועוד עשה כסף טוב מכל הסיפור..)

בכל מקרה חכה גם לתגובות של עוד אנשים פה..

פורסם

אחי אני מעוניין לקנות אייפוד כמה אתה רוצה תכלס על כשהוא לא יצא מהקופסא??

פורסם
  • מחבר

אחי אני מעוניין לקנות אייפוד כמה אתה רוצה תכלס על כשהוא לא יצא מהקופסא??

דבר איתי בבקשה בפרטי ואני יענה לך על מה שתרצה

פורסם
  • מחבר

עוד מישהו בבקשה?

פורסם

כמו שרשמו לך בפוקט תמכור את המכשיר ותקנה את הויזין ועל תחשוב על זה יותר הויזין בהרבה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

כמו שרשמו לך בפוקט תמכור את המכשיר ותקנה את הויזין ועל תחשוב על זה יותר הויזין בהרבה יותר טוב

חחחח אפשר לדעת מה שם המשתמש שלך בפוקט?

לענייננו, ניראה לי שאני יפתח אותו, ישתמש בו קצת במשך חודש וימכור ב2000, ויקנה את הויז'ן M.....ככה אני לא "יתגרה" שהוא ישב אצלי חודש בארון.....

מה אתם אומרים, צעד נבון?

פורסם

שמע אחי קנה את הוויז'ן אם אין כמוהו לפי הנתונים...

ואל תפתח את האייפוד שלא יהיה לך קשה למכור אולי אפילו אני אשיג לך קונה אחי יש לי מישהו שמחפש אני אשאל אותו אם אתה רוצה עוד מידע פנה אלי בפרטי

פורסם

מטען חשמלי הוא יותר מהיר-בולשיט, הטעינה של מטען חשמלי או דרך המחשב במכשיר הנטען דרך USB(במקרה זה אייפוד) היא זהה בזמן.-, אבל אם אתה לא מתכנן איזה טיול ארוך עם האייפוד אין סיבה לא להסתפק בטעינה מהמחשב.. (ואם כן לקנות, לפי דעתי עדיף יד שניה.. באייבי אתה קונה ב-10 דולר מטען.)

הזמן המוצהר הוא 15 שעות אם אני לא טועה.. -מוצהר 14 שעות ;)-בד"כ הם מדייקים. (בפועל כמו תמיד זה קצת פחות, כי 15שעות זה בתנאי מעבדה אופטימלים ללא העברת שירים ותוארת מסך..)

ד. אי

פורסם

ענית לעצמך על השאלה,איפוד זה אכן חרא דבר

תמכור אותו ותקנה את הקריאטיב שכמוש אמרת הרבה יותר טוב

פורסם
  • מחבר

אבל אם אני יאהב את האיפוד? היום הלכתי לראות איפוד נאנו וממש התאהבתי...

אולי אני סתם מוכר? אולי אני יאהב את האיפוד למרות שיש לו מלא חסרונות?

אני לא יודע מה לעשות.

העצה הכי טובה בישבילי זה לפתוח אותו להשתמש בו במשך חודש ואחר כך למכור אותו ב1900-2000 שקל...אתם לא חושבים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים