עבור לתוכן

כפיר שלזינגר ז"ל

Featured Replies

פורסם

שלום...

רציתי להציג בפניכם כתבה קצרצרה שכתבתי באוגוסט האחרון על הילד כפיר שלזינגר ז"ל שנפטר בשנה שעברה... אני אשמח אם תעבירו את הסיפור הזה לעוד אנשים שאתם מכירים. תודה.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

כפיר שלזינגר ז"ל

כפיר שלזינגר נולד ב 18 ליוני 1996, בבית החולים "העמק" בעפולה, בן ראשון לפנינה ואבי.

בגיל שנתיים, בשל מה שנראה אז כצפצופים אסטמתיים, הוא חזר לבית החולים, שם איבחנו אותו עם מחלה הנקראת "יתר לחץ דם ריאתי" מחלה נדירה שבה מתכווצים הוורידים בריאות מה שגורם לכך שהדם בקושי זורם בהן ובקושי מעביר חמצן. דבר זה גורם גם ללב לעבוד יותר ויותר קשה, עד כדי הרס עצמי.

עם השנים כפיר גדל והתמודד עם המחלה. כך גם משפחתו.

בסוף חודש מאי 2004 פורסם סיפורו בכתבה במוסף סוף השבוע של עיתון מעריב. הכתבה גרמה לעשרות אנשים לפנות אל הכתב, בית החולים ואף אל כפיר עצמו במכתבי עידוד, תמיכה ובשאלות על מה שניתן לעשות.

אך מצבו החמיר ופחות משבוע מיום פרסום הסיפור הוא מת בידי אמו.

מספר חודשים לפני מותו, הבינה המשפחה ובעיקר כפיר הקטן, שתרומת איברים יכולה להציל אותו. הם חיפשו נואשות אחרי תרומת ריאות ולב.

העובדה שבישראל חתומים רק 4 אחוזים מהתושבים על כרטיס "אדי" להשתלות איברים לא עזרה. באירופה ובארה"ב, חתומים יותר מ 20 אחוזים מהתושבים על כרטיס דומה, המאשר תרומת איברים אחרי מותו של האדם החתום עליו.

המשפחה "חיפשה מזלה" גם בבית חולים אחר בגרמניה, שם הייתה תרומה. אך שם לא הסכימו לנתחו.

כפיר נפטר מהמחלה ב 2 ביוני 2004, שבועיים לפני יום הולדתו השמיני, בידי אמו, שלחשה לאוזנו את המשפט "תודה שנתת לי להיות אמא שלך" עד שהפסיק לשמוע.

בסוף יוני השנה, הלכתי לבקר את המשפחה בביתם שבנצרת עילית. מצאתי משפחה חמה ואוהבת, ראיתי את אחותו שובל בת ה 7 ואת אחיו אורי בן השנתיים. משפחה שאיבדה את ילדה, בעיקר בגלל חוסר המודעות בארץ לתרומות איברים.

הסיפור של כפיר הוא מה שגרם לי לחתום על כרטיס "אדי".

אתר שהקימה המשפחה לזכרו http://kfir.ort.org.il

אתר המרכז הלאומי להשתלות - http://www.health.gov.il/transplant

שלכם,

יעד אתגר

yaadetgar@hotmail.com

פורסם

ממש יפה מה שכתבת

אני איתך

גם לי כבר יש כרטיס

וטוב יעשה (כל מי שמעל גיל 18) מי שיוציא כרטיס

זה לא בכאילו ולא בכמעט... זה מציל חיים.

פורסם

חשבתי בזמן שקראתי את הספאם שלך איפה לדרג אותו מ-1 - ספאם דפוק ולא נחוץ לבין 10 - ספאם שמפיצו צריך להכלא באבו כביר

למה אתה דוחף לנו את הזבל הזה לפה?

ובאמת נראה לך ש- 20 אחוזים מארצות הברית חתומה על הכרטיס הדפוק הזה?

באמת נראה לך ש60 מיליון אנשים בארצות הברית חתומים על הכרטיס הדפוק שאף אחד לא שמע עליו?

דחוף את הזיוני שכל שלך לתחת

פורסם

חשבתי בזמן שקראתי את הספאם שלך איפה לדרג אותו מ-1 - ספאם דפוק ולא נחוץ לבין 10 - ספאם שמפיצו צריך להכלא באבו כביר

באמת נראה לך ש60 מיליון אנשים בארצות הברית חתומים על הכרטיס הדפוק שאף אחד לא שמע עליו?

:xyxthumbs: אני בעד...

פורסם

אני לא בטוח אם 20% אבל הרבה יותר מישראל זה בטוח

אני ממש בעד תרימת אברים, וחבל שדבר כזה קרה

פורסם
[ U S A lR ][/\][ link=topic=163795.msg1384640#msg1384640 date=1138054187]

:xyxthumbs: אני בעד...

לדעתי שניכם לא מבינים כלום... מקווה שיקרה לכם משהו בסגנון בשביל שתתעוררו

ודרך אגב כל המשפחה שלי חתומה על הכרטיס!!

פורסם

שלא יתנו לי ואני לא יתן להם כבר שמענו על המסחר באיברים במדינה הזאת אין אמונה אתה תורם ואחרים עושים על זה כסף...

פורסם

חברה תרומת איברים נעשית מרצון פנימי של הבן אדם לתרום ולעזור לאנשים אחרים במקרה שהוא מת.

יש הרבה אנשים שחתמו על הכרטיס הזה. אבל יש גם הרבה אנשים שלא ממש מתאים להם שכשהם ימותו לא ישאר מהם הרבה כי הכל יושתל האחרים.

וגם לחשוב מצב המשפחה שלך שכאשר תמות (חס וחלילה) שתיקבר בעצם לא ישאר ממך שום חלק מולשם ותקבר בחתיכות.

אז אם אתה מוכן לזה ומוכן לתרום אין בעיה. אבל אתה לא יכול להכריח אנשים אחרים. וזה שיש סחר באיברים לדעתי לא דבר כזה גרוע.

מה לעשות בן אדם צריך כסף ואחד אחר צריך משהו שיש לו (כמובן שאותו אדם יכול לחיות בלי אותו איבר) אז הם עושים "עסקה " בניהם

דבר שנראה לי בסדר גמור.

ומצער לשמוע על המקרה של הילד אבל לנסות להחתים ככה אנשים לא ילך. זה חייב לבוא מהרצון שלך לחתום.

פורסם

ההורים שלי חתומים כבר (אבא שלי חתום כבר מלא זמן... אמא רק עכשיו חתמה..)... אני כבר לפני שנים ידעתי שברגע שאני מגיע לגיל 18 אז אני חותם על הכרטיס...

פורסם

תלמד להתבטאות כמו בן אדם מתורבת, ולא כמו איזה ברברי - ורק אז תחזור לפה.

הורחקת לשבוע מהפורום.

פורסם

אני חתום על הכרטיס הזה כבר שנים.

בזמן האחרון (האמת, בחוסר טאקט משווע אבל לדעתי המטרה מקדשת את האמצעים) משרד התחבורה שולח בדואר, יחד עם חידוש הרישיון טופס להצטרפות.

פורסם

its stupid imo, i dont want people to cut me and take my organs... WTF

פורסם

זה רק אחרי שאתה מת אם לא הבנת.

פורסם

מה אכפת לך מה עושים איתך אחרי המוות?

אם זה יכול להציל חיים של מישהו אז למה לא?

פורסם
[ U S A lR ][/\][ link=topic=163795.msg1385201#msg1385201 date=1138114439]

שלא יתנו לי ואני לא יתן להם כבר שמענו על המסחר באיברים במדינה הזאת אין אמונה אתה תורם ואחרים עושים על זה כסף...

על איזה בולשיט אתה מדבר פה?! לעזאזל צריך להעיר כמה אנשים בפורום הזה למציאות.

לדוגמא אותך.

יש מלא אנשים בארץ הזאת שזקוקים לתרומת איבריים.

ולא מדובר פה על סחר באיבריים שאתה הולך ומוכר למתווך את האייבר שלך והוא מוכר לחולה.

מדובר על אגודה שמוציאה כרטיסי תורם שאחרי המוות שלך אתה מוכן לתרום את האיברים שלך לנזקקים

או לצורך מחקרים (לא יודע מה).

אתה לא רוצה להיות חלק מהתורמים אל תחתום. אבל אל תשמיץ לרעה אגודות כאלה חיוביות סתם!

אני אישית יודע על הכרטיס הזה ממזמן' date=' וזה אחד הדברים הראשונים אותו אעשה ברגע שהגיע לגיל 18 (עוד השנה ='])

לדעתי זה צעד חיובי. אם אוכל לתרום ולעזור לאדם נוסף במדינה אחרי שהגוף שלי במלא חסר כל רוח חיים. אז למה לא? שיציל

חיי אדם, זה חשוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים