עבור לתוכן

חוות דעת למחשב עריכה עד 7000 ואם אפשר פחות מה טוב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

זו הפעם הראשונה שלי בפורום אז בעדינות בבקשה...

אחריי מספר שנים שאימצתי את המחשב הישן הגיע הזמן להתחדש.

השימושים העיקריים שלי כוללים oc עדינים:

משרדיים, עריכות סרטים, קידודים, המרות ומשחקים בקושי אם בכלל לא.

אני צריך עזרה בהתאמת כרטיס מסך זול ללא אופציות מיוחדות בין 300-500 ש"ח

מתוך נאמנות פסיכולוגית לאסוס אני בחרתי במפרט הבא:

amd 3200 s939

HD WD 160G sata2 8MB buffer

2* 512MB corsair cl2

asus a8n-sli premium

ספק hec 425 watt

מארז thermaltake va4000bws

אני יודע שאני יכול למפרט הנתון להשתמש בציוד זול יותר אבל אני מאמין תמיד בהשקעה ראשונית מאסיבית על רכיבים חזקים וטובים כמו לוח זכרונות

ומעבד סבבה שאותו אשדרג בעתיד אחרי משחקי oc קלים

1.חוץ מהמלצות על כרטיסי מסך זולים שעובדים סביר

2.הייתי רוצה לדעת מה ההשפעה של כפולי הליבה המתממשים ובאים לכדאיות הקניה של חדי ליבה(האם המחירים של חדי הליבה בתקופה הקרובה יצנחו באופן משמעותי עד למצב שכדאי לחכות מעט לקניית כפול ליבה )

פורסם

כלל 1: אסוס לוקחים כסף על השם שלהם... הם לא יותר טובים מחברות אחרות אבל כן לוקחות יותר כסף אז תשקול מחדש....

אני חושב שיש לך 6200 בסכום כסף הזה לכרטיס מסך.. כרטיס דיי טוב למי שלא משחק הרבה... יש בו אפשרות גם לפתיחת צינורות ולOC נחמד ממליץ..

פורסם

בתקציב כזה READON X550 XT או לעלות ל 600 שח בתקציב ואז לקנות 6600 הרגיל שטוב ממנו בכמה רמות

המלצה שלי תחסוך ל 600 שח ואז תקנה

המחירים לא הולכים לצנוח בכלל בזמן הקרוב

פורסם

שלום לכולם!

זו הפעם הראשונה שלי בפורום אז בעדינות בבקשה...

אחריי מספר שנים שאימצתי את המחשב הישן הגיע הזמן להתחדש.

השימושים העיקריים שלי כוללים oc עדינים:

משרדיים, עריכות סרטים, קידודים, המרות ומשחקים בקושי אם בכלל לא.

אני צריך עזרה בהתאמת כרטיס מסך זול ללא אופציות מיוחדות בין 300-500 ש"ח

מתוך נאמנות פסיכולוגית לאסוס אני בחרתי במפרט הבא:

amd 3200 s939

HD WD 160G sata2 8MB buffer

2* 512MB corsair cl2

asus a8n-sli premium

ספק hec 425 watt

מארז thermaltake va4000bws

אני יודע שאני יכול למפרט הנתון להשתמש בציוד זול יותר אבל אני מאמין תמיד בהשקעה ראשונית מאסיבית על רכיבים חזקים וטובים כמו לוח זכרונות

ומעבד סבבה שאותו אשדרג בעתיד אחרי משחקי oc קלים

1.חוץ מהמלצות על כרטיסי מסך זולים שעובדים סביר

2.הייתי רוצה לדעת מה ההשפעה של כפולי הליבה המתממשים ובאים לכדאיות הקניה של חדי ליבה(האם המחירים של חדי הליבה בתקופה הקרובה יצנחו באופן משמעותי עד למצב שכדאי לחכות מעט לקניית כפול ליבה )

למה SLI? למה 425WT?

תרד בלוח אם בספק ויש לך X800GT

פורסם

אני לא הייתי קונה מחשב היום שהוא לא כפול ליבה. בשביל מה לכל הרוחות אתה צריך את האסוס SLI? אתה בתקציב מוגבל, אתה חוסך פרוטות על כרטיס מסך, אתה קונה מעבד שלכל הדעות יפגר בביצועים מהר מאוד יחסית לעמיתיו הכפולים שהופכים לסטנדרט. בשביל מה? כדי לקנות לוח אם מהשורה הראשונה למערכת מהשורה השלישית? אתה גם קונה ספק כח בינוני מינוס שלא יצליח להחזיק מערכת SLI בחיים. איפה ההיגיון? אתה אפילו לא גיימר, למה לשים 300 שקל אומללים על פיצ'ר שבחיים לא תשתמש בו?!

ועוד לדרישות שלך.... המרות, קידודים... כל אלו יפיקו ה-מ-ו-ן מכפול ליבה. איזה בזבוז נוראי.

מה רע בDFI INFINITY ULTRA? באביט KN8? באלבטרון NF4 ULTRA? כולם יעלו חצי ויעשו עבורך עבודה מצויינת, עם יכולות אוברקלוק מרשימות יותר מהאסוס.

ואל תתחיל את המנטרה הדפוקה הזאת ששמעתי עשרות פעמים, שלאסוס יש כרטיס קול טוב יותר. ב600 שקל הפרש אתה קונה 2 כרטיסי קול שאוכלים את הON BOARD של אסוס. ברצינות.

תרשה לי לצטט את עצמי, מתוך המדריך להרכבת מפרט:

עצתי היא, שלאחר שבחרתם את ערכת השבבים שמתאימה לכם ומומלצת למעבד שלכם, החליטו איזה פיצ'רים חשובים לכם בלוח האם - האם אתם צריכים FIREWIRE? כמה כרטיסי רשת מובנים אתם צריכים? האם אתם זקוקים לכרטיס קול איכותי יותר? כמה חריצי הרחבה לזכרון אתם צריכים? האם אתם חושבים על מערך SLI? האם פוטנציאל אוברקלוק חשוב לכם?

לאחר ששקדתם על נקודות אלו, אני ממליץ לקחת את הלוח עם מינימום הפיצ'רים ההכרחיים, ולא לקפוץ מעל הפופיק, על מנת שתוכלו להשקיע יותר בציוד אחר.

יש לזכור שלוח האם הוא אומנם פלטפורמה חשובה הן לשדרוגים והן לאוברקלוק, אבל בביצועי סטוק אין הבדל משמעותי בין לוחות מאותה ערכת שבבים, למרות שהמחיר יכול להיות למעלה מפי 2!

№ Code Product Price Quant. Summ

0 7441 ABIT KN8 nForce 4 Socket 939 Motherboard 580.00 ₪ 1 580 ₪

1 7285 AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX 1990.00 ₪ 1 1990 ₪

2 4973 Coolermaster CAC-T05 Centurion 5 P/S Not Included Case 400.00 ₪ 1 400 ₪

3 5499 Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 420.00 ₪ 1 420 ₪

4 7626 Leadtek FX6600 PX6600TD PCI-e 256 MB Bulk Video Card 665.00 ₪ 1 665 ₪

5 6544 Maxtor 250GB 16MB Buffer MaxlLine SATAII HDD 690.00 ₪ 1 690 ₪

6 6331 Thermaltake BigTyphoon CPU Cooler 250.00 ₪ 1 250 ₪

7 7276 Twinmos 1024Mb DDR 3200 Memory 590.00 ₪ 2 1180 ₪

6175 ₪

זה מה שהייתי קונה במקומך.

500 שקל יותר, אוכל את מה שרצית לקנות בלי מלח.

ואתה יודע משהו? אני לא חושב שאפילו הייתי לוקח את זה. הייתי חוסך 700 שקל, ולוקח לוח מסדרת NFORCE430 שכוללת כרטיס 6150 מובנה.

משהו כמו http://logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=7680

אפילו יש לו יציאת DVI!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לכל האנשים שרוצים לעזור ונותנים חוות דעת.

התיכנון שלי בגדול הוא להשקיע כרגע בחלק מהדברים כמו לוח דגל שהתמיכה העתידית שלו בעתיד תהיה יציבה ולרוב בטוחה ובלי שום קשר במצב מצב סטוק העדיף עליי אין עליו מתחרים. כמו כן זכרונות סבירים לחלוטין הנותנים מענה סביר בoc חובבניים.

ועל פי התכנון שלי נניח שנה מעכשיו להשקיע במעבד מתקדם יותר וכרטיס מסך טוב יותר הנתמכים ע"י הלוח.

כפי שאמרתי אני פריק של מוצרי הדגל של אסוס ובכלל האמינות שלהם והיציבות היא ללא דופי

מניסיון בעבר עם רוחב פס במצב סטוק של כמעט כל לוח אסוס שהכרתי או עבדתי הוא תמיד הפגין ביצועים מעולים השווים או מעבר לחברות אחרות מבלי להכליל כמובן.

ואני יודע שהיו מספר מוצרים שלא כיכבו לפני לא מעט זמן.

בינתיים עושה רושם שהנתונים שלו מרשימים והוא בעל אופציות עתידניות עם עדכוני ביוס יעילים וקולעים היאה לאסוס ולכן אני מעדיף לשלם עוד 300ש"ח רק על זה.

פורסם

אם אתה רוצה לוח טוב וגם תומך SLI {למרות שהכרטיס שאתה קונה לא תומך אז למה } תקנה DFI LANPARTY ב 895 שהוא לוח מעולה ועולה 200 שח פחות

פורסם

קודם כל תודה לכל האנשים שרוצים לעזור ונותנים חוות דעת.

התיכנון שלי בגדול הוא להשקיע כרגע בחלק מהדברים כמו לוח דגל שהתמיכה העתידית שלו בעתיד תהיה יציבה ולרוב בטוחה ובלי שום קשר במצב מצב סטוק העדיף עליי אין עליו מתחרים. כמו כן זכרונות סבירים לחלוטין הנותנים מענה סביר בoc חובבניים.

ועל פי התכנון שלי נניח שנה מעכשיו להשקיע במעבד מתקדם יותר וכרטיס מסך טוב יותר הנתמכים ע"י הלוח.

כפי שאמרתי אני פריק של מוצרי הדגל של אסוס ובכלל האמינות שלהם והיציבות היא ללא דופי

מניסיון בעבר עם רוחב פס במצב סטוק של כמעט כל לוח אסוס שהכרתי או עבדתי הוא תמיד הפגין ביצועים מעולים השווים או מעבר לחברות אחרות מבלי להכליל כמובן.

ואני יודע שהיו מספר מוצרים שלא כיכבו לפני לא מעט זמן.

בינתיים עושה רושם שהנתונים שלו מרשימים והוא בעל אופציות עתידניות עם עדכוני ביוס יעילים וקולעים היאה לאסוס ולכן אני מעדיף לשלם עוד 300ש"ח רק על זה.

זה גיבוב של שטויות.

נתחיל מזה שקניית מחשב עכשיו זה DEAD END מבחינת שדרוגי מעבד כי AMD מחליפים את הסוקט בעוד חמישה חודשים. אם בעוד שנה תרצה להחליף לכפול ליבה תצטרך להחליף מעבד-לוח-אם וזכרונות לDDR2. עכשיו AMD מתריעים שכל שנה וחצי הם מחליפים סוקט, אז זה לא שיש למה לחכות כי המעבדים עוד חצי שנה יהיו לא יותר מדי חזקים לעומת אלו שקיימים עכשיו, וגם הם תוך שנה וחצי יהיו לא ניתנים לשדרוג. מה שזה אומר זה שאם אתה צריך כפול ליבה, קנה אותו עכשיו.

בקשר לכרטיסי מסך "נתמכים ע"י הלוח", זה עוד חתיכת בולשיט, כי PCI-E נמצא כאן והוא הולך להשאר, ואין הבדל בין לוח PCI-E של NFORCE4 למישנהו, הם כולם יתמכו בכל כרטיס בשנים הקרובות. אם זה פיצ'ר השדרוג שרלבנטי לגבייך, האלבטרון עם הONBOARD שהצעתי לך פשוט תפור עליך, כי איתו אתה פשוט לא צריך להשקיע בכלל בכרטיס מסך והוא חוסך לך המון.

עכשיו לביצועי סטוק "חזקים" - הפרשים בביצועי סטוק הם זניחים, כן, לא קיימים, הפרשים של מילי משהו בודד להנה או הנה. וההבדלים האלה נמחקים ברגע שאתה מחליט לעשות OC, לדוגמא ההבדל בין הלוח שאתה בחרת ללוח של DFI, הלאנפרטי אולטרא (שעולה 300 שקל פחות) - בסטוק, האסוס מהיר יותר בהפרש זניח. בOC, הלאנפרטי אוכל אותו. ביקורת השוואתית בין שני המלכים האלה פורסמה כאן באתר.

עוד משהו לגבי "לוחות דגל", זה שלקחת לוח "דגל" אז הוא מדגל לו בסדרת SLI. יש לוח מוביל לסדרת ULTRA. ה-A8N-E שעולה 700 ועודף, קרוב ל500 שקל פחות מהSLI PREMIUM.

מה שמשתמע מדבריך, בין אם אתה רוצה להודות בזה או לא, זה שאתה פוחד משינויים. אתה דובק במותג, לוקח את המוצר הכי יקר שלהם בלי היגיון, וחושב שזה מה שיעשה את הקניה שלך למובטחת כהצלחה. אתה טועה, ומפספס בגדול. חבל, כסף שלך.

כל מה שיש לי לומר לך, אם אתה מסרב להקשיב לי לגבי המיותרות של האסוס, זה שלפחות אל תוותר על כפול ליבה, תשקיע עוד, עוד הרבה אפילו, אבל לפחות אל תתקע היום עם חד ליבה. חד ליבה זה לתקציביים בלבד.

פורסם
  • מחבר

טוב אז קודם כל אתה מדבר ממש לעניין ואני מתרשם

בטעות פתחתי נושא חדש לאנשים שרוצים לתת לי חוות דעת לבניית מחשב לעריכה אבל משום מה אף אחד לא מעוניין

אין לי שום בעיה להשקיע גם 8000 במחשב אך הפערים בין התועלת למחיר זניחים במיוחד שאני זקוק רק למעבד לוח זכרונות כונן קשיח ומארז חדש לחבילה

לכן החלטתי על השקעה של 5000+- לרכיבים אלה

הערה קטנה בנוגע ללוח של אסוס הוא לא כל כך יקר 1000 וכמה שקלים לעומת לוחות איכותיים הנעים באזור ה800 ,הפרש זניח למה שהלוח נותן במיוחד עם חיבור אין סוף רכיבים ואין סוף אפשרויות עתידיות והאמן לי הרוב יהיה בשימוש.

אשמח לקבל חוות דעת לגבי רכיבים איכותיים עם שקט לטווח רחוק (ולא החיסכון של 100 או 200 ש"ח לרכיב זו הבעיה)

נראה לי שאני צריך לשנות את הכותרת לא?

אז לסיכומו של עניין אשמח לקבל מפרט ולא הערות לגבי הספק hec שכבר יש לי או שdfi יותר טוב בoc אני צריך מחשב שאמשוך איתו בתקופה הקרובה והקצת יותר רחוקה עם אמינות ושקט ואין סוף אפשרויות עתידיות ואיו סוף עידכוני ביוס חלקים ויעילים.

לגבי כרטיס המסך נכון שהוא לא תומך sli אך כפי שאמרתי בעתיד אשדרג את החלק הזה

ושוב תודה לכל החברה שנתנו כאן דיעה ל omri l ml Dr fire ואני מקווה שלא פיספסתי מישהו

פורסם

אם תכנס לעריכה רצינית תהיה לך בעיה עם NF4 אם תרצה להכניס כרטיס עריכה רציני.

בנוסף, סוקט 939 בדרך הביתה.

בתקציב הזה אפשר לבנות יופי של מפרט עם פנטיום D והרבה זכרון.

פורסם

כמו שאינטגרל אמר, לעריכת סרטים ממש עדיף מעבד כפול ליבה.

פורסם

מ KSP:

מעבדי אינטל? Price Units Total

P4 2.8 Ghz S-775 2x1M Cache DUAL-CORE 1550 1 1550

לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS Price Units Total

P5LD2 Dual Core, 945P, DDR2, SATA2, PCI-E 780 1 780

זכרונות? DDR II 667 Price Units Total

512MB Twinmos 340 2 680

דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total

160GB SATA II 7200RPM 8MB 465 1 465

Total price 3475 ¤

או:

מעבדי ?AMD? Price Units Total

Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE 2120 1 2120

לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total

A8N-SLI Premium s939, NF4, 2xPCI-E, GBL 1060 1 1060

זכרונות? DDR 400 Price Units Total

1GB 400MHz Supertalent CL2.5 590 1 590

דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total

160GB SATA II 7200RPM 8MB 465 1 465

Total price 4235 ¤

יחד עם המארז והקרור הבאים מנועה:

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=1708

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3070

פורסם
  • מחבר

יש לי שאלה נוספת בקשר לזכרונות

בנועה מוכרים 512MB 433Mhz cl2.5 של twinmos speed premium ב350שח לאחד ובק.ס.פי מוכרים corsair xms cl2 400Mhz גם 512MB ב450שח לאחד ,כמובן שהקניה היא בשניים. יש מישהו שיכול להגיד לי מה עדיף ומה ההבדלים המהותיים באמת בביצועים שלהם? שוב ללא קשר למחיר.

על פי הידע שלי שניהם צריכים להיות טובים יותר מהסטנדרט אך מי בעצם יותר.

אני יודע שיש המלצות טובות על הטווינמוס ספיד .קראתי באתר. מעניין אותי לדעת מה ייתן תמורה טובה יותר לביצועי ה- asus premium sli עם המהרות קלות נניח 20-+%10

אני אשמח לתגובות מקצועיות מחברי הפורום שכותבים לעניין.

ועוד דבר קטן שאני מרגיש שאני חייב להוסיף, כקונה סדרתי של חברת אסוס אני חייב לומר שנכון שיש חומרה ביצועיסטית יותר של חברות שונות אבל על סמך הניסיון הרב שיש לי איתם במהלך השנים ואני התכתבתי איתם והתייעצתי לגבי נושאים רבים בכל הלוחות שהיו לי ומעולם לא ראיתי תמיכה מקצועית מהירה וקלה יותר גם כשערכתי ניסויים על לוחות ישנים שזרוקים אצלי בארון. או שחיברתי צורבי די.וי.די או R-disc עצומי נפח לp2 למיניהם הם החברה היחידה שראיתי שבסופו של דבר נותנת יותר אבל בסופו של דבר, ובכלל הבקרים והחומרה שלהם בלוח אמינים מדוייקים ולא מפספסים אפילו לא פעם אחת לעומת לוחות אחרים איתם התעסקתי.

אז נכון שאפשר להגיע עם לוחות אחרים לקצת יותר השאלה שאני שואל הוא ...איך מגיעים :)

כי הרי אחרי שימאס לי ממנו הוא יעבור לשימוש אצל אנשים יקרים ואהובים סביבי שאחרי שאני אמכור להם אותו אני לא רוצה לשמוע מהם על בעיות.

ולענינינו אשמח לגמור עם הפאזל הזה ולבחור כרטיסי זכרון (שיתנו קצת יותר איכות מהירות ומשהו לשחק איתו) ולרוץ שמח לחנות הנחמדה אך העמוסה בגעש.

תודה מראש לאנשים הרציניים.

פורסם

לאפליקציות שלך חשובה קודם כל כמות הזכרון ורק אח"כ תזמונים. תשקיע בכמות מקסימלית של זכרון VALUE.

ה SPEED PREMIUM יהיו רלונטיים רק אם תקנה לוח כמו ה DFI שמסוגל לתת להם מתח גבוה במיוחד ורק אם תעשה OC. האסוס לא יהיה מסוגל להרים אותם.

אם כבר זכרונות ל OC על נאסוס אז קנה DDR500 או 600.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים