עבור לתוכן

חשיפה לילית

Featured Replies

פורסם

היום יצאתי לצלם בלילה, בתנאים מחורבנים.

התמונות יצאו מגעיל, אבל תמונה אחת יש בה משהו מעניין לדעתי.

אוקי...

זה הציוד שלקחתי איתי ליתר בטחון, כי ממש חשוך שם.

ה- EXIF של התמונה השנייה:

ISO100

15s

F2.8

[attachment deleted by admin]

פורסם

נחמד:

לא ידעתי שבחשיפה ארוכה יש השתקפות במים כמו ביום אור

פורסם

לא אהבתי. לא מוצא שום דבר מיוחד. יכלת לנסות להעלות את האסא קצת אולי לכיוון ה200-400 כדי לשפר את התוצאות.

פורסם

התמונה הראשונה מושכת את העין כשהיא מוקטנת, אבל כשמגדילים אותה היא לא משהו, השניה לא מעניינת כ"כ...

פורסם
  • מחבר

לא אהבתי. לא מוצא שום דבר מיוחד. יכלת לנסות להעלות את האסא קצת אולי לכיוון ה200-400 כדי לשפר את התוצאות.

במקרה שלי לא, הרעש היה הורג את התמונה.

פורסם

מה מיוחד פה?

:)

פורסם

במקרה שלי לא, הרעש היה הורג את התמונה.

ניסית?

פורסם

בצילום נושא דומם אין מה לבזבז זמן במשחקים מיותרים עם ISO גבוה. תמונות כאלה מצלמים תמיד ב-ISO הכי נמוך שאפשר, בדיוק כפי ש-Benor עשה.

פורסם
  • מחבר

למה, זמן החשיפה יכול להתקצר.

וזה יעזור לי להכניס לתמונה יותר אור.

פורסם

למה, זמן החשיפה יכול להתקצר.

אם הנושא דומם, זמן חשיפה קצר יותר הוא לא יתרון.

וזה יעזור לי להכניס לתמונה יותר אור.

אם אתה רוצה להכניס יותר אור לתמונה אתה יכול פשוט לפתוח צמצם או להאריך את זמן החשיפה. אין שום סיבה לבחור ב-ISO גבוה במקרים כאלה.

עריכה: פתחתי דיון חדש בנושא צילומי לילה, עם לינק לגלריה נהדרת שכמעט כל התמונות שבה צולמו ב-ISO מינימילי.

פורסם
  • מחבר

במקרה שלי , אין לי הרבה ברירות.

מצלמה P&S פשוטה

חשיפה מקסימאלית : 15 שניות

צמצם מקסימאלי: 2.8

התמונה שצלמתי, צולמה בהגדרות האלה וזה לא הספיק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אתה מדבר על תמונות שיש בהן מקורות אור: פנסי רחוב וכו'...

אני מדבר על תמונות בעלות מקור אור טבעי: ירח...

פורסם

בגלל זה כתבתי "ב-ISO הכי נמוך שאפשר". מה שלא יהיה, בשתי התמונות שצילמת ISO גבוה יותר לא היה עוזר כי אין שם חשיפת חסר. בתמונה הראשונה הפנס במרכז הוא הנושא והוא כבר על הגבול של חשיפת יתר. התמונה השניה בסדר גמור מבחינת חשיפה.

לגבי צילום באור ירח עם דיגיטלית קומפקטית, שכח מזה. מדובר על לפחות 5 דקות חשיפה בצמצם 2.8. אפילו אם היה לך מצב B במצלמה, בחשיפה כל כך ארוכה החיישן מתחמם מאוד וכמות הרעש והפיקסלים החמים שתקבל תהיה גבוהה מאוד, וזה נכון אפילו גם עם DSLR.

אם צילום בחשיפות אולטרה-ארוכות מעניין אותך, כדאי לך לחזור לפילם. מצלמות דיגיטליות עדיין לא מתקרבות ליכולות של פילם בתחום הזה.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זה, יש לך המלצות למצלמות יד שנייה?

תודה

פורסם

בהחלט יש לי המלצות, אבל עדיף שתפתח דיון חדש ושתכתוב שם את הדרישות והתקציב. נמשיך שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים