עבור לתוכן

פעילות גופי קירור

Featured Replies

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך חתיכת מתכת שמגיעה בצורה מוזרה כזאת עם פסים יכולה לקרר משהו...?

וגם איך Heatsink של מעבד מקרר?

פשוט מעניין אותי איך הדברים האלו פועלים.

פורסם

על מנת לפזר את החום של המעבד צריך להעביר אותו לאוויר... את זה אי אפשר לעשות בלי היטסינק משתי סיבות.

א. שטח הפנים קטן, ומכיוון שאוויר הוא מוליך חום גרוע, החום לא יתפזר.

ב. אין תחלופת אוויר בלי המאורר שעל ההיטסינק.

ולכן יש את ההיטסינק ... מכיוון שמתכת מוליכה יותר טוב חום מאוויר החום מתפזר על ההיטסינק, מכיוון ששטח הפנים של ההיטסינק גדול יותר אז החום מתפזר יותר בקלות באוויר.

פורסם

באופן בסיסי זה די פשוט, ההיטסינק משיג את הקירור על ידי שילוב מתכות וצורה אשר מעבירים\סופגים את החום ומפזרים ובכך מאבדים את החום ומפזרים אותו כדי ליצור משרע טמפ' נמוך יותר.

המתכות הנפוצות ביותר הן אלומיניום ונחושת,למרות שקיימים מספר היטסינקים אשר עשויים\או מצופים מכסף.

מתכות נבחרו מכיוון שיש להםתגובה טובה עם "חום":

נחושת: סופגת חום במהירות גדולה אך מאבדת אותו לאט.

אלומיניום:סופג חום יותר לאט אך מאבד אותו יותר מנחושת.

לכן במרבית ההיטסינקים הבסיס בנוי מנחושת והגוף עצמו בנוי מאלומיניום.

גם לצורה יש חשיבות רבה בדבר:

לדוגמא:סדרת הSLK שלThermal Right ,מכיוון שהוא כולו מנחושת, מי שלא יראה אותו יחשוב שמדובר בשילוב חומרים לא חכם במיוחד,מכיוון שהוא לא יאבד את החום במהירות מספקת, דבר שיגרום בסופו של דבר לעליית החום של המעבד, פה נכנס עניין הצורה לפעולה;

מכיוון שהוא בנוי מסנפירי נחושת רבים ודקים, הוא מסוגל לאבד את החום במהירות ו"להעבירו" לאויר מהסנפירים,שלאחר מכן מוחלף באויר חדש וקר יותר על-יגי המאורר,כמו כן תצורת הV שלו מאפשרת יצירת משרע טמפ גדול יותר בכך שהשטח של הסנפירים מוגדל קרוב למאורר.

P1010110s.jpg

מבט על הצלעות והבסיס של הSLK 600.

כמו כן ישנם טכנולוגיות אחרות כגון Heat Pipes שמתבססות על צינורות נחשות שבתוכן נוזלים שמעבירים את החום מנקודה אחת לשנייה.

hhc-001.jpg

hhc-001_c.jpg

היטסינק של CM אשר מיושמת בו טכנולוגיית הHeat Pipes.

מקווה שהבנת ונהנתה לקרוא...

פורסם

פעם שאלת את עצמך למה כוס קפה שנשפכת על הרצפה מתקררת יותר מהר

מכוס קפה שלא שפוכה על הרצפה?

בדיוק מאותה סיבה, המטרה של הHEAT SINK היא להעביר את החום של המעבד לאויר (בדרך כלל)

הוא עושה זאת ע"י העברת החום מהמעבד לחתיכות נחושת או אלומיניום המעבירות חום בצורה יעילה

ובעזרת ה"כנפיים" שעליו הוא מגדיל את שטח הפנים שלו כך שהוא יאבד את החום יותר מהר (כמו הקפה שנשפך)

כעבור זמן קצר גם האויר שליד ה HEAT SINK מתחמם וכך הוא מאבד חלק ניכר מהיכולת להעביר חום לאויר

הסובב אותו. לכן מתקינים מאורר על הHEAT SINK כדי לשמור על אויר קר סביב ה HEAT SINK,

דבר המשפר את יעילותו במאות אחוזים

פורסם
  • מחבר

שכחתם לענות לי על החתיכות מתכת הקטנות שיש לפעמים על זכרונות של כרטיסי מסך למרות שזה בטח אותו רעיון... ;)

פורסם

שכחתם לענות לי על החתיכות מתכת הקטנות שיש לפעמים על זכרונות של כרטיסי מסך למרות שזה בטח אותו רעיון... ;)

זה בדיוק אותו רעיון, יצירת שטח פנים גדול יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים