עבור לתוכן

תזמונים של זכרונות בדואל...

Featured Replies

פורסם

lemongrass

תחסוך מאיתנו את השטויות שלך בבקשה

החוק הראשון בחומרה קובע - כל הרכיבים המקושרים ביניהם יעבדו לעולם במהירות של האיטי ביותר מביניהם

לפי הטענה שלך אם אני מחבר 2 זוגות אחד עם CAS3 ואחד עם CAS1.5 בסידור הנכון כולם ירדו ל CAS1.5. אבל זה בלתי אפשרי בעליל מכיוון שהמחשב לא יהיה יציב (כנ"ל גם לגבי CAS3 ו CAS2.5 ו CAS2.5 ו CAS2 וכו')

מה שציינת מה"נסיון" שלך זה שלמעשה הלוח הוריד את המהירות של הזכרונות ל DDR 266MHz וכנראה ב SPD של הזכרונות 3-4-4-8 שלך תחת 266MHz יש תזמונים 2-3-3-6.

לא יותר מזה

• תגובות 35
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

lemongrass

תחסוך מאיתנו את השטויות שלך בבקשה

החוק הראשון בחומרה קובע - כל הרכיבים המקושרים ביניהם יעבדו לעולם במהירות של האיטי ביותר מביניהם

לפי הטענה שלך אם אני מחבר 2 זוגות אחד עם CAS3 ואחד עם CAS1.5 בסידור הנכון כולם ירדו ל CAS1.5. אבל זה בלתי אפשרי בעליל מכיוון שהמחשב לא יהיה יציב (כנ"ל גם לגבי CAS3 ו CAS2.5 ו CAS2.5 ו CAS2 וכו')

מה שציינת מה"נסיון" שלך זה שלמעשה הלוח הוריד את המהירות של הזכרונות ל DDR 266MHz וכנראה ב SPD של הזכרונות 3-4-4-8 שלך תחת 266MHz יש תזמונים 2-3-3-6.

לא יותר מזה

חח וואלה....

פורסם

ליאור עכשיו מה שאתה עושה זאת הקצנה של מה שאני אמרתי ולכן אני מבין שיש לך איזה קיבעון מסוים...

אני לא דיברתי על תיזמונים של 1.5 שברור לכולם שזיכרונות CL 3 לא יעמדו בהם בכל מקרה! אז מה הדוגמא הזאת אמורה להוכיח? ונגיד שהדוגמא הזאת כן הגיונית מה שיקרה למעשה שהתיזמונים יסתדרו על פי התזימונים הנמוכים ביותר שיש לזיכרון בעל התיזמונים הגבוהים בסטוק להציע...

כלומר ניקח את הניסוי שלי ה OCZ שלי נמצא בתיזמונים מאוד נמוכים לעומת הזיכרונות הפשוטים ולכן בגלל ההפרש הגדול התיזמונים הכלליים של הזיכרונות הסתדרו על התיזמונים הנמוכים ביותר שיש לזיכרונות הפשוטים להציע כמובן שכאן המהירות נכנסת לשיקול והיא מואטת...

להגיד שאני אומר שטויות בלי לנסות את מה שאני אומר זה ממש לא לעניין תנסה אח"כ תגיב אך שיהיה ברור שצריך לתת לביוס בעצמו לקבוע את התיזמונים ואז להריץ את המערכת ואני יכול להבטיח לך שאתה תראה את התוצאות כמו שאני מתאר אותן...

ולכן צא מהקיבעון של המהירות תיזמונים ומהירות הם שני דברים שונים! תיזמונים מדברים על היכולת של הזיכרונות להיות READ בפרק זמן מסוים ולא מדבר על קצב העבודה שלו במגה הרצים ומכאן שלחשוב על אותו בסיס זה שגוי כי נכון הכלל בחומרה שמהירות העבודה תהיה על פי מהירות הרכיב האיטי יותר אך לגבי תיזמונים זה לא כך הביוס מגדיר את התיזמונים הטובים ביותר כדי להתאים עד כמה שאפשר בין הזיכרונות ואני מדבר אך ורק על דואל צ'אנל בלבד!

הביוס רשאי להרחיב ולצמצם את התיזמונים בעצמו כל עוד איפשרת זאת כי מטרתו היא לשמר וליצור הרמוניה בין כל הרכיבים בצורה האופטימלית ביותר... זאת בדיוק הסיבה שכאשר אתה מבצע העלאת FSB במערכת ומשאיר את הזיכרונות על מצב AUTO הזיכרונות אוטומטית מורידים הילוך למהירות נמוכה יותר כדי שהמערכת תעבוד ללא שגיאות עד כמה שאפשר...

תבדוק ותראה שבדואל צ'אנל ככה זה עובד...

ועוד דבר החוק מתקיים גם כאן... התיזמונים מסתדרים על פי התיזמונים הכי נמוכים שהזיכרונות הפשוטים הציעו משמע על פי האיטי בינהם אך גם הכי קרוב ל OCZ... וכמובן כדי לעמוד בזה כל הזיכרונות הורדו במהירות ל 266 כדי שהעבודה תהיה במצב האופטימלי ביותר ותישאר הרמוניה בין זיכרונות שונים כל כך...

פורסם

לי זה נראה עכשיו כאילו אתם אומרים את אותו דבר בערך.

מה שאני הבנתי מכל זה זה ש

הזכ' בעלי התזמונים הנמוכים רצו להשתוות אל הגבוהים וכדי שדבר כזה יצליח יש להוריד את התדירות ובכך להוריד את התזמונים של הזכרונות עם התזמונים הגבוהים.

משו כזה?

פורסם

לא קיבעון ולא כלום. אני מסביר לך למה התיאוריה שלך לא נכונה

זכרונות CAS3 לרוב לא יעשו CAS2.5 ולכן הם מדורגים ב CAS3. או שיש דגם שמדורג CAS3 בגלל שהוא בא עם סוגי צ'יפים שונים, ומספיק שאחד מהם לא מסוגל לעבוד ב CAS2.5 כדי שכל הדגם ידורג CAS3

מה שקרה לך בניסוי (וכבר אמרתי את זה)

המהירות ירדה והתזמונים ירדו למה שרשום ב SPD של הסטיק בעל התזמונים הגבוהים במהירות הנמוכה.

זה לא שום "פשרה" בין התזמונים

דבר כזה פשוט לא קיים

בנוסף על זה 266MHz ב 2-3-3-6 זה לא אופטימלי. אפילו 3-4-4-8 ב 400MHz יותר טוב

החוק הוא פשוט מאוד

הזכרונות יעבדו במהירות של הרכיב האיטי ביותר (בקר זכרון וכל סטיק זכרון)

בהנחה שיש לזכרונות יותר מ SPD אחד הזכרונות יעבדו על התזמונים הגבוהים ביותר שיש ב SPD של כל הסטיקים

מה זה אומר?

אם יש לי סטיק של OCZ EL Platinum Rev.2 שהמהירות הדיפולטית שלו היא 400MHz והתזמונים הם 2-2-2-5

ועוד סטיק פשוט שהמהירות הדיפולטית שלו היא 400MHz בתזמונים 3-4-4-8, ויש לו SPD גם ל 333MHz על תזמונים נניח 2.5-4-4-8 ו SPD ל 266MHz על 2-3-3-6.

בהנחה שהבקר זכרון מגביל אותך ל 266MHz כל הסטיקים יעבדו ב 266MHz

אז ייטענו הגדרות ה SPD של כל הסטיקים ויעבדו על התזמונים הגבוהים (ה 2-3-3-6 במקרה הזה)

מובן?

פורסם

לא קיבעון ולא כלום. אני מסביר לך למה התיאוריה שלך לא נכונה

זכרונות CAS3 לרוב לא יעשו CAS2.5 ולכן הם מדורגים ב CAS3. או שיש דגם שמדורג CAS3 בגלל שהוא בא עם סוגי צ'יפים שונים, ומספיק שאחד מהם לא מסוגל לעבוד ב CAS2.5 כדי שכל הדגם ידורג CAS3

מה שקרה לך בניסוי (וכבר אמרתי את זה)

המהירות ירדה והתזמונים ירדו למה שרשום ב SPD של הסטיק בעל התזמונים הגבוהים במהירות הנמוכה.

זה לא שום "פשרה" בין התזמונים

דבר כזה פשוט לא קיים

בנוסף על זה 266MHz ב 2-3-3-6 זה לא אופטימלי. אפילו 3-4-4-8 ב 400MHz יותר טוב

החוק הוא פשוט מאוד

הזכרונות יעבדו במהירות של הרכיב האיטי ביותר (בקר זכרון וכל סטיק זכרון)

בהנחה שיש לזכרונות יותר מ SPD אחד הזכרונות יעבדו על התזמונים הגבוהים ביותר שיש ב SPD של כל הסטיקים

מה זה אומר?

אם יש לי סטיק של OCZ EL Platinum Rev.2 שהמהירות הדיפולטית שלו היא 400MHz והתזמונים הם 2-2-2-5

ועוד סטיק פשוט שהמהירות הדיפולטית שלו היא 400MHz בתזמונים 3-4-4-8, ויש לו SPD גם ל 333MHz על תזמונים נניח 2.5-4-4-8 ו SPD ל 266MHz על 2-3-3-6.

בהנחה שהבקר זכרון מגביל אותך ל 266MHz כל הסטיקים יעבדו ב 266MHz

אז ייטענו הגדרות ה SPD של כל הסטיקים ויעבדו על התזמונים הגבוהים (ה 2-3-3-6 במקרה הזה)

מובן?

הי, אתה יכול להסביר מה זה SPD או להפנות אותי לאיפה שזה כתוב?

אני לא כ"כ הבנתי גם את ההסבר, אם התזמונים הגבוהים ביותר הם 3-4-4-8 אז למה לא הכל ככה? איך זה נהיה בסוף 2336?

פורסם

SPD זה שבב קטן (יותר מהשבבים של הזכרון עצמו) בו מאוחסן מידע על יצרנית הזכרונות, דגם הזכרונות, ותזמונים דיפולטיבים לכל מהירות

הסיבה שזה יצא 2-3-3-6 ולא 3-4-4-8 היא שבמהירות 200MHz (כלומר DDR400) התזמונים הגבוהים הם 3-4-4-8

אבל הזכרון עובד ב 133MHz (כלומר DDR266), והתזמונים שנטענים מה SPD ל 133MHz הם 2-3-3-6 לסטיק הרגיל ו 2-2-2-5 ל OCZ Rev.2

ככה שהתזמונים הגבוהים למהירות הספציפית הם 2-3-3-6

פורסם

הזכרון מתוכנת לעבוד עם תזמונים מסויימים לכל מהירות

cpuz_spd.gif

בדוגמה הזאת (זה DDR2)

הזכרון יעבוד בתזמונים של 5-5-5-15 ב667

4-4-4-12 ב533 ו3-3-3-9 ב400

במקרה של הבחור

לזכרון השני שלו היה SPD כנראה שקבע תזמונים 2-3-3-6 ב266 (בנוסף לתזמונים ב400)

הלוח כנראה לא הסתדר עם ה4 סטיקים ב400 וירד ל266

לOCZ כנראה היה 2-2-2-5 ב266 אבל בגלל שהתזמונים נקבעים לפי הגבוה ביניהם אז הם על 2-3-3-6

פורסם

תודה ליאור ועומרי, הסבר FIX.

פורסם

זה בדיוק מה שאמרתי אם כי מעט שונה אמרתי הביוס לא הסתדר עם הזיכרונות במהירות הרגילה כי ההפרש תיזמונים הוא גדול לכן הוא האיט עד כמה שאפשר את מהירות הזיכרונות כדי לתאם בין התיזמונים עד כמה שאפשר... ועדיין זיכרונות ה OCZ בעצם קבעו את טון התיזמונים כלומר הם יכולים לעבוד בתיזמונים גבוהים יותר אך המערכת רצתה בעצם לשמור עד כמה שאפשר על תיזמונים נמוכים ולכן הורידה את מהירות הזיכרונות הפשוטים במערכת למינימום וסידרה את הזיכרונות הOCZ לתיזמונים גבוהים יותר על מנת לאפשר הרמוניה בין ארבעת הסטיקים ולמנוע שגיאות עיבוד שלהם...

בכל מקרה מה שאמרת בסופו של דבר OMRIJ זה בדיוק מה שאני אמרתי אז שיהיה לכם יום טוב חבל לטחון מים בנושא פשוט אני מסתכל על זה מכיוון אחר...

פורסם

זה עדיין לא נכון

ה BIOS לא מוריד מהירות בגלל הפרש תזמונים גדול

ה BIOS מוריד מהירות בגלל שהוא לא מסוגל להתמודד עם התצורה הנוכחית, או שאחד הסטיקים מדורג במהירות נמוכה מהשאר, או שהבקר זכרון לא יכול לעבוד עם התצורה במהירות המלאה

אתה חושב שיש כאן מין סוג של פשרה וזה לא נכון

המהירות לא יורדת כדי להוריד תזמונים אלא התזמונים יורדים בגלל שהמהירות יורדת

זה שני דברים שונים לגמרי

פורסם

יודע מה נגיד ואתה צודק אז מדוע הביוס לא מעלה את התיזמונים של הזיכרונות ה OCZ שלי לרמה של הזיכרונות הפשוטים ובכך מצליח לשמור על מהירות גבוהה? הרי אין הפרש מהירויות בין הזיכרונות שניהם 200 מגה הרץ... למה בעצם הוא מנסה להשיג את התיזמונים הנמוכים ביותר של הזיכרונות הפשוטים? למה בעצם הוא מוריד את המהירות? הרי הזיכרונות שלי יכולים לעבוד מעולה בתיזמונים גבוהים...

התשובה לדעתי זה בגלל כמו שאמרת הוא לא יכול לעבוד בתצורה הנוכחית כלומר הביוס לא מסוגל לעבוד עם שני סוגי זיכרונות כל כך שונים! הוא מנסה ליצור הרמוניה מסויימת ולכן הוא מוריד את המהירות על מנת להשיג את התיזמונים הנמוכים ביותר ולאחר שהצליח להוריד את התיזמונים של הזיכרונות הפשוטים לרמה הכי תחתונה שלהם הוא מעלה את התיזמונים של זיכרונות ה OCZ לרמה של המינימום שיש לזיכרונות הפשוטים להציע וכך הוא משיג בעצם את ההרמוניה שהוא ביקש...

תיזמונים עובדים שונה ממהירות כלומר בתיזמונים העניין של הביוס לעבוד על פי התיזמונים המצומצמים יותר בניגוד להבדלי מהירות ששם הביוס מנסה להשיג את המהירות הנמוכה ביותר... אני מקווה שהבנת את כוונתי...

ה BIOS לא מוריד מהירות בגלל הפרש תזמונים גדול

ה BIOS מוריד מהירות בגלל שהוא לא מסוגל להתמודד עם התצורה הנוכחית, או שאחד הסטיקים מדורג במהירות נמוכה מהשאר, או שהבקר זכרון לא יכול לעבוד עם התצורה במהירות המלאה

אם הביוס לא מוריד מהירות בגלל הפרשי תזמונים גדול אז מה הבעיה שלו? כלומר מה התצורה שהוא לא יכול להתמודד איתה אם זה לא הפרשי תיזמונים גדול אז אני לא מוצא את הבעיה... אולי תוכל להצביע לי עליה? כי שני הזיכרונות עובדים בתצורה מלאה של 200 מגה הרץ וכבר עבדתי עם הזיכרונות OCZ שלי בתיזמונים שווים לתיזמונים של הזיכרונות הפשוטים ואין שום בעיה עברו את כל המבחנים והכל מצויין כלומר הבעיה לא נובעת מבקר שאינו מסוגל לעבוד בתצורה של 3-4-4-8 כי עובדה הוא עובד בצורה מושלמת... וכשקבעתי תיזמונים שווים של 3-4-4-8 לכל ארבעת הסטיקים ביחד שאלו תיזמונים שווים לתיזמונים של הזיכרונות הפשוטים הכל עבד מעולה על מהירות מלאה... כלומר יש כאן חור הביוס לא העלה את התיזמונים של ה OCZ כדי להשוות ולעבוד בצורה אופטימלית לפי נקודת מבטך אלא הוא פשוט חיפש לצמצם את התיזמונים ע"י הורדת מהירות ובכך להגיע למצב אופטימלי בקביעת התיזמונים הנמוכים ביותר שניתן... מה שאומר בשורה התחתונה שהביוס מחפש את התיזמונים הנמוכים ביותר שהזיכרונות יכולים להציע... גם אם זה על חשבון מהירות הזיכרונות...

פורסם

lemongrass

זה עדיין לא נכון

משהו בתצורה הזאת מפריע ללוח ומונע ממנו לעבוד עם כל הזכרונות בתדר 400MHz

מה זה בדיוק? צריך גישה פיזית למחשב כדי לבדוק מה הבעיה

אבל זה לא קשור לשום "התפשרות" או "הרמוניה"

בדקת יציבות אחרי שקבעת ידנית תזמונים ב-400MHz?

פורסם

:lol:

באמא שלי..... לא ראיתי דבר כזה הרבה זמן

אתם זוג ליצנים שמנסים להוכיח כל אחד שהוא יותר חכם מבלי לחשוב על מה השני אומר (אבל אני אוהב את שניכם).

אם אתם שואלים אותי שניכם טועים ושניכם צודקים.

בשביל שהמחשב יעבוד עם זכרונות לא תואמים יש לו שתי אופציות. או להוריד מהירות ולתאם תיזמונים, או להשאר על אותה מהירות ולעלות תזמונים.

מתכנתי הביוס בלוח אם הספציפי הזה בחרו מסיבה שלא ידועה לאף אחד מאיתנו בדרך הראשונה.

בינינו חברים...... הלוח אם לא מגיע להחלטות נבונות בעצמו.... ;)

פורסם

אין דבר כזה VanHalen

מתכנתי ה BIOS לא בוחרים "דרך"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים