עבור לתוכן

atp3 x2 vs. t6060

Featured Replies

פורסם

לקריאטיב 2 יתרונות ברורים, הגברה אחת לכל הרמקולים, וחוטים ארוכים לרמקולים האחוריים.

מבחינת הגברה אין לי כל כך בעיה מקסימום שמים את שני ה ATP3 על אותו מצב ומגבירים דרך המחשב

ובשני סטים של ATP3 אני מקבל איכות יותר טובה (זה בעצם הסיבה שאני לא רוצה להתפשר על הקריאטיב), ו2 סאבים (השאלה אם בכלל שני הסאבים יעבדו ביחד או שנגיד רק הקדמי יעבוד ומאחורה יתקבל רק סאונד מהרמקולים... לא יודע...)

כל מקרה מה אתם אומרים? המחיר בערך זהה, וגם ככה יש לי כבר ATP3 אחד.

פורסם

מה אתה מנסה לעשות בעצם? ליצור מערכת 6.1? אפשרי, אבל לא לגמרי נכון.

הבעיה הגדולה עם קופסאות האשל (סטאליטים) היא העובדה שהערוץ שמוגדר בתור .1 אינו באמת ערוץ. כפי שאתה יודע, הסטאליטים עצמם אינם מסוגלים לייצר באס, לכן "הסאב" (שהוא יותר בכיוון של ווםר רגיל לגמרי) אמור לפצות על כך. במערכת ה-2.1 אין כניסה לערוץ הסאב, וכל החיתוך לערוץ הזה נעשה בתוך המערכת עצמה מערוצי הסטריאו. במערכת ה-5.1 והלאה יש לך ערוץ שכזה, אבל גם אז, הסאב בעצם מנגן את הבאס של כל הערוצים. בעיקרון אין שום בעיה לחבר 3 מערכות 2.1. במצב כזה הסאב של האחוריים יבצע את הבאס שלהם, הסאב של הקדמיים יבצע את הבאס של הקדמיים, והסאב של כבל הסנטר/סאב יבצע את הבאס של ערוצי הסנטר והסאב (מה שנקרא .1). במצב הזה, סביר להניח אפילו שזוג הרמקולים שיחובר לכבל הסנטר/סאב יפעל חלקית בלבד, ורק אחד מזוג הלוויניים שלו יעבוד.

בסופו של דבר, אחרי כל הממבו ג'מבו בולשיט שרשמתי למעלה, שתי האפשרויות לגיטימיות לגמרי. זו שאלה של העדפה. ברור שה-ATP ישמעו עדיף במידה ותחבר 3 מערכות כאילו, אך זה גם קצת יותר מעצבן לחבר אותן. אם יש לך מספיק מקום למקם את שלושת הסאבים הפיתרון הזה ככל הנראה יהיה עדיף מבחינת איכות הקול שלו.

ד"א, החוטים של הסטאליטים של ה-ATP הם לא לגמרי סטנדרטיים ברמקול הימני (עם בקרת הווליום). לכן הפיתרון יהיה כבל ארוך יותר בין הסאב למחשב, ואז זה אומר שתצטרך למקם את הסאב במרחק דיי קצר מהרמקול האחורי הימני (מוגבל על ידי אורך הכבל שמגיע עם המערכת). לא ממש נוח. כמובן שאפשר להאריך את הכבלים האילו ידנית על ידי מציאה של כבל מאריך שיתאים (לא בטוח שקיים. אני לא לגמרי זוכר את המיקום של הפינים על המחבר, אם תציין מהו אנסה לעזור לך למצוא כבל כזה), או על ידי גזירה של הכבל במרכז ותוספת ידנית של אורך כבל הנדרש.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

המון המון תודה על ההסבר, תיקון קל, התכוונתי כמו בכותרת לשים 2 מערכות ATP3 שיצא כאילו 4.1, ולא 3 מערכות כאלו, אבל לא קריטי (:

הבעיה כמו שאמרת היא בעיקר החוטים, כי ברמקולים האחוריים הרמקולים צריכים להיות רחוקים אחד מהשני, אבל אפשר להסתדר איכשהו...

השאלה אם באמת המצב של שני מערכות ATP3 (שיוצרות כאילו 4.1) עדיף על הסטים הקיימים של 5.1\4.1 בסביבות המחיר של ה T6060.

פורסם

פה בדיוק נופלת הבעיה. בחיבור מערכות 4.1, אתה מקבל בעצם 4, ולא 4.1. הסיבה היא שאין ערוץ של סאב, אלא פשוט בגלל שהסטאליטים לא מסוגלים להעביר את הבאס הסאב כביכול מטפל בזה. אם אתה רוצה סראונד אמיתי (אני לא הייתי סומך על יכולת הבמה והאימג'ינג של מערכת ATP) אין מנוס מלקחת מערכת 5.1 אמיתית. אם אתה רוצה מערכת שרק תשמע בה חזק, ואתה לא חייב סראונד מלא, ה-ATP יהוו פיתרון טוב, אם כי לא ממש נוח מבחינת החיווט (אפשרי, אבל לא הכי נוח).

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים