עבור לתוכן

עינייני צבא, מבקש את עזרתכם - *Vol 2*

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אני שמח לחזור לפורום לאחר תקופה קשה של כ-3 חודשים בלי אינטרנט, למעשה אינטרנט כבר היה לי לפני כחודש.. הבעיה הייתה במחשב ה"חדש" שלא היה מוכן לקבל את החיבור לאינטרנט בעליל.

כעת הבעיה נפתרה, וחזרתי ל-NET הושלמה, אני נרגש.

אז שלום לכל האנשים האיכותיים שמכירים אותי ולפורום כולו :xyxthumbs:

ok, אז לעינייננו:

בפרק הקודם של "עינייני צבא, מבקש את עזרתכם"

ההודעה האחרונה שלי הייתה זו:

***שלום לכולם!

מצטער שנעלמתי כך פתאום, יצאתי לשבוע חופש אחרון באילת.. היה נחמד (באסה שחזרתי ליפני יומיים וכבר צריך להתכונן לבצפר..)

אני רואה שהעשרתם את התראד בעוד מידע חיוני, אני מודה לכם על זה!

בסוף הייתי בתל השומר לבדיקות נוספות וכל שאר השטויות, אבל רציתי שידחו לי את הפסיכוטכני, מהסיבה שהייתי מותש אחרי כל ההמתנה והבדיקות הארוכות.. שלא נזכיר את בדיקת העניים ה"מיוחדת" עם הטיפות האורות והכאב.. הרגשתי מסטול לגמרי אחרי זה..

ומהסיבה השנייה שממש הפחידו אותי שם לגבי הפסיכוטכני.. אמרו שזה קשה ומסובך, שיש הרבה אנשים שביכלל לא מסיימים את המבחן, ויש כל מיני שאלות מוזרות כמו: כמה צורות של כיסא עם רגליים שמסודרים באופן מוזר, וצריך ליבחור את הצורה הכי יציבה בישבילו.. עכשיו, זה מוזר!

אבל בכל אופן זה לפחות הביא לי קצת זמן להתאושש ולחזור לשיגרת החשיבה היום יומית (בעזרת הבצפר..)

עכשיו חזרה לעיניין, האם עלי באמת רק לחכות ולקוות שיגיעו אלי זימונים או שמה אני יכול לעשות משהו שיהיה לזימונים יותר נחמד להגיע אלי ולבקר אותי? העיניין הזה עדיין תקף להיום, במידה ויש לכם מה להוסיף, כמובן שאתם מוזמנים בברכה

לצערי הרב הבנתי שמגמת מחשבים בבצפר הוא דבר חשוב שהצבא מסתכל עליו, והעיניין הוא שאצלי בבצפר החומר של מגמת המחשבים הוא ברמה מאד מאד בסיסית ומכיוון שכבר ידעתי את רוב החומר עוד כשהייתי בכיתה י' לא הצתרפתי אליו, ואני חושש שהוא הייתה טעות..

האם יש דרך אחרת להראות לצבא שאני טוב במחשבים.. (תיכנות..)?

העיניין הוא שכרגע כל העיניין הזה מאד מרתק ומעניין בעיני, ואני לא רואה מה אני יעשה בצבא מלבד זה.. או משהו דומה לזה.. לכן אני מאד רוצה להבטיח את הקבלה שלי לאיזושהי יחידת מחשבים.

ושוב תודה לכל אלה שתרמו לדיון

נ.ב

The Ghost, אכן צדקתה בתשובתך!

אני הייתי הולך על זה שהאבן הקטנה הייתה מובילה, אפילו בקצת בגלל החיכוך באוויר.. אבל יש אנשים שסגורים על כך שהם יגיעו באותו הזמן, זה די תלוי בגובה שממנו יזרקו את האבנים לדעתי..

נ.ב-2 --נושא קטן זה עדיין רלוונטי :) --

זה אולי קצת לא קשור אבל בכל זאת..

אתם מכירים אולי דרך טובה ומהירה יותר לילמוד ++C? (מספר או מהאינטרנט, לא משנה..) הספר הזה עם ה 480 עמודים מתחיל להתיש אותי.. ואני לא יודע איך אני יפנה מספיק זמן בשביל להמשיך ליקרוא אותו עם החזרה לבצפר.. :silly:***

מקווה שאתם מתחילים להיזכר :)

בכל מקרה אם תרצו את הפרטים המלאים של הדיון הקודם, ו\או למישהו יש שאלות כלשהן על הצבא, ישנו מידע רב ואף תשובות לא מעטות בדיון הראשון שנפתח והוא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=137398.0

מאד איכותי.

OK, ועכשיו למידע החדש בנושא.

עברה שנה ונכון לעכשיו אני קרוב יותר ויותר לתאריך גיוס שלי, ולכן בקרוב יגיע הזמן לרגע האמת, האם אני יקבל את המקום המועדף עלי בצבא או לא? \ האם ידפקני או יצליחני?

השונה מלפני שנה הוא שעכשיו אני בא אליכם עם נתונים, כאב ראש, וחוסר שינה כבד.. (י'ב..)

טוב אז אני אנסה לקצר בעיניינים, מכיוון שאני בטוח שאם הגעתם עד לפה אז אתם עד סף ייאוש.. :silly:

עברתי את כל הקישקושים של תל השומר וכל הבדיקות הרפואיות (אולי מלבד אחת..) ומסתבר שהפרופיל שלי הוא: 45 (נכון לעכשיו) מעט נמוך לטעמי, אך איני יודע אם זה לטוב או לרע..

לגבי הקאבה, עדיין לא הצלחתי לברר את הציון, אם ישנם דרכים מקוריות לברר את הציון אשמח לשמוע עליהם.

כעת קיבלתי "שאלון העדפות" מוזר ומפחיד, אשר יש בו הרבה תחומים אשר אינם נוגעים אלי כלל מלבד אחד בודד "תחום תפקידי מבצעים מודיעין ומחשבים"

ובו שלושה אשכולות: 1) תפקידי מבצעים ופיקוח - מפעיל עמדות תצפית

2) תפקידי מודיעין - מש"ק בטחון מידע, רכז התרעה, עובד חקר מודיעין

3) מקצועות המחשב - מנהל רשת מחשב

עכשיו, מלבד העובדה שהשמות האלו מאד "מפוצצים" כאלו, ושאני לא מבין את המשמעות של כל מילה שנייה בקטעים האלו, אני לא רואה שום סימן או זכר ליחידה ממר"ם או משהו דומה, אשר הרי לשם ברצוני להגיע.

וחוץ מזה ישנם כל כך הרבה תחומים.. מה הסיכוי שגם אחרי הבחירה הם יתנו לי את אחד משלושת האשכולות הנ"ל?

אני לגמרי מבולבל מכל העיניין הזה..

כעת אני פונה אליכם, מה עלי לעשות במצב שכזה?

לנדנד לממר"ם? לא למלא את הטופס? לשלוח גלוית נזיפה?

אשמח לכל פיסת מידע בעיניין.

אשמח גם אם תוכלו לפרט על התחומים שהצבא מצא אותי "מתאים להם" (1,2,3)

Thanks in advance :)

פורסם

עוד מקרה עצוב בו אנשים חושבים שמחשבים בצה"ל מתחיל ומסתיים בממר"מ.

אפילו אין לי כוח לרשום, מרוב שהנושא הזה נטחן ואני צריך ללכת לישון.

אבל אתה כל כך בטוח שאתה רוצה רק ממר"מ (למרות שלא נראה לי אתה מכיר עוד מקומות, אולי טובים יותר

בתחומי המחשב, אחרת לא היית נעול על ממר"מ כל כך) אז תשלח להם קורות חיים.

אתה רוצה שהצבא יחשוב לגבייך על זימוניים אחרים? שלח קורות חיים למקומות המתאימים.

הם יקבלו, ישקלו, ויענו לך בצורה חיובית או שלילית.

בהצלחה,

רן.

פורסם
  • מחבר

SuperGohan, שלום.

דיברנו גם בדיון הראשון אם אתה זוכר :)

תודה על שהגבתה.

אני בהחלט לא חושב שצה"ל מתחיל ומסתיים בממר"ם, אני מודע לזה שיש עוד יחידות כגון 820 ואת העסק של פרוייקט גמא, אך לצערי אנני יודע עליהם רבות, אני תמיד מתייחס לממר"ם בצורה חיובית כי אני פחות או יותר יודע מה יש שם, ומהסיבה הפשוטה שיש לי שם מכר אשר יכול לעזור לי בדברים כאלו או אחרים..

אני תמיד פתוח לידע והצעות, אשמח אם תפרט קצת על היחידות השונות.

דרך אגב, האם שלושת התחומים שהציעו לי בשאלון העדפות ביכלל קשורים בתיכנות בצורה כלשהיא?

פורסם

דרך אגב, האם שלושת התחומים שהציעו לי בשאלון העדפות ביכלל קשורים בתיכנות בצורה כלשהיא?

לא.

פורסם

רוץ למדור קד"ץ בלישכת הגיוס ותבקש מהם לקבל את הזימון למבחנים של ממר"מ (או מה שזה לא יהייה בתחילת המיון...)

אם אתה כבר בי"ב אז כנראה שכבר פיספסת את האופצייה, אבל אם אתה ממש טוב, יש סיכוי שיקבלו אותך. במקביל תנסה להיתקבל לכול שאר היחידות שאתה שמעת עליהן (שקשורות לתיכנות...)

פורסם

יש מגוון עיסוק בחמ"ן בתחומיים טכנולוגים, כמו כן במחשבים.

החל מתיכנות, הפעלה, גילוי ופתירת בעיות תוכנתיות וחומרתיות, ועוד מגוון אפשרויות.

הייתי ממליץ לך לשלוח ק"ח (קורות חיים) לאיתור חמ"ן

(מידע עליהם ומספר הפקס איך לשלוח והכל תוכל למצוא באתר חמ"ן בכתובת www.idf.il/aman)

בקורות חיים ציין את העבר הייסודי שלך, איזה ביה"ס היית? חטיבה ותיכון גם כן.

מקצוע/ות מורחב/ים, כמה יחידות? כמה אנגלית, כמה מתמטיקה?

תעוסקה המחשבים. (תעסוקה באובר קלוק, ידע באלקטרוניקה, ידע בהפעלה, במתן תמיכה טכנית,

בפתירת תקלות/בעיות במערכות הפעלה, עיצוב גרפי).

תתעמק בעיקר בנושאים בהם אתה באמת שולט הכי טוב.

יחידת האיתור לפי כך תשקול ואם יוחלט לנכון תזומן למבחנים מתאימים.

תקווה שאתה לא מפסיד מועדים של מיונים לקורסים מסויימים. בדר"כ כדאי לעשות זאת בסוף כיתה י"א כבר.

(גם אני לצערי לא עשיתי. אבל קבלתי איתורים שקשורים למחשבים אז כבר ויתרתי על לבקש פרוייקט גאמא (קורס ממ"ס בין היתר), מכיוון

שיש לי כבר מספיק התלבטות בבחירה)

בהצלחה,

רן! ;)

פורסם

אגב, מנהל רשתות ותכנאי מחשבים, בצבא, זה תפקידים מעליבים לאדם אפילו עם ידע הכי בסיסי שיש במחשבים (ממה ששמעתי...)

אני יודע שבמבחן האחרון של התכנאים הם צריכים להחליף HD או פלופי... אחד לפני זה ללחוץ אנטר כשההתקנה של הWIN דורשת...

פורסם
  • מחבר

ראשית, תודה על התגובות העינייניות והמידע החיוני.

MiniMizer, מזה חששתי, הייתה לי הרגשה שהשמות האלו סתם שמות מפוצצים..

האם ביכלל כדי לי לשאול במה עוסקים בתחומים האלו? או שמה הם ביכלל לא מתאימים לי ולא בכיוון אפילו? (לפי המידע שפרסתי בתחילת האשכול)

SuperGohan, כמו בדיון הקודם, אתה שופך מידע חיוני מאד, ושוב פוכח את עיני :)

חמ"ן נשמע מקום מאד מתאים לרצונות שלי, תוכל לפרט עליו קצת בבקשה? לא מצאתי מספיק מידע באתר..

כתוב שם שאם אני בסוף יא או תחילת יב אזי אני יקבל זימונים במידה ואני מתאים, זה קריטי שאני באמצע יב?

-אשמח אם תוכל לפרט על יחידות שונות הקשורות בתיכנות בצבא ולדעתך הם מהטובות שיש.

ישנו עיניין אחר, אני לא בטוח באיזו רמה אני צריך להיות בשביל להתקבל לאחד מהיחידות שדיברנו עליהם (ממרם, חמן, פרויקט גמא, ועוד במידה ומישהו יוסיף :) ..)

יש לי ידע מעמיק בחומרה-איך המחשב עובד, לדוגמה מה בידיוק קורה במעבד, איך הוא עובד, מה בידיוק קורה כשאנו מקלידים משהו במקלדת ואיך המעבד קשור לזה. כנ"ל לגבי הזיכרון וHD וכו, דברים מאד מעניינים ומרתקים בעיני, זה גם הביא לי רקע לא רע לתיכנות.. וכמובן שיש לי גם ידע בתיכנות אך לא בשפות רבות, C ו ++C אלה הם השפות שכרגע אני לומד, אני לא שולט במלוא השפה, אני יודע את הבסיס של C ואני יותר מתקדם ב ++C, ולפי דעתי יש עוד הרבה מה לילמוד..

באיזה רמה בערך אני צריך להיות כדי להתקבל לאחד מהיחידות האלו?

וביכלל, עם פרופיל כמו שלי האם הם יקבלו אותי ביכלל?

IG, אתה יכול לפרט בידיוק למי עלי ליפנות כדי להתחיל לקבל זימונים ליחידות תיכנות שעליהם אנמו מדברים? (ממרם, חמן וכו"..)

SuperGohan, הציע לשלוח קורות חיים אל אותם יחידות, נשמע לי רעיון לא רע, מה אתה חושב על כך?

ישנם עוד דברים שאפשר לעשות כדי להמתיק את הגעתם של זימונים אלו?

ועוד דבר, מה עלי לעשות עם השאלון העדפות הזה? למלא אותו? או להסביר להם שאין בו את הדברים אשר בהם אני מעוניין, אפילו לא קרובים.. או משהו אחר?

פורסם

אני לא יודע ב-100% מהם התפקידים שהוצעו לך, אבל אני יכול לשער.

לדעתי, מפעיל עמדת תצפית זה בחור שיושב בחמ"ל מול מסך, ומסובב ג'ויסטיק ששולט על מצלמה שנמצאת בשטח.

מש"ק בטחון מידע זה מישהו שאחראי על כך שאף אחד לא יכניס למחשב דברים אסורים (כלומר, כל דבר חיצוני) - תפקיד משעמם ומשרדי מאוד.

אני לא יודע מה זה בדיוק רכז התרעה ועובד חקר מודיעין, אבל אני משער שגם אלו תפקידים משרדיים שעוסקים בהרבה ניירת.

מנהל רשת מחשב - זה לא כזה מסובך להבין לבד..

פורסם

אני מכיר אנשים שהולכים לממר"מ שגם

לא יודעים תיכנות מעבר ללדעת את שם השפות...

לא רוצה לבאס אותך אבל המציאות היא שהצבא מאתר

לקורסים האלה לפי איכות (דפ"ר וקב"א) ולא לפי הידע

שלך בתכנות...קורס ממר"מ זה קד"ץ של חצי שנה

של לימודים אינטנסיביים שבהם אתה לומד את כל מה

שצריך לדעת.

למשל אני בזמנו קיבלתי זימונים לממר"מ (לפני 4 וחצי שנים)

ואני לא יודע תיכנות עד היום(לא הלכתי למיונים בסוף והשתלבתי בענף אחר של חיל הקשר).

פורסם
  • מחבר

MiniMizer, תודה על ההסבר, בהחלט לא יותר ולא פחות ממה שציפיתי לו..

מיותר לשאול אם יכול לצאת משהו טוב מהדברים האלו, בסופו של דבר?

Lev0, תודה שהצתרפתה לדיון :)

אמרתה משהו שעוד לא שמעתי בשום מקום, אז אתה אומר שגם אם אשלח להם מידע לגבי היכולות שלי זה לא יעניין אותם כל כך אם יש לי קב"א נמוך?

ומה לגבי הפרופיל הנמוך?

אם כך, מה עלי לעשות כדי שיחידות אלו (ממרם חמן וכו..) ישימו לב אלי?

תוכל בבקשה לפרט קצת יותר על העיניין הזה

פורסם

בלישכת הגיוס יש מדור שנקרא קד"ץ (קדם צבאי). הם אחראים על כול הקורסים, ואליהם אתה צריך לפנות בקשר לזימונים...

פורסם
  • מחבר

אחלה, טוב לדעת..

יש להם במקרה מספר טלפון או דרך כלשהי ליצור עימם קשר מבלי להגיע למקום?

אם תוכל להוסיף עוד מידע בעיניין הכללי של הדיון (לדוגמה על ההודעה הקודמת שלי), אשמח מאד לשמוע :)

Thanks

פורסם

לא.... לכול איזור בארץ יש לשכת גיוס נפרדת, עם מדור נפרד... ואני כבר 3 שנים מקבל הוראות ישר מהבקו"ם 8)

פורסם

MiniMizer, תודה על ההסבר, בהחלט לא יותר ולא פחות ממה שציפיתי לו..

מיותר לשאול אם יכול לצאת משהו טוב מהדברים האלו, בסופו של דבר?

Lev0, תודה שהצתרפתה לדיון :)

אמרתה משהו שעוד לא שמעתי בשום מקום, אז אתה אומר שגם אם אשלח להם מידע לגבי היכולות שלי זה לא יעניין אותם כל כך אם יש לי קב"א נמוך?

ומה לגבי הפרופיל הנמוך?

אם כך, מה עלי לעשות כדי שיחידות אלו (ממרם חמן וכו..) ישימו לב אלי?

תוכל בבקשה לפרט קצת יותר על העיניין הזה

בד"כ יש העדפה לאנשים בעלי פרופיל נמוך (64 או 45).

אם היחידות האלו לא איתרו אותך בעצמן, עליך לנסות באמת

לגשת למדור קד"ץ בלשכת הגיוס, אתה גם יכול לנסות את האתר

של חיל התקשוב:

http://www1.idf.il/tikshuv/Site/Templates/Homepage.asp?lang=he

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים