עבור לתוכן

מישהו יכול להביא לי מידע כלשהו על יחידת תמ"ם?

Featured Replies

פורסם

איך היחידה? היא טובה? איזה קורסים נלמדים שם?

אני הולך ליחידה הזאת והייתי רוצה לדעת מה מצפה לי שם?

תודה.

פורסם

הקורס הוא בבה"ד 7, אני עשיתי קורס טמו"ס, שהוא די דומה, גם בבה"ד 7 :).

זה קורס על תקשורת מחשבים, הכרת המחשב והרבה הרבה טחינות :-\. זה כמו לעבור טירונות, רק שהיא טירונות מקצועית. משך הקורס הוא בסביבות ה-5 חודשים.

תמסור ד"ש לבן שושן הרס"ר. ;D

פורסם
  • מחבר

מה זה בבה"ד 7?

ומה זאת אומרת טירונות מקצועית?

ואיך אתה נהנה מהיח' ומה שלמדת שם?" זה מעניין?

עזר לך בחיים?

מצטער על התשובות הרבות פשוט זה נורא מעניין לאן החיים שלי נוטים בשנים הקרובות

תודה

פורסם

מה זה בבה"ד 7?

ומה זאת אומרת טירונות מקצועית?

ואיך אתה נהנה מהיח' ומה שלמדת שם?" זה מעניין?

עזר לך בחיים?

מצטער על התשובות הרבות פשוט זה נורא מעניין לאן החיים שלי נוטים בשנים הקרובות

תודה

עכשיו, כשאני חושב על זה, למה אתה קורא לזה "יחידה"? זה כולה קורס :lol:. וכמו שאמרתי, זאת הולכת להיות טירונות (אני מניח שאתה עתודאי, אז אתה הולך לעבור עוד פעם טירונות).

בה"ד 7, כשמו כן הוא, בסיס הדרכה, והוא שייך לחיל הקשר. הוא נמצא מול צריפין, שזה אומר בין ת"א לרשל"צ.

אם אתה כ"כ מתעקש, בשבילי זה היה סיוט ;D , אף אחד לא אהב להיות שם, חוץ מאלה שרצו להישאר אחרי הקורס ולהיות מדריכים שם (בודדים כאמור).

מה שכן, אחר כך יכולים להציב אותך במקומות טובים, באחד מהפיקודים למשל, בתפקיד של טכנאי תקשורת וכו' ואתה צובר בזה הרבה ניסיון לעתיד האזרחי שלך. אם אין לך מזל, אז מציבים אותך באיזה יחידה קטנה שעובדת הרבה בשטח, ועוברים מפה לשם, ובקושי יוצאים הביתה.

ד"א, לאיזה מחזור אתה מגיע? אתה יודע?

פורסם
  • מחבר

אין לי מושג איזה מחזור כלום אני רק יודע ש95% אני הולך לתמ"ם קורס או יח' מה שזה לא יהיה

כי לבסמח לצערי לא התקבלתי ומודיעין עדיין לא החזירו לי תשובה למרות שלא חושב שאני אמשיך אליהם

אז כנראה שאני הולך לתמ"ם

המורים שלנו סיפרו שזה או בסמ"ח או תמ"ם אז בסמ"ח נפל ( לצערי ושמחתי :silly: ) אז נשאר תמ"ם

כמה סוגים של קורסים יש? איזה מהם טובים יותר איזה פחות?

תודה

פורסם

אין לי מושג איזה מחזור כלום אני רק יודע ש95% אני הולך לתמ"ם קורס או יח' מה שזה לא יהיה

כי לבסמח לצערי לא התקבלתי ומודיעין עדיין לא החזירו לי תשובה למרות שלא חושב שאני אמשיך אליהם

אז כנראה שאני הולך לתמ"ם

המורים שלנו סיפרו שזה או בסמ"ח או תמ"ם אז בסמ"ח נפל ( לצערי ושמחתי :silly: ) אז נשאר תמ"ם

כמה סוגים של קורסים יש? איזה מהם טובים יותר איזה פחות?

תודה

כמה קורסים יש... אני לא יודע, מה שאני כן יודע זה שבחיל הקשר יש 2: תמ"מ (שחברים שלי עשו) וטמו"ס (שאני עשיתי). טכנאי טמו"ס מתעסקים הרבה במודמים והצפנה וקצת מחשבים, הייעוד שלהם הוא בבסיסי ציוד פיקודיים (בצ"פ). הם מחליפים כרטיסים בודקים דברים וזהו. למזלי, למרות שהייתי טמו"סניק, נפלתי בהצבה של תמ"מ:

א) אנשים יותר איכותיים

ב) תפקיד הרבה יותר מעניין וכמו שאמרתי (נראה לי :)), מועיל הרבה יותר לעתיד המקצועי שלך.

מאיפה אתה אחי? ומה עשית: י"ג, י"ד?

פורסם
  • מחבר

אני לומד יג' באורט חולון לא חושב על יד' בכלללללל...

ואתה?

פורסם

אתם בטוחים שאתם לא מתכוונים לטמ"מ עם ט' ? טכנאי מערכות מחשוב?

פורסם

לא קיצרו את זה לשלושה חודשים? וכן, הקורס הוא ברמה של טירונות מבחינת דיסטנס ומשמעת.

פורסם

אני הייתי גם בטמ"מ (34)

הדיסנטנס ממש לא כמו בטירונות... כמעט ולא היה לנו דיסטנס משמעותי..

הקורס היה 5 חודשים בערך

מטמ"מ 36 התחילו לעשות את המקוצרים יותר.. 3 חודשים בערך

פורסם

אני לומד יג' באורט חולון לא חושב על יד' בכלללללל...

ואתה?

אתה עושה בשכל שאתה לא ממשיך :yelclap:. אני... אני במרחק של שנים מה-י"ג (שנים קדימה, כן?) ;D

אתם בטוחים שאתם לא מתכוונים לטמ"מ עם ט' ? טכנאי מערכות מחשוב?

:kopfpatsch: וואלה

אני הייתי גם בטמ"מ (34)

הקורס היה 5 חודשים בערך

לא ידעתי שקיצרו אותו... בכל מקרה, אני הייתי בתקופה של מחזור 19-20.

פורסם

אני הייתי גם בטמ"מ (34)

הקורס היה 5 חודשים בערך

היו לכם תגיות צהובות מבד ? הטמ"מ שראיתי בבה"ד בזמן האחרון נראים ממש ממש בלאי והדיסטנס שעושים להם ממש כמו של טירונות. היום כשאני וחבריי נשארנו על א' וחיכינו לטקס קבל סיכות מסלול ראינו איך הסמלת (שהלכה עם 2 נשקים כי כנראה המחלקה יותר מדי בלאי בשביל לשמור למישהו את הארוך שלו)תיזזה אותם ממקום למקום. בנות משכו שם בנים, הם זזו בקצב של צב עם מוטיבציה אפסית. יותר משעשע היה לראות את אלו בלי כובע שמים קסדה אח"כ במקום :lol:

אוי נפלאות הבה"ד.... במסלול הבא של קשר"גים מי שאין לו כיסוי לשעון שם סק"ש ככיסוי

פורסם

היום כשאני וחבריי נשארנו על א' וחיכינו לטקס קבל סיכות מסלול ראינו איך הסמלת (שהלכה עם 2 נשקים כי כנראה המחלקה יותר מדי בלאי בשביל לשמור למישהו את הארוך שלו)תיזזה אותם ממקום למקום.

זה מה שקורה כשלוקחים לכל החניכים את הנשק..

פורסם

הם היו כנראה מחלקת משמר\כוננות כי הם גם הסתובבו עם האפודי חזיה הלוחמניים שלהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים