עבור לתוכן

מחשב חדש לאחי - מבקש חוות דעת על המפרט

Featured Replies

פורסם

המחשב הוא לצרכי אודיו (עריכת\יצירת מוזיקה)

P. INTEL 2GHZ

512MB DDR KINGSTON PC266

ASUS P4B-266C MBOARD

HD WESTERN DIGITAL WD800JB 8MB CACHE 7200RPM

CASE ENERMAX FS-710-B-350

YAMAHA CD-RW40X10X20 CRW2200E IDE 8MB BUFFER

CDROM SONY X52

SOUNDCARD M-AUDIO DELTA66

במידה שאתם יודעים על חומרה טובה יותר במחיר דומה אשמח לדעת..או בכלל סתם לחוות דעה על המחשב..בכיף

תודה מראש

פורסם

מה התקציב?

פורסם

הלוח דיי מגעיל... ומה עם כרטיס מסך ? הוא לא רוצה ? ;D

פורסם

P. INTEL 2GHZ

512MB DDR KINGSTON PC266

ASUS P4B-266C MBOARD

CDROM SONY X52

במידה שאתם יודעים על חומרה טובה יותר במחיר דומה אשמח לדעת..או בכלל סתם לחוות דעה על המחשב..בכיף

תודה מראש

מתוכנן אובר קלוק כי אם לא נראה לי שעדיף AMD.

והצורב קח של הליטאון *40 מאוד זול.

פורסם

למה אתה לוקח 2GHZ לעריכה ויצירה של מוזיקה אבל לא לוקח כרטיס קול טוב?

פורסם

במידה ואכן מיועד לאוברקלוקינג - תיקח את ה- 1600 שמאוד הומלץ עליו או את ה- 1700 - ותקנה לוח שמתאים לבאס 533 וזכרונות שמתאימים ל- DDR 400 - לדעתי ( למרות שאני השקעתי ב- RDRAM ) לאוברקלוקינג - עדיף ללכת על מערכת עם DDR ואז הכל יצא זול יחסית.

אבל...

צריך להשקיע בגוף קירור מכובד למעבד , ומראש לרכוש כמה שיותר מאווררים למארז - או בקיצור להשקיע את החיסכון במארז וכל יח' הקירור למינהן .

במידה והדגש הוא על מוזיקה אז יתכן וכדאי לך ללכת על כרטיס מסך פשוט יחסית ואז לא יהיה לך את ההתעסקות עם החום הרב שהכרטיסים החזקים פולטים וזה יעזור לך בהתמודדות עם הטמפ'.

אני אישית השקעתי במערכת כזו שתריץ לי יישומים חלק ללא צורך באוברקלוקינג ואני כנראה אתחיל מתשיהו עם הסלרון הישן שלי ללמוד את הנושא של אוברקלוקינג - תזכור שאתה עלול למצוא את עצמך עם חלקים מתים !

עוד המלצה - לא ברור מה בדיוק רמת המוזיקה המדוברת אבל במידה ויש מערכת טובה בבית תנסה מראש לתכנן התעלקות על המגבר שלה - זה יחסוך בשלב הראשון את ההוצאות על מערכת רמקולים איכותית ונותן תוצאות מעולות לטעמי - מעל הרבה מערכות רמקולים ייעודיות למחשב.

ולא לשכוח שבצעד כזה אתה למעשה חוסך בכלל את עלות הרמקולים .

ואז לא לשכוח - כרטיס קול טוב ( ואני ממש לא הכתובת לנושא הזה ) ושיש לו את כל סוגי היציאות והכניסות הנחוצות למוסיקה .

זהו....

מקווה שזה נתן לך כיוון מחשבה ויעזור לך במשהו.

פורסם

2GHZ ממש לא עולה הרבה בימינו (~1000 ש"ח) והכרטיס טוב מאוד

פורסם

P. INTEL 2GHZ

512MB DDR KINGSTON PC266

ASUS P4B-266C MBOARD

CDROM SONY X52

תודה מראש

לדעתי עדיף להוסיף את ה 500-600 ש"ח ולקחת לוח שתומך בבאס של 533מה"ז ומעבד 2.4B שפועל ב 533.

בכל מקרה את ה 100 ש"ח על הלוח שתומך ב 533 כדאי להשקיע בשביל העתיד.

אוברקלוקינג וסאונד מיקצועי לא הולכים ביחד אלא אם עושים את האוברקלוק ל 133 מה"ז אחרת התדרים של ה PCI לא תקניים וזה לא מתקבל על הדעת כשעובדים עם כרטיסי קול כאילו.

כרטיס מסך, כדאי אחד שתומך בשני מסכים כי זה שימושי בעבודה עם התוכנות האילו כי הן פורסות גרפים ארוכים מאוד על המסך וגם הרבה מהם בו זמנית.

RADEON 7200/7500/9000/8500 מתאים.

אם ממש רק איכות ה 2D חשובה ובכלל לא צריכים 3D אפשר לקנות מטרוקס G550 אבל הוא סתם יקר בלי פרופורציה (למרות שב 2D אין לו מתחרים חוץ מהפרהליה של מטרוקס).

תקציב לא הוגדר פה, אבל בתיאוריה אם זה מתאים לתקציב אז לוח מבוסס I850E בשילוב זכרונות RDRAM PC1066 יתנו ביצועים טובים יותר (בשילוב עם מעבד שפועל בבאס של 533מה"ז).

פורסם

אוברקלוק ועבודה רצינית עם הכרטיס לא כדאי ,

ואם בכל זאת אז אתה צריך קירור רציני למחשב כדי להגיע ל133

אתה צריך גם מארז אלומיניום.. עם לפחות 2 מאוררים 120 מ"מ כדי לקרר את המארז

והיטסינק טוב יותר- על זה כבר מישהוא אחר ימליץ לך כי אני לא מתמצא...

אל תשכח לקחת pentium 2.0A

אני ממליץ גל אחד מאלה

p4t533

p4s533

שניהם לוחות מצוינים שיתאימו לך גם לעתיד

הראשון טוב יותר מהשני.

עריכה- אל תתיחס למה שכתבתי, כתבתי את זה נורא מהר...

תודה למי שתיקן אותי

להמהיר 2.0A ל 133 זה כמעט בלתי אפשרי ובכלל לא כדאי,הוא יימס וגם לא יהיה לו מספיק מתח אז הוא גם יהרוס את הלוח...

לעומת זאת להמהיר 1.6A ל133 לא אמורה ליהיות בעיה בכלל, ועדין תגיע למהירויות גבוהות

אני לא הייתי לוקח 1.8A מ2 סיבות- ההבדלים בביצועי האוברקלוק שלו לבין 1.6A הם ממש מזעריים ולא שוים את ההפרש במחיר(שגם הוא לא כ"כ גדול) ויותר נוח להעלות את 1.6A ל 133 מאשר את 1.8A

גם הלוח T הוא לא מתאים לאוברקלוק- למרות שהוא לוח טוב למי שלא עושה אוברקלוק(RDRAM)

בקיצור- הכי מתאים לך p4s333 עם pentium1.6A והזכרונות שלך הם טובים מאוד!

ולמי שאמר שאין 1.6A אז רק שתדעו שיש , וזה שהפסיקו לייצר אותו לא אומר שהוא לא קיים...

יש אותו במלאי כמעט לכל החנויות הגדולות..

תתחדש

פורסם

קודם כל, אתה לא חדש כאן, אתה יודע שיש לדאוג לכותרות ענייניות.

אם אינך מודע לעובדה זאת, אני מציע שתקרא את הודעת הסטיקי בראש הפורום שמסבירה בקשר לכך.

אתה מוזמן לאחר מכן לערוך את הכותרת של הת'רד הזה בהתאם.

במידה ואכן מיועד לאוברקלוקינג - תיקח את ה- 1600 שמאוד הומלץ עליו או את ה- 1700 - ותקנה לוח שמתאים לבאס 533 וזכרונות שמתאימים ל- DDR 400 - לדעתי ( למרות שאני השקעתי ב- RDRAM ) לאוברקלוקינג - עדיף ללכת על מערכת עם DDR ואז הכל יצא זול יחסית.

אבל...

צריך להשקיע בגוף קירור מכובד למעבד , ומראש לרכוש כמה שיותר מאווררים למארז - או בקיצור להשקיע את החיסכון במארז וכל יח' הקירור למינהן .

במידה והדגש הוא על מוזיקה אז יתכן וכדאי לך ללכת על כרטיס מסך פשוט יחסית ואז לא יהיה לך את ההתעסקות עם החום הרב שהכרטיסים החזקים פולטים וזה יעזור לך בהתמודדות עם הטמפ'.

מזמן לא ראיתי כל כך הרבה בולשיט במקום אחד.

א. הייצור של מעבדי 1.6A הופסק מזמן, אני בספק אם עדיין ניתן למצוא כאלו לקנייה.

מעבדי 1.7 הם בכלל מבוססי Willie, כלומר מיוצרים ב-0.18 מיקרון, עם 256kb cache והם גרועים להמהרות.

ב. לפנטיום 4 Woody לא צריך קירור חזק ועוצמתי, זה מה שכל כך יפה בזה, ניתן להמהיר אותו עם ההיטסינק המקורי בלבד לרמה דיי גבוהה.

ג. בכלל אוברקלוק לא ממולץ למערכת שצריכה להיות יציבה. אולי אם זה היה עם לוח שמאפשר נעילת PCI/AGP כדי שלא יהיה השפעה על הכרטיס קול. ולוודאות שהיא באמצ יציבה אחרי הרבה בנצ'מארקים שונים.

ד. עד כמה אתה מאמין שהכרטיסי מסך משפיעים על הטמפ' של המחשב לכל הרוחות?! מה זה השטויות האלה??

ועכשיו לשני..

ואם בכל זאת אז אתה צריך קירור רציני למחשב כדי להגיע ל133

אתה צריך גם מארז אלומיניום.. עם לפחות 2 מאוררים 120 מ"מ כדי לקרר את המארז

והיטסינק טוב יותר- על זה כבר מישהוא אחר ימליץ לך כי אני לא מתמצא...

אל תשכח לקחת pentium 2.0A

אני ממליץ גל אחד מאלה

p4t533

p4s533

שניהם לוחות מצוינים שיתאימו לך גם לעתיד

הראשון טוב יותר מהשני.

מאיפה הקרצת את זה?? ניסית בכלל?! קראת? כי נראה לי שאתה פשוט מאוד ממציא.

אתה יודע שעם FSB 133 הוא יגיע ל-2660 מ"ה? וזה ידרוש עוד הרבה מתח, רוב הסיכויים שהוא לא יצליח, וזה יסבול מחוסר יציבות.

אם כבר אז הוא יכול לקחת מעבד 1.8 ולעלות לו ל-133 בלי להוסיף שום דבר, שום מארז אלומיניום, שום מאווררי 120 מ"מ.

אפילו להישאר עם ההיטסינק המקורי בטמפ' נורמלית ועם זיכרון PC2100 ג'נרי.

אחד הלוחות שהמלצת הוא בכלל ל-RDRAM ולמעבדי Northwood B... וזכרונות RDRAM ידועים כדיי בעייתים לאוברקלוק.

חבר'ה בחיית, אל תכתבו סתם אם אתם לא יודעים, אתם רק תבלבלו את הבן-אדם.

...

....

ועכשיו לעניין,

הכרטיס קול הזה צריך להיות מצויין, אם כי שמעתי שבעבר היה לכרטיסים של החברה הזאת היו בעיות עם צי'פסטים של VIA, לכן אולי כדאי להימנע מהמחשבה על מחשב מבוסס AMD, ולהישאר עם האינטל כמו בתכנון המקורי.

לדעתי תמנע מאוברקלוק לבינתיים לפחות, תיקח מעבד מספיק חזק כמו ה-2.0A או יותר גבוה.

גם הלוח אם P4S533 צריך להיות טוב בשבלכם, ביחד עם זיכרון PC2700 צריך להיות מעולה.

למרות שתמיד אמרתי צ'יפסטים של אינטל למעבד של אינטל...

במקרה כזה Gigabyte 8IERXP או איך שלא קוראים לו, או האביט IT7-MAX, אבל זה כבר דיי יקר....

צורב אני הייתי מעדיף את ה-Liteon כי הנוכחי בטח דיי יקר..

כרטיס מסך - אם הוא לא מתכנן גם משחקים וכאלה הייתי הולך על ה-Gigabyte Radeon 7500LE שנמכר מתחת ל-500 ש"ח.

אם הוא לא צריך שני מסכים גם ראדון פשוט יהיה מספיק...

פורסם
  • מחבר

הלוח דיי מגעיל... ומה עם כרטיס מסך ? הוא לא רוצה ? ;D

המחשב לא מיועד בכלל למשחקים ...רק לאודיו

פורסם
  • מחבר

א. לא הבנתי מה הקשר בין החלק הראשון של המשפט לחלק השני של המשפט (?)

ב. כנראה זה מראה על חוסר הבנה מסוים..בייחוד מראה שאין לך מושג על איזה כרטיס קול מדובר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים