עבור לתוכן

מעבדי 64 ביט מול 32 ביט

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

רגע, אתה אומר שאפשר עם מעבד 64 ביט לעשות איזושהי התקנה מיוחדת של 32 ביט, שהתוכנות יכולות לקלוט ?!

פורסם

קשה, הא ?

אם אין לך מערכת הפעלה של 64 ביט מותקנת (WINDOWS 2003 64BIT, WINDOWS XP 64 BIT, LINUX 64 BIT), אזי המעבד שלך עובד כמעבד של 32 ביט כמו הקודמים לו, בלי שום בעיה בכלום.

פורסם

תחשוב שמעבד 64 זה רובוטריק שיכול לאפוך ל2 צורות אחת 64 ביט והשניה 32 ביט

ואתה זה שקובע איך הוא יעבוד כל פעם שאתה מתקין מערכת הפעלה מבין?

פורסם

רגע, אתה אומר שאפשר עם מעבד 64 ביט לעשות איזושהי התקנה מיוחדת של 32 ביט, שהתוכנות יכולות לקלוט ?!

DESO היקר!!!

אני רואה שאתה ממש מקובע, אז אני אנסה לפתוח אותך קצת עם עובדות.

יש לי מעבד 64 ביט, התקנתי על המחשב שלי מערכת הפעלה WIN XP בגרסת ה 32 ביט. תאמין לי היא פועלת יופי טופי ;D

התקנתי על המחשב גם אמולטור של דוס והרצתי משחקים משנת 1986. לא תאמין אבל הם פעלו בצורה יוצאת מן הכלל.

אם תתקין מערכת הפעלה 64 ביט, אז ורק אז אתה עלול להתקל בתופעות אותם תארת ומהם אתה חושש. לכן הרב הגדול עדיין עובד עם מערכות הפעלה 32 ביט

כי מה לעשות, מיקרוסופט לא עומדת בקצב..... :xyxthumbs:

פורסם

מיקרוסופט עומדת בקצב, זה פשוט ייצרני החומרה / תוכנה שלא עומדים.

פורסם

התקנתי על המחשב גם אמולטור של דוס והרצתי משחקים משנת 1986. לא תאמין אבל הם פעלו בצורה יוצאת מן הכלל.

למעשה אתה יכול להתקין גם DOS אמיתי (שעובד ב 8 או 16 ביט) ולא אמולטור (בהנחה כמובן שהחומרה הקיימת נתמכת ע"י DOS - אין תמיכה ב SATA, USB וכד') ואין שום סיבה בעולם שהוא לא יתפקד.

deso - קניית מעבד שתומך בסט הפקודות ל 64 ביט היא, נכול לעכשו, השקעה עתידית בלבד מכיוון שאין הרבה יישומיים שעובדים ב 64 ביט ובעיקר - אין דרייברים מתאימים ל 64 ביט. כמובן שחייבים מערכת הפעלה של 64 ביט כדי לנצל את סט הפקודות הזה, אבל בגלל הסיבות הנ"ל אין הרבה אנשים שמתקינים מערכות הפעלה כאלו.

גם אם בעתיד יחליטו שלא רוצים להמשיך לפתח יישומים, דרייברים או מערכות הפעלה ל 64 ביט (מה שמאוד לא סביר להניח שיקרה), כמעט כל המעבדים הנמכרים היום תמוכים בסט הפקודות של 64 ביט (למעט רוב סידרה 5XX של אינטל ומעבדי היונה שלהם) ככה שדיי בטוח שכל מעבד שתקנה גם ככה יתמוך ב 64 ביט. תבין, התכונה הזו של 64 ביט לא פוגעת בביצועים של המעבד בכלל ב"עבודה רגילה" (כלומר ב 32 ביט), ככה שאין לך בכלל מה לדאוג. למעשה הדבר היחיד שאתה צריך לדאוג ממנו הוא שינסו למכור לך מעבד שלא תומך ב 64 ביט (אולי כדי להיפטר מסטוק ישן), ובמקרה כזה תתרחק ממי שמנסה למכור לך מעבד כזה.

אני ממליץ לך לפני הקנייה לבקש פירוט של מה שאתה עומד לקנות, ובעיקר הדגם של המעבד, הסוקט לו הוא מתאים, ורצוי גם דגם הלוח (לא רק שם החברה), ואז תשאל פה בפורום מה אומר כל נתון ונעזור לך להחליט מה בדיוק לקנות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז בקיצור, אתם אומרים שהכי טוב כעת לקנות מבד 64 ביט, מכוון:

1. שאפשר להתקין בו WINDOWS XP 32 BIT ואז להשתמש בחומרה של 23 ביט באיכות טובה יותר???

2. בעתיד ייצאו דברים שמתאימים לטכנולוגיית ה64 ביט...

אז לסיכום, כדאי לקנות 64 ביט ואפשר להתקין בו ווינדוס XP של 32 ביט רגיל, ואז לא אתקל בשום בעיות??

פורסם

כן כן וכן

עריכה- חומרה של 32ביט ולא טובה יותר אלה אותו דבר יחסית למעבד 32 ביט באותו רמה

עריכה 2 -אתה מבלבל בין הדברים שזה גרם לי ליתבלבל בקיצור קנה מעבד 64 ביט וזהו

(החומרה חוץ מהמעבד לא קשורה ל64 ביט של המעבד וגם לא למערכת ההפעלה זה דבר ניפרד לגמרי)

פורסם
  • מחבר

חחח הבנתי, תודה על העזרה חבר'ה.

דרך אגב, מתי יוצא 128 ביט? :lol: :lol: :silly: :silly: :s05: :s05:

פורסם

חחח הבנתי, תודה על העזרה חבר'ה.

דרך אגב, מתי יוצא 128 ביט? :lol: :lol: :silly: :silly: :s05: :s05:

עד אז אתה תבין מספיק במחשבים כדי לא לישאול אותנו מה עדיף :lol:

פורסם

וואלה DESO שיחקת אותה בגדול.....

הצלחת לשגע פה את כולם אבל בסוף הכל הסתדר :lol:

העיקר שהבנת את הרעיון. שיהיה בהצלחה ותתחדש :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים