עבור לתוכן

לרשום פטנט, איך?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

מישהו ביקש ממני לברר איפה אפשר לרשום פטנטים ואת הפרוצדורה. למישהו יש ידע בנושא?

איפה עושים את זה?

כמה זה עולה?

עוד פרטים רלוונטיים לנושא?

תודה מראש,

Anatoli.

פורסם

קודם כל הוא צריך להחליט איפה הוא רוצה לרשום את זה. (לכל מדינה יש את משרד הפטנטים שלה)

לדוגמא הנה משרד הפטנטים האמריקני:

http://www.uspto.gov/index.html

עריכה:

טוב, זה היה ממש קשה.

חיפוש של "רישום פטנטים" בגוגל מביא אותנו למשרד הישראלי:

http://www.justice.gov.il/MOJHeb/RashamHaptentim/

פורסם

שיהיה מוכן לזה שרישום פטנט זה דבר ארוך ומייגע

פורסם

תראה,

עקב העובדה שלפני חודשיים רשמתי פטנט, יש לי קצת ניסיון בתחילת התהליך.

קודם כל, אתה יכול לדבר עם בחור ששכחתי את שמו בבניין רשם הפטנטים בירושלים. בחור מאוד נחמד, יושב במשרדי ה PCT - יכול להסביר במפורט את כל התהליך.

לרשום פטנט מתחילתו ועד סופו הוא תהליך מאוד יקר, כאשר בתלות במספר המדינות שאתה רוצה לרשום בהן את הפטנט יכול להגיע לעלות של מאות אלפי שקלים.

על מנת לעשות את זה, מגישים בקשת PCT (לאותו משרד בירושלים), עם כל המסמכים המבוקשים, משלמים קצת כסף ומחכים לאישור של הפטנט. לאחר שמתקבל הרישום, ניגשים לשלב של אישור הפטנט בכל מדינה בה אתה רוצה שהפטנט יתפוס (וזה השלב היקר).

בכלאופן, על מנת לאפשר לאנשים עם קצת פחות אמצעים להגן על הקניין הרוחני שלהם, יש דבר שנקרא Provisinal Patent.

הבקשה הזו עולה 200 דולר (או 100 דולר לאנשים פרטיים/ואו חברות קטנות כפי שמוגדר במסמכי רשם הפטנטים האמריקאי).

פטנט Provisional מגן עליך בארצות הברית, ותקף למשך שנה מרגע הגשת הבקשה. אף אחד לא בודק את הבקשה שלך ברגע שהיא מוגשת. הבקשה שלך מוכנסת לתוך כספת, ומשמשת אך ורק במקרה של תביעה על מנת לברר מי הגיש את הפטנט קודם. השנה הזו מאפשרת לך לגייס כסף/משקיעים או מה שלא יהיה שתוכל להגיש בקשות פטנטים רגילות בכל מקום בו אתה רוצה. זה חייב להעשות שנה אחרי הגשת הבקשה, אחרת הבקשה שלך כבר לא תקפה.

בכלאופן, אם זה רציני אני מציע לך לקפוץ לירושלים, ולדבר עם הבחור (יכול להיות ששמו גארי) ולקבל אינפורמציה מדוייקת. שווה את הטרחה.

פורסם
  • מחבר

תודה. אתה יודע אולי מה הכתובת בירושלים?

כמו כן, ראיתי שיש עורכי פטנטים שאפשר לדבר איתם. אתה מכר אולי עורכים כאלו שאפשר לסמוך עליהם שמבינים עניין?

מה המסמכים שצריך להכין לצורך זה? חיפשתי באתר, אבל הוא קצת מסובך. תוכל להסביר לי?

Anatoli.

פורסם

אני (אנחנו - יש לי עוד 2 שותפים בפטנט) ויתרנו כרגע על רישום בישראל והגשנו Provisional בארה"ב.

לפיכך אני לא יודע מה המסמכים הדרושים לצורך רישום בארץ.

אני אחפש לך את הכתובת בירושלים ואשלח לך.

פורסם
  • מחבר

תודה. מה גרם לך לרצות לרשום את הפטנט בארה"ב? כמה זה עולה לרשום אותו שם? מה המסמכים שהיית צריך להגיש?

Anatoli.

פורסם

סליחה על העיכוב.

זה ברחוב הסדנה 4 בירושלים.

פורסם

מהתוכניות ב-TECHTV , הבנתי שבשביל לשמור על פטנט ששווה כסף רב,

צריך ללכת לעורך דין לענייני פטנטים.

רק ככה אפשר להבטיח שאף אחד לא יעשוק אותך.

פורסם

מומלץ להעזר בשרותיו של עורך פטנטים כמובן.

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול למצוא עורך פטנטים? ואיך אני יודע מה הוא שווה?

זו השאלה הגדולה בעצם, כי לבד אני לא אוכל לעשות כמעט כלום בצורה טובה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

תודה לך ולכל האחרים, עזרתם לי מאוד.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים