עבור לתוכן

שאלות לגבי החלטה על לוח אם למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מערכת מחשב שתתאים גם למשחקים ותוכל לשמש אותי בשנתיים הקרובות

בתחילה חשבתי ללכת על AMD-2200 עם לוח אם EPOX EP-8K5A3 (שנראה לי ממש טוב) אבל המליצו לי כאן לעבור לפנטיום 4 2.48 שעולה בערך אותו דבר ובעל ביצועים יותר טובים.

ללוח האם אני מחפש סט מסויים של פיצרים, ואני לא מצאתי אף לוח אם לפנטיום שיש לו אותם (חוץ אולי מ IT7-MAX2 שלא מצאתי מוכר שלו בארץ):

- תמיכה בזכרונות DDR333 (רצוי 400)

- תמיכה בATA133 (רצוי RAID)

- USB 2.0 (רצוי לפחות 4 חיצוניים)

פיצרים נוספים הם nice to have אבל לא הכרחיים (למשל: Serial ATA, AGP8, LAN, 5.1 sound, IEEE1394 )

מאד אשמח לשמוע את דעתכם:

א. לגבי ההמלצה האם באמת עדיף הפנטיום?

ב. מה דעתכם על סט הפיצרים שלפיו אני מחפש לוח אם

ג. האם יש לוח טוב, שנמכר בארץ, שמתאים למה שאני מחפש? (כמובן במחיר סביר של 800-1000 שח פלוס מינוס)

פורסם

א. תלוי איך אתה מסתכל על זה..האט'לון בבאנדל יעלה הרבה פחות..אתה גם יכול להסתפק ב1800-2000, לא יקרה כלום.

ב. SERIAL ATA- אל נחוץ בהכרח..הביצועים של ההארד דיסקים הנוכחיים לא יהיו שונים מביצועי הארד דיסקי הATA, כנ"ל לגבי הAGPX8 שאין כמעט הבדל בין לבין הX4 והוא בעצם רק "מקשט".

ג. לא ממש, אלב ישנם האביט IT7 שהוא הלוח הטוב ביותר למערכות מבוססות פנטיום 4+DDR כיום, אחריו (מבין אלו שבארץ) מצא הBD7-II גם הוא של אביט..אבל חסר מבחינת הפיצ'רים, 8IEXP של ג'יגה בייט, P4B533 של אסוס והאפוקס 4G4A.

אני אישית הייתי הולך ל הIT7\BD7-II\P4B533..כולם יהיו בסדר גמור, כאשר הIT7 בראש.

פורסם

בימקומך , הייתי לוקח לוח של EPOX 8K5A3+ עם מעבד AMD 1900 . קונה מאורר טוב, וושתרגיש שהמחשב לא מביא ביצועים

מקסימלים, תעשה לו OC .

פורסם

gigabyte 7vrxp(amd) rev2

אז ככה:

יש לו DDR333

4USB1.0 שתים על הלוח ושתיים חיצוניים

4USB2.0 ארבעתם חיצוניים

2 בקרי RAID

2 IDE

LAN

שתי BIOSים(אחד לגיבוי)

ולא עולה כל כך יקר. אני בתוך שיש יותר טובים ממנו עכשיו אבל הוא לוח טוב ואפילו טוב מאוד

פורסם

gigabyte 7vrxp(amd) rev2

הבנו שקנית את הלוח אם הזה, אתה חייב להזכיר את זה בכל הודעה שלך ולהמליץ עליו לכולם למרות שיש לוחות הרבה יותר טובים?

פורסם

אני מבקש מכל המשתמשים החדשים בת'רד הזה לקרא את הסטיקי בראש הפורום, ולהתחיל לנמק את הממלצות שלהם ולא לזרוק סתם שמות ודגמים לאוויר בלי שום נימוק.

פורסם

gigabyte 7vrxp(amd) rev2

הבנו שקנית את הלוח אם הזה, אתה חייב להזכיר את זה בכל הודעה שלך ולהמליץ עליו לכולם למרות שיש לוחות הרבה יותר טובים?

בגלל שיש לי אותו ועבדתי עליו אז אני ממליצ אותו אני לא ימליצ על לוח שלו היה לי אותו

פורסם

א. תלוי איך אתה מסתכל על זה..האט'לון בבאנדל יעלה הרבה פחות..אתה גם יכול להסתפק ב1800-2000, לא יקרה כלום.

ב. SERIAL ATA- אל נחוץ בהכרח..הביצועים של ההארד דיסקים הנוכחיים לא יהיו שונים מביצועי הארד דיסקי הATA, כנ"ל לגבי הAGPX8 שאין כמעט הבדל בין לבין הX4 והוא בעצם רק "מקשט".

עם בעוד שנה וחצי תרצה לשדרג את המערכת ולקנות הארד-דיסק חדש ומהיר יותר יבוא ה Serial ATA לידי מימוש.

אותו דבר עם AGP*8 - זה שאנשים רואים מבחנים של AGP*8 על ציפ שלא יכול לנצל אותו ממלא (SiS Xbare 400) וקובעים שאין שיפור בביצועים זה מחלה שיש רק בישראל. NV30 או R400 בהחלט יעריכו את רוחב הפס הגדול יותר לזכרון.

פורסם

א. מי אמר? אני אל רואה התקדמות בתחום ההארד דיסקים כרגע..לא יפטרו בקרוב מה""ATA150"" (מרכאות כפולות), המהירים יותר בטח יעלו המון.

ב. או קיי, אותו דבר עם הAGPX4....וגם היום אין הבדל משמעותי בין GF4 TI שרץ בX2 לבין אחד שבX4.

לי אישית יותר חשוב לקבל לוח של אביט עצמה בעל הביצועים שלהם ציפיתי, מאשר שני פיצ'רים לא משמעותיים.

פורסם

ב. או קיי, אותו דבר עם הAGPX4....וגם היום אין הבדל משמעותי בין GF4 TI שרץ בX2 לבין אחד שבX4.

באמת... איפה ראית את זה? אני משוכנע שיש ירידה משמעותית בביצועים בין להפעיל Geforce Ti על AGPx2 לבין AGPx4.

אולי מישהו מהפורם יכול לעשות בנצמארקים על שני המצבים?

אני משוכנע שבשנה וחצי הבאות ההתפתחות של הדיסקים הקשיחים תביא לצורך ב Serial ATA.

מבחינת ביצועים לא צריך להיות הבדל בין ABIT ל ECS בגלל שכולם משתמשים בדיוק באותם ציפים - החברות רק דואגות לשים אותם על PCB ומוסיפות פיצרים שונים... גם בבאנצמארקים רואים הבדל של בערך 2% בין לוחות בעלי ציפסט דומה וזה בעיקר בגלל שהלוחות לא קובעים את ה FSB באופן מדויק על 133 אלא קצת יותר או פחות.

זה ההודעה ה 666 שלי :asthanos:

פורסם

אני מבקש מכל המשתמשים החדשים בת'רד הזה לקרא את הסטיקי בראש הפורום, ולהתחיל לנמק את הממלצות שלהם ולא לזרוק סתם שמות ודגמים לאוויר בלי שום נימוק.

ATHLON THAT WAS A GOOD ONE

סליחה על ההתבטאות אבל הרבה אנשים אומרים פה דברים סתם.

כמו מישהו שאמר שלוחות של GIGABYTE חוזרים הרבה(2 לוחות מתוך 200 זה הרבה???)

שאני אמשיך עם הציטוטים???

באמת חברים יקרים, אם מישהו נותן המלצה ללוח מסוים או קוטל לוח כזה או אחר, שיביא לכך תמיכה מאיפה שהוא ולא סתם לזרוק.

זה פשוט מוריד את הרמה של הפורום.

פורסם

באמת... איפה ראית את זה? אני משוכנע שיש ירידה משמעותית בביצועים בין להפעיל Geforce Ti על AGPx2 לבין AGPx4.

אני משוכנע שבשנה וחצי הבאות ההתפתחות של הדיסקים הקשיחים תביא לצורך ב Serial ATA.

מבחינת ביצועים לא צריך להיות הבדל בין ABIT ל ECS בגלל שכולם משתמשים בדיוק באותם ציפים - החברות רק דואגות לשים אותם על PCB ומוסיפות פיצרים שונים... גם בבאנצמארקים רואים הבדל של בערך 2% בין לוחות בעלי ציפסט דומה וזה בעיקר בגלל שהלוחות לא קובעים את ה FSB באופן מדויק על 133 אלא קצת יותר או פחות.

בקשר לAGPX8 כרגע אין הבדלים גדולים עם הR300 ואני לא חושב שיהיה הבדל גדול עם ה NV30 כי גם הוא כרטיס מסך דיי התחלתי שפועל על התקן החדש.

אבל זווית אחרת - כמה זמן אתה מתכנן להיות עם הלוח אם ? לוחות האם הקיימים לאינטל לא יפעלו הרבה מעל 3 ג'יגה וגם עם AMD כבר ימצאו שינויים הבדלי ביצועים וכו' (גם עם מעבדי ה166 יעבדו על KT333 זה בטח יהיה ברמה נמוכה ערכות שמתאימות לזמנם) כך שבטח תצטרך להחליף גם את הלוח אם, הרי הוא לא קבוע לכל החיים ולכן לא תמיד שווה לחכוות איתו לכל שיפורון מהעתיד

פורסם

1. תבוא, אבל דוגרי אין ממש הבדל ביצועים.. (ATA133-ATA100 למשל)..כמו כן, עקב המחיריםה גבוהים ישתלם יותר לקנות שני הארדיסקי ATA100 ולהפעיל אותם בשרשרתת רייד...ועדיין, אינ לא חושב שבכזה פרק זמן הם יכנסו חזק לשוק, ההתפתחות בשוק ההארד דיסקים איטית יחסית.

ב. בטח שבביצועי סטוק לא אמור להיות הבדל, אני מדבר על O\C שזו בעצם הסיבה שמשקיעים בלוח של אביט..אם לא מתוכנן O\C ברוב המקרים אין טעם בהעדפה של לוחות אביט.

לדארק מיינד, הלוחות מבוססי I845E יעבדו עם מעבדי ה3 ג'ה"צ ועמלה, כן לוחות הI845D..לוחות מבוססי I845G יעבדו איתם רק בסטאפינג הבא שלו.

ובקשר לאט'לונים..לא הבנתי למה אתה מתכוון.

פורסם

כשקונים מחשב חדש צריך להסכל על פיטשרים עדכניים, אבל צריך לחשוב האם באמת יעשה בהם שימוש בעתיד או שהם סתם בשביל להרגיש טוב/לומר שיש אותם? האם האקסטרה פיטשרים שמזמינים את הלוח באמת נחוצים או שהם סתם בשביל לומר שיש?

בד"כ לוחות אם עם פיטשרים שמקדימים את זמנם ועולים יחסית יקר, לא נותנים את התמורה שמצפים מהם כי כשחושבים על "זה יהיה טוב בעוד שנה וחצי-שנתיים" שוכחים את הדבר הפשוט הבא: שזה בערך מחזור השדרוג הממוצע של מחשב פלוס/מינוס.

דבר דומה עם בקר RAID, האם אתה באמת צריך בקר RAID ואתה הולך להגדיר AREA של שני דיסקים קשיחים? האם אתה צריך בקר RAID כבקר IDE בלבד או צריך את כל הפיטשרים של הRAID, האם אתם באמת צריך לחבר למחשב שלך 12 התקני IDE בו זמנית? או סתם שמעת פה על RAID וזה נראה כמו פיטשר שצריך ללוח, אבל למעשה לא. המשתמש הממוצע, שקונה מחשב מורכז ולא מתעסק איתו הרבה(וזה בד"כ אותו משתמש שנעזר באחרים בבנית המפרט) לא צריך יותר משלושה התקני IDE בממוצע או מאקסימום ארבעה במידה והוא משדרג את הכונן הקשיח שלו בעתיד. סידירום/DVD, צורב וכונן קשיח, ונניח הוא אחרי שנה קונה עוד כונן תמיד יש לו מקום לעוד התקן אחד. יכול להיות שלוח עם בקר RAID של עוד ארבעה התקנים יכול לעזור למשתמש הביתי, אבל בתור בקר IDE רגיל ולא כRAID.

אותו דבר עם firewire, USB2 וכיוב'.

פורסם
  • מחבר

כשקונים מחשב חדש צריך להסכל על פיטשרים עדכניים, אבל צריך לחשוב האם באמת יעשה בהם שימוש בעתיד או שהם סתם בשביל להרגיש טוב/לומר שיש אותם? האם האקסטרה פיטשרים שמזמינים את הלוח באמת נחוצים או שהם סתם בשביל לומר שיש?

בד"כ לוחות אם עם פיטשרים שמקדימים את זמנם ועולים יחסית יקר, לא נותנים את התמורה שמצפים מהם כי כשחושבים על "זה יהיה טוב בעוד שנה וחצי-שנתיים" שוכחים את הדבר הפשוט הבא: שזה בערך מחזור השדרוג הממוצע של מחשב פלוס/מינוס.

דבר דומה עם בקר RAID, האם אתה באמת צריך בקר RAID ואתה הולך להגדיר AREA של שני דיסקים קשיחים? האם אתה צריך בקר RAID כבקר IDE בלבד או צריך את כל הפיטשרים של הRAID, האם אתם באמת צריך לחבר למחשב שלך 12 התקני IDE בו זמנית? או סתם שמעת פה על RAID וזה נראה כמו פיטשר שצריך ללוח, אבל למעשה לא. המשתמש הממוצע, שקונה מחשב מורכז ולא מתעסק איתו הרבה(וזה בד"כ אותו משתמש שנעזר באחרים בבנית המפרט) לא צריך יותר משלושה התקני IDE בממוצע או מאקסימום ארבעה במידה והוא משדרג את הכונן הקשיח שלו בעתיד. סידירום/DVD, צורב וכונן קשיח, ונניח הוא אחרי שנה קונה עוד כונן תמיד יש לו מקום לעוד התקן אחד. יכול להיות שלוח עם בקר RAID של עוד ארבעה התקנים יכול לעזור למשתמש הביתי, אבל בתור בקר IDE רגיל ולא כRAID.

אותו דבר עם firewire, USB2 וכיוב'.

אני מסכים איתך לחלוטין לגבי פיטשרים מיותרים (לכן רשמתי את השאלה בפורום, כדי לשמוע את דעתכם).

כיום אני לא יכול לקנות צורב, כי כל התקני הIDE שלי כבר תפוסים (יש לי DVD + 3 HD), לכן אני מעדיף לוח עם RAID שישמש כאפשרות להוסיף התקני IDE נוספים.

הדברים האחרים שרציתי לפחות 4 יציאות USB2 (ברור למה) וATA133 שחשבתי שנותן throughput ב33% יותר גבוה מATA100 אבל הבנתי מהאנשים פה שזה אינו נכון (אולי מישהו יכול להסביר לי למה?)

כל הפיטשרים האחרים שרשמתי הם "nice to have":

מהם תמיכה בLAN וב Sound 5.1 בהחלט שימושיים.

ברור ש Serial ATA, IEEE1394, AGP8 די מיותרים היום, אתה בטוח שגם בעוד שנה הם יהיו מיותרים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים