עבור לתוכן

AMD Athlon 64 3800+ X2 vs. AMD Opteron Dual Core

Featured Replies

פורסם

ל-AMD Athlon 64 3800+ X2 לסוקט 939 יש מהירות שעון של 2.0GHz וזיכרון מטמון של 512MB, והמחיר שלו הוא כ-2,200 ש"ח.

ל-AMD Opteron Dual Core Server Model 165 לסוקט 939 יש מהירות שעון של 1.8GHz וזיכרון מטמון של 2MB, והמחיר שלו הוא כ-2,100 ש"ח.

האם ה-3800 יותר טוב מה-165 בשל מהירות השעון העדיפה שלו, הוא שזיכרון המטמון הגדול יותר של ה-165 מקנה לו עדיפות על פני ה-3800, למרות מהירות השעון הנמוכה יותר שלו?

לאיזה מהירות אפשר להמהיר את ה-3800 ואת ה-165?

באיזה ישומים הגודל המורחב של זיכרון המטמון נותן ל-165 יתרון בביצועים על פני ה-3800, ובאיזו מידה הדבר משמעותי?

המעבד מיועד לשימוש בייתי במחשב שמיועד למשחקים, שיתוף קבצים, גלישה באינטרנט, קידודי אודיו ווידאו, צריבות, והכי חשוב - הפעלת ישומים רבים במקביל.

איזה מעבד עדיף, ולמה?

פורסם

א. ב X2 3800 מדובר על 2x 512KB L2 ולא 512MB

ב. ב Opteron 165 מדובר על 2x 1MB L2 ולא 2MB (זה זכרון נפרד לכל ליבה, לא סופרים אותו ביחד)

מהירות השעון יותר משמעותית

אך באוברקלוק ה Opteron עדיף פי כמה ומגיע לפחות ל 2700MHz

בעוד X2 3800 משבוע טוב מגיע ל 2600-2700-2800MHz

עוד משהו שאתה לא כתבת זה הזמינות של ה Opteron, הזמינות שלו בעולם ובארץ במיוחד נמוכה מאוד

אם אתה מתכנן אוברקלוק רציני - לך על ה Opteron

אם אתה לא מתכנן OC, או OC קטן - לך על ה X2 3800

פורסם
  • מחבר

במידה ולא מתוכנן OC כלל, אז ה-3800 עדיף על ה-165?

עדיף מהירות שעון גבוהה ב-200MHz על פני זיכרון מטמון כפול (1MB X2 מול 512KB X2)?

יש ישומים מסויימים שבהם זיכרון מטמון גדול יותר מהווה יתרון משמעותי ובולט? באיזה ישומים מדובר?

לגבי הזמינות של האופטרון, יש אותו בזיגזג, אבל אני לא בטוח שהוא זמין במלאי או שהם צריכים להזמין אותו.

פורסם

הוא לא זמין מיידית

ואין יישום שבו התוספת L2 תיצור מצב שה 165 יהיה עדיף

פורסם
  • מחבר

^^^

גם לא בהרצת מספר ישומים כבדים במקביל?

יכול להיות שאני טועה, אבל נראה לי שמעבדים שמיועדים לשרתים אמורים להיות חזקים יותר ממעבדים המיועדים לשוק הבייתי. מה בעצם מייחד את ה-165 שגורם לו להיות מיועד עבור שרתים, ולהיות עדיף על ה-3800 כאשר מדובר בשרתים (אולי לא)? האם הזיכרון מטמון המוגדל חשוב לישומים מסויימים הרצים על שרתים, ואינו חשוב במיוחד עבור הישומים הבייתים מהסוג שציינתי למעלה? למעבדים של אינטל יש זיכרון מטמון של 2MB, וגם למעבדים כפולי ליבה מסויימים של AMD המיועדים לשוק הבייתי. אם כך, האם קיים הבדל מהותי בארכיטקטורה של המעבד שמבדיל אותו ממעבדים בייתיים? האם היתרון המהותי של מעבדים כמו Opteron ו-Xeon המיועדים לשרתים הוא העובדה שהם תומכים בשיתוף פעולה עם מעבדים נוספים המותקנים על לוח-אם התומך בריבוי מעבדים (אני מתכוון למספר מעבדים, ולא רק מספר ליבות במעבד בודד). זה בעצם כל ההבדל, בגדול?

פורסם

165 אמור להיות לשרתים זולים יחסית (לכן הוא גם בסוקט 939)

אם תשווה 170 מול X2 3800 זה כבר השוואה Clock Per Clock וכאן יש יתרון לאופטרון בגלל ה L2

ה 165 לא בהכרח עדיף

והוא בהחלט לא שונה, אותה ארכיטקטורה עם תוספות קטנות, שרובן נעלמו במעבר לסוקט 939 (מסוקט 940 של השרתים)

כמו זכרונות ECC Registered, ריבוי מעבדים וכו'

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה! 8)

אפשר לשאול כאן לגבי היתרון של ה-FX כפול הליבות (אני לא זוכר את הדגם שלו) על ה-Athlon 64 X2 המקביל לו, או שזו שאלה לת'רד אחר?

הערה: השאלות האלה מיועדות לידע כללי.

פורסם

היתרון שלו הוא פשוט מהירות גבוהה יותר לכל ליבה

פורסם
  • מחבר

^^^

אתה מתכוון ל-FX כפול הליבות?

אתה זוכר אולי את הדגם שלו?

כמה זיכרון מטמון יש לו?

היתרון שציינת (מהירות גבוהה יותר לכל ליבה) הוא היתרון היחיד של ה-FX, או שיש לו יתרונות נוספים?

מה לגבי הארכיטקטורה שלו? מדובר בארכיטקטורה המבוססת על סדרת ה-Athlon (או הפוך), או שמדובר בארכיטקטורה שונה לגמרי כמו ההבדל בין הפרסקוט ליונה?

Athlon מיועד לשוק הבייתי, ו-Opteron מיועד לשוק השרתים. לאיזה שוק מיועד ה-FX? לאנשים שיש להם הרבה כסף מיותר?

דרך אגב, ה-Opteron וה-FX תומכים ב-64bit כמו ה-Athlon 64, נכון?

פורסם

ה-FX-60 הוא כמו 4400/4800+ אבל ב-2.6Ghz ועם מכפלה פתוחה

אתה צריך להבין שכל המעבדים האלה מאוד דומים, ההבדלים הם כמעט אך ורק במטמון ובמהירויות\מתחים\פליטת חום שהם נבחנים אליהם במפעל

פורסם
  • מחבר

אני מניח שההבדל העיקרי בין ה-FX כפול הליבה ל-Athlon 64 X2 הוא של-FX יש מכפלה פתוחה, אחרת היו קוראים לו 5600, או משהו כזה. עכשיו, נשאלת השאלה - מה זה מכפלה פתוחה.

דבר נוסף: מי בעצם צריך את ה-FX60? אני לא אומר שהוא מיותר או משהו כזה, אני לא הייתי מתנגד לאחד כזה שיפעם בתוך המחשב שלי. השאלה שלי, בעצם, היא איזה ישומים צריכים מעבד כזה. מדובר בעיקרון בישומים צבאיים/תעשייתיים, או שכל אחד שיש לו הרבה כסף יכול להינות מהיתרונות שיש למעבד כזה להציע?

פורסם

ב"מכפלה פתוחה" הכוונה למכפלה שאפשר לשנות גם למעלה

אם ה FX-60 מגיע עם כל ליבה בתדר 2.6GHz, זה אומר מכפלה 13, אז אפשר לשנות אותה ל-14 ומעלה

מה שלא אפשרי בדגמים שאינם FX

היתרונות שלהם הם אוברקלוק ותו לא

פורסם

זה בעיקר מוצר סטטוס

פורסם
  • מחבר

מוצר סטטוס = מוצר לעשירים? :-\

אין ישומים שדורשים FX-60?

כששאלתי מה זה מכפלה פתוחה, הייתי צריך לשאול מה זה בעצם מכפלה.

לפי מה שאני מבין, הבאס של המעבד (או משהו כזה) הוא במהירות של 200MHz, ועם מכפלה של X13 הוא מגיע ל-2.6GHz, אבל אין לי מושג איך זה עובד.

כאשר מגדילים את המכפלה ל-X14, אז המעבד מגיע למהירות של 2.8GHz.

אם המכפלה לא פתוחה, אז כדי להמהיר את המעבד צריך להגדיל את מהירות הבאס ולהוריד את המכפלה, נכון?

לגבי ה-FX, אני מניח שאפשר גם להגדיל את מהירות הבאס וגם להעלות את המכפלה, ואז ה-OC יותר גבוה. קלעתי?

פורסם

מוצר סטטוס = מוצר דגל = מוצר לעשירים

אין יישום שדורש FX-60

מכפלה זה בעצם היחס בין מהירות ליבת המעבד לבין מהירות ה HTT, או התקשורת עם הרכיבים האחרים

אם המכפלה לא פתוחה אז אתה צריך לעלות ל HTT הרבה יותר גבוה, שפחות לוחות מסוגלים לזה

אם יש לך FX, אז יש לך שליטה מלאה על 2 פרמטרים מה שנותן לך אופציה להגיע למגוון הרבה יותר רחב של מהירויות ולהגיע למהירות המירבית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים