עבור לתוכן

יא אללה אתכם אני כבר שוקל לקחת Opteron 265 קטן לעכשיו, ואחד נוסף בעוד 6-12 חודש

Featured Replies

פורסם

קצת יקר לי, קרוב ל-$700 פה בארה"ב למעבד, פלוס $250 לאיזה לוח-אם סביר. אבל אני שונא לשדרג (יותר מדי בזבוז אנרגייה במחקר מה הכי כדאי לקנות) כך שמעדיף להשקיע יותר כסף ושיחזיק לי מעמד 4 שנים בלי לעצבן אותי.

השאלה שלי: נניח שכשארצה לקנות את המעבד השני, ארצה לקנות Opteron 270 (נגיד שירד במחיר ל-$500). האם יש בעייה לשים על לוח-אם כמו TYAN Tiger K8W שני מעבדים במהירויות שונות? או שאולי אוכל (ללא חשש, ועם סיכויי הצלחה גבוהים מאוד) להאיץ את ה-265 ל-2.0 גיגהרץ של ה-270?

אם אקנה, אצטרך בדיוק שני גיגה זיכרון. מה מומלץ ובכמה?

אני לא צריך קירור מיוחד בשביל הסיפור הזה, נכון?

תנקס

פורסם

אם אתה יודע אך עושים OC למעבד אז תיקנה 165 ותעשה לו OC יגיע בדיוק לאותה רמה,קירור קנה BT :xyxthumbs:

פורסם

faceman_007 - כרעאזמ"ה מעוניין ב-2 מעבדים פיזיים ובסה"כ ב 4 ליבות (כל מעבד הוא כפול ליבה).

לוחות אם לשוק הביתי מגיעים רק עם תושבת למעבד 1 בלבד. אם אתה רוצה לוח שתומך ביותר ממעבד פיזי אחד, אתה צריך לקנות לוח שמוגדר כלוח לשרתים. בנוסף, מעבדי האופטרון שתומכים במספר מעבדים פיזיים על אותו הלוח (סדרות 2XX ו 8XX) שונים ממעבדי אופטרון שמיועדים ללוח עם תושבת אחת בלבד (סדרת ה 1XX), וזאת בגלל תיכנון חלוקת ה BUS (או ה HTT) בתוך המעבד.

כרעאזמ"ה - אני לא יודע את התשובות לשאלות שלך (תבדוק באתר של הלוח האם הוא תומך בשני מעבדים במהירויות שונות, והאם ניתן להאיץ רק מעבד אחד מבין השניים), אבל יש כמה נקודות שעליך לשקול:

1. כרגע אין הרבה יישומים שתומכים ביותר מליבה אחת, אז רווח מיידי מתצורה כזו לא יהיה לך.

2. כנראה תצטרך מערכת הפעלה יותר חזקה מ XP כדי לנצל בייעילות 4 ליבות (אני חושב שהיא מתוכננת לתמוך במעבד פיזי אחד בלבד, אבל אני לא בטוח).

3. בעתיד ייצאו מעבדים עם 4 ליבות, מה שייגרום להשקעה שלך להיראות כמיותרת (עד שתקנה עוד מעבד ועד שיהיו יישומים שיתמכו במספר ליבות, כנראה כבר ייצאו מרובעי הליבות לשוק הביתי).

4. התמיכה החומרתית של לוחות לשרתים עלולה להיות קצת שונה מלוחות המיועדים למשמשים ביתיים. למעשה לפי האתר, הלוח שהצעת בכלל תומך רק ב PCI וב AGP. בנוסף צריך לבדוק איך הוא מתמודד מול לוחות "בייתים" - אני מניח שהוא פחות טוב בחלק מהתכונות (מדובר כאן בערכות שבבים שונות לגמרי) מכיוון שהוא מיועד לשוק אחר לגמרי (ולא למשחקים ויישומים בייתים אחרים).

אתר הלוח:

http://www.tyan.com/products/html/tigerk8w.html

5. כרגע, כפולי הליבות מספיקים ביותר לכל הצרכים הבייתים, ואני מאמין שהם יספיקו גם לעוד שנה-שנתיים לפחות.

בקיצור, אולי כדאי לך

פורסם

^^

קוי,תודה רבה על ההסבר כל יום לומדים משהו חדש ;)

רק שאלה קטנה לפותח התרד לאיזה שימושים אתה צריך את המעבד הזה?

פורסם

סוקט 940 עובד רק עם זכרונות שהם גם ECC וגם Registered, לא לשכוח.

פורסם

חלונות XP תומכת בעד 2 מעבדים פיזיים, ו4 לוגיים - כפי שרואים במקרה של 840EE.

אני מניח שיתמכו גם זוג מעבדים כפולי ליבה, אבל וודא את זה לפני שאתה קונה.

קח בחשבון שלוחות לשרתים בד"כ לא מאפשרים אוברקלוק, אז תאלץ לקנות עוד 265.

הבעיה הכי גדולה היא הלוח השבאת. מאוד מיושן, AGP ולא PCI-Express וכדומה.

לוח מודרני יותר לזוג אופטרונים כזה יעלה בערך 400 דולר להערכתי.

ההפרש הכספי במקרה כזה לבין מעבד כפול ליבה אחד יהיה בערך 1300 דולר.

לא חבל על הכסף?

לדעתי בזמן שתצטרך לשדרג Opteron165/3800X2 אחד, עם קצת יותר מ1500 דולר תוכל לקבל משהו שיתן ביצועים טובים יותר, ולהשאר עם 2 מחשבים (או למכור אחד)

פורסם
  • מחבר

איזה שיט אני כבר לא יודע מה לחשוב! תודה רבה smalul ו-Nemesis שהסבתם את תשומת לבי לכמה עניינים קריטיים. ממש לא בא לי לקנות לוח-אם מוגבל פיצ'רית, בלי PCIe ומשהו אזוטרי שאין לאף אחד ככה שאם תהיה לי בעייה אני אוכל לבכות עד השמים בלי לקבל פתרון.

עכשיו אני בדילמה כי לדעתי משהו כמו X2 4400 לא יהיה מספיק טוב בשבילי כשוויסטה המפלצתית תצא אלא אם היא תדע לרסן יישומים שמבקשים לתפוס 80% מהמעבד ולהגיד להם יפה "שב בשקט, חמודי". על הלאפטופ שלי (XP Pro) ניסיתי לשחק עם Set Priority ל-Processים מסויימים (גבוה למה שאני רוצה שיטוס, נמוך למה שלא רוצה שיתקע אותי) וזה לא ממש עוזר!

אם הייתי יודע בוודאות שתוך שנה-וחצי יצאו מעבדים מרובעי ליבות עבור השוק הביתי הייתי ממתין בשקט! כרגע זה סתם ספקולצייה.

טוב, נצטרך לקחת סיכון וללכת על X2 3800 וגיגה זיכרון בלבד עם לוח אם+וידאו+אודיו בסיסיים. נקווה שלא יחרוק יותר מדי עם ויסטה, עד שיצאו מעבדי ה-quad-core למגזר הביתי.

פורסם

עד שכפולי ליבה יחרקו יעברו הרבה מים בנהר ה Vista

מה גם שלקראת סוף 2006 עד אמצע 2007 אינטל מתכננת על מרובעי ליבות לשוק הביתי

פורסם
  • מחבר

יש פה בטעות מישהו שמריץ ביתא של ויסטה ויכול להמליץ אם כדאי ללכת על X2 3800 או שמא X2 4400? אני מעדיף לקחת בשלב זה "רק" 3800 ועוד שנתיים לשדרג למרובע-ליבות. אבל אם 3800 כפול-ליבה מריץ ויסטה (ביתא) וישומים בסיסיים בעליבות(?), אולי אשקיע טיפה יותר ואלך על 4400 (למרות ששוב, אני מעדיף לחסוך את הכסף למחשב פיצוצי עוד שנתיים).

רב תודות.

פורסם

אם אתה שוקל לעשות OC אז קנה אפרטון 165 ;)

פורסם
  • מחבר

לא רוצה OC ו"ממש לא בא לי לקנות לוח-אם מוגבל פיצ'רית, או משהו אזוטרי שאין לאף אחד ככה שאם תהיה לי בעייה אני אוכל לבכות עד השמים בלי לקבל פתרון".

יא שובב רוצה לבלבל אותי לגמרי אה... :P

פורסם

אין סיבה ש X2 4400 יעשה משהו יותר טוב מ X2 3800 ברמה שאתה מציין

ההבדלים ביניהם מינוריים והויסטה מדאיגה אותך יותר מדי

אני מבטיח לך שמיקרוסופט לא תוציא מערכת הפעלה שמתאימה ל-5% מהמחשבים

פורסם

אני מבטיח לך שמיקרוסופט לא תוציא מערכת הפעלה שמתאימה ל-5% מהמחשבים

פורסם

הרצתי בטא של ויסטה על המערכת הבאה-

AMD64 3200+ 939

512ram samsung

Gigabyte K8NF-9

Powercolor X800GT 256mb

פעל מצוין. כפי שאתה רואה, בשביל כפולי ליבה ויסטה תהיה בדיחה

חשוב גם כרטיס מסך טוב יחסית, מומלץ 6600 רגיל ומעלה

כל מי שיש לו 6600GT או חזק יותר יכולים לשבת עם הידיים על גב הראש להתרווח ולהירגע

פורסם
  • מחבר

תודה Pika007 על העידוד ועל הטיפ אודות כרטיס המסך! :yelclap: כנראה אקח לי משהו כזה בתקווה שיחזיק מעמד עד שיצאו מרובעי הליבות. בהמלצתך נלך על X2 3800 חמוד וגיגה זיכרון בלבד. המחשב הבא אחריו יהיה כנראה X4 5000 ושלוש גיגה זיכרון. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים