עבור לתוכן

מה זה : סמפרון 3100 0.13 מיקרון פאריס עם תמיכה ב64 ביט (!) ושבוע 21 של 2005 ?

Featured Replies

פורסם

הגיע לידי סמפרון 3100.

כבר יותר משנה הסמפרונים מיוצרים ב0.9 מיקרון , והסמפרונים מהחודשים האחרונים גם תומכים ב64ביט (ליבת פלרמו 0.9 E6). הסמפרון היחיד שהיה מיוצר ב0.13 הוא ה3100 עם ליבת פאריס שכמובן לא תמך ב64 ביט , לא בSSE3 , ויוצר ב2004.

הגיע לידי מאחד היבואנים (שכרגע לא אנקוב בשמו) בארץ מעבד 3100. כמובן לפי ההזמנה הוא צריך היה להיות 64 ביט (מה שאומר פלרמו E6) וחשכו עיני : המעבד היה פאריס 0.13 מיקרון - ליבה מיושנת לכל הדעות שלא מתאימה להמכר בשנת 2006 , ויותר מיזה - לפי CPUZ 1.31 הוא גם תומך ב64 ביט. והשבוע שלו על גבי המעבד עצמו הוא 21 של 2005. עוד יותר מוזר.

לא ברור לי מה זה המעבד המפוקפק והעלוב הזה ומה בדיוק הולך פה. לא מצאתי שום איזכור למעבד הזה בכל רשימת מעבדים של AMD וזה בהחלט מחשיד.

בכל מיקרה אם יש למישהו מידע על מה זה בדיוק אשמח לשמוע.

ואולי זה גם המקום להזהיר שליבות מפוקפקות בעלות טכנולוגייה ישנה (הוא גם לא תומך בSSE3 מן הסתם) מסתובבות בשוק בארץ ונמכרות "מאחורי תחפושת" של חדשות (64 ביט) ללא כל רמז.

http://images.tomshardware.com/2005/11/21/the_mother_of_all_cpu_charts_2005/cpu_history_big.gif

http://www.tomshardware.com/2005/11/21/the_mother_of_all_cpu_charts_2005/page20.html

פורסם

מה הקוד על המעבד? לא חשדת שאולי זו פשוט טעות של CPU-Z?

פורסם
  • מחבר

CPUZ גירסה אחרונה 1.31.

דוק4יו - האתר שהבאת אומר בדיוק מה שהCPUZ אומר - שמדובר בסמפרון 0.13 מיקרון ליבת פאריס.

עידן- כנ"ל , רק שהלינק שלך מוכיח פה את הקטע החשוד - הוא כמובן אומר שמדובר בסמפרון 0.13 מיקרון (הסטפינג הוא CG) אך מציין שתומך ב32 ביט בלבד. בעוד רק על הE6 0.9 מיקרון הוא מציין גם 64 ביט. כיוון שמדובר באתר הרישמי של AMD זה מאוד מחשיד, להזכירכם - המעבד הזה נמכר כ64 ביט ובCPUZ הוא אכן מודיע על תמיכה של 64 ביט. יותר מיזה - על המעבד רשום שבוע 21 של 2005. מעבדי סמפרון 0.13 מיקרון יוצרו עד 2004 , בטח לא בשבוע 21 של 2005 , וזה בטח לא הטכנולוגיה הניתמכת של תקופת הייצור .

לדעתי כדאי לברר את העניין : האם יכול להיות שמדובר בזיוף ? (אני בספק) ובENABLE מחודש לפקודות ה64ביט?

או שמדובר בסטוק מפוקפק לא רישמי של AMD שיצא למטרה מסוימת או שוק מצומצם ומשתמש בטכנולוגייה ישנה תוך כדי הטעית הציבור במקרה שהסטוק זלג החוצה ? (הרי כולם יודעים שסמפרון 64ביט זה חייב להיות 0.9 מיקרון וחיב לתמוך בSSE3).

לדעתי שוב - מצריך בדיקה. כרגע המקור של המעבד נשאר חסוי.

[attachment deleted by admin]

פורסם

תנסה ליצור קשר עם טק דאטה ולבדוק את זה יותר לעומק

פורסם
  • מחבר

אני בספק אם הם ידעו , בכל מקרה -יש לך מספר או משהו ? אני לא בדיוק מוצא אתר ...

פורסם

טק דאטה ישראל

אל תשכח לעדכן אותנו בתוצאות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים