עבור לתוכן

פירמוט HD ישן, מחשב חדש.

Featured Replies

פורסם

עריכה: לא יודע אם זה שיך לפורום הזה, אבל לא נורא.

הכנסתי למחשב HD ישן, הוא מחולק ל 2 מחיצות ובאחת מהם מותקן וינדוס 95 או 98.

אני רוצה למחוק את הכל ולבטל את המחיצות.

אני משתמש ב וינדוס XP על הHD הראשי.

אני יודע לפרמט בעזרת דיסק של XP ואז להתקין מחדש את הווינדוס אחרי הפירמוט, אבל אני לא יודע איך אני מפרמט HD בלי התקנה של הווינדוס אחרי זה ואיך לפרמט HD עם וינדוס 95\98 עליו (אם זה משנה).

(כל המדריכים וההסברים שמצאתי פה ובGOOGLE על פירמוט מסבירים איך לפרמט עם XP לצורך התקנה מחדש).

ערב טוב ושבת שלום.

פורסם

יש לך HD ישן, אתה בתכלס רוצה למחוק את כל המידע עליו, ולעשות מחיצה אחת גדולה שתתפוס את כל המקום שלו ותהיה ריקה?

פורסם
  • מחבר

indeed ^^

פורסם

אתה יכול לפרמט מהדוס עם דיסקט אתחול.

תכין דיסקט אתחול, תכניס אותו לכונן דיסקטים, בביוס תכוון שהFirst Boot Device יהיה מהFloppy (כונן דיסקטים).

אחרי שזה יעלה עם הדיסקט זה ישאל אותך אם אתה רוצה שהדיסקט יעבוד עם דיסק או בלי זה לא ממש חשוב (אני בד"כ עושה בלי).

אחרי שבחרת זה יטען כמה קבצים ואת תגיע למצב כזה:

\:A

שהגעת למצב הזה אתה רושם את אות הכונן שברצונך לפרמט לדוגמא C:

:c format\:A

ואז הוא ישאל אותך אם אתה בטוח שאתה מעוניין למחוק את כל הקבצים בכונן C

תאשר (Y) והוא יתחיל בתהליך הפרמוט

לאחר שהוא יסיים לפרמט הוא ישאל אותך אם אתה מעוניין לתת מספר סידורי או משהו כזה לכונן אני בד"כ לא רושם כלום שם וממשיך לאחר שזה סיים הוא יחזיר אותך למצב הזה

\:A

ריסט ולאחר מכן תוציא את הדיסקט תסמן שהFirst Boot Device יהיה הסידירום תכניס אליו דיסק בוטאייבל (BOTABLE) של ווינדוס אקספי או איזו מערכת הפעלה שאתה רוצה להתקין וזהו את התהליך משם אתה בטח כבר תכיר.

זה במידה אם הבנתי אותך נכון ???

פורסם

כפתור ימני על המחשב שלי, שם MANAGE COMPUTER, שם DISK ADMINISTRATION

שם תראה את הדיסק עם ה 2 מחיצות (תוודא שזה הוא לפי הגודל). תעשה כפתור ימני על המחיצות, זה ימחוק אותם ואת המידע שעליהם, במקום הריק, תעשה מחיצה גדולה עם הגודל של שתיהים, תפרמט אותה יהיה לך דיסק אחד גדול וריק.

(בהנחה שהבנתי שזה מה שאתה רוצה).

פורסם
  • מחבר

עריכה

אוקי, עכשיו אני יוצר את המחיצה הגדולה הראשית והוא מאתחל את הכונן, אם יהיו בעיות אני יגיד.

תודה :xyxthumbs:

פורסם

איך מחקת אותם ?

וגם תסתכל ב DISK ADMINISTARTOR למטה, יש לך אולי רשום הדיסק עם סימן כזה של אדום/אין גישה ?

פורסם
  • מחבר

כן הם לא נמחקו פשוט לא ראיתי שיש גלילה למטה :-\

ערכתי את ההודעה הקודמת.

פורסם

אז הסתדר ? אם אתה לוחץ כפתור ימני בטח יש אפשרות אתחול, רק תוודא שאחרי הפעולה הזו הדיסק לא דינמי בטעות.

פורסם
  • מחבר

כן הסתדר, הוא עושה את האתחול כבר (התחיל לבד).

מה זה אומר דינמי? ואיך אני בודק את זה?

פורסם

בסוף יהיה רשום דיסק דינמי אם הוא כן... זה מאפשר לנהל את התצורה שלו (נראה לי לשנות גודל מחיצות, ולחבר אולי גם כמה דיסקים ביחד וכו'), באופן מתקדם ע"י WINDOWS. החסרון שתוכנות חיצוניות כמו PARTITION MAGIC, LINUX וכו' לא יודעים לעבוד איתו.

פורסם
  • מחבר

נשמע תאמת די מעניין אולי אני יעשה אותו דינאמי, זה יכל לעזור לי (יש לי עכשיו שני כוננים של 20GB + הראשי, אני מעדיף אחד של 40+ הראשי)

פורסם

לא סגור על מה האפשריות המלאות שזה נותן (חפש בגוגל באתר של מיקרוסופט לפירוט), אם כי זה נראה לי די מסוכן לעשות דברים כאלו (כמו RAID וכו'), במיוחד עם דיסקים ישנים).

פורסם
  • מחבר

הבנתי.

תודה על העזרה ICEBREAK, כרגע סיים את האתחול, ועכשיו יש לי עוד 20GB לדחוף בהם זבל ;D

תודה רבה :xyxthumbs:

שבת שלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים