עבור לתוכן

בדילמה איזה ווינדוס לבחור

Featured Replies

פורסם

כן אבל שמעתי שהוא אוכל זכרון כמו במבה

ומנקה אחריו כמו טטל'ה.

• תגובות 31
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קצת סדר בבלגן

Win98 ו WinXP שונות האחת מהשניה כשמיים וארץ, הראשונה באה ממשפחת ה 9X והשניה ממשפחת NT, חוץ מהמראה החיצוני שלהם (לפחות בהתחלה אם תשווה בין NT4 ו WIN95), אין בינהם הרבה, לכל אחת KERNAL שונה וצורת עבודה שונה לגמרי, אבל בלי להכנס לפרטים ההבדל המהותי בינהם למשתמש הביתי הוא שמשפחת 9X הן מערכות הפעלה די זנותיות כלומר לכל אפליקציה יש את האפשרות לגשת למשאבי המערכת ולעשות בהן כרצונה 9X כמעט ולא תעצור בעדה, וכאן אנו מסתמכים על כותב האפליקציה שיעשה עבודה טובה ושידע לנקות אחריו את השטח אחרי שהאפליקציה עשתה את שלה ומכאן נובעות רוב הנפילות והקריסות של מערכות 9X, במערכות ממשפחת NT (NT4, WIN2000, XP),המצב שונה אף אפליקציה לא מסוגלת להגיע לאף משאב מערכת לפני שהיא עוברת דרך ה HAL , כלומר הכל נשלט דרך ה KERNAL של מערכת ההפעלה, והיא זו שדואגת איזה משאב לתת למי כמה ולמה ואם בכלל והיא זו שדואגת לשחרר את המשאבים אחר כך, גם כאן ישנם טעויות (אחרי הכל מערכת ההפעלה נכתבת ע"י בני אדם) ומערכות אילו אינן חסינת לנפילות, אך ללא ספק הן הרבה יותר עמידות.

היתרונות של מערכות 9X הוא הגמישות וההתאמה שלהן לשלל רב של אפליקציות ונוחות הפעלה למשתמש, ואילו מערכות NT יותר בררניות, אך אם נזכור שבמקור מערכות NT נועדו בראש ובראשונה לשרתים אזי מצב זה הא מתחייב.

בקיצור ב MICROSOFT הבינו שהמצב במערכות הביתיות לא יכול להמשך כך, והחליטו לאחד את היציבות של הNT עם השימושיות של ה9X , וכך באה לעולם ה XP (שמבוססת לחלוטין על WIN2000 שמבוססת על NT4), ואם תשאלו אותי, יש לMICROSOFT קלף מנצח ביד ואם עוד קצת שיפשוף עולם המחשבים ישלט ע"י מערכות XP (או לפחות הדור הבא שלהם), אפשר לאמר על XP הרבה דברים אבל בתור אחד שעובד על מערכות UNIX אני יכול לאמר לכם שאני קונה את נוחות השימוש במערכות WINDOWS (מבוססות NT כמובן) על אף שלל הגיהוקים של מערכות אילו.

המסקנה - אם יש לך מספיק זכרון - ללא ספק ובלתי משתמע לשני פנים לך על XP ועדיף PRO.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים