עבור לתוכן

לאחר סריקה התגלו בהארד דיסק שלי 8,192 בייטים בסקטורים פגומים - מה זה אומר?

Featured Replies

פורסם

ההארד דיסק הוא מתוצרת WD ונפחו 30 ג"ב. כבר כמה זמן ה- windows פעל לאט מאוד (קורה אחת לכמה חודשים, 98, אין לי אפשרות לעבוד עם 2000 באופן שוטף, בגלל מודם בלי דרייברים שעובדים). לפני שפרמטתי (את המחיצה הראשית, הקבצים שרציתי לשמור היו במחיצה שניה), לקחתי את הדיסק לחבר וגיביתי את כל המידע פעם נוספת. לפני כן ה-windows 98 הפסיק לעלות, ואחרי שהחזרתי את ההארד דיסק, גם ה-2000 שהיה מותקן במקביל סירב לעלות והציג הודעה אומרה בערך כך: "Unknown hard eror, contact your dealer". פרמטתי את המחיצה הראשית, התקנתי windows ועוד כמה תוכנות, אך כאשר ניסיתי להתקין winfax, התוכנה נתקעה בשלב ההתקנה, ולאחר כמה זמן הופיע מסך כחול שאמר משהו על שגיאה בכתיבה להארד דיסק. לכן, הרצתי סריקה יסודית, וגיליתי את הסקטורים הפגומים. ה- S.M.A.R.T לא הודיע על תקלה כלשהי. האם יש סכנה לנתונים שעל ההארד דיסק?

פורסם

כן יש סכנה! יש עדיין אחריות ? אם כן תחליף אם לא, כדאי לך (מאוד!) לקנות ההרד דיסק חדש.

יש אפשרות של פורמט מיוחד, אבל הוא רק מאט את קצב הגסיסה של הההרד דיסק, מה שיכול להביא לך זמן להחלפתו.

יש גם איזו תוכנה שבעזרתה אתה יכול "לשים" את הסקטורים הפגומים במקומות כאלה שהם לא יפריעו לך לעבודה תקינה, אבל גם זה לא להרבה זמן.

ואתה קניתה את ההרד דיסק בתקופה הלא טובה של WD.....

פורסם

בד"כ אחרי שאתה מריץ Scandisk בסריקה מוחלטת, במידה ונמצאו סקטורים פגומים, התוכנה שומרת את מיקומם לקבצים על גבי הדיסק הקשיח שבעצם "אומרים" לכונן לא לכתוב על אותם האיזורים הפגומים אלא לדלג הלאה.

כתוצאה מכך, נכתב המידע בבטחה ולא הולך לאיבוד.

אם תפרמט, תיאלץ להריץ את הבדיקה שוב.

עיצה שלי, תחליף את הכונן הקשיח.

פורסם
  • מחבר

גם לאחר הסריקה יש בעיות, עכשיו קיבלתי מסך כחול "unable to write to drive c" בזמן שהווינדוס עלה. אני חושב שאני אעשה פורמט מלא, ואתקין מחדש.

פורסם

אם יש עליו אחריות פשוט תחליף אותו!

אם לא תוריד את זה

זה יוצר דיסקט שמאתחלים איתו את המחשב, תריץ שם Full diagnostic, כשזה יסיים זה יבצע מיפויי מחדש של הבלוקים הדפוקים והם אפקטיבית יעלמו מהאיזור הפעיל של הדיסק, אבל זה לא יתקן את הסיבה להווצרותם כך שזה לא תיקון מוחלט ואי אפשר לדעת אם זה יפתור את הבעיה לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

האם התוכנה הזו תפגע בנתונים שעל ההארד דיסק? אני חייב למשוך עוד קצת זמן עד שנקנה מחשב נוסף, כי אמא שלי עובדת על המחשב הזה כל יום, והיא לא יכולה לחכות לתיקון/החלפה של הארד דיסק.

פורסם

היא לא מזיקה לנתונים (רק אל תשתמש באופציה של ה write zeros to drive).

יש שם תפריט של diagnostics, שם תבחר את ה full diagnostics או איך שזה נקרא שם (זה די ברור כשמגיעים למסך ההוא).

היא יכולה רק לאבד את הנתונים שיושבים על אותם קטעים פגומים, אבל המידע הזה בכל מקרה בערבון מוגבל, שאר הדיסק לא יושפע.

פורסם
  • מחבר

ok, תודה, אני אפעיל אותה.

פורסם
  • מחבר

המחשב שלי אל מזהה את הדיסקט כדיסקט איתחול. אני מנסה לשים את התוכנה על דיסקט אחר.

עריכה: התוכנה עבדה בדיסקט חדש, ועכשיו הצלחתי להתקין winfax, תודה רבה!

פורסם

אין בעיה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים