עבור לתוכן

המשכורת נכנסה והמצב נראה אופטימי: פוסט המצלמה האידיאלית ב4000ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

נתכנסו כאן היום על מנת לדון במצבו של איש,

שלהפתעתו הרבה מצב הבנק שלו גמיש,

על מנת שלא כהרגלו יעשה מעשה מביש,

פונה הוא לעזרתכם ביודעו כי לא תשאירהו אדיש,

מצלמה רבותי - זאת מכם הוא יריש

ותודה רבה לכולם הוא יקדיש.

אאמ, כן,

כפי שודאי כבר הצלחתם להבין - פתאום יש לי כסף, ועכשיו אני צריך את עזרתכם בשביל לבזבז אותו ;)

אבדה מצלמה :

דיגיטלית, עם מינימום 5 MP, מתאימה גם לצילומי טבע וגם לקלואסאפ, רצוי כזו שניתן להסתובב איתה מבלי לשכור סבל וגם שתהיה יפה לעין (כי פוזה זאת המודה רבותי)

פרס אין אבל מילות תודה למוצא הישר בהחלט יש!

תודה מראש,

מקס. :D

וברצינות,

כפי שמודגש במאמר הפופוליסטי הזה של נטוויז'יון אני מחפש מצלמה מ"ברנד", כזו שיש לה תמיכה בארץ (והלוואי שלא נאלץ להשתמש בה לעולם), שאוכל להוסיף לה כרטיסי זכרון שלא תלויים בפורמט קנייני אחד )מה שדי פוסל את סוני לצערי הרב מכיוון שאנו שואפים לעולם שבו המידע עצמו הוא חופשי). אני מייעד את המצלמה ככלי שאיתו אוכל לתפוס הזדמנויות נדירות לצילום, בדומה לסגנון שמובהר בקליקי - הרגע המכריע, משמע שאני מתכוון לשאת את המצלמה עימי לכל מקום שאליו אלך (מלבד הכלא כמובן) ולכן רצוי שהיא תהיה קלה לנשיאה או שלכל הפחות תהיה מצויידת עם נרתיק נשיאה נוח (או משהו כזה...)

מודה לעוזרים,

תגובות ניתן להשאיר מתחת למקש ה"שלח תגובה".

תעשו חיים,

מקסים.

פורסם

חחחחחח אהבתי את החריזה (:

אם יש לך תקציב כזה אני יכול להמליץ לך על המצלמה שיש לי, הפוג'י S9000, היא עלתה לי אותו דבר עם הציוד והכל ( צור איתי קשר אם אתה גר באיזור המרכז לפרטים.. אני לא רוצה בעיות עם דני פה (: ) ז"א בערך 4000, היא מהירה מאוד, יש לה הרבה מאוד אופציות של צילום, אפשרות להוספת פלאש חיצוני, 9 מגה פיקסל, שני סלוטים של כרטיסי זיכרון ( xD ו CF - זה יתן לך אפשרות להכניס הרבה מאוד מקום של צילום, כרטיסי CF יכולים להגיע עד 2 גי'גה לפי מה שאני יודע וxD עד גי'גה, ככה שאתה יכול להכניס איתך 3 גי'גה של מקום בלי בעיה ), עדשה רחבה באמת ( 28 מ"מ ) וזום גדול מאוד ( X10.7 ) יתרון נוסף של הזום הוא שהטבעת שלו מכאנית ככה שהדיוק גדול יותר והוא שקט מאוד. יש לה כל מיני פי'צרים ואופציות נחמדות מאוד ( מסך LCD מסתובב, עינית, צילום בISO גבוה עם רעשים מינימאליים )

רק נציין שהפוזה שלה זאת ממש לא הבעיה, יש לה לוק של מצלמה מקצועית ואני מתייחס אליה כאל אחת כזאת, היא מצלמה שנראית מיליון דולר, ואם תרצה ללמוד צילום באופן יותר פרטני ולהתעמק בתחום היא תאפשר לך לעשות הכל... חוץ מלהחליף עדשות ( אבל שוב, העדשה שלה מכסה ספקטרום רחב מאוד בשביל ההתחלה, לא נראה לי שתצטרך להחליף עדשות בשנים הקרובות )

ביקורת, תמונות ופרטים נוספים עליה תמצא פה :

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/

אני ממליץ לך עליה אישית כי יש לי אותה, יש פה עוד מישהו בפורום שיש לו אותה, יש פה ת'רדים עם תמונות שלנו, אתה מוזמן להציץ, האיכות שלה מעולה (:

ובהצלה בקניה!

פורסם

ה-S9000 היא לדעתי המצלמה הטובה ביותר בתקציב הזה, אבל למי שיכול לוותר על ה-300mm יש עוד שתי אופציות מעולות: Canon Pro1 ו-Minolta A2 (וגם ה-A200 טובה למדי ונמצאת עדיין בייצור, בניגוד ל-A2).?

hq4ever, כדאי שתתן יותר פרטים על מה שמעניין אותך לצלם כדי שההמלצה תהיה באמת למצלמה שאידאלית *בשבילך*.

פורסם
  • מחבר

?

hq4ever, כדאי שתתן יותר פרטים על מה שמעניין אותך לצלם כדי שההמלצה תהיה באמת למצלמה שאידאלית *בשבילך*.

אה! נורא פשוט - רשום על דף את 20 השימושים השכיחים ביותר למצלמה דיגיטלית; העבר קו חוצה באופן שרירותי באמצע הדף; קפל על פי קו זה, כעת גזור את את פיסת הנייר בתנועות ברבור תוך כדי שאתה מדמה לעצמך את התיישבותך על קיפוד אפריקני גמדי עוקצני במיוחד. השימושים שנותרו שלמים וקריאים בדף -> אלו הם השימושים שלי במצלמה :P

מה שניסיתי לומר כאן הוא זה: מכיוון שניסיון הצילום היחידי שלי גובל בצילום המנגל בטיולים משפחתיים (מה שקורה לעיתים רחוקות מאוד לשימחתי) אין לי כלים נכונים לתאר את השימושים *שלי* במצלמה, באם מתוכננים או ספונטניים.

אם תוכל לפרט את השימושים הנפוצים במצלמה ברמה הזו, אני מניח שאוכל להצביע על כיוון מסויים (כללי ומעורפל) שבו אני מעוניין להתפתח מבחינת יכולות הצילום (החד חד ערכיות) שלי.

ואז גם אוכל לעזור לכם לעזור לי עם הבחירה.

בניסיון לצפות (או לצלם) את העתיד : אני מעוניין לצלם חיי עיר, בעיקר רחוב או פנים מבנה (אור יום וגם חושך( ובמיוחד אירועים נדירים שיש מספר שניות מעטות לתופסן לפני שהרגע חולף.

אולם, יתכן שאהיה מעוניין גם לצלם מעט צילומי טבע כגון נופים שונים (שעל פי הבנתי הבורה והלוקה בחסר דורשים עדשה רחבה?) או אולי צילומי תקריב "נמלה נושאת נמל נושאת נמ נושאת נ" (נ.. נח.. נחמ.. הבנתם את הבדיחה). אלו הם בעיקרון השימושים שאני יכול לחשוב עליהם כרגע, אלא אם כן אני לגמרי לא בכיוון.

אני מודה לך על תשובתך.

פורסם
  • מחבר

חחחחחח אהבתי את החריזה (:

אם יש לך תקציב כזה אני יכול להמליץ לך על המצלמה שיש לי, הפוג'י S9000, היא עלתה לי אותו דבר עם הציוד והכל ( צור איתי קשר אם אתה גר באיזור המרכז לפרטים.. אני לא רוצה בעיות עם דני פה (: ) ז"א בערך 4000, היא מהירה מאוד, יש לה הרבה מאוד אופציות של צילום, אפשרות להוספת פלאש חיצוני, 9 מגה פיקסל, שני סלוטים של כרטיסי זיכרון ( xD ו CF - זה יתן לך אפשרות להכניס הרבה מאוד מקום של צילום, כרטיסי CF יכולים להגיע עד 2 גי'גה לפי מה שאני יודע וxD עד גי'גה, ככה שאתה יכול להכניס איתך 3 גי'גה של מקום בלי בעיה ), עדשה רחבה באמת ( 28 מ"מ ) וזום גדול מאוד ( X10.7 ) יתרון נוסף של הזום הוא שהטבעת שלו מכאנית ככה שהדיוק גדול יותר והוא שקט מאוד. יש לה כל מיני פי'צרים ואופציות נחמדות מאוד ( מסך LCD מסתובב, עינית, צילום בISO גבוה עם רעשים מינימאליים )

רק נציין שהפוזה שלה זאת ממש לא הבעיה, יש לה לוק של מצלמה מקצועית ואני מתייחס אליה כאל אחת כזאת, היא מצלמה שנראית מיליון דולר, ואם תרצה ללמוד צילום באופן יותר פרטני ולהתעמק בתחום היא תאפשר לך לעשות הכל... חוץ מלהחליף עדשות ( אבל שוב, העדשה שלה מכסה ספקטרום רחב מאוד בשביל ההתחלה, לא נראה לי שתצטרך להחליף עדשות בשנים הקרובות )

ביקורת, תמונות ופרטים נוספים עליה תמצא פה :

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/

אני ממליץ לך עליה אישית כי יש לי אותה, יש פה עוד מישהו בפורום שיש לו אותה, יש פה ת'רדים עם תמונות שלנו, אתה מוזמן להציץ, האיכות שלה מעולה (:

ובהצלה בקניה!

;D אני שמח שאהבת, המטרה היתה לעשות קצת טוב לכולם.

לגבי קשר - בהחלט יווצר, אני מראשון לציון.

תודה רבה על העזרה.

פורסם

הS9000 תתאים לך מעולה, היא מהירה מאוד, הזמן בין ההדלקה לזמן שאתה יכול לצלם מהיר מאוד, הפוקוס שלה מהיר יחסית, יש לה שליטה ידנית מלאה במקרה ותרצה ללמוד, עדשה רחבה ( שימושי לנופים ולתוך העיר ) ומאקרו טוב ( נמלה, נמלה ועוד נמלה.. ) והיא גם בדיוק לתקציב שלך (:

פורסם

אכן כן ^^

פורסם
  • מחבר

מה לגבי

DIMAGE A200 Konica Minolta

או

Panasonic Lumix DMC-FZ30

או אולי באמת

Canon PowerShot Pro1

כולן נראות טובות מאוד (מניח שסתם בא לי מגוןן בשביל שאני אוכל להגיד "אני בוחר את זאת" :P)

אגב, האם ההבדל בין 300 ל 200 מ"מ הוא משמעותי ? ובמה ?

תודה חבר'ה :-*

פורסם

את הפנסוניק תוריד מהרשימה. אין לה 28mm וזה חיסרון ענק. במיוחד למצלמה במחיר כזה.

היתרון העקרי של הקאנון הוא הקומפקטיות היחסית שלה. החסרונות הבולטים (מלבד טלה שנגמר ב-200mm) הם ISO מקסימלי נמוך יחסית והעדר מייצב תנועה. בלי אחד משני אלה כמעט בלתי אפשרי לצלם במקום עם אור חלש ללא פלאש או חצובה. ותאמין לי שאם אתה רוצה תמונות טובות, אתה לא רוצה להשתמש בפלאש ישיר - על שום מצלמה. חיסרון נוסף שיש לה הוא גלגל זום אלקטרוני במקום מכאני. גם פחות מהיר, וגם פחות מדוייק.

המינולטה A200 טובה (שוב, אם ה-200mm מספק אותך), אבל ה-A2 שהיא מחליפה הייתה עדיפה. היו לה RAW ואוטופוקוס יותר מהירים ו-EVF בכמה דרגות יותר איכותי מכל מצלמה אחרת. ראיתי בזאפ שניתן עדיין לקנות את ה-A2, ובאחד האתרים היא נמכרת בפחות מ-4000 ש"ח. אם אין שם קאטצ' (למשל מצלמה מחודשת), אז אולי שווה לך בכל זאת לבחור בה. יש לה מספר יתרונות לא קטנים אפילו על הפוג'י - כולל למשל אוטופוקוס מהיר יותר, RAW שמיש, מייצב תנועה (שימושי מאוד לווידאו שבו ISO גבוה לא מהווה פתרון), וכמובן EVF מעולם אחר.

לגבי ה-200mm, לי באופן אישי זה לא קריטי (בניגוד לצד הרחב שבו 28mm בקושי מספיק לי), אבל יש לא מעט אנשים שמוצאים לזום ארוך יותר שימוש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים