עבור לתוכן

צריך המלצה למצלמה פשוטה עם ביצועי פלאש יחסית טובים

Featured Replies

פורסם

אני רוצה מצלמה פשוטה, לחובבים. לא צריך אפשרויות מיוחדות מדי ולא צריך זום ענקי. מה שמעניין אותי זה איכות תמונה טובה- בעיקר בצילומים בתוך הבית, כאשר התאורה מוגבלת.

התקציב גמיש אבל אני רוצה כמובן עד כמה שיותר זול, ראיתי שבחנות בשם camera4less מוכרים מצלמות במחירים מעוררי חיוך(וזה כמובן חשוד.. :lol:) , למשל nikon coolpix4600 ב800 שקל!! אולי הם פשוט לא עובדים עם היבואן הרשמי?

פורסם

אני רוצה מצלמה פשוטה, לחובבים. לא צריך אפשרויות מיוחדות מדי ולא צריך זום ענקי. מה שמעניין אותי זה איכות תמונה טובה- בעיקר בצילומים בתוך הבית, כאשר התאורה מוגבלת.

איכות תמונה טובה ופלאש ישיר לא הולכים ביחד. אם מצלמים בתוך הבית עם פלאש ישיר זה נראה דרעק, אפילו עם מצלמה מקצועית.

אם מה שאתה מצלם לא נמצא בתנועה אז תוכל לקבל תמונות מצויינות בתוך הבית גם עם מצלמות זולות למדי, אבל תצטרך להשתמש בחצובה או בחצובת-שולחן בשביל זה.

פורסם
  • מחבר

מצלמת 4MP של חברה "בכירה" כמו ניקון, אולימפוס וכו' תעשה את העבודה בשבילי? או שמאד משמעותי הדגם הספציפי(אני מניח שלא..)

ועד כמה חשוב אם אני מקבל אחריות אצל היבואן הרשמי או לא?

פורסם

בטח שהדגם משנה.

לא רק ה"חברה" קובעת.

לגבי האחריות - לרוב אני לא שומע בעיות בקנייה לא מהיבואן הרשמי שדורש מאות שקלים עבור אחריות.

לגבי מצלמה - תציין שימושים נוספים שלך במצלמה כיוון שזה קצת בעייתי בתקציב נמוך כל כך.

פורסם
  • מחבר

שימושים: צילומים ביתיים רגילים וצילומי בניינים בחוץ

פורסם

אם אלה הנושאים שאתה מתכוון לצלם, לך על מצלמה עם עדשה רחבה. פוג'י E500 או ריקו R1 למשל. ללא עדשה רחבה תהיה לך לפעמים בעייה להכניס את כל מה שאתה רוצה לתמונה.

פורסם

חשבתי להציע את ה-E500\510 אבל לפי ביקורות שקראתי הרגע יש לה חסרונות משמעותיים.

לפי מה שהבנתי הוא מתכוון גם לצלם עם פלאש בתוך הבית וזה לא הכי משנה לו אם עם או בלי, אבל אני מסכים שבמקרים כאלה עדשה רחבה היא חובה..השאלה עד כמה :)

פורסם

חשבתי להציע את ה-E500\510 אבל לפי ביקורות שקראתי הרגע יש לה חסרונות משמעותיים.

איזה?

לפי מה שהבנתי הוא מתכוון גם לצלם עם פלאש בתוך הבית וזה לא הכי משנה לו אם עם או בלי,

זה בדיוק העניין, זה צריך לשנות לו.

פורסם

Autofocus speeds were average, with a 1/2 second delay in most cases before the camera locks focus. If the camera has to work a little to lock focus, that number could jump closer to 1 second. Low light focusing was not good -- here's where an AF-assist lamp would've really helped. In addition the LCD was too dark to see anything in those situations.

Second, there's no continuous shooting mode (the A-series has this as well).

The third thing is manual focus. When this is turned on, you hold down the exposure compensation button and use the zoom controller to adjust the focus. Unfortunately there's no guide on the LCD showing the current focus distance, nor is the center of the frame enlarged so you can verify that your subject is in focus.

I had a heck of a time getting a decent night shot on the E510. Probably 90% of my photos were blurry. I used auto and manual focus. I made three trips to the photo spot with the E510 and got bad results each time. Because of that, the shot above is all I could offer -- my attempts at the ISO test that I normally do failed miserably.

The E510 leaves much to be desired in the low light photography department.

nother thing I noticed is an overall softness to the images, probably due to the noise reduction algorithm on the camera (noise levels are quite low). This softness tends to reduce the detail in certain things like grass, plants, and roof tiles.

http://www.dcresource.com/reviews/fuji/finepix_e510-review/index.shtml

זה לא האתר היחידי שמזכיר את כל הדברים הקטנים שעושים את ההבדל.

סה"כ יש לה תמונות לדעתי יותר טובות מה-R1, אמנם ה-28mm קורץ אבל דברים אחרים במצלמה עלולים להשפיע על התמונה הסופית שמתקבלת.

מצאתי גם את הגלריה הבאה בה יש תמונות של בתים שצולמו עם המצלמה, חבל שזה ברזולוציה נמוכה.

http://www.pbase.com/irishmason/misc_buildings

ב-1000 שקל היא מציעה הרבה, אין ספק אבל החסרונות שציינתי מרתיעים מעט...לפחות אותי אישית.

פורסם

הבעייה הכי גדולה כאן היא נושא הפוקוס בתנאים חשוכים. משום מה לא זכור לי שנתקלתי בבעיות מיוחדות כששחקתי עם המצלמה בחנות (פוטופילם), אבל זה מוזכר גם בביקורות אחרות, אז כנראה מדובר בבעייה של ממש:

Night Shots: Very limited low-light shooting capabilities, not even enough for average city street lighting at night. Poor low-light autofocus as well. The E500 produced clear, bright, usable images only down to the one foot-candle (11 lux) light level, and even then only at the 400 ISO setting. At ISO 200, the target was fairly bright at the one foot-candle light level, but still a little dim for use. At ISOs 80 and 100, the target is very dark, even at one foot-candle. Given that one foot-candle corresponds to typical city street lighting at night, the E500 really isn't usable under typical urban nighttime conditions. The camera's autofocus system also proved to be quite limited, just barely able to achieve focus at light levels a bit above one foot-candle. Color balance is warm with the Auto white balance setting. Image noise is high at ISO 400, but the grain pattern is fine and tight. Overall, if you plan to shoot outdoors at night very often, the E500 isn't the camera for you.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/E500/E5A.HTM#conclusion

זה משאיר את ה-R1, שהיא מצלמה שממש לא מתקשה לפקס באור חלש (או בכלל), אבל דורשת מיומנות יותר מבסיסית בשביל להוציא ממנה תמונות טובות.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם על התגובות :)

בכל אופן, בלי לקשר למה שאקנה, מה אתם אומרים על החנות www.camera.co.il?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים