עבור לתוכן

המלצה ללוח אם זול לסוקט 754 למטרות אוברקלוק של סמפרון (AGP או PCI-E).

Featured Replies

פורסם

אני חושב לקנות סמפרון 3100 או 2800 בשביל אוברקלוק לפחות לאיזור ה2500, מה שאומר שאני אצתרך באסים של 270-320, הקירור כנראה יהיה סטוק של A64, והזכרונות הם שני סטיקים 512 של ADATA CL3.

הבנתי שיש לוחות מאוד לא מומלצים שלא מגיעים לבאסים גבוהים ועושים בעיות.

המחיר חייב להיות כמה שיותר תקציבי , אפילו חשבתי על יד שנייה - אבל זה נדיר.

כרגע יש לי 6800GT AGP , לכן אני מחפש לוח NFORCE3. יכול להיות שאני אנסה למכור את ה6800GT ולהחליף לכרטיס PCI-E אם אני כבר מחליף לוח ואז אחפש לוח NFORCE4-4X, אבל זה פחות ראלי כי זה תלוי במכירת הכרטיס הקודם ומציאת כרטיס חדש והכסף שאאלץ להשקיע בעקבות ההחלפה.

כדאי לציין שחשוב שללוח תהיה יציאה דיגיטלית לכרטיס הקול (אפשרי גם חיבור על הלוח) ו6 יציאות אנלוגיות גם כן בפאנל האחורי (למרות שזה פחות קריטי כי אפשר להשתמש בFRONT AUDIO)

והלוחות שראיתי: AGP:

---------------------------

gigabyte k8ns - בביקורת באתר ראיתי שהגיעו איתו ל280 באס - זה לא רע,בהתחשב שהמגבלה היתה כנראה במעבד.ולפי הכתבה אפשר לשנות מתחים.

gigabyte k8ns pro - הדעות ששמעתי חלוקות, יש שטענו לבאס של 300 בקלות ויש שטענו לתקיעה ב266... את זה אני יכול אולי להשיג יד שנייה.

abit nf8 - אין לו יציאה דיגיטלית.

epox 8kda3i - במחיר 430 עם משלוח זה די סביר ,והבנתי שיש לו יציאה דיגיטלית השאלה לאיזה באסים הוא מגיע ומה היציבות שלו - מועמד לא רע.

Epox EP-8KDA7I -למרות המספר המתקדם - נראה כאילו הורידו לו סלוט זכרון והוא נחות גם הוא ב430 ש"ח.

אשמח לשמוע דעות על הלוחות ועל לוחות מומלצים זולים נוספים.

PCI-E: (סיכוי יותר קטן)

------------------------

gigabyte K8NE - אני יכול להשיג ב410 ש"ח , הבנתי שיש לו יכולות לשינוי מתחים ובאסים וכל מה שצריך , לא יודע לגבי ביצועים ויציבות.

EPoX EP-8NPAJ - הבנתי הגיעו איתו לבאסים גבוהים מאוד ויש לו יציאות דיגיטליות ואנלוגיות. אבל אני לא מוצא אותו בחנויות במרכז והמחיר 550 קצת גבוה והשאלה עד כמה שקט הקירור שעליו.

Epox EP-8NPA7I - נראה לוח חדש עם נתונים אפילו טובים יותר חוץ מפחות סלוטים, המחיר 510 , קצת גבולי - השאלה איך הלוח והאם הוא מחליף את הPAJ.

אשמח לשמוע דעות על הלוחות ועל לוחות זולים נוספים.

תודה לכל העוזרים.

*שאלה שמענינת אותי - אם אקח לוח שמגיע באמת לבאסים מטורפים בקלות (340) יהיה באמת עדיף לקחת 3100 על 2800 ?

פורסם

אם אתה רוצה לשבור שיאים אז קח רק את הEPoX EP-8NPAJ...("תיפתר" מה6800GT AGP לפני..)..

והקירור שלו שקט..(אתה מוזמן לישאול את ליאור מנהל הפורום הנ"ל..יש לו אחד כזה..והוא עשה לו OC רציני..)..

פורסם
  • מחבר

אני לא מעוניין לשבור שיאים בכלל. מעוניין להגיע למהירות גבוהה תוך שמירה על יציבות מקסימלית ובלי להשקיע יותר מדי כסף, ככה שזה פחות משנה אם זה 2.6 או 2.7 או2.5.

למכור את ה6800GT AGP יכול להיות בעייה - השאלה כמה יציעו עליו ובאיזה הפרש אמצא כרטיס PCI.

לגבי ה8npaj - אני לא מוצא אותו בחנויות במרכז , והמחיר 550 ש"ח קצת גבוה.

ראיתי גם לוח 8npa7i , כנראה לוח חדש , נראה שמציג נתונים דומים מבחינת האוברקלוק , לפי האתר אולי איפלו עדיפים. עולה 40 ש"ח פחות אבל עדיין לא מוצא בחנויות במרכז.

אשמ גם לדעת לגבי נסיון אוברקלוק של אנשים על הK8NE של גיגהבייט - הוא מאוד זול.

פורסם

עם איזה קירור הוא משתמש למעבד ?

ועם איזה זיכרונות ?

פורסם

ב AGP אין מה לספור את האחרים - קח DFI LanParty UT 250GB היה אותו עד לא מזמן ב KSP בזול

בכל מקרה ה Gigabyteים לא אוברקלוקרים משהו בד"כ שים לב לזה וקח את זה בחשבון

ב PCI-E לא יצא לי לבדוק את ה 8NPA7I

אבל ה 8NPAJ עושה באסים מצוינים (338, שיא העולם נשבר עליו - באס 411)

פורסם

מבין לוחות ה-AGP (פרט ל-DFI שהזמינות שלו לא ברורה), ה-NF8 יהיה ככל הנראה הכי מוצלח מבחינת אוברקלוקינג

http://www.insanetek.com/review.php?id=68&page=7

מכיוון שהוא חולק BIOS עם ה-NF8-V Pro, הייתי מציע שתחפש אותו כי יש לו SPDIF

פורסם
  • מחבר

על הDFI אין מה לדבר , מה שאפשר למצוא זה ממש יקר.

האפוקס גם כן נדירים, ה8npa7i נראה מבטיח על הנייר , המחיר 510 גבולי , אבל הזמינות - אני ממש לא מוצא - גם לא את האח הישן שלו.

את האביט עם הSPDIF אני לא מוצא :( , אבל אני מתחיל לחשוב בכיוון של קניית PCI-E ולמכור את ה6800GT - בטוח יש ביקוש.

הK8NE של גיגהבייט במחיר הכי מפתה - פחות מ410 ש"ח. אבל הקירור באמת פאסיבי ויש רק דעות רעות על האוברקלוק של החברה הזו.

יש את העמוד של האתר הבא - הוא אמנם ברוסית , אבל אפשר להבין. יש שם מאגר אוברקלוק ענק ברוסייה - ומצאתי שם 5 לוחות K8NE והבאס נע בין 270 ל 340 - לא רע בהתחשב שאני שואף ל290, אני מניח שאם הלוח היה בעייתי פשוט לא היו מגיעים איתו לתוצאות כאלו (אפילו שברוסיה הרבה יותר קר) אולי מאורר קטן ושקט על הקירור של הציפסט יכול לעזור.

http://www.overclockers.ru/cpubase/?cpu=30&search_mark=&search_mb=&dc1=&dc2=&date=10000&items=300&showother=ON&showcoms=ON&action=results

יש גם את האתר הבא שאמנם הוא בפולנית , אבל מציג נתוני ביוס ממש לא רעים ללוח הזה , כולל חלוקת זכרון עם 8 אפשרויות (במקום 4 ברוב הלוחות שנתקלתי) , צריך רק שצביקה פיק יתרגם מה הם באמת אמרו שם:

http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/plyty_nForce4/przeglad_Gigabyte_K8NE.html

פורסם

בקשר לאפוקסים הם קצת יותר נדירים בארץ אבל קניתי את שלי מלמיר (שהם אפילו דיי במרכז)

תבדוק מולם אם יש אפשרות להזמין אחד מהם

בקשר לג'יגה בייט, יש גם הרבה ג'יגה בייטים של nForce 4 שעושים באסים כאלה

אבל הרוב המוחלט לא מגיעים רחוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים