פורסם 2006 בינואר 619 שנים תשמע עד עכשיו השוויתי לפי תקציב Xeon 3.4 אפילו לא 3.6 כמערכתויצא שהוא שווה ערך תקציבי (בערך) ל Dual Opteron 265זה הפרש של 2 ליבותאם אתה משווה תקציבית Dual Xeon 2.8 אז כמו שאמר נועם לפנייה-265 בכלל לא מתחרים ב-2.8Ghzלא ברור מאיפה ההשוואה הזומה שמתחרה ב-2.8Ghz DP זה ה-244, שעולה 1200 שקל למעבד...
פורסם 2006 בינואר 619 שנים לא הבנתי את מטרת הדיון... לבחור שהתווכח עם ליאור אתה ממש לא מובן... הראו לך אך האופטרון מביס את הזיאון כמעט בכול פרמטר,זה שאנשים קונים יותר את אינטל לא אומר שהמעבד שלה יותר טוב,כיום למעט המעבדים למחשבים הניידים ואולי הפרסלר החדש שאמור להכניס קצת צבע ללחיים הדהויות של אינטל - היא מפגרת מבחינה טכנולוגית בהכול אחרי AMD ,וזה שאנשים קונים יותר אינטל? באמת אין לי מושג למה... אני משליך את זה על הנתח שוק העצום של אינטל עקב היותה חברה מאוד ותיקה ( 38 שנים) ו AMD הרבה יותר חדשה ממנה,ועקב "נאמנות" למותג שהיה כמעט יחיד בשוק המעבדים. כיום אין שום סיבה לקנות אינטל למעט המעבד לניידים שלה. מי שוצה לשלם יותר ולקבל פחות - בבקשה
פורסם 2006 בינואר 619 שנים לא הבנתי את מטרת הדיון... לבחור שהתווכח עם ליאור אתה ממש לא מובן... הראו לך אך האופטרון מביס את הזיאון כמעט בכול פרמטר,זה שאנשים קונים יותר את אינטל לא אומר שהמעבד שלה יותר טוב,כיום למעט המעבדים למחשבים הניידים ואולי הפרסלר החדש שאמור להכניס קצת צבע ללחיים הדהויות של אינטל - היא מפגרת מבחינה טכנולוגית בהכול אחרי AMD ,וזה שאנשים קונים יותר אינטל? באמת אין לי מושג למה... אני משליך את זה על הנתח שוק העצום של אינטל עקב היותה חברה מאוד ותיקה ( 38 שנים) ו AMD הרבה יותר חדשה ממנה,ועקב "נאמנות" למותג שהיה כמעט יחיד בשוק המעבדים. כיום אין שום סיבה לקנות אינטל למעט המעבד לניידים שלה. מי שוצה לשלם יותר ולקבל פחות - בבקשה קודם כול אני לא מתכווח עם אף אחד.. אני הסכמתי שהוא יותר טוב.. למה כול פעם מישהו חוזר על זה בכאילו שאמרתי הפוך אני לא יודע. וגם לא אמרתי שבגלל שיותר אנשים קונים אינטל הם יותר טובים או פחות טובים.. בכלל לא. תשמע עד עכשיו השוויתי לפי תקציב Xeon 3.4 אפילו לא 3.6 כמערכת ויצא שהוא שווה ערך תקציבי (בערך) ל Dual Opteron 265 זה הפרש של 2 ליבות אם אתה משווה תקציבית Dual Xeon 2.8 אז כמו שאמר נועם לפניי אוקיי בעיקרון בקשר למה שהוא אמר: כול אחד כמו שהוא הציע עולה 1900 שקל.. אבל אני כנראה מתבלבל עם דגם אחר. בכול מקרה מה שהוא אמר עולה 1200 שקל? ביחד 2400? עדיין אין הבדל כזה גדול במחיר... 350 שקל?.. זה לא רציני.
פורסם 2006 בינואר 619 שנים מחבר נו באמת, זה כבר לא מצחיק.אף אחד לא צריך להפגין פה את הידע שלו, גם אחרי שהגבתי אנשים ממשיכים להציע מה לקנות.אני לא שאלתי מה יותר טוב, לא שאלתי מה דעתכם ולא שאלתי מה כדאי לי.בסך הכל שאלתי אם אני מפעיל משחק מחשב על המעבד הזה, לאיזה מעבד בערך הוא ישתווה בביצועים שלו,אני צריך לדעת עד כמה הוא חלש במשחקים. יש לי סיבות משלי למה אני צריך לדעת את זה.ואם מישהו יענה לי ספציפית על השאלה הזו, אני יודה לו מאוד.
פורסם 2006 בינואר 619 שנים אוקיי בעיקרון בקשר למה שהוא אמר:כול אחד כמו שהוא הציע עולה 1900 שקל.. אבל אני כנראה מתבלבל עם דגם אחר.בכול מקרה מה שהוא אמר עולה 1200 שקל? ביחד 2400?עדיין אין הבדל כזה גדול במחיר... 350 שקל?.. זה לא רציני.350 שקל ויתרון לטובת האופטרוןזה חשובנו באמת, זה כבר לא מצחיק.אף אחד לא צריך להפגין פה את הידע שלו, גם אחרי שהגבתי אנשים ממשיכים להציע מה לקנות.אני לא שאלתי מה יותר טוב, לא שאלתי מה דעתכם ולא שאלתי מה כדאי לי.בסך הכל שאלתי אם אני מפעיל משחק מחשב על המעבד הזה, לאיזה מעבד בערך הוא ישתווה בביצועים שלו,אני צריך לדעת עד כמה הוא חלש במשחקים. יש לי סיבות משלי למה אני צריך לדעת את זה.ואם מישהו יענה לי ספציפית על השאלה הזו, אני יודה לו מאוד.כבר קיבלת תשובהכמו פנטיום 4 660
פורסם 2006 בינואר 719 שנים מי אמר אני ולא קיבל?2x AMD Opteron Dual Core (Italy) Server (265) - 1MB Cache -Retail - 9,975.61TYAN Tiger K8W (S2875) - ATX - 1,878.17Total 11,853.77מחירים מזיגזג2x Intel Xeon 3.4GHz Nocona w/ EM64T (604-pin) Box - 8,735ASUS NCCH-DL Dual XEON - 2,107Total 10,842מחירים מפנדהמה ההבדל? 1000 שקל, ועוד 2 ליבותזה מאוד יפהאבל דווקא פנדה דוגמה לא טובה (ואם כבר פנדה, למה את מחיר האופטרון לא חישבת לפי האתר שלהם? )את הXEON אפשר להשיג בהרבה פחות כסףhttp://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Procesor&orderby=price&DB185785=185786&DB184458=184480ואם לצורך העניין תשווה אותו למעבד ששוה לו (שזה כבר יותר בכיוון של 3200 כי ה265 הוא 1.8 עם 1 מגה לכל ליבה)http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Procesor&DB185785=185786&DB184458=184461עכשיו אני יעשה חשבון שני XEON 3.2 מחיר 4436 לוח S2668ANR TYAN מחיר 1652 ש"חסה"כ כולל משלוח 6088 ש"חשזה בערך חצי מהמחיר של מערכת האופטרון(עדיין, אין ספק שהאופטרון הוא פתרון הרבה יותר טוב אבל הפרשי המחיר נמוכים בהרבה ממה שהצגת)
פורסם 2006 בינואר 719 שנים מה החוכמה בלהשוות את המחיר של 265 למחיר של Xeon 3.2?מערכת עם זוג 265 זה 4 ליבות - מבחינת מחיר אתה צריך להשוות את זה ל-4 Xeonים ולא ל-2 (או ל-2 Xeon כפולי ליבה - דוגמא קלאסית ל-Vaporware)אם אתה לוקח זוג 3.2, תשווה את המחיר שלהם לזה של זוג 248ים
פורסם 2006 בינואר 719 שנים זאת לא חוכמהאני גם לא טענתי שזאת חוכמהאבל winer100יש לי 2 חברים שיש להם חברת שרתים - כל אחד חברה משלו בנפרד (אחסון, משחקים וכו')לשניהם ייעצתי לנסות Opteron לאחר שהם השקיעו עשרות אלפי שקלים בכל שרת Dual Xeon שנתן להם ביצועים ממוצעיםשניהם קנו מערכת Dual Opteron Dual Core, כלומר 4 ליבות, במחיר שהם היו קונים בערך Dual Xeon (קצת יותר)והם מריצים פי 5 יותר דברים במקביל (להזכירך זה פי 2 יותר ליבות "בלבד")בסה"כ הראיתי שזה לא מדויק
פורסם 2006 בינואר 719 שנים אני פירטתי בדיוק את המערכות שלהם מאיפה שהם הזמינואני לא בוחר בשבילם חנויותסה"כ העברתי את המידע מהם לכאן
פורסם 2006 בינואר 719 שנים אז פשוט הצגת את זה לא נכוןכי מדבריך השתמע שמערכת עם 2 דואל אופטרון עולה (בערך) כמו מערכת עם שני XEONכשהמחיר יותר קרוב לחצי
פורסם 2006 בינואר 719 שנים אוקיי אז נשווה 2 אופטרונים חדי ליבהבתקציב של 6000 שקל למעבדים ולוח אפשר להביא יותר חזקים מה Dual Xeon 3.2
פורסם 2006 בינואר 719 שנים נכון, וזאת גם תהיה גם קניה הרבה יותר טובהאני לרגע לא טענתי שהXEON עדיף בכל צורה שהיא על האופטרון (למרות שלא יעזור ויש ישומים שפשוט מעדיפים את הNETBURST)אבל היו בדיון הזה כמה אי דיוקים שפשוט הפריעו לילמשל שבמחיר של מערכת כפולת XEON אפשר לקנות DUAL OPTERON DUAL CORE שיתן אפשרות להריץ פי 5 ישומים במקביל ("הפרש של 250%")והנגזרת של זה שמעבד אופטרון DUAL CORE יתן ביצועים גבוהים ב125% ממערכת עם DUAL XEON (דבר שרחוק מאוד מן האמת)
פורסם 2006 בינואר 719 שנים אני דווקא לא מפקפק בזה שחברים שלי מריצים 25% יותר משחקים על אותו שרת בעל 2 נימיםכלומר 12.5% יותר משחקים פר ליבה
פורסם 2006 בינואר 719 שנים אההאז יש כאן טעות (בהבנה)אתה מתכוון ל25% שיפוראני חשבתי שאתה מדבר על 125% שיפור זה כבר נשמע הרבה יותר הגיוניאבל עדיין לא הבנתי למה הכוונה במריצים 25% יותר משחקיםכלומר 25% יותר מחשבים מתחברים לשרת ומשחקים בו זמנית?מריצים 25% יותר משחקים בו זמנית?
פורסם 2006 בינואר 719 שנים 125% מהמצב הקודםזה אומר 25% שיפור ל-2 נימיםיותר משחקים רציםאם לפני כן רצו לדוג' 8 מופעים של משחקים אז היום רצים 10
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.