עבור לתוכן

סיימתי 02 בזיקים, עכשיו קורס בטכני חיפה

Featured Replies

פורסם

OK

תראה עברו הרבה מיים בירדן מאז הייתי חייל בטכני ... ואני מאוד מחזיק אצבעות שהמצב שם ישתפר פלאים כמו שמספרים לך ...

אבל אני לא יכול להבטיח כלום חוץ ממה שאני מכיר ...

מה גם שאתה הולך להיות בטכני תקופה של מקסימום 3-4 חודש ... אתה לא הולך לשרת בטכני... ובקשר לזה אין ספק אתה לא הולך להנות ממש מהדברים הנחמדים שאולי יש שם ... כי יש המון דיסטנס... ואני ממש לא חושב שהמפקדים יתנו לך לעשות שם בית זונות - למרות ש... בהצלחה עם הנסיון :)

בקשר לטכנאי קשר קרקע ... זה תפקיד ממש לא מוגדר- בכל בסיס זה משהו אחר ... אבל באופן עקרוני זה כמו השיפוצניק והמארגן של מוצרי אלק כלליים ... מבין ?

כל מחזור בטכני נפתחים קורסים אחרים

אף אחד לא יודע (גם לא האנשים שמליטים :) ) מה באמת יפתח בסוף כי זה לפי צורך של הרגע ...

חייל מודיעין הוא חייל מאוד מתקדם מבחינה אנושית... ממוצע קב"א מאוד גבוה ... הרבה יותר אחריות על האנשים

בקיצור זה לא בית חרושת כמו חייל האויר ...

בקשר לאיכות החדרים, אחרי שאתה גר חודש באוהל מסריח צמוד לים ולעזה, ואתה מתעורר מקסאמים באמצע הלילה ואתה רועד מקור במשך חודש כי זה חורף ויש רוחות מקפיאות מהים......אז החדרים האלה מאוד איכותיים

שמעתי הרבה שמועות, ואני מדגיש - שמועות... שיש בטכני אוכל מצוין (קייטרינג) וחדר טלוויזיה עם פלזמות 40 אינץ'..

זה נשמע טוב מידי , אבל אני לא יכול לדעת - עדיין לא הייתי שם.

אח יקרררררררררררררר 8)

אתה יודע מתי אני עשיתי טירונות (כןכן לפני 3 שנים)

ואתה יודע מה היו התנאים אז ? היה החורף הכי קשה שהיה במדינת ישראל ב 10 שנים האחרונות

אני ראיתי את האוהל שלי עף מעלי באמצע הלילה ...

אני ראיתי מכי"ם בוכים כי הם לא יודעים איך לשמור על החיילים שלהם יבשים בלילה...

אני ראיתי את מפקד בט"ר זיקים מתנצל בפני ופני עוד טירונים רבים בסוך הטירונות על מה שעברנו ...

בקיצור

אני לא חושב שיש תחרות ... :beerchug:

נ.ב.

יש חיה בטכני ...

שאתה תלמד לשנוא יותר מהאויבים הכי גדולים הידועים לאדם (כמו היטלר ...)

[shadow=red,left]ה"יתוש"[/shadow]

הוא יראה לך בדיוק ה הגזע השולט בכוכב הזה (רמז ... לא אנחנו)

יש שם בערך 100 יתושים על חדר ... (של 3 אנשים)

שלא לדבר על האלפים שיש בחדרים גדולים

תאמין לי ראיתי אנשים מאבדים את שפיותם כשהם ניסו להרוג את "כולם" (בתחום החדר)....

או כשהם לא יצליחו לישון דקה בלילה

NOT GG AT ALL

דברו אלי ...

• תגובות 30
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בקולנוע יש כל יום סרט.

הבריכה סגורה (חורף)

ולחדר כושר צריך להירשם בבוקר כדי ללכת.

אני נמצא שם אז זה מנסיון..

פורסם

בקולנוע יש כל יום סרט.

הבריכה סגורה (חורף)

ולחדר כושר צריך להירשם בבוקר כדי ללכת.

אני נמצא שם אז זה מנסיון..

אין חכם כבעל נסיון עכשיוי :yelclap:

פורסם

טוב לפי דעתי עשית טעות חמורה שלא בחרת בחיל התקשוב(חיל קשר לשעבר)

יש לי חברים בטכני ושהיו גם בטכני,קודם כל כל התנאים שאומרים לך שייש שמה זה רק לסגל הבסיס ולא לקורסיסטים,

חוצמזה חיל האויר זה חרא, יציאות חרא בסיסים מרוחקים וכל הסטיגמה שבסיסי חיל האוויר איכותיים וכאלה זה סטיגמה,

אני לא אומר שאין בסיסים עם תנאים מצויינים אבל זה לא שכיח.

הדבר היחיד ששווה בכל החיל המסריח הזה מבחינת קורסים זה אבנט כחול קורס נחשב ודי איכותי

מקביל לטמ"ם - (טכנאי מערכות תקשורת נתונים מתקדמות) בבה"ד 7 תתעסק בקורס הללו בעיקר בראוטרים, סוויצים, מודמים, מצפינים

וינדוס 2000, הרשאות,ניהול משתמשים וזהו בעיקרון.

אם אתה כבר באבנט כחול אז תנסה להגיע או לקריה או לצריפין שאלו המקומות הכי משתלמים.

בנוסף חיל הקשר שאתה קורא לו לא מכיל רק את בה"ד 7 אלא מכיל גם את בסמ"ח בשלישוק ששם החיים זה דבש.

בנוסף בה"ד 7 לאחרונה השתפר (לא מחוייב להסתובב עם נשק כמו בעבר,יציאות יותר טובות,משפצים את החדר אוכל,הרס"ר שם נרגע קצת עומד לעזוב לפי מה שהבנתי ובכלל יותר נחמד,חוץ מזה שהרמ"ד והרע"ן של הקורס טמם עזבו והגיעו כמה חברה נחמדים במקום המגעילים האלו וגם המ"מ המסריחה של טמ"ם עוזבת)

זהו מקווה שעזרתי לסבר לך את האוזן.

פורסם

רק תיקון קטן לגבי המשכורות ותוספות הסיכון:

כל עוד אתה לא לוחם, אתה לא תקבל משכורת של לוחם ולא משנה באיזו רמת סיכון אתה נמצא. אני אישית מקבל רמה א', שזה איזה 430 ש"ח. לפני זה, כשהייתה רמה ב', הייתי מקבל 410 - לא הבדל גדול. ברמה הכי גבוהה, א+, מקבלים בערך 530 ש"ח (שזה שיפור משמעותי לעומת ה-א'), אבל צריך לזכור שלוחמים מקבלים כמעט 800 ש"ח בחודש בזכות מה שנקרא 'תוספת לחימה'.

פורסם
  • מחבר

זהו, נאמר לי שהקורסים בטכני הם בין 3 ל-5 חודשים, ולאחר מכן אשובץ בבסיס קבע.

התנאים בחיל הקשר לפי מה שהבנתי נוראיים, ואמרו לי שבחיל האויר (אחד שהיה בחיל אויר ובחיל הקשר!) הרמה הרבה יותר גבוהה, והתנאים הרבה יותר טובים..

אוקיי, לאותו אחד שאמר שהוא נמצא בטכני - המון תודה, חיכיתי למישהו כמוך שיוכל לאמת\להכחיש את כל מה שנאמר פה..

בקשר לקולנוע - מצוין.

החדר כושר, אתה יכול להירשם כל יום? אתה הולך מתי שבא לך באותו היום או שיש לך "שעה" מוקצבת למשל ?

נשמע לא רע בכלל.

למה דווקא לנסות להגיע לקריה או לצריפין ? מה טוב שם ?

תודה לכולם.

פורסם

איפה זה בדיוק אותו "חיל הקשר" שהתנאים בו כאלה נוראיים?

פורסם

זהו, נאמר לי שהקורסים בטכני הם בין 3 ל-5 חודשים, ולאחר מכן אשובץ בבסיס קבע.

התנאים בחיל הקשר לפי מה שהבנתי נוראיים, ואמרו לי שבחיל האויר (אחד שהיה בחיל אויר ובחיל הקשר!) הרמה הרבה יותר גבוהה, והתנאים הרבה יותר טובים..

אוקיי, לאותו אחד שאמר שהוא נמצא בטכני - המון תודה, חיכיתי למישהו כמוך שיוכל לאמת\להכחיש את כל מה שנאמר פה..

בקשר לקולנוע - מצוין.

החדר כושר, אתה יכול להירשם כל יום? אתה הולך מתי שבא לך באותו היום או שיש לך "שעה" מוקצבת למשל ?

נשמע לא רע בכלל.

למה דווקא לנסות להגיע לקריה או לצריפין ? מה טוב שם ?

תודה לכולם.

אתה יכול ללכת כל יום אחרי שמשחררים אותך מהלימודים (5:30 בערב).

ויש גם קורסים של שבועיים.

אתה יכול לצאת בבסיסים שעושים בהם יומיות אחרי זה (יאא22,צריפין) אבל ברוב זה 11/3.

אם אתה לא רוצה מקצוע מתחום האלקטרוניקה אתה יכול לעבור דיי מהר, אבל אלקטרוניקה נכשיו הכי טוב שם.

אני עברתי מחשמל לאחזקה.

פורסם

טוב לפי דעתי עשית טעות חמורה שלא בחרת בחיל התקשוב(חיל קשר לשעבר)

יש לי חברים בטכני ושהיו גם בטכני,קודם כל כל התנאים שאומרים לך שייש שמה זה רק לסגל הבסיס ולא לקורסיסטים,

חוצמזה חיל האויר זה חרא, יציאות חרא בסיסים מרוחקים וכל הסטיגמה שבסיסי חיל האוויר איכותיים וכאלה זה סטיגמה,

אני לא אומר שאין בסיסים עם תנאים מצויינים אבל זה לא שכיח.

הדבר היחיד ששווה בכל החיל המסריח הזה מבחינת קורסים זה אבנט כחול קורס נחשב ודי איכותי

מקביל לטמ"ם - (טכנאי מערכות תקשורת נתונים מתקדמות) בבה"ד 7 תתעסק בקורס הללו בעיקר בראוטרים, סוויצים, מודמים, מצפינים

וינדוס 2000, הרשאות,ניהול משתמשים וזהו בעיקרון.

אם אתה כבר באבנט כחול אז תנסה להגיע או לקריה או לצריפין שאלו המקומות הכי משתלמים.

בנוסף חיל הקשר שאתה קורא לו לא מכיל רק את בה"ד 7 אלא מכיל גם את בסמ"ח בשלישוק ששם החיים זה דבש.

בנוסף בה"ד 7 לאחרונה השתפר (לא מחוייב להסתובב עם נשק כמו בעבר,יציאות יותר טובות,משפצים את החדר אוכל,הרס"ר שם נרגע קצת עומד לעזוב לפי מה שהבנתי ובכלל יותר נחמד,חוץ מזה שהרמ"ד והרע"ן של הקורס טמם עזבו והגיעו כמה חברה נחמדים במקום המגעילים האלו וגם המ"מ המסריחה של טמ"ם עוזבת)

זהו מקווה שעזרתי לסבר לך את האוזן.

אחי, בוא אני יגיד לך כזה דבר:

נתחיל בזה, שאם אתה מדבר על מרינה, היא ממש אבל ממש אחלה שבאחלה... אני מדבר בתור איש סגל לשעבר בבסיס (לא מדריך, במטבח ואחרי זה לוגיסטיקה כללי) אכפת לה מכל מה שקורה עם כולם ואם נראה לך שהיא עשתה לך תמוות אז החיים שלך היו דבש לפני.

אישית, בתחילת השרות שלי, באוק 02, עשיתי טירונות ב80, קורס טכנאי קשר בטכני, שזה נחשב לא פחות טוב מתמ"ם אם לא יותר.. הומלץ לי להישאר בהדרכה, אך לבסוף לא רציתי למרות שעברתי את כל המבדקים, ואני מתחרט על זה עד היום, אבל עזוב לא בוכים על חלב שנשפך... נמשיך... כביכול בגלל שבזבזתי את המשאבים שהשקיעו בי ולא רציתי להישאר, הציבו אותי בבסיס מזדיין בדרום שבכלל לא עסקתי בתפקידי... לבסוף יצאתי על 24 לחצי שנה, לא משנה איך..

חזרתי, ואז כבר באתי בגישה של אין לי זין, ורציתי שכונה, קיבלתי, הייתי א. מטבח בבה"ד 7.... לגבי הבה"ד, זה בסיס ברמה מאוד גבוהה, אבל את האמת, המשמעת מאוד מאוד נוקשה יחסית למה שאני אישית עברתי בטכני. התורנויות מטבח של הקורסיסטים, שאני לרוב פיקחתי עליהם הם שואתיים... לקראת סיום שירותי, שבכלל חזרתי מה24 11 חודשים לשחרור, אז ככה שלושה חודשים לפני יצאתי מהמטבח והייתי סמב"ס... בוא נגיד, שאת השכונה שלי עשיתי.

לסיכום, לכל מקום שאתה מגיע אתה תצטרך להסתדר אכשהו (זה מופנה לכותב ההודעה ...), לגבי הטכני, אני ממליץ לך בחום, אבל בחום, אם אתה רוצה להיות כל יום בבית או משהו יותר טוב מ11 בבסיס 3 בבית, תצא משם... אפשרות נוספת, תצטיין - ותישאר בהדרכה...! זה ייתן לך המון! אם כבר 11-3 אז רק בתנאי הדרכה, שבה אתה מפקד על קורסים ומדריך ומלמד על נושאים ספציפיים שלמדת בקורס, וזה ייתן לך כל כך הרבה! כל כך הרבה שאין לך מושג, סעעעעעמק אני כותב על זה ומתחרט שלא עשיתי את זה לפני כמעט 3 שנים...

בה"ד 7 - לגבי בן שושן... הרס"ר והאגדה... מאז הפיגוע שהיה בצריפין לפני כ3 שנים?...?? הוא ממש ממש התרכך. ואני שמעתי את זה מהנגדים והקצינים בפנים.

אבל זה לא נוגע לך הבסיס הזה, כי אתה בח"א....

פורסם

בה"ד 7... הבסיס והאגדה. אני אעיר קצת הערות כי עזבתי אותו רק לפני 3 שבועות, אני אבקר בו עוד שבועיים ואם אני אמשיך במסלול אהיה בו לפחות עוד חצי שנה :errrr:

חזרתי, ואז כבר באתי בגישה של אין לי זין, ורציתי שכונה, קיבלתי, הייתי א. מטבח בבה"ד 7.... לגבי הבה"ד, זה בסיס ברמה מאוד גבוהה, אבל את האמת, המשמעת מאוד מאוד נוקשה יחסית למה שאני אישית עברתי בטכני. התורנויות מטבח של הקורסיסטים, שאני לרוב פיקחתי עליהם הם שואתיים... לקראת סיום שירותי, שבכלל חזרתי מה24 11 חודשים לשחרור, אז ככה שלושה חודשים לפני יצאתי מהמטבח והייתי סמב"ס... בוא נגיד, שאת השכונה שלי עשיתי.

לא יודע איך זה היה אבל היום כשהמטבח הוא אזרחי התפקיד שלך בתורניות זה רק להגיש את האוכל ולדאוג שיש סכו"ם, כלים ואוכל. אחרי הארוחה אתה שוטף את החדר אוכל ואז חזל"ש. את כל הכלים וסבלות נוספת עושים העובדי מטבח. ה"אחראי מטבח" מטעם הצבא (לא הרס"ר מטבח) לא עושה כלום מקצת לקשקש איתך ולקשקש עם חבריו מהבה"ד

פורסם

בה"ד 7... הבסיס והאגדה. אני אעיר קצת הערות כי עזבתי אותו רק לפני 3 שבועות, אני אבקר בו עוד שבועיים ואם אני אמשיך במסלול אהיה בו לפחות עוד חצי שנה :errrr:

לא יודע איך זה היה אבל היום כשהמטבח הוא אזרחי התפקיד שלך בתורניות זה רק להגיש את האוכל ולדאוג שיש סכו"ם, כלים ואוכל. אחרי הארוחה אתה שוטף את החדר אוכל ואז חזל"ש. את כל הכלים וסבלות נוספת עושים העובדי מטבח. ה"אחראי מטבח" מטעם הצבא (לא הרס"ר מטבח) לא עושה כלום מקצת לקשקש איתך ולקשקש עם חבריו מהבה"ד

חחח חי בסרט אתה, אז היה לך אחראי טוב בחדר שלך..... בתקופה שלי, אתה לא יודע מה היינו עושים לקורסיסטים... אם כמה שזה נשמע מגעיל, אם היה מופיע לי קורסיסט שהיה עושה צחוק ממני או מנסה להעביר דחקות........ הייתי עושה לו תמוות ולכל החברה שאיתו, כדי שיתחילו לרסן אותו, וזה היה קורה די הרבה...

חחחח היינו עושים תחרויות ביננו באיזה חד"א יהיה הכי הרבה דליי מים שנשפכו... (וכמובן צריך לגרוף הכל) עזוב, ככה מעבירים זמן בכיף...

אבל מי שהיו תותחים, וואלה צ'יפרתי אותם אחושילין... (קרמבואים, שוקו, עוגות... תאמין לי שיש במה..) ומה שהכי הכי עושה את זה לקורסיסטים טובים, זה שהיה איתם מפקד שלא כל כך עזר להם בתורנות... הייתי משחרר אותם, משאיר תמפקד כאילו לדבר איתו, ואז הייתי אומר: אוי זה לא נקי פה... אולי תעשה את זה אני לא רוצה לקרוא להם עוד פעם... וכמובן הוא עשה את זה...

פורסם
  • מחבר

לאותו אחד שדיבר על ההדרכה, בדיוק עשו לנו מבדקי התאמה להדרכה.

מה זה נותן בגדול ?

פורסם

חחח, הציעו לי וברחתי מזה!!!

שני חברים שהוריד לפרופיל 21 כדי לצאת משם!

אני מרחם עליך...

בכל זאת, אולי תהנה...

:kopfpatsch:

פורסם

לאותו אחד שדיבר על ההדרכה, בדיוק עשו לנו מבדקי התאמה להדרכה.

מה זה נותן בגדול ?

אם עברת אותם, אם אני לא טועה ימליצו לך, וידרשו ותעשה שיעור לדוגמא.. אם הוא יהיה טוב... אתה בתוך קורס ההדרכה.. שהוא לוקח שם חודשיים אם אני לא טועה. או שלושה.

ואז אתה מפקד בטכני "ווווווואווו" חח

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

לכל מי שרוצה לדעת, אחרי שבועיים בטכני.

המקום לא רע בכלל..

האוכל לא בשיא, אבל החדר כושר מאוד נחמד, וכן גם הקולנוע והשק"ם הענק שכולל בתוכו סופרמרקט שלם.

הבריכה סגורה לצערי בגלל החורף..

אני ב"אבנט כחול" למי שזה אומר משהו, למי שלא - חבל :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים