עבור לתוכן

המלצה למצלמה בסביבות ה2000 שקל

Featured Replies

פורסם

אתה מדבר על הS9000?

אם כן זאת אחלה מצלמה, יש לי אותה, אבל היא לא תתאים לאבא שלך אם הוא מחפש מצלמה של P&S, צריך להשקיע הרבה בללמוד אותה, זה ייקח זמן עד שהוא יוציא ממנה תוצאות טובות מאוד, במקרה כזה הS2 IS באמת יותר טובה בשבילו...

פורסם

ה-S2 לא שווה את הכסף. אין לה עדשה רחבה. אין לה ISO גבוה. אין לה תושבת לפלאש חיצוני. מילא אם הייתה עולה פחות מ-2000 ש"ח, אבל במחיר הזה היא פשרה גדולה מדי.

פורסם

נכון, אבל היא מתאימה לדרישות ולידע של מי שצריך אותה, אמנם היא לא שווה בשביל מי שרוצה ללמוד הלאה, אבל הבנאדם רוצה מצלמת P&S שתוציא לו תוצאות טובות בלי בעיה, שיהיה לה זום גדול ומצייב, פלאש חיצוני וISO גבוה לא מעניינים אותו במיוחד כי הוא לא הולך לצאת ממצב AUTO יותר מידי וגם אם כן זה יהיה לוידאו, צודק או לא?

הS2 נועדה לדבר אחד עיקרי לפי דעתי, לעשות פוזה של מצלמת מיליון דולר ולהוציא תמונות קלות ולא מסובכות כמו כל קומפקטית... רק שיש לה זום גדול מאוד, מייצב ועוד כמה אופציות ידניות..

פורסם

אין ל-S2 תכונות חשובות ומתבקשות במחיר כזה, ולכן לצלם איתה נושאים משפחתיים טיפוסיים יהיה קשה עד-בלתי אפשרי ברגע שהתנאים מפסיקים להיות אופטימליים. שתי דוגמאות אופייניות:

1. צילום בתוך חדר קטן שבו לא ניתן ללכת אחורה ושבו עדשת ה-38mm פשוט לא מספיק רחבה כדי לקלוט את כל מה שרוצים. מתסכל? לא אם יש לך במצלמה עדשת 28mm :P?

2. צילום של נושא בתנועה (למשל ילד משחק) במקום שבו אין הרבה אור (כלומר לא בחוץ בשעת צהריים). עם ה-S2 תצטרך לצלם עם פלאש ישיר שמאיר את הנושא באור מכוער מאוד ומלאכותי. לעומת זאת, עם מצלמה שכוללת תושבת לפלאש חיצוני תוכל להקפיץ את הפלאש מהקיר ולקבל תאורה הרבה יותר מחמיאה. לחלופין תוכל להשתמש ב-ISO גבוה ולקבל את האור הקיים (שהוא ב-99.9% מהמקרים *הרבה* יותר מחמיא מפלאש ישיר) ועדיין להקפיא את התנועה, דבר שמייצב לא עושה (הוא רק מפחית את רעידות היד, לא תנועה בנושא).

צלמים חובבים שמחפשים את המראה של קאנון/סוני יכולים לקבל אותו גם עם ה-S9000 אם יגדירו את המצלמה למצב Chrome וישתמשו ב-5MP במקום ברזולוציה המקסימלית.

פורסם

אני מסכים איתך ב100%, יש סיבה לזה שמונחת לידי כרגע הS9000 ולא הS2 IS...

אבל שוב, הבנאדם לא מחפשת מה שאנחנו ( גם לך יש את הS9000 לפי מה שהבנתי, אני טועה? ) מחפשים במצלמה, הוא צריך מצלמה שתצלם לו בלי שהוא יסתבך יותר מידי איתה, הוא לא מבין כלום בצילום ורוצה ללחוץ ושתצא תוצאה טובה, אלא אם כן הוא רוצה ללמוד לא יעזור לו שיש לו ISO גבוה כי הוא לא יגע בו ולא תעזור לו התושבת לפלאש החיצוני כי הוא לא ישקיע 300 שקל ( בערך.. ) בפלאש חיצוני..

נכון שהעדשה הרחבה זה יתרון שהוא בלי קשר יכול להיעזר בו, אבל הוא רוצה זום רחב, ואני לא מכיר מצלמה שתיתן לו את מה שהS2 נותנת לו עם עדשה רחבה ( חוץ מה S9000 ששוב, הרבה יותר מסובכת ולא מוציאה תוצאות טובות באותו בכזאת קלות ).

אז נכון שאפשר לכוון אותה שתוציא תוצאות כמו הS2 ודומותיה, אבל אני עדיין לא בטוח שזה מה שהוא מחפש, נצטרך לחכות שהוא יגיב ויגיד לנו שוב בדיוק מה המטרות שלו.

פורסם

גם לך יש את הS9000 לפי מה שהבנתי, אני טועה?

לא, אני מצלם באולימפוס C5060 ובמצלמות פילם (רפלקס) של מינולטה.

אבל שוב, הבנאדם לא מחפשת מה שאנחנו מחפשים במצלמה,

רוב האנשים רוצים להיות מסוגלים לקבל תמונות טובות גם במצבים המאוד טיפוסייים שתארתי. ה-S2 לא מסוגלת לספק את זה.

הוא צריך מצלמה שתצלם לו בלי שהוא יסתבך יותר מידי איתה, הוא לא מבין כלום בצילום ורוצה ללחוץ ושתצא תוצאה טובה,

אפשרי עם ה-S9000.

אלא אם כן הוא רוצה ללמוד לא יעזור לו שיש לו ISO גבוה כי הוא לא יגע בו

הוא לא צריך לגעת בו, אלא פשוט להפעיל את מצב ה-Natural Light או Anti-blur במקום להשתמש בפלאש.

לא תעזור לו התושבת לפלאש החיצוני כי הוא לא ישקיע 300 שקל ( בערך.. ) בפלאש חיצוני..

למה לא? אם יש לו נכונות להוציא סכום כזה על מצלמה, אז כדאי לו לרכוש פלאש חיצוני. פלאש כזה מאפשר לקבל אפילו עם מצלמות זולות יחסית (שכוללות תושבת מתאימה) תוצאות איכותיות ומחמיאות שבשום מצלמה יקרה לא תוכל לקבל ללא פלאש חיצוני.

נכון שהעדשה הרחבה זה יתרון שהוא בלי קשר יכול להיעזר בו, אבל הוא רוצה זום רחב, ואני לא מכיר מצלמה שתיתן לו את מה שהS2 נותנת לו עם עדשה רחבה ( חוץ מה S9000 ששוב, הרבה יותר מסובכת ולא מוציאה תוצאות טובות באותו בכזאת קלות ).

לא חסרות מצלמות עם 28mm בשוק. רשימה של מצלמות שימושיות ואיכותיות יותר מה-S2 באיזור המחיר של ה-S9000: מינולטה A200, קאנון Pro1 ו-S70/S80, אולימפוס C7070, ניקון 8400. כולן עדיפות בהרבה על ה-S2 (אולי לא למי שחושב שזום כמה שיותר גדול מעיד על איכות המצלמה).

פורסם

אולי לא למי שחושב שזום כמה שיותר גדול מעיד על איכות המצלמה.

אני מאמין שזה האדם שאנחנו מתעסקים איתו כרגע, אבל שוב, נחכה לו שיחזור ויגיד בדיוק מה שהוא צריך ואם יש לו רצון ללמוד עוד קצת ולהתקדם לאיפשהו.

אל תחשוב שאני אוהב להמליץ על הS2, פשוט היא נראתה לי כאופציה הכי טובה כרגע. שמחתי לדעת על הדגמים שהמלצת עליהם, אני אעיף על חלקם שאני לא מכיר מבט עוד מעט (:

עריכה : טוב מבין כל הרשימה ששמת פה נראה לי שהכי תתאים היא הPro1 ( אם לא מכניסים את הS9000 לרשימה )

פורסם

אל תשכח של-A200 יש מייצב תנועה (שלא קיים ב-Pro1) ו-ISO 800 (מול 400 בקאנון).

פורסם

צודק, לא שמתי לב לפרטים האלו, הA200 באמת עדיפה יותר מהPro1

פורסם
  • מחבר

ראיתי עכשיו את הדיון של שניכם ונראה לי שנלך על ה S9000 ביגלל שתי סיבות :

1)ההפרש הקטן במחיר 400 שקל שווה את היתרונות של המצלמה (כפי שהבנתי ממכם)

2)תמיד אפשר ללמוד איך לצלם איתה בצורה יותר טובה והכל וגם אם לא זה לא כזה מסובך (נכון?)

פורסם

א. החלטה טובה, היא מצלמה מעולה ושווה כל גרוש שהוצאתי עליה עד עכשיו וגם את אלה שאני עומד להוציא (:

ב. הכל פשוט, השאלה כמה אתה מוכן להשקיע בללמוד :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים