עבור לתוכן

שאלות בקשר למעבדי אינטל 9XX

Featured Replies

פורסם

הבנתי שמעבדי אינטל החדשים עם ליבת פרסלר הם מיוצרים בטכנולוגיית 65nm השאלה היא האם יש הבדל נוסף בין המעבדים האלה לבין המקבילים הישנים שלהם ( pentium D 8XX). ראיתי באחת הכתבות שכתבתם שבאמצע שנת 2006 צריכים לצאת מעבדים כפולי ליבה "אמיתיים". כלומר כאלה שגם משתפים ביניהם את זיכרון המטמון מבחינה לוגית. האם הפרסלרים לא עושים זאת ? על אף שראיתי שפיזית לכל ליבה יש זיכרון מטמון של 2 מגה !! ביחד 4 מגה - וזה כבר המון.

דבר נוסף - האם הפרסלרים תומכים בטכנולוגיית HT או שגם זה יבוא רק בעתיד.

אשמח לקבל תשובות או הפניות לאתרים שיש בהם תשובות לכך.

פורסם

ה-Presler זה בכלל שתי ליבות פיזיות נפרדות (בשתי חתיכות סיליקון נפרדות) באריזה אחת. אין שום קשר בין שתי הליבות, שלא לדבר על מטמון משותף. תקשורת בין ליבה לליבה עוברת בכלל דרך הצ'יפסט.

HT יש רק ל-Extreme edition, לא לכל Pentium D

פורסם
  • מחבר

אז אני מבין שבאמת כל השינוי הוא רק בטכנולוגיית הייצור, כלומר מעבר ל- 65 ננומטר.

השאלה היא באמת מתי אמורים לצאת המעבדים כפולי הליבה החדשים ?

בקשר ל- HT, אני ראיתי מצגת באתר של אינטל שמייעד בעתיד גם את טכנולוגיית HT למעבדי כפולי הליבה ?

פורסם

השאלה היא באמת מתי אמורים לצאת המעבדים כפולי הליבה החדשים ?

בסביבות אמצע השנה בערך

בקשר ל- HT, אני ראיתי מצגת באתר של אינטל שמייעד בעתיד גם את טכנולוגיית HT למעבדי כפולי הליבה ?

נכון רק לגבי הEE כמו שMcFly אמר

פורסם

אז אם הבנתי נכון... שוה לחכות עוד קצת למעבדי כפולי הליבה האמיתיים?כי רציתי לקנות את המעבד של אינטל החדש מחו"ל 930 ..

pentium d 3.0 ghz 930 2 mb cache

ועוד שאלה רצית לשאול...המעבדים הנוכחים של pentium d והמעבצים החדשים בשיטת 65 nm באיזה תושבת הם תומכים? 775? והאם הם תומכים ב 955x?

בתודה

עידו

פורסם

כן הם ב775 והפ תומכים ב955X :xyxthumbs:

פורסם

SnakeBite אם יש לך חצי שנה לפחות לחכות אז אתה מוזמן לחכות

הם לסוקט 775 והם נתמכים ע"י 945 על סוגיו, 955X, 975X וככל הידוע לי גם nForce 4 SLI Intel Edition וה SLI X16 וה Radeon Xpress 200

אבל בנוגע לשלושת האחרונים לא בטוח, בשלושת הראשונים צריך לעדכן BIOS על מנת לזהות את הליבה השנייה בכפולי ליבה ואת משפחת המעבד בשתי הסדרות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים