עבור לתוכן

סוף כל סוף

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, היום, לאחר הרבה מאוד זמן, הרבה לבטים, הרבה סקרי שוק והרבה מאוד בירורים קניתי את המצלמה החדשה שלי, פוג'י S9000 / S9500.

בתור התחלה רציתי לדעת מה דעתכם על הדיל שהשגתי :

המצלמה + שנתיים אחריות של היבואן הרשמי בארץ ( שמעוני? ) + כרטיס xD של 1 גי'גה + תיק של Lowepro + חצובה גדולה ( עולה 200 שקל רגיל.. )+ חצובת שולחן וכל זה ב4050 שקל, מה אומרים?

בנוסף לכך רציתי לדעת אם למישהו יש טיפים פה להתחלה של צילום או כל מיני רעיונות לקומפוזיציות בשבילי, ואני יודע שבתור התחלה אני צריך לעבוד עם אוטומטי או עם מצב P ולאט לאט לעבור לשליטה ידנית אחרי שאני אכיר את כל הפרמטרים ולפי מה הם נקבעים, אם יש לכם טיפים אחרים שיעזרו לי אני אשמח לקבל.

anyway אני מקווה שבקרוב אני אתחיל להעלות לפה תמונות (:

תודה מראש לכל המגיבים,

יוסי.

פורסם

תתחדש !

בהחלט השקעה לא קטנה, אבל בהתחשב שהיא כוללת כל כך הרבה דברים זה מחיר טוב בסופו של דבר.

לגבי מה לצלם, פשוט תתחיל לצלם כל דבר שאתה יכול לחשוב עליו, אם התמונות לא יצאו כמו שאתה רוצה נשמח לעזור ולייעץ לך איך לשפר את הצילום :)

תביט בנושאים ותמונות שמשתמשים בפורום פותחים, תעבור על הסטיקי "הדיגיטלית שלי" (אמנם הוא ארוך, אבל יש שם מגוון תמונות).

פורומים ואתרים בחו"ל כדי לקבל השראה גם יעזרו מאד.

תתחיל לקרוא ולצלם הרבה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה קודם כל!

ההקשעה לא קטנה ובגלל זה לקח לי הרבה זמן לקנות אותה, רציתי לבדוק את הכל טוב טוב לפני שאני שופך כזה סכום כסף.

ושוב תודה, התוכנית שלי זה להתחיל לצלם כמה שיותר ואני אעלה לפה ( מקווה שבקרוב ) תמונות ראשוניות במטרה להשתפר וללמוד מטעויות.

פורסם

תתחדש! הדיל נשמע לי בהחלט טוב.

לגבי התיק, החברה טובה, אבל אני מקווה שבחרת בתיק מותן (כמו פאוצ'). זה יותר נוח מתיק שיושב על הצד ויותר "שליף" מתיק שיושב על הגב.

שני נושאי טובים שכיף להתחיל איתם הם מאקרו וצילום אנשים ברחוב. שני טיפים קצרצרים:

צילום מקרו מאוד מומלץ לבצע בעזרת חצובה ועם אור קיים (מבלי שאתה או המצלמה מטלים צל על הנושא).

צילום ברחוב יוצא יותר טבעי ומעניין ממרחק קרוב יחסית ועם עדשה באורך מוקד מתון עד רחב (28mm עד 100mm למשל). כשמשתמשים בעדשת 300mm זה יוצא שטוח ומקבל מראה מציצני. עוד פרטים במאמר Telephoto Is For Cowards.

בכל מקרה, כדאי שתנמיך ציפיות לגבי איכות התוצאות שלך בהתחלה. ה-S9000 היא לא מצלמת P&S שעושה חיים קלים למתחילים. לא מעט אנשים בפורום ב-dpreview מתלוננים על התוצאות. חלק קטן בגלל מצלמות פגומות, אבל הרוב פשוט בגלל שלא קראו את ספר ההוראות ולא הפנימו את העובדה שמדובר במצלמה מאוד מתוחכמת עם אוריינטציה מקצועית. ברירות המחדל שלה נועדו לאפשר עיבוד תמונה אפקטיבי ולכן התמונות עשויות להראות לך בהתחלה רכות, עם מעט קונטרסט ועם צבעים מאוד מתונים. אפשר לשנות את ברירות המחדל האלה בקלות, כך שהתוצאות יידמו לאלה של המצלמות של פנסוניק או סוני, אבל אני ממליץ לך להשאיר אותן ללא שינוי. זה יישמר הכי טוב את האיכות המקורית שלהן וישאיר לך מרחב תמרון טוב בתוכנת עיבוד תמונה. אם צריך לתת לתמונות "פאנצ'" של צבע, קונטרסט או חידוד אפשר תמיד לעשות את זה אח"כ במחשב.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על הטיפים!

התיק הוא תיק כתף, לא היה מבחר גדול אבל הוא יכול לשבת גם על החגורה ככה שאני מניח שזה מה שהתכוונת אליו..

אני מודע לזה שהיא לא מצלמה קלה בהתחלה, ואני בהחלט מוכן לקחת על עצמי את האתגר הזה, כי ידעתי שאם אני אקח את הS2 של קאנון בתור מצלמה התחלתית אני אדפק כי אין לה את כל האופציות שיש לי פה, אמנם יהיה לי קשה בהתחלה אבל אחרי שאני אלמד לשלוט בה אני מאמין שזה יהיה שווה את זה.

שוב תודה על התגובה (:

פורסם

תתחדש אח שלו!

ויאאלה רוצים תמונות :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, ולאט לאט גם זה יגיע (:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים