עבור לתוכן

עזרה בתכנון מעגל להפעלת מספר דיודות (LED) מהבהבות

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעונין במעגל שיכול להפעיל 10-20 דיודות LED ביחד ושיהבהבו בקצב תלוי פוטנציומטר.

ואז לחבר כמה כאלה ליציאה של רכיב כלשהו שישלוט איזה שורת דיודות תהבהב.

המעגל יפעל על מתח סוללה או ספק DC. אני מניח ש 5V יהיה אידיאלי אבל אם נראה לכם אחרת תגידו.

ואיפה כדאי לקנות כל מיני רכיבים כאלה שנחוצים לבניה? (בין חדרה לתל אביב)

המלצות, קישורים יתקבלו בתודה

פורסם

בקשר ללדים שיהבהבו, אתה רוצה שפשוט ידלקו ויכבו או שזה יהיה ב Fade?

בזמנו הכנתי מדריך לדבר כזה (Fade).

פורסם

טוב אני יודע שאני לא קשור חחח אבל תביא קישור למדריך של ה fade לא ידעתי שאפשר לעשות את זה אבל עכשיו כשיודעים יש לי מה לעשות איתו...

אז תודה מראש....

פורסם
  • מחבר

לא צריך FADE, נצנוץ פשוט מבוסס 555 יהיה בסדר.

עברו הרבה שנים מאז למדתי אלקטרוניקה וחשבתי להיעזר קצת בידע טרי.

מניח שצריך איזה שם לטרנזיטור שיכול לדחוף 10-20 לדים וערך נגד מתאים.

וגם מעגל לוגי פשוט שיגרום להם להבהב.

פורסם

http://www.uoguelph.ca/~antoon/gadgets/555/555.html

יש פה לדעתי כל מה שאתה צריך לדעת על 555.

ואם לא בא לך לקרוא יותר מדי, יש שם מעגל שמתאים לצרכים שלך - חפש בערך באמצע העמוד "Astable operation". קצת מתחת לציור יש לך את הנוסחאות שבעזרתן אתה מחשב את הזמנים.

פורסם

ואיפה כדאי לקנות כל מיני רכיבים כאלה שנחוצים לבניה? (בין חדרה לתל אביב)

המלצות, קישורים יתקבלו בתודה

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע.

טוב אז אני מניח שלמדתי איך משתמשים ב 555 ליצור מתנד של בערך שניה עם Duty Cycle של 60%. וזה בסדר.

תכננתי מעגל שכמו שהסברתי אמור להדליק שורה של בערך 20 לדים מהבהבים בהתאם לבחירה (ראו בתמונה).

אם טעיתי במשהו אז הערות יתקבלו בברכה.

מה שחסר לי זה:

• דגם לטרנזיסטור שאמור לדחוף 20 לדים שזה בערך 0.5 אמפר
    עריכה: מניח ש 2N2222 יעשה את העבודה כי הוא מסוגל עד 1A לפי זה http://www.iweil.com/devices/transistors/npn/2n2222.pdf
  • רכיב שמכיל שערי AND
  • מה הערך המומלץ של R3
  • האם כדאי לעבוד על 5V או על מתח אחר 9, 12 ??

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה שחסר לי זה:
1. דגם לטרנזיסטור שאמור לדחוף 20 לדים שזה בערך 0.5 אמפר
עריכה: מניח ש 2N2222 יעשה את העבודה כי הוא מסוגל עד 1A לפי זה http://www.iweil.com/devices/transistors/npn/2n2222.pdf

2. רכיב שמכיל שערי AND

3. מה הערך המומלץ של R3

4.האם כדאי לעבוד על 5V או על מתח אחר 9, 12 ??

1. אני הייתי לוקח טרנזיסטור שעומד ב-2A, או מינימום 1.5A - הסבר בסעיף 3. ועוד משהו על הטרנז' - הנוסחאות לחישוב R3 שבסעיף 3 מתאימות לטרנז' NPN, אז תדאג לקחת כזה ולא PNP.

2. TTL: 7408, CMOS: 4081. כל אחד מהם אמור להתאים - לך על מה שיותר זמין לך.

3. אני לא בטוח ב-100% כי עבר קצת זמן מאז שחישבתי משהו כזה, אבל אם אני לא טועה, החישוב הוא כזה:

Ib = (Vcc - Vbe) / R3

מקרא:

Ib  - הזרם על R3 (חוג הבסיס של הטרנזיסטור)

Vcc - מתח המעגל

Vbe - המתח בין הבסיס לאמיטר - זאת דיודה, אז המתח בעקרון קבוע על 0.7V

כאשר Ib צריך להתאים לנוסחה הזאת:

Ib < I[LED] / β

מקרא:

[i[LED - הזרם הכולל על כל הלדיםץ

β - הבטא של הטרנזיסטור. משתנה בין טרנז' אחד לשני (ממש בין אחד לשני - לשני טרנז' מאותו דגם יהיו בטות אחרות). בעקרון זה אמור להיות בין 60 ל-200 (או משהו כזה), ובכל מקרה בכל רב מודד יש אזור שמאפשר למדוד את הבטא של הטרנז'. אבל זה לא קריטי, אתה יכול להניח שזה 60 (זה המקרה הגרוע - שאליו צריך להתייחס).

אחרי שעושים חישובים, אתה רואה שעבור 5V אתה צריך בערך 270Ω, ועבור 9V אתה צריך בערך 500KΩ.

שים לב שאם תציב בנוסחאות '=' במקום '<', תקבל ערכים שונים (נגדים גדולים יותר). אני בכוונה לקחתי נגדים יותר קטנים כדי להבטיח ש-Ib יהיה גדול ממש מ-[i[LED.

אבל מה שהכי חשוב - שים לב להספק!! עם נגדים כאלה, הזרם דרך הנגד לא גדול במיוחד - נגדים רגילים יספיקו, אבל הזרם דרך הטרנז' במעגל שלנו עולה לכמעט 1A - מה שמצריך שימוש בטרנז' יותר עמיד.

4. בעקרון 5V אמור לעבוד, אבל אם אתה רוצה לשנות - שים לב שאתה משנה את הרכיבים שלך בהתאם (שכל הרכיבים מסוגלים לעמוד במתח החדש), וכן שים לב לנגדים שעל הלדים - הערכים שלהם שונים עבור 5V ועבור 9V. בנוסף, שים לב לשינוי שבסעיף 3 ולהערה שבסופו - תחשב הספקים על הרכיבים הרגישים (בייחוד הטרנז', הנגדים ואולי אפילו ה-555) ותראה שהכל נשאר בתחום המותר.

הערה אחרונה - לא הסתכלתי על ערכי הקבלים והנגדים על ה-555, אני מניח שהבנת את הנוסחאות בלינק שנתתי.

מה שכן, שים לב שה-555 יוציא לך פולסים קבועים, אבל הלדים ידלקו רק כאשר לחצן השליטה יהיה לחוץ - כלומר יכול להיות מצב שה-555 נותן פולס והלדים לא דולקים, או שהלחצן לחוץ והלדים לא דולקים.

נ.ב - מאיפה הבאת את ה-1455 הזה?... לך על 555 פשוט של 8 רגלים - קטן וחמוד :P

פורסם
  • מחבר

רובה עליון,

תודה על המידע, אני מניח שאתה לומד עכשיו אלקטרוניקה לפי השליפות. :smile1:

אז אחרי שהכנתי שיעורי בית הגעתי לזה:

1. TIP112 זה הטרנזיסטור שלי (בהתאם למלאי באריהב) IC=2A הספק 50W באריזת TO-220. ניראה OverKill אבל מילא.

2. נראה לי שאני הולך על 4081 לשערי AND. (אם אני זוכר נכון רכיבי CMOS יותר סלחנים לטעויות של מתחילים)

3. ה Datasheet של הטרנזיסטור הזה כאן http://www.fairchildsemi.com/ds/TI/TIP112.pdf

נראה לי שיש בעיה עם המתח Vbe במעגל שלי כי האמיטר מחובר למעשה ל "יער הדיודות" . האם לא צריך במקביל להם איזשהוא נגד שיחבר את האמיטר לאדמה לצורך יצירת תנאים לפריצת הטרנזיסטור ???

הטרנזיסטור הזה צריך משהו כמו 300 מיקרו אמפר כדי לתת מעל 1A זרם אבל היות וזה פשוט מעגל מיתוג זה לא ממש משנה אם הוא יהיה ברוויה, כלומר כמה מילאמפרים בבסיס. נכון ???

ובקשר לרגל הבקרה, כן אתה צודק, המטרה שלה זה שהשורה תידלק (למעשה תהבהב) רק עם אות חיצוני. יהיו כמה שורות כאלה שבכל פעם תהבהב אחת או יותר לפי הבקרה.

ו MC1455 זה תואם ל 555 במימוש CMOS.

אני גם חושב שצריך נגדים R5, R6, R7 בכניסות לשערים. נכון ???

עדכנתי את השרטוט:

פורסם

קודם כל לגבי חיבור הטרנזיסטור - צודק, החישובים שלי לא מתאימים לצורה שחיברת את הטרנזיסטור - כמו שאמרתי, עבר קצת זמן

צירפתי למטה תמונה עם החיבור הנכון.

לגבי הטרנזיסטור - לקחת טרנזיסטור עם מעגל פנימי.. קח משהו פשוט, סטייל ה-2n2222, רק עמיד בזרם יותר חזק, זה הכל.

ולמדתי אלקטרוניקה בתיכון... :silly:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים