עבור לתוכן

לימודי מחשבים

Featured Replies

פורסם

כמו שאמרתי חבל על הכסף... הדבר הכי טוב שקיבלתי מהקורס הוא ארגז כלים שמוסיף לאלמנט הפוזה כשאני בה לתקן מחשב אצל מישהו

למרות שב99% מהמקרים אני יכול לבוא עם שתי דיסקים ומברג קטן בכיס... אבל אז זה לא יראה מספיק "מקצועי"

פורסם

מה לומדים בקורס טכנאות הזה?

פורסם

תראי, אני מאמין שוב האנשים שבפורום הם חובבי מחשבים ובגלל זה יש להם ידע.

אצלי, לדוגמא, זה מניסיון אישי (בלי קשר לפורום).

עוד שהתעסקתי מזה שהייתי יותר צעיר ונתקלתי בבעיה וניסתי לבדוק מה זה עושה ומה זה עושה.

ולמדתי את עצמי.

לא נולדתי עם זה ולא המצאתי את זה (לצערי).

פה שמעתי מחבר, פה מאח, פה מזה פה מזה.

קצת מכל אחד עצות. הרוב למדתי לבד מניסיון אישי.

והכל בגלל שזה תחביב וזה משו שאהבתי לעסוק בו ורציתי לדעת עליו עוד.

אם זו לא הדרך שלך ואת מעדיפה קורס.

אז יש לך מגוון, כמו שאמרת.

תלוי מה את רוצה, יש כאלה שהולכים לקורסים של Office, על מנת ללמוד להשתמש בווארד, אקסל, פואר פויינט, אוט-לוק..

יש כאלה שהולכים ללמוד קורסים של תיכנות (שאני מאמין שזה לא משו שמעניין אותך).

יש כאלה שהולכים ללמוד טכנאות.

אם זה דברים כמו התקנתי תוכנה ועכשיו היא עושה לי ארור כזה ואחר, תנסי לשאול חברים או אפילו פה בפורום

יכולו אולי לעזור לך. ככה תדעי שבפעם הבאה שזה יקרה, תדעי מה לעשות. וגם אולי לאט לאט תביני למה זה קורה, איך אפשר למנוע את זה.

ושאר הדברים..ככה לאט לאט הכל יתגלגל, תביני איך עובד ומה עושים כדי שיעבוד.

לדעתי לקחת קורס לבעיות במחשב (אם יש כזה דבר שיכול לכלול בעיות במחשב, או אפילו רק את השכיחות) זה טעות.

אתה לומד את זה כמו ספרות או מקצוע תיאורתי שאין בו מימוש.

דברים כאלה צריך להתנסות בהם, לעשות אותם "לחיות" אותם על מנת להבין באמת מה קורה.

פורסם

כל דבר קטן מוסיף :xyxthumbs:

אני גם בערך מגיל 6\8 בערך קיבלתי את המחשב הראשון שלי, היה לי אותו 6 שנים :kopfpatsch: הוא היה כל כך דפוק הBIOS נדפק... בסוף החלפתי אותו עם מחשב בעל אותו חומרה (בזמן הזה לא ממש ידעתי אם הביאו לי את מה שהבאתי להם :\) בקיצור אחרי המחשב השני הצטרפתי לפורומים ודרכם למדתי כמעט הכל אני אומר בערך 90% מהידע שלי, ובתקופה קצת יותר מאוחרת כבר הייתי פורץ חשבונות אינטרנט!

את המחשב הזה שמרתי כמה זמן אבל במצב די טוב, עד אז לא הייתי פותח אפילו מחשב, כלום היה לי בעיקרון יותר ידע בתוכנה מאשר חומרה, אפילו לפרמט לא ידעתי.

לבסוף הכרתי איזה ילד אחד שהיה בערך ברמה שלי אולי קצת יותר והיינו מדברים ובסוף החלטנו להתקין לינוקס, התקנתי וכל הדברים האלה בסוף חזרתי לWIN ואז החלטתי לקנות מחשב (לא בעזרת חברי הפורום) ומה שקניתי(מה שיש לי במפרמט) לא ידעתי להרכיב אז קבעתי עם חבר שלי שיבוא ויעזור לי, והוא לימד אותי לנקות את המחשב, לפרמט ולהרכיב מחשב, בקיצור היה כבר מאוחר והוא היה צריך ללכת ובגלל כל המפרט שקניתי לא היה לי ספק כוח מתאים אז הלכנו לחנות וקינו אחד אבל הוא לא היה לו חיבורים מתאמים,ואז חבר שלי הביא לי כבל שמקשר בניהם והוא הסביר לי איך להרכיב את הספק ולאן כל כבל הולך, באותו לילה פחדתי לנסות להרכיב אבל הצלחתי!

הייתי גאה, מאז אותו פעם אני יכול לפרק מחשב להשים אותו במארז והכל ואני כמעט מכיר על חלק.

כמבון שיש עוד מלא דברים שאני עדין לא יודע ובגלל זה אני מתככון ללכת ללמוד בקול'ג וללמוד על networking וכל העסק הזה.

והיום נתקלתי בבעיה עם המסך וידעתי בדיוק לאן ללכת ולסדר את הבעיה .

אבל בבעיות שהחומרה הלכה או דברים כאלה אני לא יכול, חבר שלי סידר 6 ספקים(הלחים והכל).

ואני קורא גם את הספר של קווין מיטניק על אבטחה והנדסה חברתית עוד כל מיני דברים קטנים שעוזרים לי להבין איך המחשב עובד ואיך לסדר.

פורסם

לדעתי זה בלתי אפשרי להגיע לרמה גבוהה ב"תיקון מחשבים" בלי להיות מול המחשב לפחות איזה 6 שעות ביום וכל הזמן לנסות דברים חדשים איתו, אם זה התקנת חומרה חדשה פירמוטים תיקון וירוסים וכו...

פורסם

לדעתי זה בלתי אפשרי להגיע לרמה גבוהה ב"תיקון מחשבים" בלי להיות מול המחשב לפחות איזה 6 שעות ביום וכל הזמן לנסות דברים חדשים איתו, אם זה התקנת חומרה חדשה פירמוטים תיקון וירוסים וכו...

זה אחד הדברים הכי חשובים, התמדה!

אי אפשר ללמוד להיות טכנאי או מבין בתחום המחשבים מקריאה של יום או שבוע, צריך להתמיד וגם לנסות, רק כך ניתן ללמוד.

פורסם

אני לא יודע מה איתכם,אבל בימי הWIN95 מחקתי קובץ קובץ מ- c:/windows עד שקרה משהו.

פורסם

עוד דרך טובה לפתור תקלות זה פשוט לחפש מדריכים או להיעזר בפורום או משו.......ואפילו אם תקראי קצת בפורום על בעיות של אנשים אחרים את תוכלי ללמוד הרבה......גם אני פעם לא הבנתי כלום ( חח אני זוכר שפעם האשמתי את אח שלי שהוא מחק ת'תלת מימד מהמחשב :lol:) אבל כתבתי ת'בעיה שלי בפורום אז עזרו לי..... בהתחלה כשהיו לי הרבה בעיות עם הווינדוס ולא ידעתי ממש לצאת מבעיות אז פשוט פירמטתי ת'מחשב אין ספור פעמים עד שכל פעם למדתי משהו חדש כדי להציל אותו....קורס לא ממש יעזור לך....שיעןרים לא יעזרו לך........הכי טוב פה זה ללמוד מהתנסות ומעצות של אנשים בפורום שמבינים ומדריכים, אבל הכי חשוב זה שאת צריכה להתעניין בזה......מי שלא מתעניין במחשבים אז פשוט לא שווה לו ללמוד את כל זה כי הוא בקושי יצליח.

פורסם

הכי טוב פה זה ללמוד מהתנסות

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני ניסיתי לחפש באינטרנט מורה פרטי שמלמד מחשבים שהוא בעצמו טכנאי מחשבים, :nixweiss:, לא מצאתי, אני רק רואה שמות של מדריכי מחשבים, ולא יודעת במה הם מתעסקים. איך אני למצוא מורה פרטי שייתן את החומר נכון? או למצוא שם נכון למציאת המורה שמלמד טכנאות מחשבים?אני בעצם מעוניינת ללמוד לזהות ולתקן בעצמי את הבעיות המחשב, לא להפוך את זה למקצוע.

פורסם

בשביל זה אנחנו כאן תגלשי בפורום כל יום (פורום חומרה) ותלמדי לאט לאט אני מבטיח אחרי חודשיים את תידעי המון על בעיות חומרה ולא תיצטרכי לבזבז כסף

פורסם

אני ניסיתי לחפש באינטרנט מורה פרטי שמלמד מחשבים שהוא בעצמו טכנאי מחשבים, :nixweiss:, לא מצאתי, אני רק רואה שמות של מדריכי מחשבים, ולא יודעת במה הם מתעסקים. איך אני למצוא מורה פרטי שייתן את החומר נכון? או למצוא שם נכון למציאת המורה שמלמד טכנאות מחשבים?אני בעצם מעוניינת ללמוד לזהות ולתקן בעצמי את הבעיות המחשב, לא להפוך את זה למקצוע.

אני הייתי צריך לשרוף לעצמי את המחשב ולקלקל אותו הרבה פעמים בשביל לדעת מה שאני יודע היום (לא עשיתי את זה בכוונה כמובן).

אני לא בטוח שלמידה דרך מורה תצליח כל כך כי ממש צריך להכיר את הכל ובשביל זה את צריכה את הניסיון ולהיות כל הזמן ליד המחשב.

זה תלוי, אם את נמצאת כל הזמן עם המחשב אז אני בטוח שתוכלי (כמובן שאת צריכה לנסות לתקן את התקלות בעצמך) אבל אם לא אני חושב שהסיכויים די קלושים. (לא שזה כל כך קשה פשוט צריך להיות כל הזמן עם המחשב (הרבה שעות ביום)

פורסם

לכל מי שאומר שאפשר ללמוד את זה בדקה וחצי... אתם פשוט טיפשים, וסליחה על הבוטות. אני זוכר את עצמי מתעסק עם מחשבים מכיתה א', במשך כל השנים אספתי ידע כזה או אחר, עד שבימי התיכון נגיד, כבר היה לי מספיק ידע כדי לבצע ולתקן במחשב שלי כל דבר שהיה לא בסדר. אחרי הצבא אפילו הצטרפתי לאתר כאן וחשבתי שאני חכם גדול. באותה תקופה בדיוק הפכתי לטכנאי עצמאי וחשבתי, איזה יופי, החיים הקלים.

אבל רק אז התחלתי ללמוד בעצם. כל התקלות שנתקלתי בהן עד לאותו רגע היו כלום לעומת כמות התקלות העצומה שתקלתי בה מאותו זמן ואילך.

הנקודה שלי היא שבשביל לתקן מחשבים טוב, צריך טונה ניסיון ולא טונה תאוריה. אני עכשיו בן 24, עוסק בתיקון תקלות באופן מקצועי ועדיין לומד המון המון, גם מניסיון שמתווסף, וגם מניסיון של אנשים אחרים.

הדרך הכי טובה ללמוד להיות טכנאי? דבר ראשון לשלוט ברמת משתמש באופן מושלם. דבר שני, להתלוות לטכנאי טוב למשך כמה חודשים, ואז אולי יהיה מספיק בסיס בשביל לנסות לתקן דברים לבד. גם אני בגיל 16, 17 חשבתי שאין עליי ואני יודע הכל, וזה היה רק בגלל שנתקלתי בסוג תקלות מאוד מצומצם. הקטע זה לבוא למחשב שמי יודע מה עבר עליו, עם חומרה שהיא לרוב רחוקה מבינונית גם, ולהוציא ממנו את המקס'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים