עבור לתוכן

לימודי מחשבים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניינת ללמוד לתקן את המחשב ולאתר כל תקלה שיש במחשב, נמאס לי כל פעם לשבור את הראש כשיש בעיה.. אנימעוניינת ללמוד מחשבים.. מישהו יכול להציע לי מה בדיוק כדאי ללמוד? יש המון קורסים במחשבים מרוב העיר לא רואה את העצים.. יש כל מיני קורסים, מהם הנושאים הכי חשובים בלימודים בתחום המחשבים.שלא סתם אלמד והמחשב ימרר לי את החיים.מישהו מיכם למד בעצמו או שהלך ללמוד מחשבים? מה ההמלצה?

פורסם

לאיזה תקלות את מתכוונת תקלת חומרה תוכנה או שניהם?

פורסם

אני מעוניינת ללמוד לתקן את המחשב ולאתר כל תקלה שיש במחשב, נמאס לי כל פעם לשבור את הראש כשיש בעיה.. אנימעוניינת ללמוד  מחשבים.. מישהו יכול להציע לי מה בדיוק  כדאי ללמוד? יש המון קורסים במחשבים  מרוב העיר   לא רואה את העצים..  יש כל מיני קורסים, מהם הנושאים  הכי חשובים בלימודים בתחום המחשבים.שלא סתם אלמד והמחשב ימרר לי את החיים.מישהו מיכם למד   בעצמו או שהלך ללמוד מחשבים? מה    ההמלצה?

זה יותר קל מלהכין מלוואח תאמיני לי .

מחשבים אני מדבר עכשיו על תחום חומרה ואיתור תקלות זה התחום הקל ביותר .

פורסם

אני למדתי בעצמי עם הזמן מגיל 11.......לקח לי 3 שנים אבל אני מבין בזה ממש ממש ממש טוב.....הדרך הכי טובה ללמוד איך לתקן ת'מחשב זה מהפורום.....למדתי מפה המון המון דברים, אם הייתה לי בעיה כלשהי שבחיים לא ראיתי אז פניתי לפורומים ועזרו לי וידעתי להבא מה לעשות, חוץ מזה את יכולה תמיד ללמוד בדרך של התנסות...ככה גם אני למדתי, דרך התנסות ודרך הפורום ואחרי שידעתי איך לצאת מבעיות בסיסיות ולתקן ת'מחשב בעצמי וכל זה התחלתי להרחיב ת'ידע שלי בזה (שזה מאוד שימושי ככה שתביני עוד יותר טוב במחשבים ואיך לצאת מבעיות מסובכות) ואת זה עשיתי בעזרת גוגל..הרבה הרבה שעות של חיפושים עזרו לי ללמוד על מחשבים.

אז בקיצור הנה 3 דרכים:

חיפוש בגוגל

הפורומים של HWzone

ואחרון חביב, להתנסות עם כל מיני בעיות ולהבין לבד איך הכל פועל.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

זה בדיוק מה שרשמתי לה טכנאי מחשבים זה מקצוע שאפשר ללמוד אותו תוך דקה וחצי בגלל זה המלצתי לה להכנס "למים העמוקים" או לשלם לטכנאי 400-500 שקל לכמה שעות שילמד אותה את "התורה" כולה...

פורסם

אל תגזים דקה וחצי אבל אם היא תתעניין בזה ותאהב את זה אז במשך חצי שנה היא תדע הרבה יותר מסתם לתקן מחשבים..... הפורומים פה באמת עוזרים

פורסם

כמה שיעורים עם טכנאי והיא תהיה דוקטורית למחשבים עם דיפלומה מי ישמע כמה חומרה יש במחשב אחד .

קורס מחשבים היום הוא 4 חודשים שמורחים אותו בלי סוף לא פלא שילד היום בן 12 יודע להרכיב מחשב לבד יש תקלות נדירות שגורמות למבוכה גם לותיקים אבל זה נדיר

פורסם

רוב האנשים פה הם אוטודידקטים - כלומר למדו את הדברים בעצמם.

כדי לפתור בעיות במחשב, הדבר הכי חשוב זה להתנסות בדברים - להביא את המחשב למצב שהוא פועל "יותר טוב" ממה שהוא פועל כרגע - אם זה מבחינת תוכנה (דרייברים) ואם מבחינת חומרה כי בעיות במחשב לא נוצרות כל יום. חשוב מאוד שלא לפחד להתעסק עם הדברים ו"ללכלך את הידיים" - אבל תמיד להיות מודעים לכך שעבודה לא זהירה יכולה לגרום נזק (ומחשבים זה עסק לא זול).

עוד דבר שמאוד חשוב להבין כשמתחילים להתעסק עם עולם המחשבים זה שהמונחים הטכניים משתנים לעיתים קרובות יחסית ומונחים נולדים כל שני וחמישי ולכן צריך להיות עם האצבע על הדופק ולהכיר לפחות את המונחים הבסיסיים. קורסים לא יעזרו בלמידה של המונחים החדשים ורוב הקורסים אפילו לא יהיו מודעים להתפתחויות (הקורסים לא מתעדכנים כל יום) לעומת זאת, הקהילה פה מאוד תומכת בדברים האלה אז בהשקעה של קצת זמן (קריאה של החומר הכתוב פה - מדריכים ופורומים) אפשר להגיע לרמת הבנה בסיסית ויותר של עולם הטכנאות.

על כל בעיה שיש לך, את יכולה לפנות לפורום המתאים ולשאול - ברוב המקרים השאלות מקבלות תשובה בצורה מהירה ביותר וכל תשובה שקיבלת, היא מקור לידע ולניסיון.

לי באופן אישי יש וותק במחשבים מאז שהייתי בן 6 (אוטוטו 20 שנה) - כל מחשב שקיבלתי מגיל 10 בערך פורק לחלקיו הבסיסיים והורכב בחזרה. כשהייתי יותר צעיר ההורים שלי ניסו לשכנע אותי ש"מחשב לא פותחים ברגע שמקבלים" אבל יש לי הרגשה שזה לא כל כך עבד. היו שנים שהמחשב שלי היה מפורק (ספק בחוץ, מארז שלא כל כך הייתי בטוח איפה הכיסוי שלו במשך שנתיים) ואני מאמין שאני לא היחידי במצב הזה פה. כשקניתי מחשב, על כל חלק במחשב עשיתי אין ספור מחקרים ושאלתי אין ספור שאלות רק כדי להבין מה כל דבר אומר ומה הכי טוב - זה בהכרח יתן הבנה וניסיון בפתירת הבעיות בעתיד.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכולה ללמוד לבד? מה אני עושה כשהמחשב תקוע לא זז? מי ייציל :kopfpatsch: אותי? הרי כדי להיכנס לגוגל או לפורומים כפי שנאמר בתגובות, איך אני מגיעה לשמה כשמחשב מתפגר לי? איך?ואגב אלה שיודעים לבד לתקן ולזהות לבד את התקלות, כמה פעמים שילמתם לטכנאי מחשבים?? אחרי מאה פעמים? עשרים פעמים?כמה זמן לקח לכם ללמוד? ואז למדתם את כל הבעיות של המחשב שלכם. אם זה ככה, עדיפ לי לשלם לקורס מחשבים ולא לטכנאי מחשבים עשרים או מאה פעמים. הגיוני מה שאני אומרת? זה נשמע לי ככה." יעלה לי בבריאות או בכספ"? מה עדיפ?

פורסם

איך אני יכולה ללמוד לבד? מה אני עושה כשהמחשב תקוע לא זז? מי ייציל :kopfpatsch: אותי? הרי כדי להיכנס לגוגל או לפורומים כפי שנאמר בתגובות, איך אני מגיעה לשמה   כשמחשב  מתפגר לי? איך?ואגב  אלה  שיודעים לבד לתקן ולזהות לבד את התקלות,  כמה פעמים שילמתם לטכנאי מחשבים?? אחרי מאה פעמים?  עשרים פעמים?כמה זמן לקח לכם ללמוד?  ואז למדתם את כל הבעיות של המחשב שלכם. אם זה ככה, עדיפ לי לשלם לקורס מחשבים ולא לטכנאי מחשבים עשרים או מאה פעמים. הגיוני מה שאני  אומרת? זה נשמע לי ככה." יעלה לי בבריאות או בכספ"? מה עדיפ?

איך לומדים לבד? לומדים - מנסים, קוראים, טועים ושוב מנסים - עד שמוצאים את הדבר הנכון.

מחשבים מתפגרים לעיתים רחוקות לרמה שלא ניתן לעשות כלום וגם אז אפשר למצוא מישהו עם מחשב שיכול לעזור. מתחילים מהדברים הקטנים - דבר ראשון מסדרים אנטיוירוס טוב, תוכנות נגד רוגלות (spyware) ויותר מאוחר גם פיירוול - זה יצור מחשב שיקרוס כמה שפחות.

את מספר המקרים ששילמתי לטכנאי מחשבים בגלל שלא יכולתי לסדר משהו אפשר לספור על אצבעות יד אחת - לרוב הבעיה הייתה משהו פיזי בחומרה שהייתי צריך להחליף והייתה לי בעיה לזהות לעומק.

לפי דעתי, לא כדאי לשלם הון (וזה באמת הון - מחיר של מחשב חדש ולפעמים גם מחיר של כמה מחשבים חדשים) בשביל קורס שיתן ידע מאוד בסיסי.

זה לא צריך לעלות לך בבריאות - הבריאות זה הדבר הכי חשוב אז כדאי לשמור עליה יותר מאשר איזה מחשב דפוק...:)

שורה תחתונה - תתחילי בלנסות לסדר את המחשב שלך - מה הבעיות שיש בו היום? למה הוא מתפגר - ברגע שתפתרי את זה, הדרך תהיה פתוחה לפנייך.

נ"ב.

במקלדת שלך, בין ה"," וה "ך" יש את "ף". תנסי להשתמש בו לפעמים - עדיף לכתוב "כסף" מאשר "כספ".

פורסם

קודם כל, צריך לדעת קצת אנגלית, כי אחרי הכל רוב התיעוד ורוב הודעות השגיאה כתובים באנגלית.

אח"כ אני ממליץ פשוט לקנות ספר לתיקון תקלות במחשב. ככה אני למדתי. למעשה יש לי 3 ספרים - "אופס" מ 1994, "תחזוקה השבחה ופתרון בעיות במחשב האישי" מ 1998, ו"המדריך השלם לטכנאי PC" מ 2002 (אותו קניתי כי הייתי צריך לקורס המחשבים, שאותו למדתי רק בגלל שהוא היה חלק מתוכנית הלימוד של ה CCNA). ספרים יעזרו מכמה בחינות:

א. הם Off-line, כלומר אין תלות במחשב או בחשמל, כך שהם תמיד זמינים.

ב. יש בהם תמונות, כך שגם אם אין לך את החומרה במחשב שלך, עדיין תוכלי לראות איך היא נראית.

ג. יש בהם הסברים, כלומר - כל דבר מוסבר והספר בד"כ מחולק לנושאים, כך שאפשר ללמוד מהם, ואם רוצים - להתמקד בתחום מסויים.

אני מציע לך לחפש ספרים שכתוב עליהם ל"מתחילים", "לחסרי ידע טכני", "לא נדרש ידע מוקדם" וכד'.

אני גם מציע להסתכל קצת על הספר לפני שקונים אותו כדי לראות אם הוא מתאים, או לפחות להסתכל על סיקור או תקציר שלו, ולא לקנות מהאינטרנט או מעלונים ספר רק לפי השם (ב 1995 קניתי ספר שנקרא "המדריך השלם למיפרטי ה PC", והוא התברר כביזבוז כסף לחלוטין).

הבעיה עם ספרים היא שהם תיאורטיים לחלוטין - הם אולי ייתנו לך את הרקע שאת צריכה, אבל הם לא יעזרו לך אם את לא יודעת להשתמש במברג. לכן מומלץ להתנסות בעצמך בפירוק והרכבה של המחשב כדי לקבל את הניסיון הזה (כמובן שאת צריכה לדעת מה שאת עושה לפני שאת עושה את זה כדי שלא תעשי נזק).

כאן הבא לידי ביטוי היתרון של הקורסים - הם ייתנו לך קצת ניסיון מעשי עם פירוק והרכבה של מחשב.

עצה קטנה - לפני שמתחילים קורס, תבדקו על איזה מחשבים בדיוק תעבדו שם. כשאני עשיתי את הקורס ב 2003, במעבדה היו מחשבי 486 עם מערכת הפעלה Windows 98. אז נכון שגם מחשב "ישן" וגם מחשב מודרני פועלים לפי אותם עקרונות, אך עדיין יש לשים לב לכך שבמחשבים חדשים יש כמה שינויים, בעיקר מבחינת הדרך שבה דברים מתחברים (חיבורי SATA, גופי קירור למעבדים, כרטיסי AGP וכד'). למעשה, אם יש משהו בתחום שאני לא ממש שולט בו מעשית זה העניין של פירוק והרכבת גוף הקירור למעבדים "המודרניים" (אני יודע תיאורטית איך לחבר את גוף הקירור ואיפה ללחוץ, אבל בגלל שאין לי הרבה נסיון עם זה אני חושש לנסות מכיוון שקיים סיכוי לפגוע במעבד פיזית). לכן אני ממליץ לבדוק טוב קורס שבו מעוניינים לפני שנרשמים אליו - רק כדי לוודא שהוא "עדכני".

פורסם

חבל על הכסף בשביל קורס... ואת זה אומר "טכנאי מחשבים" אחרי קורס של סיון שעולה 15K~ (שלא שילמתי ד"א ;)... חינם! )

לא חסרים אנשים שמבינים במחשבים היום ... תחפשי אחד שמבין (אבל שבאמת מבין) לא חייב שהוא יהיה טכנאי ותבקשי ממנו שילמד אותך את הבסיס

קצת חומרה קצת תוכנה ווינדוס ובעיות נפוצות... אחרי שיהיה לך את הבסיס תוכלי להתנסות ולצבור ניסיון ואם תסתבכי בבעיה מסוימת תוכלי תמיד לפנות לפורום

הזה שבו יכולו להדריך בפתרון הבעיה (יש גם את החיפוש שמאוד עוזר בבעיות נפוצות)

פורסם

קחי קורס תכנאות מחשב (חומרה) - שם ילמדו אותך לפרק מחשב ,להרכיב אותו מחשב, להתקין וינדוס , לעשות פורט , פעולות הביוס , ועוד כמה דברים חשובים.

קורס כזה טוב בשביל להתחיל להתעסק עם המחשב.

בהצלחה.

פורסם

כמה שיעורים עם טכנאי והיא תהיה דוקטורית למחשבים עם דיפלומה מי ישמע כמה חומרה יש במחשב אחד .

קורס מחשבים היום הוא 4 חודשים שמורחים אותו בלי סוף לא פלא שילד היום בן 12 יודע להרכיב מחשב לבד יש תקלות נדירות שגורמות למבוכה גם לותיקים אבל זה נדיר

רק במעבדת מחשבים יהוד

לימוד טכנאות בדקה וחצי

עם כל הכבוד, אבל קורס של 4 חודשים לא מלמד אותך אפילו ברמה הבסיסית

פורסם

נכון אני הייתי בכורס למחשבים חצי שנה... לא למדתי כלום!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים