עבור לתוכן

PFC מחייב אל-פסק שמוציא סינוס טהור ...

Featured Replies

פורסם

וזאת לפי דברי איש מכירות של ADVICE . לדבריו , הספק עם ה PFC פשוט לא יפעל אם יקבל גל ריבועי מה UPS.

החישוב הוא גודל ספק ומסך לחלק ב 0.6 .

אני מניח שהטענה שיש להכפיל את העומס ב 1.4 מקורה בהנחה של עומס מעשי (שהספק לא מנוצל ב 100%).

בנוסף :

* צריכת החשמל העצמית של ה UPS זניחה.

* הUPS יכול לשמש כמקור לתאורת חירום . אפשר לסדר משהו אוטומטי עם RELAY.

* הבטרייה רגישה לחום וטמפ' סביבה של 30C מתחילה לקצר את אורך חייה. 22C בערך זה אופטימלי.

* אין חובה לקנות בטרייה אצל היצרן של ה UPS, וניתן להחליף לבד.

* אין צורך בהגנה למודם כבלים כי רשת הכבלים מוגנת , בשונה מרשת הטלפון.

פורסם

ספק כוח לא יכול לעבוד עם גל ריבועי או כל גל אחר חוץ מגל סינוס (מתח AC הוא תמיד סינוס)

אני מניח שהוא הציע לך לקנות UPS לא מסדרת eCom אלא מסדרה יותר יקרה

זה בולשיט, PFC פשוט נותן לך אפשרות להשתמש ב UPS יותר חלש

החישוב לאל פסק הוא לא כפול 1.4 אלא כפול 1.6 או חלקי 0.6, ההבדל המעשי ביניהם מאוד קטן

החישוב לאל פסק כאשר יש ספק כוח עם PFC הוא כזה:

VA = W / (PFC * Efficiency)

VA זה ההספק VA של האל פסק, ה W זה הצריכת חשמל של המערכת (ללא המסך), ה PFC זה הערך PFC (פאסיבי בד"כ 0.7, אקטיבי הוא 0.9 או שואף ל 0.99), Efficiency זה היעילות של הספק כוח (אחוז בחילוק ל 100, בד"כ זה מ-0.7 כלומר 70%)

בשביל מסך יש להוסיף את החישוב הפשוט של המסך (צריכת חשמל שלו כפול 1.6 או חלקי 0.6)

פורסם
  • מחבר

ובכן , הוא ענה לי על שאלות בטלפון , ולא בדיוק הציע למכור לי משהו אלא ציין שאם יש לי מחשב חדש , והסתבר שהוא מתכוון לספק עם PFC , אז הזיווג פשוט לא יעבוד אלא אם כן יהיה לי אל-פסק שמוציא סינוס טהור. כמובן שדיברנו רק על מוצרים של ADVICE .

אשמח לדעת שיש לך נסיון ב פ ו ע ל שמוכיח שאיש המכירות פשוט לא אמין באופן בסיסי (ולא לגבי שאלות מסובכות) .

אין לי כרגע PFC ב Antec TruePower 380W שיש לי כרגע , אבל מי יודע מה יהיה..

ומסך 19" שצורך עד 120W (959NF)

פורסם

ה Advice eCom הדיי מיושן שלי בהספק 550VA מסתדר דווקא מצוין עם ה FSP 350W THN שיש לו Passive PFC

למעשה הוא מחזיק אותו לזמן כמו שהוא החזיק את ה Williamette לפניו (עם ספק ג'נרי ללא PFC מכל סוג שהוא)

מבחינה חשמלית הוא מטעה אותך כי מתח AC לעולם יהיה סינוס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים