עבור לתוכן

חדש בתחום הצילום רוצה להתחיל ללמוד ויש לי מספר שאלות.

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה את ה-S9000 שזוהי המצלמה הראשונה שלי ואין לי שום אבל שום מושג בצילום.

קראתי את החוברת שבאה עם המצלמה ואני רוצה להתחיל ולצלם במצב ידני ולהוציא תמונות איכותיות.

איפה אני יכול להתחיל וללמוד איך אני מתעסק עם המהירות תריס,החשיפה לאור ה-ISO וכל מה שצריך להתעסק איתו כי אין לי שום מושג.

יש איזה אתר טוב בנושא ?

תודה.

פורסם

לפני שאתה עובר ומקפץ לידני תמצה את האוטומט.

תצלם חודשיים, תלמד, תראה איך דברים משתנים מקומפוזיציה לקומפוזיציה ועוד... ורק אז תעבור לידני.

זו דעתי וגם מהניסיון האישי שלי.

פורסם
  • מחבר

מה ז"א איך דברים משתנים מקומפוזיציה לקומפוזיציה ? אם זה באוטומט מה יכול להשתנות ?

פורסם

:P

התכוונתי שתלמד למה במצב אוטו' אם תצלם X זה יצלם אותו עם תריס/צמצם מסויימים ולא אחרת ואם הוא יצלם Y ההגדרות ישתנו.

סתם לא קופצים לידני, צריך להבין איך הכל פועל קודם לכן.

תלמד איך כל הפונקציות במצלמה פועלות ומה כל דבר עושה, זה לא פשוט ודורש תירגול וזמן.

כך שקח את הזמן ;)

פורסם
  • מחבר

אחלה תודה רבה.

פורסם

:P

התכוונתי שתלמד למה במצב אוטו' אם תצלם X זה יצלם אותו עם תריס/צמצם מסויימים ולא אחרת ואם הוא יצלם Y ההגדרות ישתנו.

סתם לא קופצים לידני, צריך להבין איך הכל פועל קודם לכן.

תלמד איך כל הפונקציות במצלמה פועלות ומה כל דבר עושה, זה לא פשוט ודורש תירגול וזמן.

כך שקח את הזמן ;)

אפשר לראות את זה כשמחוג של המצבים על P נכון? ז"א את כל הנתוני חשיפה וכו'...

פורסם

בכל "מצב" בחצי-לחיצה אתה צריך לראות את הנתונים.

ובין השאר במחשב אתה יכול לראות ב-EXIF של התמונות.

פורסם

אז מה בעצם הייחוד של המצב הזה ( P )? במה הוא שונה מאוטומטי? שאתה רואה את הפרמטרים ויכול לשנות אותם משם?

פורסם

הוא שונה בכך ש:

- הוא יותר טוב מ-Auto, מהניסיון שלי ושל ביקורות/משתמשים שקראתי התמונות יוצאות יותר טובות מאשר ב-Auto מלא.

- המצב מאפשר הגדרה של הכל מלבד צמצם/תריס כך שזה עדיין נתון להחלטת המצלמה.

פורסם

תודה (:

פורסם

- המצב מאפשר הגדרה של הכל מלבד צמצם/תריס כך שזה עדיין נתון להחלטת המצלמה.

אצלי ניתן גם לעבור בין מצבים שנותנים חשיפה נכונה, כך שזה נותן לך איזשהו סוג של שליטה על הצמצם/מהירות.

פורסם

אני לא מדבר על ה-Av\Tv שכל אחד מהם נותנים הגדרה של תריס או צמצם.

Manual - you set both the shutter speed and aperture. Exposure value is displayed when shutter is half-pressed.

Av (Aperture priority) - the camera automatically selects a shutter speed to match the aperture you set. Aperture settings available are:

Wide F2.8, F3.2, F3.5, F4.0, F4.5, F5.0, F5.6, F6.3, F7.1, F8.0

Telephoto F5.3, F6.3, F7.1, F8.0

Tv (Shutter priority) - camera automatically selects an aperture setting to match the shutter speed you set. Available shutter speeds are: 1/2000, 1/1600, 1/1250, 1/1000, 1/800, 1/640, 1/500, 1/400, 1/320, 1/250, 1/200, 1/160, 1/125, 1/100, 1/80, 1/60, 1/50, 1/40, 1/30, 1/25, 1/20, 1/15, 1/13, 1/10, 1/8, 1/6, 1/5, 1/4, 0.3, 0.4, 0.5, 0.6, 0.8, 1, 1.3, 1.6, 2, 2.5, 3.2, 4, 5, 6, 8, 10, 13, 15 seconds. Noise reduction is enabled for shutter speeds of 1.3 seconds or longer. The fastest shutter speed for flash synchronization is 1/250 second.

Program AE - camera automatically set the shutter speed and aperture settings like AUTO but the user can change many options like white balance, exposure compensation, saturation, sharpness and more. You can "shift" the selected shutter/aperture combination manually.

AUTO - camera sets almost everything automatically, this is "point and shoot" mode. You can set flash mode, macro focus and image size.

Taken From : Canon PowerShot S80 Review

פורסם

אני הבנתי שאתה מדבר על P אבל אתה לא הבנת אותי.

צירפתי הסבר מהחוברת של אולימפוס בתקווה שתבין אותו.

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים