עבור לתוכן

איך ה-Canon S80?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה פתחתי פה דיון שאני מתלבט בין ה-A510 לבין ה-R1 לאחרונה עלה לי התקציב ואני יכול להרשות לעצמי את ה-S80.

איך המצלמה הנ"ל ? לא ראיתי שדיברו עלי הרבה וממה שראיתי היא קיבלה ציונים גבוהים בביקורות.

פורסם

המצלמה הגרועה שקאנון יכלו להוציא בזמן אחרון מבחינת התפעול.

לך על ה-S60/70 מצלמות הרבה יותר נורמאליות.

אגב, אם תשאל את דני (Chevy) שהיה בעלים של S50 שלמעשה בעלת תפעול כמעט זהה לשל ה-S60/70 הוא יגיד לך שהתפעול שלה מאוד נוח אבל פשוט ב-S80 הרסו אותו.

פורסם

מצלמה סתמית למדי. יש הרבה מצלמות טובות יותר בתקציב הזה, אבל תצטרך להגדיר קודם מה חשוב לך ועל מה אתה יכול לוותר.

אגב, עם עולים כבר לתקציב הזה, לא עדיף להוסיף עוד כמה מאות שקלים ולקנות עוד S9000?

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים יותר לפרט מה בדיוק גרוע בה מבחינת התיפעול לעומת ה-S60\70 ??

ראיתי שהיא קיבלה ציונים ממש טובים.

אגב אני מחפש מצלמה קומפקטית בגלל זה ירדה מהפרק ה-S9000.

מה יש לכם להמליץ לי בטווח מחירים של ה-S80 בערך ? (קומפקטית,לא זום גדול כי הם גדולות ואיכותית כמה שיותר מבחינת איכות התמונות).

פורסם

שים לב למיקום ולכמות של הכפתורים:

http://www.dpreview.com/reviews/CanonS80/images/allroundview.jpg

לעומת מיקום הכפתורים והכמות פה:

http://www.dpreview.com/reviews/CanonS70/Images/allroundview.jpg

ה-S80 פשוט מציעה כמות מטורפת, שקשה להתמודד איתה, והם לא ממש במקומות נוחים.

עם זאת שים לב שהגדילו את המסך, אך הורידו את הרזולוציה, משמע שתקבל תמונה יותר גדולה אך פחות ברורה, יהיה יותר קשה לפקס ידנית ולקבל תמונה מדויקת של החדות.

שים לב גם לכך שהורד מצב ה-RAW, למרות שלטענתו של Chevy, המצב מספק איכות לא מאוד גבוהה.

פורסם

אתם יכולים יותר לפרט מה בדיוק גרוע בה מבחינת התיפעול לעומת ה-S60\70 ??

אני לא חושב שסדרת ה-S ככלל היא כזאת להיט מבחינת תפעול. יש מצלמות במחיר דומה עם תפעול הרבה יותר מוצלח, למשל מינולטה A200.

אגב אני מחפש מצלמה קומפקטית בגלל זה ירדה מהפרק ה-S9000.

אוקי, אם אחיך יכול לוותר על ה-28mm ורוצה משהו קומפקטי ואיכותי באמת, ה-Fuji F11 היא מצלמה יותר מוצלחת מה-S80, ועולה בערך 1000 ש"ח פחות. מבחינת איכות ב-ISO גבוה היא שמה בכיס את כל המצלמות האחרות בשוק (שאינן DSLR), להוציא את ה-F10 מאותה סדרה.

אם הוא יכול ללכת על משהו באמצע הגודל בין ה-S80 לפוג'י שלך, אז יש אופציות אחרות הרבה יותר רציניות מה-S80. רשימה חלקית של דגמים מאסיביים, עם מסך מסתובב, ותושבת לפלאש חיצוני: אולימפוס C7070 (עדשה 27mm), קאנון G6 (עדשת 35mm מהירה עם צמצם 2.0, RAW שמיש), ניקון 8400 (עדשת 24mm). אני מסתובב קבוע עם אולימפוס C5060 שזהה בגודלה ל-C7070. היא לא מצלמת כיס, אבל האיכות והאפשרויות שוות את המשקל הנוסף. לא הייתי מחליף אותה עם ה-S80.

בקיצור, ה-S80 היא מצלמה טובה, אבל בשביל הכסף שאתה משלם יש מצלמות הרבה יותר טובות. אם כבר משקיעים, חבל ללכת על דגם סתמי.

פורסם
  • מחבר

או קיי אז נראה לי שמה שנשאר לי זה (אני מעוניין בקומפקטית) :

S70

A610\620 (לא יודע אם העוד מגה פיקסל שניים שווה את המחיר אלא אם כן יש עוד משהו)

Sony DSC-L1 (אולי יש לסוני איזה משהו טוב אחר להציע ?)

פורסם

S70

בחירה טובה אם חשוב לאחיך 28mm.

A610\620 (לא יודע אם העוד מגה פיקסל שניים שווה את המחיר אלא אם כן יש עוד משהו)

בהחלט יש הבדל, אבל אם הוא לא מתכוון להגדיל אז לא ממש משנה. שתיהן מצלמות טובות ומשתלמות.

Sony DSC-L1 (אולי יש לסוני איזה משהו טוב אחר להציע ?)

ה-L1 לא משהו. ה-V3 לעומת זאת היא מצלמה מעולה. היא איכותית מאוד, סופר מהירה, מאסיבית, וכוללת תושבת לפלאש. מצלמה כמעט ללא חסרונות. היא לא גדולה, אבל לא מצלמת כיס.

בכל מקרה, אם אחיך מחפש קומפקטית, אז הפוג'י F11 היא עדיין המצלמה הכי איכותית והמצלמה שאני הייתי קונה בעצמי אם הייתי מחפש קומפקטית והייתי יכול לוותר על ה-28mm.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים