עבור לתוכן

אין צליל היקפי - Speed-Link Medusa 5.1

Featured Replies

פורסם

לפני שבוע קניתי את האזניות Speed-Link Medusa 5.1 Surround Headphones (לשימוש עם המחשב),

אך לצערי אני לא שומע את אפקט הסראונד (הצלילים לא נשמעים כמגיעים מכיוונים שונים)

אני בדקתי עם תוכנת הבדיקה של ה-soundblaster שכל ערוץ אכן מגיע בחיבור שלו (ע"י חיבור כל ערץ לבדו ושמיעת הצליל שצריך להגיע עבורו).

אבל מבחינת כוון ההגעה, הצליל בערוצים האחוריים נשמע לי זהה או כמעט זהה לזה של הערוצים הקדמיים.

גם במשחקים עם סראונד אני לא מצליח לזהות כיוון של צלילים וצליל שמגיע מקדימה נשמע לי זהה לצליל שמגיע מאחור.

כדאי לציין שאין לי נסיון עם אזניות סראונד ולמרות שקשה לי להאמין ,יש סיכוי שזאת רמת הצליל ההיקפי של אזניות (מה דעתכם ?)

כרטיס הקול שלי הוא soundblaster live 5.1 ומותקן אצלי הדרייבר העדכני עבורו.

כמובן גם שיניתי ב-windows ב-advanced audio properties ל-5.1 surround sound speakers.

אני בדילמה - לקבל את זה ,שזה מה שהאזניות נותנות מבחינת סראונד או להניח שיש תקלה כלשהי ?

אני אשמח לקבל עצות או אולי דרך לבדוק האם האזניות תקינות.

תודה מראש , ראובן

פורסם

נשמע למשהו כמו בעיה עם הגדרות כרטיס הקול. הבדלים גם אם קטנים יחסית חייבים להיות.

בדוק שכן אפשרויות ההכפלה של הכרטיס כבויות ושהוא אכ מעבד צליל היקפי (על ידי כניסה ללוח הבקרה של הכרטיס).

כמו כן, נסה לשחק עם האוזניות ולשנות את המיקום שלהן ביחס לאוזן.

דבר אחרון, אמור להיות לך מתג על האוזניות שבורר בין מוזיקה ל-DVD. דאג שבחרת ב-DVD. זה אמור לסדר את זה.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון ,אנטולי, תודה על התגובה.

בנוגע למתג DVD\CD - הוא קיים רק בגרסה ישנה יותר של האזניות.

אפשר לראות באתר של Speed-Link שני manuals לאזניות אלה : אחד מתאר שלט עם בורר DVD\CD והשני שלט בלי הבורר.

אצלי אין את הבורר הזה.

שינוי המיקום של האזניות על האוזן לא משנה את התחושה.

בנוגע לקנפוג של כרטיס הקול, האם התכוונת לבטל הגדרות של אפקטים וסביבות שונות (חדר, קתדרלה ,אצטדיון וכו') ?

אצלי הן מבוטלות (אין אפקטים , אין סביבה).

כמו כן אני אציין שוב שכל ערוץ מקבל רק את הצליל היחודי שלו ולא ערבוב של ערוצים.

מה שנשמע בעייתי זה שכמעט אין הבדל במיקום של הערוצים האחורי והקדמי.

ולמרות שאני יכול לזהות שיש משהו שונה בין צליל בערוץ אחורי לצליל בקדמי, אני לא יכול לזהות כיוון שונה שהוא מגיע ממנו -שניהם נשמעים לי באים מהצד.

אני במיוחד מתוסכל לקרוא ביקורות של רוכשי המוצר שמספרים שהם יכולים לזהות כיוון של כל יריה או התרחשות במשחק.

האם יתכן שזאת תקלה באזניות או שזאת רמת הסראונד שאני צריך להתרגל אליה ?

תודה מראש , ראובן

פורסם

אני אישית סקרתי את האוזניות לאתר הזה (תוכל לראות במדור הביקורות) והסראונד היה לדעתי מרשים יחסית לאוזניות. נכון שהוא לא מתקרב למה שקיבלתי מהרמקולים שלי, אבל הוא בהחלט לא רע בכלל. לצערי הרב קשה לי להגיד לך אם יש לך בעיה בסט הספציפי שלך או לא. במידה ואתה מעוניין, אתה מוזמן להגיע אליי (אם יש לך איך) עם הסט שלך ונבדוק אותו אצלי. במקרה יש לי סט נוסף בבית להשוואה. כמו כן, 2 הדגמים שקיימים הישן והחדש יותר שונים אך ורק בשלט שלהם. באחד יש אפשרות לכוון ווליום של כל ערוץ כולל הבאס (זו הגרסא הראשונה שעברה אצלי) הגרסא המאוחרת יותר שהגיע אליי הייתה עם שליטה על הערוצים ללא שליטהעל הבאס יחד עם כפתור לבחירה בין DVD לבין CD.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים