עבור לתוכן

צריך עזרה ב OC ל- amd3800 x2

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני וחבר ניסינו לעשות OC על המחשב החדש שלו אך משום מה משהו ממש מוזר עוצר אותנו שם.. אתחיל עם המפרט של המחשב:

לוח - GIGABYTE GA K8N SLI

מעבד - AMD 3800 DUAL CORE MANCHESTER

זכרון - GEIL GOLDAN DRAGON DDR400 2x512mb CL2

ספק כח - hec 400w true watts

מארז וקירור - מארז thermaltake viking וקירור מעבד - big typhoon של TT...

עכשיו הבעיה היא כזו - לא ניתן לעבור את תדר ה 215 ולקבל מחשב "שמעלה את עצמו"... המקסימום היציב שגם הווינדוס מסכים לעלות בו זה 210 בלבד!

גם לאחר הורדת תזמוני זכרון ל 166 בביוס, הורדת מכפלה למעבד אפילו ל 6, והעלאת מתחים קטנטונת למעבד לא מתקבל שום הבדל - אותה הבעיה.

(* התדר של ה PCI-E נעול על 100 והואפציה של CPU SPREAD SPECTRUM נמצאת על DISSABLED..)

רק לאחר ושוב רק לאחר קביעת מכפלת ה HT בלוח ל 2.5 (ישנה בחירה מ1 עד 5 בקפיצות של חצי) ניתן לעלות את התדר גם ל240 (לא ניסיתי יותר כרגע..)

ואז גם הרמתי חזרה את מכפלת המעבד ל10 - דבר שהביא לתוצאה של 2400MHZ...גם על מתח מעט מאד מעל הסטוק..

הבנתי מאנשים בעלי מקצוע שהזכרונות האלו של GEIL נולדו לספוג אוברקלוק רציני (גם על האריזה שלהם רשום שהם יכולים לעבוד במתחים של 2.55 עד 2.9 VOLT)

ולא נראה לי שהם מגבילים אותי מאחר שלא מדובר עדיין בOC רציני וגם הורדתי אותם ל 166...

לסיכום - השאלה הגדולה - שאני מאד מאד מקווה שמישהו שמבין בזה יענה לי - למה רק שקובעים בלוח HT ל2.5 אפשר להתקדם?? האם בגלל שמדובר במעבד DUAL CORE הדבר שונה ממעבד רגיל שנמצא על HT X5 בסטוק ?? ההשערה היחידה שעברה לי בראש עקב העובדות בשטח היא כזאת :

בגלל שמדובר במעבד DUAL CORE אשר בתוכו "שוכנים" להם שני ליבות נפרדות אשר כל אחת מהן עומדת על 1000MHZ התדר הסופי מתקבל מחיבור שניהם:200MHZ X5 + 200MHZ X5... ותדר ה HT לוקח את שניהם 200+200 שהם 400 ומכפיל אותם ב 2.5 כדי להגיע למקסימום שהלוח מסוגל לעבוד איתו שזה 1000 (לצ'יפסט לא???)

האם יש שמץ של אמת בהשערה שלי ???? מקווה שמישהו כבר ישפוך לי קצת אור על הנושא כי אני כבר מיואש מזה..לא מצאתי שום דבר ברשת לגבי מכפלת הHT של הלוח במעבדי DUAL CORE.... תודה מראש לכוווווולם .. במיוחד למערכת האתר..  :yelclap:

פורסם

שאלה: למה אתה רוצה לעשות OC ? אתה ממש לא צריל את זה ואתה לא תראה שיפור במשחקים...

פורסם
  • מחבר

האמת - שאני מצדיק אותך אחי ... אבל חבר שלי (המחשב שלו) רוצה לבדוק לאן המחשב שלו מסוגל להגיע..

גם אני יודע - מנסיון - שOC למחשב לא מואיל למשחקים (OC לכרטיס מסך מצד שני עוזר המון - גם מנסיון!)...

בכל מקרה הייתי רוצה לדעת מה מגביל סתם בשביל ללמוד משהו..

תודה

פורסם

האמת - שאני מצדיק אותך אחי ... אבל חבר שלי (המחשב שלו) רוצה לבדוק לאן המחשב שלו מסוגל להגיע..

גם אני יודע - מנסיון - שOC למחשב לא מואיל למשחקים (OC לכרטיס מסך מצד שני עוזר המון - גם מנסיון!)...

בכל מקרה הייתי רוצה לדעת מה מגביל סתם בשביל ללמוד משהו..

תודה

הוא כן מואיל אבל אם המשחק פועל חלק על הכי טוב (כמו במקרה של חבר שלך) הוא לא עוזר כי אין מה לשפר...

ואם אתה רוצה שהמחשב "יעלה" ב 215 תשחרר את התיזמונים של הזיכרונות

פורסם
  • מחבר

איזה לשחרר תזמונים של זכרונות ?? עוד לא התחלתי אפילו ב OC !!... זה ממש לא נראה לי מהזכרונות... נראה לי שהם אוכלים OC עד 220-230 בלי לגעת בהם בכלל... (כאמור אני עכשיו על 240 ללא נגיעה בתזמונים של הזכרונות - אבל קבעתי בלוח HT X2..)

פורסם

Gigabyte mobo

לא צריך להוסיף עוד מילה...

תנסה עוד פעם

רק שהפעם יש על הציפסט מאוורר...

פורסם

זה אני עם המחשב שעליו מדברים פה אז ככה הוא לא כזה מתחמם יש לו קירור טוב בתוך המארז הקטע שאולי בגלל שזה dual core אני לא יודע הקטע האם זה מגביל אותי איפושהו שהורדתי את ה-HT ל2 או ל2.5 לעומת 5 או 4......

פורסם

LOL!

למה קנית לוח עם SLI שיש לך X800...!? :silly:

למה קנית לוח של גיגהבייט בכלל ? ועוד קנית ביגטייפון..חח.. :silly:

*נסה לשים מאוורר על הציפ אולי זה איכשהו יעזור קצת..

פורסם

ד"א רשמת שיש 2 ליבות שכ"א היא 1GHZ אז אתה טועה, כל אחת מהליבות במהירות של 2.4 אם אני לא טועה ואין שום חיבור שמכפיל את המהירות זה פשוט וקל 2 ליבות כ"א 2.4

פורסם

מה הטמפרטורה של הצ'יפסט?

יכול להיות שזה לא נראה לך גבוה, אבל זה מספיק גבוה כדי לא לעמוד באוברקלוק...

פורסם

put the memory on timings of 2.5-3-3-7, the HTT on X4 and don't touch the CPU multiplier just use the default...

then all tou do is you lift the fsb in a way that you get an OC of 100MHZ at a time and when the computer is not stable add voltage to the cpu. from 250+ fsb you have to put the HTT on 3X and you will might have to give your memory some more voltage.

good luck :xyxthumbs:

פורסם

ד"א רשמת שיש 2 ליבות שכ"א היא 1GHZ אז אתה טועה, כל אחת מהליבות במהירות של 2.4 אם אני לא טועה ואין שום חיבור שמכפיל את המהירות זה פשוט וקל 2 ליבות כ"א 2.4

אז אתה כן טועה, כל ליבה היא וניס שרצה על 2.0 גיגה הרץ

פורסם

each at 2.4 AFTER OC... :bash:

פורסם

each at 2.4 AFTER OC... :bash:

אוווו נו באמת הוא התכוון על סטוק , ברור שאחרי אובר על 2.4

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים