עבור לתוכן

רוצה לקנות מסך פלסמה או LCD, אנא עיזרו לי להחליט

Featured Replies

פורסם

ובכן, קראתי על טכנולוגיות ועל מבחנים השוואתיים, כיום המחירים מאוד זהים בין מסכי פלסמה ומסכי LCD תואמים. מסכי פלסמה אף עולים פחות כאשר משווים אותם למסך LCD באותו הגודל ( תקנו אותי אם אני טועה... אני מדבר על סמך נתונים מהאינטרנט ומחנות אחת). איכות התצוגה טובה יותר במסכי פלסמה, הניגודיות בהם גבוהה יותר מבמסכי LCD וקצב העדכון גבוה משמעותית כמו כן הם סובלים פחות מהתופעה של פיקסלים פגומים/חלשים . אבל, ויש אבל, אורך החיים שלהם נמוך יותר - משמעותית כמעט פי 2 (קראתי כי מדובר ב 25000 שעות לעומת 50000-75000 ב - LCD ) ,כמו כן הם לא ממש ידידותיים לסביבה ( יותר נכון פחות מאשר מסכי LCD ),כמו כן הם שבירים הרבה יותר וכנראה מחייבים התקנה של איש מקצוע. על סמך המידע היבש הזה (שוב, אשמח מאוד אם תתקנו אותי...) קשה לי להחליט במה לבחור. אשמח לשמוע על חוויה אישית או המלצה או על עוד קריטריונים להשוואה, מדובר בהרבה כסף ואני רוצה להשקיע אותו בצורה חכמה.

תודה רבה מראש, גיא.

פורסם

בוא נעשה סדר בבלגן שרשמת:

1. מה מרחק הצפיה בין המסך למקום הישיבה?

2. מה אתה רואה בעיקר?TV,DVD?

פורסם

כדי לענות לשאלה שלך, תגיד לנו קודם כל בשביל איזה שימושים המסך, וגם כמה שעות ביום אתה מתכוון להשתמש בו

פורסם
  • מחבר

ובכן...לא הייתי כמה ימים אבל הנה התשובות :

1. מרחק צפייה של 3.5 מ'

2. צפייה בעיקר בטלוויזיה (פחות בדי וי די)

3. שעות הפעלה ביום : אני מניח כי שש בממוצע (הרבה דיירים בבית...)

אשמח אם תמליצו על יצרנים... תודה רבה

פורסם

במקום לסוב ולסוב סביב הנושא כמו הנה המבחן הכי חשוב והיחיד שאתה צריך לעשות:

אור חושך

אור - סלון - חדר שאי אפשר להחשיך ויש בו הרבה אור שמש - פלזמה

חושך - חדר קטן - חדר שינה - חדר שאפשר להחשיך ואין בו הרבה אור שמש - LCD .

זה כל מה שצריך לדעת.

פורסם

אם אתה מתכוון להשתמש בטלויזיה לצפייה מרובה( 12+ שעות ביום, או אפילו להשאיר אותה פתוחה כל הזמן) אז תקנה LCD.

לפלזמה יש בעיקרון אורך חיים יותר קטן, אבל אם אתה תדליק ותסגור אותה מדי 6 שעות אז אתה לא תרגיש כל-כך, ואז תקנה פלזמה.

טכנלוגיית פלזמה עדיין נראית יותר טוב מLCD וכמו כן יותר זולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים