עבור לתוכן

מבקש הערות על מפרט למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

אחרי כמה שנים של שדרוגים ובלאגנים (לשם ההבהרה: אני עובד על ווינדוז 2000 שהותקן כ-NT4 בערך בשנת 1999 על P266, ושודרג ל-2000 על Athlon 1700 שהוא היום, ולא פירמטתי או התקנתי מחדש מאז), החלטתי לקנות מחשב שלם חדש.

הדרישות: אני לא גיימר. אני לא משחק בכלל. בקושי במשחקי פלאש. לא אכפת לי מהאצת 3D. הייעוד של המחשב: תכנות, שימוש משרדי, אינטרנט, סרטים, לכידת וידאו, ואולי גם עריכה, אבל לא רציני. לא צריך bleeding edge, אבל כן סטנדרטים שישארו בשנים הקרובות. לא צריך ציוד היקפי, ולא צריך הרכבה.

תקציב: עד 4000 ש"ח בערך.

להלן המפרט (מ"זיגזג"):

PRIMECOOLER HARD DISK DRIVE WAVE FAN - יש לי 2 כאלו במחשב הנוכחי, זה סבבה ולא מרעיש.

WD 250GB-16MB KS - 7200RPM S-ATA II - אם כבר לוח שתומך ב-SATA2 אז שיהיה גם דיסק כזה.. הוא גם גדול מאוד, שזה מגניב. לא הייתי קונה פחות מ-200GB.

NEC DVD-RW NEC ND 4550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK - יש לי את ה-3540 שלהם, והוא אחלה.

SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - כן, אני רוצה פלופי.

512MB Kingston DDR PC3200/400 - Kingston Original - זה מעט, אני יודע, אבל יש לי עוד צ'יפ של 512 מאותו סוג בדיוק שאני אעביר אליו.

DFI Infinity nF4 Ultra (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX - ראיתי שיש לוח של Gigabyte עם אותו צ'יפסט, אבל הבנתי ש-DFI יותר אמינים וההפרש במחיר הוא די קטן.

AMD Athlon 64 (3200+) VENICE - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL - מספיק מהיר, לא? מגיע עם קירור.

COMPUCASE CI-6a19 300w ATX SUPER MIDI (white) TOWER CASE - מארז רגיל ומשעמם, זו לא תחרות יופי. בלי כל מני פסים וחורים ושטויות.. ספק שאמור להספיק, USB קדמי, הרבה סלוטים לדיסקים וכוננים... נראה לי סבבה.

Club-3D Radeon X300se 256MB DDR (64Bit) TV OUT/DVI- PCX - כאמור, אני לא גיימר. זה נראה לי כרטיס טוב במחיר סביר. אני חייב TVOUT וכמובן גם DVI שיהיה לעתיד.

סה"כ: 3,813.35 ¤.

שכחתי משהו? רכיב שהייתם מחליפים? איזשהו חלק מרעיש במיוחד? משהו אחר? אני יותר איש תוכנה ולא חומרה, אז אני לא כ"כ מעודכן (מבחינתי מעבדי 64 זה משהו מוזר, ו-SATA זה חידוש עולמי), ואני יודע שפה מסתובבים אנשים שמכירים הכל מהכל..

תודה!

פורסם

נחמד מאוד ויותר מסביר

אבל שים לב שלכידת וידאו לא תוכל לעשות בלי לקנות כרטיס PVR בהמשך או כרטיס מסך VIVO (עכשיו או בהמשך)

כמובן שזה מייקר את העסק

אם ענייני המולטימדיה חשובים לך הייתי שוקל אולי ATI All In Wonder X600

פורסם
  • מחבר

אבל שים לב שלכידת וידאו לא תוכל לעשות בלי לקנות כרטיס PVR בהמשך או כרטיס מסך VIVO (עכשיו או בהמשך)

כמובן שזה מייקר את העסק

אם ענייני המולטימדיה חשובים לך הייתי שוקל אולי ATI All In Wonder X600

כן, אני יודע שצריך כרטיס PVR, יש לי כרטיס PCI שאני מתכוון להעביר לשם כנראה.. נראה לי חסר טעם להשקיע בכרטיס VIVO כשאת ה-Video In כל FlyVideo מעפן יכול לעשות טוב באותה המידה (ותקן אותי אם אני טועה, כמובן)..

אבל אני אסתכל על ה-ATI שהזכרת, תודה!

פורסם

VIVO הוא באיכות של FlyVideo בערך

אבל ה ATI AIW הוא רמה או שתיים מעל (ורמה אחת מתחת ל PVR)

פורסם

אני לא יודע אם תשתגע על זה, אבל -

№ Code Product Price Quant. Summ

0 6728 AMD Athlon 64 3200 Venice Socket 939 BOX 990.00 ¤ 1 990 ¤

1 2443 Citizen/Sony/Alps Black 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤

2 5313 Compucase-HEC Micro Tower CI-6K31 Front USB 300W 275.00 ¤ 1 275 ¤

3 7590 Gigabyte GA-K8N51PVMT-9 nForce4 + VGA 939 Bulk Motherboard 570.00 ¤ 1 570 ¤

4 1999 Kingston KVR400X64C3A-512MB DDR 3200 Memory 300.00 ¤ 1 300 ¤

5 7121 Leadtek Winfast PVR2000 TV Capture Card 780.00 ¤ 1 780 ¤

6 7649 NEC ND-4550A White x 16 Bulk DVD±R/RW 305.00 ¤ 1 305 ¤

7 6966 Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 760.00 ¤ 1 760 ¤

4035 ¤

אותו זכרון אותו מעבד, אותו ספק כוח, אותו צורב, אותו הארדיסק, אבל נכנס כרטיס PVR לתקציב. איך?

על הלוח יש כרטיס 6100 מובנה, שהוא לא רע לעבודה שוטפת וגם לכמה משחקי תלת מימד מעאפנים. יש כאלה שאמרו שאפשר להריץ עליו GTA SA. אנ'לא יודע. נחסך ממך מחיר כרטיס מסך מעאפן. החסרון? אין DVI. הוא גם לא אוברקלוקר בכלל (אין אופציות לשחק עם המתח), אבל לא ציינת שזה מה שאתה מחפש, למרות שבחרת את אחד הלוחות הכי אוברקלוקריים בשוק.

בנוסף, אפשר לעבור למארז קצת יותר יפה, קצת יותר קטן, micro-atx. הוא גם יוצא קצת יותר זול.

המפרט נלקח מLOGICPC.

ביקורות על לוח האם:

http://www.motherboards.org/reviews/motherboards/1561_1.html

http://www.insanetek.com/review.php?id=222

פורסם
  • מחבר

על הלוח יש כרטיס 6100 מובנה, שהוא לא רע לעבודה שוטפת וגם לכמה משחקי תלת מימד מעאפנים. יש כאלה שאמרו שאפשר להריץ עליו GTA SA. אנ'לא יודע. נחסך ממך מחיר כרטיס מסך מעאפן. החסרון? אין DVI. הוא גם לא אוברקלוקר בכלל (אין אופציות לשחק עם המתח), אבל לא ציינת שזה מה שאתה מחפש, למרות שבחרת את אחד הלוחות הכי אוברקלוקריים בשוק.

בנוסף, אפשר לעבור למארז קצת יותר יפה, קצת יותר קטן, micro-atx. הוא גם יוצא קצת יותר זול.

קודם כל תודה על ההצעה, היא בהחלט מעניינת.. לא, אני לא אובר-קלוקר, למרות שאני יודע שזה קהל היעד של הלוח שבחרתי. ואני רצה מארז גדול - במארז שיש לי כרגע חסר לי מקום ל-HDים וזה מתסכל מאוד, ויש לי כבר יותר מדי ניסיון עם מחשבים מכדי לחשוב שאני לא אמלא את הדיסק אף פעם (כשקנו לי מחשב עם דיסק 80 מגה אי שם באמצע שנות ה-90 גם זה נראה מטורף, ואז אפילו לא היה אינטרנט מהיר.. את הכל אפשר למלא בג'אנק. :))

יש לי 3 בעיות עם הלוח הזה: קודם כל, אין DVI, שנראה לי שזה משהו שאני רוצה במחשב חדש.. דבר שני, הכרטיס יקח את הזכרון מהזכרון של המערכת, מה שאומר - עוד השקעה ב-RAM. למרות שזה יכול לצאת לא נורא, עדיין, אני לא כ"כ אוהב את הרעיון של ה"פלישה" של כרטיס מסך לזיכרון הרגיל.. אבל זה כנראה בלי שום סיבה הגיונית. :) ואחרון חביב: רק 2 סלוטים של PCI?? אנחנו עדיין לא בעולם שבו כל ההרחבות מתחברות ב-USB, לא נראה לי העניין הזה.. זה קצת מעט, אם אני שם PVR (או כל כרטיס לכידה אחר) נשאר לי רק סלוט אחד, שזה מעט..

מה שכן - RAID 5 זה מגניב! למרות שכנראה לא הייתי מנצל את זה, אבל זה נראה מפתה. :) אם הייתי בונה HTPC זו היתה הבחירה שלי בלי למצמץ.

נראה לי שאיכות הלכידה של הכרטיס דמוי FlyVideo שיש לי (BT848 גנרי כלשהו) תספיק כרגע, ואם לא, אז אני יכול לקנות אח"כ איזה WinPVR נחמד, זה לא קריטי..

תודה רבה על התגובה!

פורסם

אני לא חובב של סידרת Infinity של DFI, היא הסדרה הפחות טובה שלהם.

Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nForce4 Ultra Socket 939 Motherboard

לוח מצוין במחיר סביר.

לינק: http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-K8NF9%20Ultra.htm

חסרון: לא תומך ברייד.

אם לא מוצא חן בעינייך, אכן ה DFI הוא האופציה הכי טובה ברמת המחיר שלו.

ABIT ו ASUS יקרים יותר, לחינם.

פורסם
  • מחבר

אני לא חובב של סידרת Infinity של DFI, היא הסדרה הפחות טובה שלהם.

Gigabyte GA-K8NF-9 Ultra nForce4 Ultra Socket 939 Motherboard

לוח מצוין במחיר סביר.

לינק: http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_Spec_GA-K8NF9%20Ultra.htm

חסרון: לא תומך ברייד.

עד כמה שראיתי, זה אותו מפרט בדיוק (גם ה-DFI הזה תומך רק ב-RAID 1 או 0). על הלוח הזה חשבתי בהתחלה אבל אז אמרו לי ש-DFI נחשבים ליותר אמינים, אומרים שהרכיבים האלקטרוניים שהם משתמשים בהם יותר איכותיים, וכו'..

תכל'ס, אני עם לוח של ג'יגהבייט כבר כמה שנים, ומאוד מרוצה, אז זה לא שיש לי משהו נגדם. מה הסיבה שאתה לא אוהב את הסדרה הזו של DFI?

פורסם

קודם כל תודה על ההצעה, היא בהחלט מעניינת.. לא, אני לא אובר-קלוקר, למרות שאני יודע שזה קהל היעד של הלוח שבחרתי. ואני רצה מארז גדול - במארז שיש לי כרגע חסר לי מקום ל-HDים וזה מתסכל מאוד, ויש לי כבר יותר מדי ניסיון עם מחשבים מכדי לחשוב שאני לא אמלא את הדיסק אף פעם (כשקנו לי מחשב עם דיסק 80 מגה אי שם באמצע שנות ה-90 גם זה נראה מטורף, ואז אפילו לא היה אינטרנט מהיר.. את הכל אפשר למלא בג'אנק. :))

יש לי 3 בעיות עם הלוח הזה: קודם כל, אין DVI, שנראה לי שזה משהו שאני רוצה במחשב חדש.. דבר שני, הכרטיס יקח את הזכרון מהזכרון של המערכת, מה שאומר - עוד השקעה ב-RAM. למרות שזה יכול לצאת לא נורא, עדיין, אני לא כ"כ אוהב את הרעיון של ה"פלישה" של כרטיס מסך לזיכרון הרגיל.. אבל זה כנראה בלי שום סיבה הגיונית. :) ואחרון חביב: רק 2 סלוטים של PCI?? אנחנו עדיין לא בעולם שבו כל ההרחבות מתחברות ב-USB, לא נראה לי העניין הזה.. זה קצת מעט, אם אני שם PVR (או כל כרטיס לכידה אחר) נשאר לי רק סלוט אחד, שזה מעט..

מה שכן - RAID 5 זה מגניב! למרות שכנראה לא הייתי מנצל את זה, אבל זה נראה מפתה. :) אם הייתי בונה HTPC זו היתה הבחירה שלי בלי למצמץ.

נראה לי שאיכות הלכידה של הכרטיס דמוי FlyVideo שיש לי (BT848 גנרי כלשהו) תספיק כרגע, ואם לא, אז אני יכול לקנות אח"כ איזה WinPVR נחמד, זה לא קריטי..

תודה רבה על התגובה!

שמח לשמוע שההצעה שלי עניינה אותך...

כמה דברים קטנים - זה שהכרטיס מנצל את הזכרון הראשי יכול לבאס אם אי פעם תגיע לקצה היכולת של הכרטיס, במיוחד במערכת מאוד תקציבית עם מעט זכרון, אבל זה לא המקרה שלך.

וזה שאין DVI יכול בהחלט לעצבן, אבל בל נשכח שיש חריץ הרחבה לPCI-E, כך שתמיד תוכל לדחוף כרטיס חיצוני רק בשביל DVI.

לגבי מארז, אתה עדין יכול לקחת את ה6A19 יחד עם המפרט הזה אם חשוב לך מקום לעוד דיסקים קשיחים, בסך הכל מדובר על עוד 60 שקלים.

ולגבי חריצי PCI - ישנם 2 חריצי PCI וחריץ נוסף של PCI-E X1. אהמהמה - נגיד ואתה צריך גם כרטיס רשת נוסף, גם מודם אנלוגי, גם כרטיס קול וגם כרטיס טלויזיה בו זמנית - מה לכל הרוחות הסיכוי שזה יקרה? כרטיסי טלויזיה היום עוברים לPCI-E בגלל HDTV, אבל זה תהליך איטי. לגבי כרטיס קול, לא נראה לי שאי פעם תצטרך אחד מעבר למובנה בלוח. לכן נשמע לי מופרך שתצטרך יותר חריצי הרחבה ממה שיש ללוח להציע.

וכל הסיבה שאני מנסה לשכנע אותך שזה מה שאתה צריך, זה כי נראה לי מגוחך לשלם 300-400 שקל על לוח יקר יותר וכרטיס מסך שאתה לא צריך, כשאתה כן צריך כרטיס טלויזיה חדש שאתה לא כולל בתקציב. זאת פשוט הוצאה מיותרת, לא?

עריכה - אני לא מבין מה פשר השטות הזאת - הDFI הוא לוח מדהים. ספרטני, ערום מפיצ'רים מיותרים, אבל מדהים. נכון הוא לא מצועצע כמו הLANPARTY, אבל הוא כל מה שמשתמש מתקדם ודל תקציב צריך. הוא כמה רמות מעל גיגהבייט, שזו חברה שדוגלת במוצרים יציבים למשתמש בסיסי שרוצה מחשב שיעבוד לנצח בלי יותר מדי ריגושים. ואביט ואסוס - תראה, לאביט יש דגם מעולה, הKN8, שהוא זול, ואוברקלוקר טוב בהרבה מהגיגהבייט. אסוס לעומת זאת הם מחוץ לתחום בתקציבים האלה, וגם בתקציבים הגבוהים יותר יש אלטרנטיבות טובות מהם....

פורסם

כשלחברה כמו DFI יש סדרה כ"כ מוצלחת כמו ה LANPARTY שעשתה הדים בכל עולם האוברקלוקינג וסדרה בינונית כמו ה Infinity אני ארצה לקנות את הלוחות היותר איכותיים שלהם. ל DFI יש מומחיות מסויימת והיא לא ממש באה לידי ביטוי ב Infinity ולדעתי זה בזבוז.

הלוח של GB מגיע עם הרבה פיצ'רים, הוא אמין, רק רצוי למשל לחבר לו מאוורר קטן לצ'יפסט כי הוא מתחמם מאוד. לא חובה, אבל זה מוריד את הטמפ' בחלל המארז.

יתרון קטנטנצ'יק ל GB: שמונה ערוצי קול ולא שישה.

עוד אחד: שני מודולים של BIOS למקרה שאתה מעדכן אותו והמחשב נופל - יש מודול BIOS לגיבוי.

אני עובד עם לוח של GB שהוא רמה אחת מעל מה שהצעתי לך, אבל העקרונות בשני הלוחות מאוד דומים ואני מאוד מרוצה.

http://www.giga-byte.com.tw/MotherBoard/Products/Products_GA-K8N%20Ultra-SLI.htm

זה הלוח שלי, השקעה של עוד 200 שקלים ואני חושב שהמפרט מדבר בעד עצמו - שאלה של תקציב.

בסיכומו של דבר,

אין כאן שאלה של אנטי או פרו לוח כזה או אחר. שניהם מצויינים ושניהם שווים את הכסף. יותר שאלה של העדפה אישית.

ו Dr.noob היקר, לוחות הם הרבה מאוד שאלה של טעם. מצועצע זה לא דבר רע, קודם כל, שנית - מעט חריצי הרחבה הם חסרון עדיין, ביחוד כשכרטיסי רשת אלחוטיים נכנסו חזק, כרטיסי קול, כרטיסי TV. למה לא לקבל יותר אם אפשר? מה גם שכרטיס מסך מובנה מוריד מהזיכרון והבנאדם ציין שהוא רוצה עריכת וידאו כלשהי ואפילו לכידה גוזלת המון זיכרון. וריגושים? אני עם ה GB שלי עשיתי OC של 35% יציב לגמרי. והבנאדם אמר שהוא רוצה מחשב לכמה שנים, אתה יודע מה יעבור ל PCI-Express עד אז? גם אני לא.

אל תקטול לפני שאתה חושב גם על הצד השני.

פורסם
  • מחבר

הסתכלתי על ה-GA-K8NF-9, תכל'ס הוא בערך אותו הדבר כמו ה-Infinity, מבחינת מפרט.. פרט לערוצי הקול. לא ראיתי איזכור ל-Dual BIOS, מה שאומר שאין כזה, עד כמה שאני מבין.. אבל כן התחלתי לחשוב על אולי לקחת את ה-Lanparty המקביל, ה-DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D. מצד שני, זה עוד 200 ש"ח, ובשביל מה? אמנם יש סיכוי שאני ארצה לחבר עוד מסך, אבל קודם כל, יש יציאת DVI בכרטיס שלי אז זה יכול להתחבר לשם (למרות שהיה לי ניסיון מר עם מתאם DVI ל-VGA, אני מניח שיש כאלו טובים בשוק), אבל יש שם רק שני חריצי PCI, שזה מה שרציתי להמנע ממנו.. :)

אה, ויש לי שאלה: על לוחות כמו ה-GA-K8N51PVMT-9 עם VGA מובנה, זה כמו בלוחות עם AGP מובנה, שאם אתה שם כרטיס מסך נוסף ב-AGP זה בא במקום זה שעל הלוח, או שאפשר גם וגם? הייתי מצפה שיהיה אפשר גם וגם, אבל באמת שאין לי מושג...

תודה!

פורסם

סליחה, אבל אני נאלץ לחדול את הדיון הזה עקב חוסר סבלנות ועייפות מתקדמת.

הגיגהבייט, גם גרסת הSLI וגם גרסת האולטרא, נחשבים לוחות בינוניים שאינם מצדיקים את המחיר, ולראיה ביקורות פושרות ביותר:

"

Gigabyte has a pretty good product on their hands with the K8N Ultra-SLI, although I wouldn't go so far as to call it spectacular. You won't beat any records if that is your goal with this motherboard, but otherwise you'll enjoy a snappy and stable computing experience. To be fair, in an age of everyone-and-their-mother releasing nForce 4 motherboards it's hard to stand out unless there is some drool-inducing whiz-bang feature that you just have to have.

"

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/gak8nultrasli/11.html

ה-DFI INFINITY נחשב כאלטרנטיבה לא פחות טובה מהLANPARTY מבחינת ביצועים, הן בסטוק והן בOC. הסיבה שהוא יותר זול היא עיצוב (הוא מכוער), פיצ'רים (לא זוהר באור אולטרא סגול, אין כבלים מעוגלים, אין כרטיס קול מצ'וקמק שלא באמת תורם לאיכות כמו הקראג'אן, וכן הלאה).

ולראיה, ביקורות:

"

Conclusion

Though DFI with its Infinity series tosses away many of the things that gamers have come to expect from them, the board offers in spades what counts most - performance.

Instead of the colourful, bright, feature laden board layouts of DFI's Lanparty series, we are presented with a compartively spartan board. Because of that though, this board will let system builders design truly a wolf in sheeps clothing. The board's visuals are no indication of the awesomeness that lies within.

The board overclocks amazingly, and we will hopefully have more time to play with this board to see just how far it is able to go.

If you or anyone else you know happens to be in the market for an inexpensive SLI motherboard, this is the one to pick. SLI and amazing overclocking for little price is something that doesn't exist in the market currently, so this board is definitely going to fill a niche that many people will be happy to pick up.

"

http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/DFIinfinitysli/9.html

פורסם

אם אתה יכול לדחוס אותו בתקציב שלך ה DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D הוא אחד הלוחות הטובים ביותר בשוק ועל זה אין ויכוח.

פורסם

נכון אבל אפשר לקחת תלוח הזה Abit 8 u שהוא גם טוב

פורסם
  • מחבר

לסיכום עניין הלוח - אני מבין שכשיש משהו שיש לו כ"כ הרבה מאפיינים שונים, והוא כ"כ בסיסי למערכת, יהיו הרבה דעות שונות, אבל מכל מה שקראתי פה נראה לי שאני אשאר עם ה-DFI Infinity שבחרתי במקור - הוא אמור להיות קצת יותר אמין מהג'יגהבייט המקביל, כמו שכתבתי, ולמרות שאני לא אוברקלוקר, זה עדיין נחמד שיש הרבה אפשרויות הגדרה. אני מתעקש על 3 חריצי PCI, כי בקלות ממלאים 2 (כרטיס טלוויזיה וכרטיס רשת אלחוטי, בום. סתם דוגמא), ולכן בערך כל שאר הלוחות נפסלים. אגב, אני גם צריך יציאה סריאלית רגילה, אבל את זה באמת יש לרוב הלוחות, אז לא חשוב. :)

הסתכלתי על בערך כל הלוחות בטווח המחירים של עד 1000 ש"ח ולא מצאתי משהו שיותר מתאים לי, אז כאמור, נראה לי שאני אשאר עם זה, אלא אם למישהו יש איזו חוויה נוראית איתו שהוא ראה אותו מוכר סמים לילדים ברחוב או משהו כזה.. מבחינתי "לא מגניב כמו ה-LANPARTY" זו לא ממש בעיה, כי זו לא הסיבה שבחרתי אותו, ומבחינת השימוש שלי, כנראה שאני לא אתקל בהבדלים לעולם (פרט לחוסר ב-PCI).

תודה על כל התגובות!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים