עבור לתוכן

מקבץ תמונות...Follow The Brick Path ועוד קצת..

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני עניתי...

..והיא עולה החל מ-500$.

אם אני כבר אשקיע אז רק ב-DSLR כך שאני באמת אוכל להתקדם והבחירה שלי ככל הנראה תהיה 350D (לאחר קריאה רבה והשוואות..) אבל זה לא יקרה בקנייה הזו :-\.

• תגובות 50
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שיהיה המון בהצלחה בכל מקרה (:

אני בטוח שלא משנה איזו מצלמה זאת תהיה עדיין תוציא ממנה 100% :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה ;)

כפי שציינתי ה"בעייה" היחידה עכשיו זה להביא אותה ארצה :) כך שאני עובד על זה. :silly:

פורסם

השאלה היא, איך איכות העדשה של ה- S60 בהשוואה לזאת של ה- A610 , אני משער שהעדשה של ה- A610 תהייה יותר טובה.

שחכת לציין שיש דברים שיש ב- A610 שאין ב- S60 למשל:

DIGIC II

Macro 1 Cm לעומת 4

FlexiZone

אבל לפי מה שאני רואה ה- S60 באמת תהייה יותר ריאלית בשבילך.

פורסם

וואו!

אהבתי את התמונה של המטוס!

אפשר ממש לראות את הסמל של המטוס ובכח לזהות את חברת המטוס! (אל על,הכחול)

ובקשר להבאת המצלמה ארצה...הייתי שמח לעזור לך כי אני קונה משם מצלמה בקרוב...

אבל מה בדבר משלוח?

כמה זה עולה?

פורסם

השאלה היא, איך איכות העדשה של ה- S60 בהשוואה לזאת של ה- A610 , אני משער שהעדשה של ה- A610 תהייה יותר טובה.

סדרת ה-S יוקרתית יותר מסדרת ה-A, ולכן יכול להיות שדווקא העדשה של ה-S60 טובה יותר. מה שבטוח, ל-A620 יש 7MP והיא אכן איכותית יותר משתיהן (אפשר לראות את זה בבדיקות של dpreview)?.

שחכת לציין שיש דברים שיש ב- A610 שאין ב- S60 למשל:

DIGIC II

Macro 1 Cm לעומת 4

FlexiZone

שכחת גם ווידאו איכותי יותר ומסך LCD מסתובב.

עם זאת, כל אלה מתגמדים לדעתי מול עדשת ה-28mm של ה-S60. גם זה שיש לה RAW שמיש (בניגוד לרוב הקומפקטיות) זה יתרון לא מבוטל.

פורסם
  • מחבר

ובקשר להבאת המצלמה ארצה...הייתי שמח לעזור לך כי אני קונה משם מצלמה בקרוב...

אבל מה בדבר משלוח?

כמה זה עולה?

הכוונה ש-X יקנה מצלמה ויביא אותה לארץ... (אסור לדון בעניינים לא חוקיים :-X )

פורסם

מה פה לא חוקי?

התכוונתי שתיקנה את זה דרך איזשהו אתר כמו EBAY (אני אפילו לא מכיר אתרי קניות אמריקאים) ושאלתי כמה עולה משלוח?

דרך UPS או דרך FEDEX

פורסם
  • מחבר

שכחת מע"מ?....משהו שיקפיץ קצת את המחיר.

בכל אופן, זה לא שיחה ע"ג הפורום.

פורסם

מגניב!

התמונה הראשונה גורמת לכדור להראות כמו עין עצומה כזאת.

משהו סטייל משחקי Myst.

פורסם

עם זאת, כל אלה מתגמדים לדעתי מול עדשת ה-28mm של ה-S60. גם זה שיש לה RAW שמיש (בניגוד לרוב הקומפקטיות) זה יתרון לא מבוטל.

ככל שהזווית יותר רחבה, נוצר עיוות בתמונה.

פורסם

בקשר ל-S60,אני לא חושב שיש טעם לקנות אותה בארה"ב,מהסיבה הפשוטה שהזמנה מהאינטרנט עם משלוח בנוסף לכל מיני מיסי נמל ומע"מ יכולה להקפיץ את המחיר הכולל בעשרות אחוזים,אני בכל אופן ראיתי את המצלמה ב-1600 ש"ח ברשת (עם אחריות לשנה נדמה לי,שים לב שמידה ואת מזמין מארה"ב,זה כאב ראש לא קטן להתחיל והתברבר ולשלוח חזרה את המצלמה לארה"ב בשביל אחריות עם חס וחלילה קורה משהו)

פורסם
  • מחבר

הכוונה ש-X יקנה מצלמה ויביא אותה לארץ... (אסור לדון בעניינים לא חוקיים :-X )

;)

כך שבסופו של דבר זה כן שווה.

פורסם

ככל שהזווית יותר רחבה, נוצר עיוות בתמונה.

אכן, לכן היום משתדלים להשקיע בעדשות אבל לפעמים הרצון לרחב יותר גדול מהרצון לאיכות אופטית.

אגב היום ניקון ייצרו עדשת 12-24 מ"מ שדפקא לא רעה מבחינת האיכות רק צריך לשלם 1000$. :'(

פורסם

Benor, ב-28mm אין שום עיוות פרספקטיבי. התוצאה שמקבלים עם עדשה כזו מקבילה לקרופ של חלק קטן יחסית משדה הראיה האנושי (75 מעלות מתוך 180 מעלות). הפרספקטיבה זהה לגמרי לזו שרואים בעין מאותו מרחק. מה שקובע אותה הוא המרחק מהנושא, לא זווית הראיה, ולכן אין שום הבדל פרספקטיבי בין עדשות שונות. נא לא לבלבל את מושג הזווית עם מושג ההגדלה.

אם אתה מדבר על barrel distortion אז הוא לחלוטין תלוי באיכות העדשה (יש עדשות 28mm עם אפס BD). ובכל מקרה, ניתן לתקן barrel ו-pincushion distortion מאוד בקלות ע"י תוכנות כמו PTLens החינמית.

צריך לזכור שיש המון מקרים שבהם לא ניתן ללכת לאחור, ואז 28mm עושה את ההבדל בין תמונה מעניינת ומוצלחת עם קומפוזיציה טובה לבין תמונה חתוכה ומקולקלת. בגלל זה אני משוכנע שעדשה כזו צריכה להיות הדרישה הראשונה ממצלמת all-in-one, יותר מכל תכונה אחרת.

orlupo, אין שום דבר יוצא דופן בעדשה של ניקון. היא נכנסת לרשימה ארוכה של עדשות זום אולטרה-רחבות. חלקן איכותיות פחות וחלקן איכותיות יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים