עבור לתוכן

מתלבט בין ב-Canon A520 לבין ה-Ricoh R1

Featured Replies

פורסם

המהירות צילום שטובה משמעותית בריקו לא כל כך מעניינת אותי אלא יותר איכות תמונה,עדשה,פונקציות כי זאת המצלמה הראשונה שלי ואני רוצה להתחיל וללמוד לכן אני לא רוצה רק לצלם במצב אוטומט.

מי מהם עדיפה ואולי אם יש משהו אחר באותו טווח מחיר פחות או יותר .

פורסם

אם אתה רוצה לשחק עם שליטות ידניות של מהירות וצמצם, או לחלופין רוצה משהו אוטומטי לגמרי, אז ה-A520 תתאים לך יותר.

אני באופן אישי הייתי בוחר ב-R1 שהיא מצלמה הרבה יותר שימושית לדעתי (עדשת 28mm!) והרבה יותר כיפית. התכונות שלה פשוט חסרות תחרות במחיר הזה (1000 ש"ח ב-p1000.co.il לקיט שכולל מצלמה, כרטיס זכרון 128MB, מטען, סוללות ונרתיק).

ה-R1 יכולה להוציא תמונות מעולות עם אתה מבין מה אתה עושה. יותר מזה, בידיים הנכונות גם המצלמות האחרות של ריקו מוציאות תוצאות מעולות, אבל הן לא ממש מצלמות Point&Shoot. כדי להוציא מהן את המקסימום אתה צריך להיות מחובר לעצמך ולמגבלות של המצלמה ולהבין מה אתה עושה. שזה אומר, למשל, שהפלאש תמיד כבוי אלא במצבים של חוסר ברירה, ושאת ה-ISO כדאי להגדיר נמוך ככל האפשר (תלוי בתנאים כמובן), WB ידני במקומות עם אור מלאכותי (במיוחד במקומות עם אור הלוגן), מבט על ההיסטוגרמה כדי לוודא שאין blown highlights במצבי תאורה קיצוניים, והגדרת Sharpenss=Sharp (אם ברירת המחדל רכה מדי לטעמך). כדאי גם להוסיף חצובת כיס ב-50 ש"ח, דבר שמשפר פלאים את איכות התוצאות באור חלש.

לא לכל החובבים מתאים "להתעסק" עם הדברים האלה, ולכן למי שמחפש משהו אוטומטי לגמרי הקאנון בפירוש עדיפה.

עריכה: הדיל של p1000 כבר לא קיים יותר, אבל עדיין אפשר להשיג את המצלמה ב-1000 ש"ח. ללא אביזרים נוספים.

פורסם
  • מחבר

איפה יש את הדיל הזה של ה-R1 ב-1000 שקל? לא מצאתי את זה באתר.

פורסם
כאן. המצלמה הזו הייתה קניה טובה כשעלתה 1700 ש"ח בלי שום אביזרים, אבל הדיל של P1000 הוא כבר ממש מציאה לדעתי. כמעט קניתי אחת כזאת לעצמי, אבל אז חזר אלי ההגיון ;)
פורסם
  • מחבר

אם המחיר מציאה למה חזר אליך ההיגיון ?

פורסם

כי יש לי כבר מצלמה עם טווח עדשה דומה שעלתה לי פי כמה - אולימפוס 5060, מצלמה שעולה היום כ-2500 ש"ח (אני שילמתי לפני כמעט שנתיים בערך 3200 ש"ח).

עם כל הכבוד ל-R1, אם אני אחליף מצלמה זה יהיה למשהו משוכלל *לפחות* כמו המצלמה שלי היום, לא למצלמה זולה יותר. מצלמות שהיייתי שוקל לקנות אם היה לי דחוף להחליף מצלמה (ולא דחוף לי): פוג'י S9000 (?כ-3400 ש"ח), קודאק P880 (כ-?3700 ש"ח), ריקו GX8 (כ-3000 ש"ח אם הייתה בארץ). ה-R1 לא שייכת לקבוצה הזאת, שכוללת מצלמות עם שליטות ידניות מלאות ותושבת לפלאש חיצוני. אין לי סיבה טובה באמת לקנות אותה, אבל אני עדיין חושב שבמחיר שלה היא המצלמה הכי טובה ושימושית שאפשר לקנות היום.

פורסם
  • מחבר

אני קניתי אתמול את הפוג'י S9000 .

מצלמה ראשונה שלי.

מה שביקשתי פה זה לאח שלי.

גם לי יש עוד הרבה מה ללמוד.

אני רוצה להתחיל ללמוד לצצם לא באוטומט ויש לי המון עבודה אבל אחלה מצלמה.

פורסם

אני קניתי אתמול את הפוג'י S9000 .

תתחדש, מצלמה מעולה! :xyxthumbs:

מצלמה ראשונה שלי.

קח בחשבון שגם ה-S9000, בדומה ל-R1, היא מצלמה שלא עושה חיים קלים למי שלא ממש מבין מה הוא עושה. היא לא מצלמת P&S שמאפשרת לצלם בלי לחשוב ולקבל תוצאות שנראות טוב על המסך או בהגדלות גדולות. ברירת המחדל שלה היא חדות די רכה, וריוויון צבע רגוע יחסית. זה טוב מאוד לעיבוד תמונה מאוחר במחשב, אבל גורם לתמונות לא מעובדות להראות לפעמים קצת חסרות חיים. אפשר כמובן לשנות את ההגדרות, ולגרום למצלמה להוציא תמונות עם צבעים ומראה כמו אלה שמקבלים מהמצלמות של סוני, אבל זה לא רעיון טוב לדעתי.

אגב, גם שימוש לא נכון בעדשה הארוכה יכול מאוד בקלות לגרום לתוצאות מטושטשות. תצטרך ללמוד מה המגבלות שלה ואיך להתגבר עליהן (מבחינת החזקה יציבה ו-ISO גבוה למשל), אבל ברגע שזה יקרה תוכל להוציא ממנה תמונות מעולות.

פורסם
  • מחבר

כן אין לי בכלל מושג בצילום.

מאיפה לדעתך אני יוכל להתחיל וללמוד על כל ההגדרות של הצילום ואיך משתמשים בהם במצבים שונים (מושגים,הגדרות וכו') ?

פורסם

בשביל ההתחלה, כדאי שתקרא את כל הספר של המצלמה. אח"כ זה כבר עניין של הרבה ניסוי, טעייה, ניתוח התוצאות ותיקון. גם ספרים על צילום או קורסים יכולים לעזור, אבל מספיק שתתחיל קודם מקריאת הספר של המצלמה והרבה ניסיונות.

פורסם
  • מחבר

או קיי תודה לך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים