עבור לתוכן

מה דעתכם על זה(תקציב: 5500ש"ח - ללא חריגות)? בדרך להיות שלי XD

Featured Replies

פורסם

עדיין לא הזמנתי שום דבר ואני רוצה להתיעץ עם חברי הפורום. טוף... לפי החוקים.

1. כפי שצויין, המחיר הוא 5500 ש"ח כשבפועל אמורה להיות הנחה(אני קונה מרשת KSP). מזומן.

2. מטרות המחשב הן עבודה(Access2k ,Office וכ"ב), משחקים כבדים וקלים, קולנוע ביתי(בעיקר צפיה בסרטים ולפעמים חיבור לטלויזיה), עריכה גרפית(בעיקר בפוטושופ ויצירת מוסיקה(Fruity Loops במקרה שלי).

3. יש לי מסך CRT מצויין מבית Proview 787 Pure Flat. עכבר אופטי רגיל, מקלדת(צולעת, שאני מתכוון לקנות בנפרד) ורמקולים בינוניים מבית GPT. אני מעוניין לקנות צורב DVD-Combo, אך בעוד מספר חודשים כדי לחסוך בעלויות(המפרט לא בדיוק זול).

4. כונן דיסקטים אני לא מתכוון לקנות(פרימיטיבי :nixweiss: ), כנ"ל לגביי כרטיס טלויזיה.

5. העדפה לחברות בעלות שם, אבל זה כבר כלול במפרט.

6. הקירור די חשוב, אך אני לא מתכוון לטגן את המחשב מיד לאחר הקניה, כך שהסטוק בסדר. אולי מספר חודשים לאחר מכן. לגביי העיצוב, הדבר החשוב הוא הגודל ושלא יכנס אבק.

7. עד כמה שאני לא מבין בחומרה, יש לי כישרון לפרק דברים ולהחזיר בחזרה, כך שאני אסתדר גם בלי עזרת הטכנאי(ואחסוך 200 ש"ח כמובן :smile1: ). לגביי מערכת ההפעלה, אני כבר אחשוב על משהו.

8. צורך לפוצץ את המחשב הישן שלי כפי שמודגם פה: http://video.google.com/videoplay?docid=5393904704265757054&q=cpu

והנה המפרט:

מעבד - ?Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE? -י 2090ש"ח.

לוח אם - ?Asus A8N-SLI PREMIUM(s939) NF4, 2xPCI-E, GBL? -י 1050ש"ח. =קראתי את הביקורת(טובה מאד) והגעתי למסקנה שאני יכול לחיות גם בלי אוברקלוק רצחני כמו שלוחות אחרים מאפשרים.

זכרונות - ?2x Twinmos 512Mb 400MHz CL2.5? -י 550ש"ח.

כרטיס מסך - Gigabyte NX66T128D -י 930ש"ח.

דיסק קשיח - ?Hitachi Deskstar 80GB Sata II? -י 350ש"ח. יש לי כונן מבית (MAXTOR 6L040J2(UATA/133 ותהיתי אם אפשר להשתמש בו בלוח האם הנ"ל...

מארז - ?HEC Compucase CI-6A21 400W? -י 395ש"ח.

משחה טרמית(למעבד אני מקווה) - Arctic Silver 5? -י 40ש"ח.

פורסם

למה לוח SLI?

פורסם
  • מחבר

במקרה שארצה(וארצה) לשדרג בעתיד. שלא כמו במפרט שיש לי עכשיו...

פורסם

מוזר שאתה אומר CRT PROVIEW ומצויין באותו משפט.

דבר שני, תשקול ברצינות 6800GS בהשקעה לא מעטה יותר (360 שקל) - משמעותית ישפר ביצועים, והכי עדיף לגיימרים רציניים מבחינת יחס עלות תועלת. שלא לדבר על זה שמדובר במערכת SLI פוטנציאלית - כלומר את כן גיימר.

כונן DVD קומבו? מה אתה צוחק עלי? ההפרש בין זה לDVDRW זה 50 שקל!

לא, ממש אין בעיה לחבר כונן ATA ללוח הזה.

המארז והספק סבירים. קצת כעור אבל זה מה יש אם אתה מתכוון לקנות מKSP. אם אתה הולך על SLI אז תצטרך להשקיע קצת יותר לדעתי.

חוץ מזה, סביר לגמרי, אין לי שום התנגדות לשילוב הזה של לוח-מעבד-זכרונות.

פורסם
  • מחבר

נוח לי עם המסך הזה, ותקציב ל-LCD אין לי כמובן.

אפשר לשלב גם 2 כרטיסי GF66 ב-SLI אבל כרגע זה לא דחוף לי.

כונן DVD קומבו? מה אתה צוחק עלי? ההפרש בין זה לDVDRW זה 50 שקל!

לזה התכוונתי כשאמרתי Combo... יענו צורב גם דיסקים רגילים וגם DVD'ים. תבלבלתי במושגים -.-'

יש לי רק שאלונת קטנה. האם אצטרך לקנות חלקים נוספים כדי להרכיב את המחשב לבד?

פורסם

זה שאפשר לשים שני 6600GT במערך SLI לא אומר שזה כדאי. עם פילטרים מופעלים, 6800GS בודד אוכל שני 6600GT בלי מלח בגלל ממשק זכרון 256BIT.

אני חושב שזה בזבוז נוראי. האסוס SLI PREMIUM הוא לוח מעולה, מדהים, הורס - כל עוד יש לך את את התקציב. המערכת שלך היא יחסית תקציבית. אתה תרוויח הרבה יותר אם תרד בלוח אם - לכיוון DFI INFINITY ULTRA שיעלה 370 שקל פחות - ותעלה בכרטיס מסך למה שהצעתי לך.

גם ככה בקושי יש לך כסף לכוננים אופטיים כרגע, ולך תדע אם עד שיהיה לך כסף לכרטיס מסך נוסף, באמת יהיה ניתן להשיג את אותו דגם ואם זה יהיה משתלם מבחינת ביצועים, או שיהיה הרבה יותר משתלם פשוט להחליף את הכרטיס לגמרי לכרטיס מיינסטרים עדכני שיצא בעתיד.

אם היית קונה 7800GT ומקווה להשלים מערך SLI - מילא, זה עוד הגיוני. אבל 6600GT? בעע.

שם מוצר מחיר כמות ביניים

מעבד ??AMD Athlon 64 3800 Socket 939? Box Dual Core

¤2,170.00

לוח אם DFI INFINITY NF4 Ultra Motherboard

¤640.00

כרטיס מסך - Leadtek WinFast PX6800GS TDH 256MB PCI Express

¤1,290.00

זיכרון Samsung 512MB DDR 400MHz PC3200

¤290.00

X2

¤580.00

ספק כח Enermax EG365AX-VE , 350Watt , PFC

¤325.00

מארז Foxconn 3GTH001 No PSU

¤280.00

דיסק קשיח Hitachi 80GB 7200 8MB Buffer Sata II

¤330.00

¤5,615.00

memorypc.co.il

פורסם
  • מחבר

אז אקנה gf78gtx שנה הבאה... סה"כ משחקים זה לא הדבר החשוב בעולם כי האמת אני משחק במשחקים כגון Counter-Strike ו-Worms מה שלא מצריך כרטיס בכלל :silly:

בכל מקרה, תודה על העצות.

יש לי רק שאלונת קטנה. האם אצטרך לקנות חלקים נוספים כדי להרכיב את המחשב לבד?

פורסם

לא צריך עוד שום דבר חוץ מנכונות

פורסם
  • מחבר

טוף. כל עוד העסק בא עם עלון הדרכה, אני לא אצטרך יותר מזה.

תודה.

פורסם

לפוטושופ עדיף בגדול הפנטיום D.

במוזיקה יכולות להיות בעיות עם ה NFORCE4. אז כדאי שתכנס לפורום של FRUITY (בטח יש) ותשאל שם אנשים.

פורסם
  • מחבר

אולי בגרסאות ישנות יותר. החיפוש לא העלה שום דבר מעורר חשש בכל מקרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים