עבור לתוכן

סילבסטר!!!

Featured Replies

פורסם

אתם יודעים מי המציא את זה?

איזה הומו שלא היה לא תירוץ למה הוא לא יצא מהבית..

נו באמת, אתם לא מאמינים לזה!

בדיוק מה שחשבתי הרגע!

בטח מישהו שלא מצא דייט לסילבסטר המציא את זה בשביל תירוץ או עידוד עצמי.

חוגגים סתם התחלה של ספירה חדשה.. זה לא אסור על פי הדת היהודים אפילו! על פי ספר דברים פרק.. סתם... קיצר, על פי היהדות אסור להמציא חגים אבל מה הוא חג? חג הוא יום בו הולכים לבית הכנסת או מבצעים סוג כלשהו של פולחן ובגלל זה אסור לנו להמציא חגים לעצמנו אלא רק ה' יכול זאת. מה שאנחנו חגים בסילבסטר או לדוגמה כשיוצאים עם מישהי - "חודש שלישי לחברות" או לעלוקות -"השבוע השני לחברות, חייבים לחגוג!" או פור דה לאקיס ביטוין אס - "חגיגת זכייה בלוטו", זה בכלל חגיגת מאורע כלשהו ביום חול בו יוצאים לבלות או סתם שמחים בגלל הסמליות של זה. בכלל, סילבסטר מת באותו היום וגם האמת לא ממש אכפת לי אם קוראים לזה על שמו! בגלל שמישהו החליט לקרא ליום כלשהו בשם של מישהו שעשה רע ליהדות אני לא אשם! כמו שעכשיו נקרא ליום שישי יום היטלר סתם כי בא לי.. אז זהו, אסור לצאת כי זה כאילו אני בעדו...

בקיצור - אל תחגגו את היום הזה פשוט צאו לבלות. כמו שיש ליל ירח מלא שמתנשקים ב12 בשביל הרומנטיות ככה בשנה החדשה מתנשקים ב12 כדי להתחיל את השנה בדבר נפלא שכזה.

בהצלחה לכולם לשנה טובה! [כשתגיע]

• תגובות 37
  • צפיות 1.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם כנראה שוכחים אבך הנוצרים הם עובדי אלילים בהכחשה שגנבו את כל החגים שלהם מן עובדי האלילים הנורדים והקלטיים.

אין שום עדות לכך שישו נולד בתאריך שהנצרות טוענת ואין בכלל קשר לעץ האשוח - כי בישראל בה נולד אין כלל עצי אשוח, רק ארזים בלבנון.

החג הגנוז עליו מדובר הוא בכלל YULE של עובדי אלילים בסקנדינביה, גרמניה וצפון צרפת. חג בו היה נהוג לערוך סעודה וחגיגה שנמשכה 12 שמסמלים את התעברותה ומולדתה של שנה חדשה וכל יום לפני היום המיוחל סימל את החודש של אותה שנה. לא אצל כולם השנה החדשה חלה ב-1 בדצמבר, תלוי בלוח השנה, נורווגי או איסלנדי.

חגים אחרים שנגנבו - הפחסא, לא, לא מפסח. פסחא זה שם סלאבי, EASTER, שבא מהשמות Oster (גרמנית) או Osatra (נורדית וגם בקלטית). החג סימל את בוא האביב והיה חג של משפחה ופוריות (מכאן סמלים - ארנב וביצה). מצוות החג - בילוי בחיק המשפחה ומנחות לאלה Osatra או Freya (תלוי בזרם, קלטי או נורדי).

יום ולנטין - גם הוא גנוז. מדובר היה בחג פוריות פגאני עתיק יומין - יום מבשר אביב - בערך אז ניתן לראות ציפורי שיר לא נודדות מתחילות להזדווג ולבנות קינים, כדי להטיל ביצים עם בוא האביב עצמו (אחרי הכל, מדובר עדיין באמצע פברואר). האנשים, גם הם הקדישו יום זה לסקס. הכומר ולנטין, היה מבין ראשוני הכמרים שאמרו שמין לא נועד לרביה בלבד אלא ניתן להפיק ממנו גם הנאה וקרבה אינטימית בין בני זוג.

ליל כל הקדושים הוא בכלל חג של עובדי אלילים גרמניים ודרום סקנדינביים. מוקדש למכשפות, תעלולים ותחפושות.

לא אפרט את כל החגים שהנצרות אימצה אל חיקה אך אפרט את הסיבות: האינקוויזיציה לא היתה דבר ייחודי ליהודים. היא חלה גם על מוסלמים ועובדי אלילים שחיו בשטחי כיבוש נוצריים, וכמו מהיהודים, גם מהפגאניים היה קשה להרוג את המסורת, אז כמו שאומרים - If you can't fight them - join them.

עובדי אלילים רבים המירו את דתם כאשר המנהיג, מלך או ראש השבט שלהם המיר את דתו כדי להמנע ממלחמה, ועם זאת שמרו את מסורותיהם העתיקות - דבר שתחילה מאד הרגיז את הנוצרים המקוריים אך כשהבינו שלא ניתן ללמד כלב זקן תרגילים חדשים (או יותר נכון, לגרום לשכוח הרגלים ישנים) הנוצרים אימצו את החגים והכריזו עליהם כשלהם.

אגב, ה-1 באפריל גם הוא חג עובדי אלילים מודרני. מודרני ז"א אחרי בוא הנצרות. הפגאנים המרדנים, ספרו לאחור מהתאריך שהנוצרים טוענים שישו נולד והחליטו שבערך ביום הזה מריה הקדושה "הופרתה", וזהו יום התרמית הגדול שבו "כאילו" אלוהים הפרה אותה.

זה לא דבר מפתיע במיוחד, צריך לזכור שלפני שרומא אימצה את הנצרות לא ממש הייתה דת רשמית באימפריה אלא יותר כמו אוסף האמונות הפאגניות של כל העמים שהרכיבו אותה. היות והמעבר אל הנצרות היה די מהיר הגיוני שהרבה מנהגים שהיו נפוצים ברחבי האימפריה הרומית השתרברבו להם לתוך הנצרות בסופו של דבר. אגב באופן דומה משהו גם החגים של היהדות הם אבולוציה של חגי עובדי אלילים שהיו נפוצים במזרח התיכון של לפני שלושת אלפים שנה.

פורסם

צריך לגנוז את השיר "יש לי יום יום חג יש לי חג יום יום".

פורסם

מה הבעיה עם השיר הזה?

יש כל כך הרבה שירים גרועים, דווקא את זה?

אם כבר צריך לגנוז את אבי ביטר (אם יצליחו :) ), פשוט איך ששומעים אותו נכנסים לדיכאון, שרואים אותו מבינים למה.

וכמו שאמרתי, חוץ מסיבה למסיבה, ל"ערב השנה החדשה", אין ממש משמעות, חוץ ממשהו סימובלי של סוג של דף חדש...

פורסם

מה הבעיה עם השיר הזה?

על פי היהדות אסור להמציא חגים

פורסם

רק בישראל קוראים לראש השנה הלועזי סילבסטר... ::)

הסיפור המטומטם הזה הוא מצוץ ומעולם לא התקיים

ובכל מקרה-לתקוף את החג זה רק תירוץ ל"למה אני לא יוצא כי בעצם אין לי חברה"

לא רוצים לצאת?תשתקו ואל תצאו,אל תעשו נאחס למי שכן יוצא :s07:

פורסם

הכווונה בשיר הזה שכל יום הוא שמח...

פורסם

יאללה כבר, העולם וגם ישראל מה לעשות מנוהלים ע"י לוח השנה הלועזי, אם אתם מעדיפים לא לצאת למסיבה לכבוד השנה הלא יהודית החדשה אז אל תצאו, אבל אל תנסו לשכנע אנשים אחרים לא לצאת בגלל שהם יהודים וזה חג בין-לאומי נוצרי.

אם אתה מעדיף לא לצאת למסיבה רק בגלל השם שלה (מה לעשות, הרוב הגדול של הנוצרים הוא לא נאצי ורובם לא יודעים מי זה סילבסטר ואם כן אז בטח שהם לא חוגגים את החג הזה לזכרו, זה רק ברמת העיקרון, ואם תגיד סילבסטר לאנשים בארה"ב אז יקח להם כמה שניות\דקות להבין על מה אתה מדבר) אז מה לעשות, על פי 90% מהעלום, אתה אידיוט. (באמת לא מתכוון לפגוע ברמה האישית אבל יש אנשים שפשוט נתקעים על עיקרון עילג קטן ובגלל זה הם מכללים בטירוף, כמו "זה החג של היטלר!!! אל תחגגו אם כן אז אתם לא יהודים!!!")

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים