עבור לתוכן

באיפה פורמט לצלמת ה-Fujifilm FinePix S9000

Featured Replies

פורסם

ראיתי שב-RAW אבל שמעתי שזה פורמט שצריך אח"כ "להתעסק" עם התמונה כי היא לא ממש מוכנה אז האם היא מצלמת בעוד פורמטים ?

פורסם

ל-RAW יש יתרונות, אבל ב-S9000 זמן הכתיבה שלו לכרטיס מאוד איטי ולכן כדאי להשתמש בו רק אם יש לך סיבות מאוד טובות ואם אתה יודע מה אתה עושה. בקיצור, תשאר עם JPEG בשלב הזה.

פורסם
  • מחבר

1 מה היתרונות של RAW ?

2 האם הזמן כתיבה האיטי קשור לכרטיס ובכלל איזה כרטיס אני אמור לקנות שינצל הכי טוב את המהירות שיש למצלמה (אם בכלל)

3 איך ה-S9000 מבחינת מהירות צילום ? ז"א כמה תמונות אם בכלל אפשר לצלם ברצף ואיך אני רואה את זה שאני מסתכל בנתונים של מצלמה? איך זה רשום ?

4 אני רוכש את המצלמה הנ"ל וזוהי המצלמה הראשונה שלי אז אין לי בכלל כמעט מושג בצילום,תוכלו להפנות אותי לאיזה אתר שבו אני אלמד יותר על כל הפונקציות ?

פורסם

1 מה היתרונות של RAW ?

איכות מעט יותר גבוהה (זניח לכל צורך ועניין). אפשרות לתקן חשיפות לא מדוייקות לאחר הצילום (עד גבול מסויים). אפשרות לתקן WB לאחר הצילום. ההמלצה שלי: שכח מה-RAW וצלם ב-JEPG. ברוב ההיתרונות שלו לא שווים השהייה של רבע דקה בין תמונה לתמונה.

אגב, אם אתה רוצה מצלמת 8MP עם RAW מהיר, לך על המינולטה A2. מצלמה מעולה, אבל רק 200mm במקום 300mm בצד הארוך.

2 האם הזמן כתיבה האיטי קשור לכרטיס ובכלל איזה כרטיס אני אמור לקנות שינצל הכי טוב את המהירות שיש למצלמה (אם בכלל)

זמן הכתיבה האיטי הוא בגלל הקבצים הגדולים (כל קובץ RAW ב-S9000 שוקל 18MB). לכרטיסים יש השפעה מסויימת על המהירות. ה-S9000 משום מה יותר מהירה עם כרטיסי xD מאשר CF, אז עדיף לך ללכת על כרטיס כזה.

3 איך ה-S9000 מבחינת מהירות צילום ? ז"א כמה תמונות אם בכלל אפשר לצלם ברצף ואיך אני רואה את זה שאני מסתכל בנתונים של מצלמה? איך זה רשום ?

ב-JPEG המצלמה מספיק מהירה לצלם חובב. אם אתה רוצה פרטים נוספים, קרא את עמוד הבנמצ'מארקים של הביקורת עליה ב-dpreview:

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms9000/page5.asp

4 אני רוכש את המצלמה הנ"ל וזוהי המצלמה הראשונה שלי אז אין לי בכלל כמעט מושג בצילום, תוכלו להפנות אותי לאיזה אתר שבו אני אלמד יותר על כל הפונקציות ?

היא מגיעה עם ספר הוראות בעברית, אז אין לך מה לדאוג. בהתחלה ממילא לא תשתמש באופציות המתקדמות אלא רק במצב אוטומטי לחלוטין.

פורסם
  • מחבר

זהו שאני לא רוצה רק להשתמש במצב האוטומטי אלא ישר להתחיל ללמוד.

ואגב על איזה בוג כאטיס הייתם ממליצים לי 512MB שיהיה מהיר ?

פורסם

זהו שאני לא רוצה רק להשתמש במצב האוטומטי אלא ישר להתחיל ללמוד.

אז מחכה לך הרבה קריאה ולימוד. לפחות אתה מתחיל עם מצלמה מצויינת.

ואגב על איזה סוג כרטיס הייתם ממליצים לי 512MB שיהיה מהיר ?

xD של פוג'י או של אולימפוס יהיה טוב. קח בחשבון שכל קובץ JPEG שוקל 4.5MB ושווידאו ב-640x480x30 לוקח 70MB לדקה. אם יש לך אפשרות, לך על כרטיס של 1GB.

פורסם

1 מה ההבדלים בין xD לבין SD שהמצלמה תומכת בו ? מה עדיף ?

2 כדאי כרטיס מהיר ?

פורסם

ה-S9000 לא תומכת ב-SD, רק ב-xD וב-CF. בעקרון CF נפוץ יותר ומשתלם יותר, אבל במקרה של ה-S9000, עדיף ללכת על xD. הוא מהיר יותר בצורה די משמעותית (זה לא אמור להיות ככה באופן רגיל, אבל זה המצב במצלמה הזו).

פורסם

ואם הוא ישקיע בכרטיס CF מהיר יותר? זה יעלה את המהירות? אני פשוט עומד בערך באותו מקום כמוהו ושקלתי להוסיף ליד הxD כרטיס CF יותר מהיר מהממוצע, תיכננתי לפרסם ת'רד משלי עם כמה שאלות לפני ואחרי הקניה שלה - הקדימו אותי (:

פורסם

לא, זה לא יעזור. ה-S9000 משמעותית יותר מהירה עם xD מאשר עם CF (מהיר ככל שיהיה). זה כנראה בגלל באג ב-firmware, אבל אין מה לעשות, זה המצב.

פורסם

תודה (:

פורסם
  • מחבר

שאני יבין - הבאג הזה שישנו,יצר בסופו של דבר מצב טוב או להיפך ?

פורסם

באג זה אף פעם לא טוב. המשמעות של הבאג הזה היא שהמצלמה לא מהירה עם CF כמו שהיא יכלה להיות.

פורסם

אני גם מאוד רוצה להזמין אותה אבל עכשיו אני מתלבט בגלל הבאג הזה.

מה אתם אומרים ?

פורסם

שזה לא יטריד אותך. המהירות ב-CF סבירה, וב-xD פשוט טובה יותר. זה הכל. במקום לקרוא לזה "באג", יהיה נכון יותר לקרוא לזה "חוסר אופטימיזציה". הבעייה של ה-RAW האיטי היא בוודאי לא באג תוכנה אלא מגבלה של buffer קטן מדי. אל תצפה שזה יפתר בעתיד. ה-S9000 בפירוש מיועדת בעיקר לצילום ב-JPEG ולא ב-RAW. ה-RAW שלה הוא אופציה למקרים מיוחדים, לא מצב שימושי ליום-יום.

אם אתה רוצה לצלם בעיקר ב-RAW (ואתה לא, לדעתי) אז ה-A2 של מינולטה תהיה אופציה טובה יותר. היא עולה באילת 3800 ש"ח. מצד שני, מדובר בדגם ישן יותר שהופסק ייצורו, ושלא כולל 300mm ותושבת סטנדרטית לפלאש חיצוני. גם ל-Canon Pro1 יש RAW מהיר, 8MP ו-28-200mm, אבל אין לה מייצב תנועה (כמו במינולטה) וטבעת זום מכאנית (כמו במינולטה ובפוג'י).

שלוש המצלמות האלה מצויינות, אבל אני באופן אישי הייתי בוחר בפוג'י, שהיא מצלמה שמציעה שילוב תכונות חסר תחרות, במיוחד כשמשקללים את המחיר המעולה שבו היא נמכרת בארץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים