עבור לתוכן

קניתי ביג טייפון וניסיתי את מזלי באוברקלוק.. תראו לאן הגעתי, יש לאן להמשיך? :-)

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד 2.8 לוח אם של ABIT IS7-E ואלה הדברים ששיניתי

1. AGP RATIO - FIXED

2. FIXED AGP PCI FREQUENCY - 66\33

3. CPU POWER SUPPLY - USER DEFIEND

4. DDR SDRAM VOLTAGE - 2.70V

5. AGP VOLTAGE - 1.6V

6. N\B STRAP CPU - BY CPU

7. DRAM RATIO - 5:4

8. CPU CORE VOLTAGE - 1.65V

מהירות המעבד שלי עכשיו היא: 3.6 ג'יגה הרץ

מבחינת עומס אני מבצע כל פעם בדיקה רק עם PRIME95 ועם אימיול ביחד (שהאימיול פתוח אז המעבד על 100 אחוז)

המעבד נמצא על 41 מעלות בזמן עומס ועל 44 מעלות בזמן שאני מפעיל תנור בחדר (התנור קצת קרוב למחשב).

בינתיים המחשב קרס (תמונה של המסך קופאת והמקלדת נכבת) בזמן העומס או בזמן משחק CALL OF DUTY 2 ואימיול כשהייתי על

1.50V במתח למעבד, כרגע אני על 1.65V ועדיין מבצע בדיקות עומס כדי לראות אם המעבד שלי מסתדר עם זה.

זאת הפעם הראשונה שאני עושה אוברקלוק למעבד רציתי לשאול אותכם מה אתם חושבים ומציעים לעשות כדי להגיע לביצועים טובים יותר.

ניסיתי להתקין את S&B אבל הוא לא מצליח להתקין ורושם לי עליו שגיאה בלתי חוקית  :nixweiss:

פורסם

מצויין. אם הוא יציב ב 3.6 יהיה אחלה. אם לא, תוריד טיפה. בכל מקרה תקבל שיפור משמעותי. במיוחד בקידודים שלך. אני מבין ששמת מחלק על הזכרונות.

פורסם

לא קפצת מ 1.5V ל 1.65V נכון?

בכל מקרה

אם זה פרסקוט הטמפ' מצוינות

אם זה נורטווד הטמפ' מעל לסבירות

פורסם

צחי הרבצת אחי, אבל כמו שליאור אמר, יש לך נורטווד, תרד קצת אחי זה יותר מידי...

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אהם.. קפצתי אני חושב... אני לא זוכר אם הייתי על 1.50 או על 1.55.... בכל מקרה מה ששמתי לב ודיי מוזר זה שהמחשב ממשיך לקרוס והוא קורס דווקא סתם כשרק האימיול פתוח ולא בזמן שאני מעמיס עליו. אם הוא ממשיך לקרוס פעם בשעה שעתיים ככה אז אני צריך לשנות את המתחים או חייב גם לרדת בהמהרה? כי חבל עד שהצלחתי להגיע לתוצאה עגולה :bash:

וזה נורת'ווד. אני חייב להשאיר את המחלק על הזכרונות? איאפשר להחזיר ל1:1?

פורסם

התכוונתי שהטמפ' יותר טובה מסבירה (כלומר יותר קרירה, בשביל המתח הנ"ל)

צחי אל תקפוץ במתחים כל כך הרבה

יכול להיות מאוד שאיפשהו בין 1.55V ל 1.65V יש את מתח הזהב שייתן לך פעולה יציבה

בקשר למחלק, אם הזכרונות שלך מסוגלים לעמוד בזה אז כן

פורסם

שינית מתח לAGP ?

העלת מתח לזיכרונות ואתה עם מחלק..? למה..?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי שהטמפ' יותר טובה מסבירה (כלומר יותר קרירה, בשביל המתח הנ"ל)

אולי בגלל שעל הביג טייפון צמוד למאוורר שלו שמתי SUNBEAM ROUND CCFL FAN GRILL בדלת שזה מאוורר 80 מ"מ

מאוד חזק, זורק רוח הרבה יותר חזקה מהמאווררים שהגיעו יחד עם המארז. שהמארז היה פתוח והדלת הייתה בכיוון אליי נהיה לי קר

ממנו.

תמונה של המאוורר שנמצא מול הביגטייפון במארז שלי: (לחצו על התמונה כדי להגדיל)

img14322su.th.jpg

שינית מתח לAGP ?

העלת מתח לזיכרונות ואתה עם מחלק..? למה..?

ככה הבנתי שצריך לעשות גםעבדתי פשוט עם המדריך הזה http://www.andrew.cmu.edu/user/fma/overclocking3.htm

עשיתי בידיוק כל מה שהיה רשום שם

פורסם

תוריד בחזרה לסטוק את הAGP...וגם את הזיכרון..למה לתת לו מתח אם את עם מחלקים ..? איזו שטות.. :lol:

פורסם
  • מחבר

AGP VOLTAGE: ברירת המחדל : 1.55V שינוי שעשיתי: 1.6V

DDR SDRAM : ברירת המחדל : 2.60V שינוי שעשיתי: 2.70V

CPU CORE: ברירת המחדל: 1.5250V שינוי שעשיתי: 1.5500V

ובינתיים נראה שהמערכת יציבה על מהירות באס 257, מהירות שעון 3.6 ג'יגה הרץ

אולי כדאי שתסביר את עצמך למה זה לא טוב העלאת המתח בזכרונות ובAGP זה גם לא שיפור משמעותי אני חושב אולי צריך לעשות את כל השינויים האלה כדי שהמערכת כולה תהיה יציבה עקב השינוי.

פורסם

פשוט, אם אין צורך להעלות מתחים לזכרונות ול AGP אז עדיף. תבדוק אם היא יציבה בלי להעלות מתח לשניים האלה. רק עם מתח למעבד.

אם זה יהיה לא יציב, אז תחזור למצב הנוכחי.

פששש... 2.8@3.6 זה לא רע בכלל, במיוחד לאור העובדה שה 2.8 אוברקלוקרים פחות טובים מה 3.0.

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6487

http://www.logicpc.co.il/eng/itdetail.aspx?icom=6485

:smile1:

פורסם
  • מחבר

פששש... 2.8@3.6 זה לא רע בכלל

והכל בזכות זה שעזרתם וייעצתם לי, תודה :-* וגם אביט עזרו לי :lol:

עכשיו הגעתי ל3660 ג'יגה הרץ כל עומס שאני עושה הוא מצליח לעבור אבל כשאני מריץ משחקים דווקא אז הוא תוקע לי את המחשב.

ניסיתי להוריד את המתח של הAGP חזרה וזה לא עזר, יכול להיות שאולי צריך להעלות אותו עוד יותר? פשוט אני לא יודע כמה צריך ואני לא רוצה שיקרה משהו לכרטיס מסך שלי. הוא כרגע בלי אוברקלוק, רק עם פתיחת צינורות.

פורסם

שמע, עדיף ציפור אחת ביד משתי ציפורים שרופות :smile1:. תרגע עם האוברקלוק. 3.6 או 3.5 ואפילו 3.4 זה אוברקלוק מכובד. ההבדל בין 3.5 ל 3.66 לא כזה משמעותי.

פורסם
  • מחבר

אה.... בטוח שאין אפשרות לעשות משהו? הבעיה רק שאני מריץ ישומי 3D משחקים בקיצור...

אולי אפשר איכשהו לעקוף את זה כי עובדה שב2D הוא אף פעם לא קורס מאז שהעלתי קצת את המתח למעבד.

תראה, אם יקרה משהו לכרטיס מסך מקסימום אני אקנה חדש

דרך אגב שהחזרתי את הזכרונות ל1:1 אז המחשב עלה עם מסך שחור ורשם לי כתוביות מאוד מוזרות ונשאר ככה אז הייתי צריך להחזיר חזרה ל4:5

פורסם

אחלה אובר.......באיזה יחס הזכרונות? אהה ועוד שאלה.....עשיתי עכשיו גם ל3.6 אבל אני עם פרסקוט, 54 במאמץ זה בסדר בשבילו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים