עבור לתוכן

פנטיום 2 300 או סלרון 300?

Featured Replies

פורסם

אני ממש לא מבין גדול במעבדים.

מה מבין השניים עדיף?

אני צריך את המערכת רק בשביל להרית קרנל של לינוקס אז הדרישות לא גבוהות. אני רק רוצה לדעת איזו מערכת יותר חזקה בסך הכל?

פורסם

מה השאלה? פנטיום תמיד חזק מסלרון. בגלל סיבה פשוטה, אינטל. זה היי אנד, יקר. זה לואו אנד, זול.

פורסם

ההבדל הוא שלCeleron יש 128KB של L2

ולPentium 2 יש 512KB מה שהופף אותו לעדיף כמובן.

פורסם

ההבדל הוא שלCeleron יש 128KB של L2

ולPentium 2 יש 512KB מה שהופף אותו לעדיף כמובן.

תלוי באיזה יישומים, לסלרון זכרון המטמון נמצא על הליבה(Ondie) כמו שמעבדים מודרניים יותר, ודווקא הסלרון הוא זה שהתחיל זאת הרבה לפני הפנטיום 3 קורפמיין. הרעיון של הסלרון היה זכרון מטמון קטן יותר, שיעבוד במהירות השעון. לכן, יכולים לראות ביצועים טובים יותר בתוכנות משרדיות ולהוציא ממנו יכולות OC הרבה יותר טובות. כל סלרון 300A יכול היה לעבוד ב450 מגה"צ בלי בעיה, ולתת ביצועים של פנטיום 2 400 מגה"צ. למרות זאת, הסלרונים הראשונים(מה266 עד ה300 הרשונים) היו בלי מטמון בכלל והביצועים היו עלובים להחריד. רק מהסלרון 300A התחילו להופיע המעבדים עם זכרון המטמון עליהם.

לעומת זאת, לפנטיום 2 יש זכרון מטמון בכמות של 512 אבל הוא עובד בחצי ממהירות המעבד, הוא נמצא מחוץ לCORE של המעבד ולכן מגביל מאוד את יכולות הOC שלו.

עצה שלי: אם זה סלרון 300A לך עליו, ותעשה לו OC ל450 בלי שום בעיה, הוא ייתן לך ביצועים הרבה יותר טובים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים