עבור לתוכן

בעיה שלא נפתרת - שחור לבן בחיבור המחשב לטלויזיה

Featured Replies

פורסם

או קיי, אז יש לי כרטיס מסך ATI Radeon x700 שבו יש לי פלג יציאה כמו SVIDEO רק עם יותר פינים והוא מתחבר לכבל שקיבלתי בנפרד ובקצהו מחוברת מין קופסאת פלגים ומכילה 3 פלגי יציאה של RCA (כחול, אדום וירוק) ויציאה ל-SVIDEO רגיל 4 פינים ובנוסף יש עליה מפסק TV/HDTV. עד כאן הכל טוב ויפה. על מנת לראות את תצוגת המחשב גם על הטלויזיה קניתי כבל (מהיותר איכותיים) RCA ל-SVIDEO שבשני קצוות הכבל יש פלג אחד מכל סוג (זכר). חיברתי את קצה ה-SVIDEO של הכבל ליציאת ה-SVIDEO שנמצאת בקופסאת הפלגים שמחוברת לכרטיס המסך ואת הקצה שני של הכבל שהוא RCA לכניסת ה-VIDEO הצהובה שבטלויזיה. הפעלתי את הטלויזיה בהגדרות שבשולחן עבודה ואכן אני רואה תצוגה של המחשב בטלויזיה - סרטים והכל אבל!!! רק בשחור לבן! אז ניסתי לשחק עם כל ההגדרות האפשריות בכרטיס המסך וכלום! שום דבר לא השתנה. שינתי את שיטת השידור ל-BPAL וכלום, התקנתי דרייברים חדשים ועדיין אני רואה שחור לבן! אני כבר אובד עצות, מה אפשר לעשות?

פורסם

תגדיר בדרייברים(אין לי מושג איפה, אבל תחפש טוב טוב) שהחיבור הוא RCA ולא S-VIDEO כמו שהוא באמת, זה עזר להרבה אנשים

פורסם

תשנה בבקשה את הכותרת לפי חוקי הפורום כך שתכיל את נושא הדיון בקצרה (תוריד את ה"עזרה!!!!!!1111"). על מנת לשנות את הכותרת תשתמש בכפתור modify.gif להודעה הראשונה שלך.

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי מקום שאפשר להגדיר בו את סוג החיבור :-[

פורסם

יש לך חיבור SVIDEO שיוצא ממנו שלושה חיבורי RCA מאחורי המחשב(קיבלת את זה עם הכרטיס) אם לא חיברת את החיבור הספציפי הזה תחבר אותו ותחבר את הפין של ה כבל RCA שיוצא מהטלויזיה שלך לחיבור הכחול שיוצא מהמחשב שלך ואז זה אמור לעבוד בצבעים.

חיבור ירוק-אין תמונה

חיבור אדום-שחור לבן (או ההפך אני לא זוכר)

וחיבור כחול-תמונה רגילה

ככה זה אצלי לפחות.

פורסם

תשנה את שיטת השידור ל-PAL בלבד(לא BPAL).

פורסם
  • מחבר

יש לך חיבור SVIDEO שיוצא ממנו שלושה חיבורי RCA מאחורי המחשב(קיבלת את זה עם הכרטיס) אם לא חיברת את החיבור הספציפי הזה תחבר אותו ותחבר את הפין של ה כבל RCA שיוצא מהטלויזיה שלך לחיבור הכחול שיוצא מהמחשב שלך ואז זה אמור לעבוד בצבעים.

חיבור ירוק-אין תמונה

חיבור אדום-שחור לבן (או ההפך אני לא זוכר)

וחיבור כחול-תמונה רגילה

ככה זה אצלי לפחות.

נכון, אבל יחד עם שלושת ה-RCA יש גם יציאה ל-SVIDEO, אז אתה אומר בעצם להשתמש בכבל RCA ל-RCA ולחבר את ה-RCA הכחול ל-RCA שבטלויזיה ולא להשתמש ב-SVIDEO?

פורסם

התכוונתי שאמנם לא הבנתי אותך כל כך איזה כבל יש לך שמחובר לטלויזיה אבל הכוונה היא שתחבר צד אחד של כבל RCA סטנדרטי שהוא זכר בצד אחד וזכר בצד שני של הכבל..זכר אחד אתה מחדר לטלויזיה..וזכר שני אתה מחבר לחיבור הכחול שבא לך עם הכרטיס מסך,כמו שאמרתי לכל צבע השפעה שונה, ואז אתה מחבר את הצד השני של שלושת הצבעים האלה שהוא SVIDEO והוא אמור להתחבר ישירות לכרטיס מסך שמותקן במחשב ואז בעצם יהיה לך לפי הסדר הנ"ל: טלויזיה מחוברת עם זכר RCA לחיבור הצהוב שבה>>>>>>כבל RCA מחובר לחיבור כחול מתוך שלושת החיבורים>>>>>SVIDEO שהוא הצד השני של שלושת החיבורים מחובר לכרטיס מסך במחשב...ואז אתה לא צריך לשחק הרבה עם ההגדרות ב CATALYST (לוח הבקרה של הכרטיס שלך) ויש לך תמונה בצבע בטלויזיה! אני לא חושב שאני מסוגל להיות יותר מפורט מזה...תשמע!! אני קיבלתי את המחשב שלי אתמול!! עם הכרטיס מסך הזה וזה כל כך פשוט לחבר את זה שזה לא יאמן...

פורסם
  • מחבר

אחי אתה תותח! קלעת בול :yelclap:

זה הכי פשוט בעולם, פשוט סתם סיבכו אותי ואמרו לי שצריך כבל SVIDEO -> RCA... לא משנה, העיקר שמצאתי פיתרון ורואים מצויין...

עוד דבר קטן, יש לך מושג אם אפשר לקבל תוצאה הפוכה, כלומר לראות את שידורי הטלויזיה במחשב? הבנתי שזה משהו עם ה-HDTV, יש לכרטיס מסך הזה תמיכה בזה ואם כן איך צריך לחבר במקרה הזה.

ושוב תודה, עזרת לי מאוד...

פורסם

אתה צריך כרטיס עם VIVO

Video In Video out

תבדוק עם לכרטיס שלך יש תמיכה בזה... כי עם כן זכיתה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים