עבור לתוכן

האם אפשר לנתק לגמריי מאוורר בכרטיס מסך ישן (מאוד) ?

Featured Replies

פורסם

אהלן ,

יש לקרובים שלי מחשב עתיק שעבר "תיקון" כביכול , כשהוא חזר מהתיקון הוא השמיע רעשים מטורפים, כשפתחתי את המארז גיליתי שהמקור לרעש הוא המאוורר של הכרטיס מסך .

הכרטיס הוא tnt\2 לpci , כרטיס ישן וחלש לכל הדיעות, ניקיתי את צלעות הקירור (שעשויות מסוג של פלסטיק , לפחות ככה זה נראה\מרגיש)

ושימנתי את המאוורר אך ללא הועיל

עכשיו בגלל שזה כרטיס ישן מאוד אני בספק אם אני אמצא צלעות קירור+מאוורר או אפילו מאוורר שיתאים , אם אני אנתק לגמרי את המאוורר מהכרטיס יש סיכוי שהוא יתחמם עד כדי נזק?

כרטיסים כאלו מתחממים בכלל לרמה שהם צריכים קירור אקטיבי?

חשוב גם לציין שאין שום שימוש במשחקים במחשב , רק אינטרנט נטו (גג משחקי flash או משהו)

בתודה מראש :hi:

פורסם

בכל דבר אפשר לנתק, חפש את החיבורים שלו,

הוא יכול להתחמם עד כדי שריפה,

שרפתי ככה GF2... מי היה יודע שהוא כל כך מתחמם...

אגב, יש קירורים לצ'יפסט שהם מודבקים עם סרט ויש עליהם מאורר נראה לי זאת תהיה האפשרות הכי טובה, עולים כ 50 ש"ח

פורסם
  • מחבר

איך לנתק אותו זאת לא הבעייה, יש לו חיבור רגיל לpcb כמו ברוב הכרטיסים, העניין הוא שחיישן טמפרטורה אין לו (מן הסתם)

אז אין לי אינדיקצייה לדעת אם הוא מתחמם יותר מידי .. יש פה מישהו שיצא לו לעשות את זה בכרטיס הזה\כרטיס בסגנון והכרטיס עבד ולא נשרף?

כסף אני לא ישקיע בו , יש לי אופצייה פשוט לשלוח אותו חזרה ל "טכנאי" שהרכיב להם אותו ,ושהוא ישבור את הראש

אבל עד שזה יקרה הם יתחרפנו מהרעש, חשבתי למצוא להם פתרון מהיר אבל אני מפחד לשרוף אותו :-\

פורסם

עדיף שלח לטכנאי..

פורסם

תנתק, אם הגוף קירור מתחמם יותר מדי (אתה לא מסוגל להשאיר את האצבע עליו כי הוא רותח) אז אי אפשר להריץ אותו פאסיבי עם הקירור הנוכחי.

כמובן שלא לבדוק רק כשמדליקים את המחשב, אלא גם בזמן מאמץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים