עבור לתוכן

Dual Boot עם WINXP

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה.. :)

אני מסדר כאן מחשב ישן (פנטיום III של 866MHZ על לוח Asus TUV4X) לחברים של המשפחה.

יש שני כוננים קשיחים (20 ו-80 ג"ב)

על כל אחד מהם אני רוצה להתקין XP SP2 בנפרד ושתהיה אפשרות לבחור בזמן ה-BOOT בין המערכות.

ה-20GB מיועד לשימוש מישרדי נטו.. בעוד ה-80GB הוא לילדים וכל הזבל שמסביב (אייסי, אימיול, משחקים וכו').

איך עושים את זה?

האם פשוט להתקין XP על כל אחד מהכוננים?

פורסם

אני עשיתי במחשב קודם דבר דומה עם מגירה, וכוננים נשלפים. זה הכי בטוח ואמין, כי פה, הדיסקים יהיו עדיין חשופים אחד לשני, ונגיד והילד הוריד משהו עם וירוס או משהו, זה יכול להרוס את הדברים של הדיסק השני...

פורסם

גם אני חושב שמיותר להתקין שני מערכות הפעלה אלא עם באמת תשמע לעצתו של IceBrea ובאמת תהיה מוכן להחליף פיזית בכול פעם את הכוננים

נכון שיש את האפשרות לבחור בין מערכות הפעלה כשנידלק המחשב אבל נגיד שאתה פועל מה HD 20 ה 80 יהיה חשוף גם לוירוסים ומחלות

למרות שזה היסחפות לחשוש מוירוסים עד כדי כך

דרך שניה היא להתקין רגיל פעם אחת וב XP יש אפשרות של ריבוי משתמשים

פורסם
  • מחבר

טוב בהנחה ולא ישיקעו במגירה.. איך עושים Dual Boot?

לא עקרוני שיהיה גישה לכונן השני. רק שכל אחד יתקין על הווינדוס שלו מה שבא לו.

פורסם

מה שאני עשיתי, נתקתי הארד דיסק אחד, התקנתי, נתקתי התקנתי .. זה עבד פרפקט :xyxthumbs:

פורסם

אפשר לעשות DualBoot רגיל ופשוט לבטל גישה מXP של הילדים לכונן של 20.

פורסם
  • מחבר

הממ, הרי המחשב עושה BOOT לפי הכונן שמוגדר בתור PRIMARY, לא כך?

לא צריך לערוך את ה-BOOT.INI או משהו כזה? אחרת הוא פשוט יריץ את ה-WIN שעל הכונן שמחובר בתור הראשי.. לא?

קיצר איך עושים את זה? איך עושים "DualBoot רגיל" שניתן לבחור בין המערכות?

אני עכשיו מתקין XP על הכונן של ה-80GB..

פורסם

כשמותקן XP, ואתה מתקין עוד XP, הוא מוסיף את עצמו לboot.ini.

או שפשוט תערוך אחרי זה (אם זה לא יתבצע).

פשוט תעתיק את השורה האחרונה ותשנה בה את rdisk

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

פורסם

כשמותקן XP, ואתה מתקין עוד XP, הוא מוסיף את עצמו לboot.ini.

או שפשוט תערוך אחרי זה (אם זה לא יתבצע).

פשוט תעתיק את השורה האחרונה ותשנה בה את rdisk

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

בדיוק :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים