עבור לתוכן

סיפור מוזר בפרמוט, הסוף עצוב (הלכה מחיצה).. עזרו לי לשנותו.

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה,

נכנסתי לכל התסבוכת הזו כאשר כיביתי את הפיירוול של נורטון למשך כמה שניות כדי לצפות בקליפ מוזיקה באינטרנט (שלא עלתה כל עוד הנורטון רץ).

הקליפ עלה ומיד החזרתי את הנורטון לעבודה שוטפת.

לאחר זמן מה התברר ששני וירוסים מכוער נטפלו אל מערכת ההפעלה שלי בלי אופציה קלה למחוק אותם ולנורטון מאוד קשה להתמודד איתם (אני לא אכנס להסברים).

התזמון נראה לי נכון לפרמט..

מבעוד מועד השגתי שלושה תקליטורי גיבוי שונים של Windows XP SP2 כאשר את כל הפרמוטים הקודמים, בעבר בצעתי עם SP1 (ומעולם לא התלוננתי).

התברר לי כי הדיסק (SP2) אינו Bootable ולכן לאחר הפעלה מחדש הכנסתי את SP1, ובשלב מסוים (כשהמחשב ביקש "Insert Disk Labled SP2") החלפתי את SP1 ב-SP2..

משם נשאלתי היכן ברצוני להתקין את המחשב ובחרתי את מחיצת C. נשאלתי אם אני רוצה להתקין מערכת הפעלה חדשה בנוסף לקיימת את לפרמט (לדרוס) את הישנה ולהתקין חדשה.

עם וירוסים לא מסתבכים ולכן פירמטתי. התהליך עצמו לקחת כרבע שעה (כשהאחוזים נעו לאט מאוד) ואז נכתב שהמערכת ההפעלה מעתיקה קבצים מהדיסק לדידק הקשיח.

משם כל ההתקנה התנהלה כרגיל.. השקט שלפני הסערה.

הפעלתי מחדש את המחשב וראיתי שחור: במקום מחיצת D (עליה היו עשרות גיגה של מידע שימוישי) מופיעות כארבע תיקיות של מערכת הפעלה דנדנשה.

ב-C למי שמסתקרן עדיין מוצגת בגאווה מערכת ההפעלה הישנה.

כמובן שניסיתי לעשות Boot מהמערכת הישנה (שב-C) ולהפעיל את System Restore - ללא הועיל. על D עדין נותרו שנים וחצי גיגה של מערכת הפעלה..

לאחר קריאה בפוסטים ישנים כאן הבנתי שניתן להעזר בתוכנות עצמאיות לשחזור מידע ש"נגרס" או בפונקציות שחזור של Windows (ז"א, מדיסק ההתקנה). הדיון כדלקמן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=43787.0

ולכן השאלות:

1. האם קיים סיכוי להשיב את הנאבד (זכרו, בצעתי פירמוט למחיצה - שהסתברה כמחיצה הלא-נכונה)?

2. לנסות קודם כל בעזרת תוכנות עצמאיות (OnTrack, FinalData, Recoverer וכו') או אפשרויות פרימיטיביות באמצעות דיסק ההפעלה?

3. כיצד אני נמנע מהשנות של התקנה קלוקלת של Windows?

תודה מראש.

פורסם

אחרי מקרה מצער דומה (בלי ווירוסים אבל עם חוסר תשומת לב מצידי) אני מקפיד לנתק את הH.D עם המידע (יש לי 2 הרדיסקים - 40 גיגה רפטור למערכת ההפעלה ו 250 גיגה למידע) ככה שמה שנשאר מחובר למחשב זה רק הדיסק של מערכת ההפעלה שמתפרמט.

פורסם
  • מחבר

זו כבר רטוריקה..כבר ניסיתי להריץ שני דיסקים קשיחים במקביל אבל העבודה נראתה לרוב איטית להחריד.

זו כבר שאלה לדיון אחר.

פורסם

הוספה של דיסק קשיח אחד או יותר דווקא אמורה לשחרר את הצוואר בקבוק בעבודה עם מספר אפליקציות, כאשר כל אפליקציה עובדת על דיסק קשיח אחר.

לגבי הקבצים שנמחקו, רוב הסיכויים (99.9999999999%) שאי-אפשר לשחזר אותם, מכיוון שאתה גם פימטת את המחיצה, וגם דרסת את הקבצים שהיו בה ע"י הקבצים של המערכת הפעלה החדשה.

פורסם

יש מצב שאפשר לשחזר את מרבית המידע... אני מציע לא להשתמש במחיצה הזו יותר עד לשחזור, כל שימוש יגרע מהיכולות הנ"ל. להשתמש ב ONTRACK EASY RECOVERY PRO לשחזור המידע האפשרי.

ולהבא, פשוט לא להקל ראש כאשר עושים פעולה כזו שיש לה השלכות כאלו...

א. תמיד לבצע גיבוי לדברים חיצוניים (או צריבה, או דיסק אחר).

ב. כאשר מחליטים על ביצוע של מחיקה כדאי לבדוק אם זו הנכונה (למשל ע"י בדיקת הגודל שלה, והאם זה תואם לגדול שאתה מצפה שהיא תהיה, ככה אות הכונן פחות תבלבל).

פורסם
  • מחבר

אוקי, ניסיתי את Easy Recovery Pro.

נראה כאילו כל קילו של מידע שהיה אי פעם על המחשב שלי הוצף אבל.. הספריה המקורית (והיחידה) שהייתה במחיצה לא נמצאה.

נראה כאילו לא סרקתי את הכונן הנכון..

למישהו יש רעיונות?

פורסם

לפעמים הוא משחזר קבצים לא בשמם המקורי..

תנסה לראות בכל התיקיות אם אתה מוצא את הקבצים שלך..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים